אבודרט ואי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

14/06/2014 | 11:58 | מאת: יעקב-נמאס מהפרוסטטה

שלום ד"ר שירה. תודה על התמדתך בפורום החשוב והפעיל. אני לוקח אומניק אוקס 0.4 בגלל פרוסטטה מוגדלת. יש הקלה משמעותית בתסמינים. לאחרונה הרופא הוסיף גם אבודרט. טרם התחלתי לקחת בעלון התרופה של אבודרט כתוב שבשילוב עם טאמסולוסין , עלולה להופיע אי-ספיקת לב. כמו כן אפשרות לאין-אונות. השאלה : האם אי-ספיקת לב ואין אונות "יעלמו" לאחר הפסקת נטילת האבודרט ? ( או שאני אהיה בבעיה חדשה של אי ספיקה לתמיד). תודה רבה יעקב

16/06/2014 | 00:35 | מאת: יעקב -נמאס מהםפרוסטטה

ושתי שאלות המשך נוספת אם יורשה: ב) האם יש טעם במעקב אחרי קצב גידולה של הערמונית ( על ידי אולטראסאונד) וכן מעקב אחרי שארית שתן בשלפוחית, וזאת כדי לתמוך בהחלטה על ניתוח. ג) במידה והריקון אינו לחלוטין, האם בהמשך השנים ייגרם נזק לשלפוחית. ( לא ציינתי עד כה אני בן 56) תודה סליחה על ריבוי השאלות המציקות

שלום רב, החלטה על ניתוח תגיע לא בקשורה לגודל הערמונית וגם לאו דווקא לכמות השארית. היא קשורה בתסמיני ובתגובה לטיפול השמרני. מעקב אכן מומלץ בכל מקרה. שאריות שתן גדולות יכולות לגרום דלקות אבנים והפרעות לתפקוד כליתי אם גורמות לעלית לחץ בשלפוחית. אכן רצוי לעקוב ולראות - אם הטיפול הצתופתי לא משפר את ההתרוקנות או נוצרות בעיות כמו אי ספיקת כליות בשל ריקון לא תקין בהחלט יש לשקול ניתוח. פנה לבדיקה ושיחה אצל האורלג המטפל שלך.

שלום רב, לתרופות שונות ישנן תופעות לוואי שונות. חברות התרופות מחוייבות לפרט את כל האפשרויות לתופעות לוואי אך אין זה אומר שבכרח תמיד תחווה תופעות אלו בנטילת התרופה. עליך להיות עירני לשינויים שקורים לך עם נטילת התרופות ולדווח לרופא שלך וכמובן להפסיק אם זה גורם לך תחושה רעה. בד"כ כשמפסיקים טיפול תופעות הלוואי חולפות. ניתן לעבור מטיפול בשתי תרופות נפרדות לתרופה אחת שמאחדת טמסולין ואבודרט באותו כדור- "דואודרט". בקש מרשם מהאורולוג שלך..אין אונות היא תופעה מוכרת. בכל מקרה בד"כ התופעות הללו חולפות עם הפסקת התרופה וכפי שמצויין בעלון- יש להפסיק אם חווים תופעות לוואי כלשהן. חשוב שתתיעץ עם האורולוג שלך לגבי נטילת התרופה ותופעותיה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת