סיבוך לאחר ניתוח ערמונית סגור

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

03/06/2014 | 09:12 | מאת: יעקוב

שלום רב עברתי ניתוח ערמונית סגור. לאחר הוצאת הקטטר הכל היה תקין למשך יום אחד.למחרת הזרם נחלש והגעתי שוב לקטטר ל5ימים .הוציאו את הקטטר ושוב לאחר 24 שעות הזרם נחלש...עכשוב אני שוב עם קטטר ומיואש .איך נגמלים מהקטטר הזה תודה יעקוב

04/06/2014 | 16:59 | מאת: יעקוב

שאלת המשך האם צריך למרוח משחה אנטיביוטית והאם יש הגבלה על מס הימים שמותר להשתמש במשחה שוב תודה

שלום רב, אצירת שתן יממה לאחר ניתוח כריתת ערמונית דרך השופכה היא סיבוך ידוע ומוכר. בד"כ השארת קטטר למס'ימים-עד שבועות (בהתאם לצורך)היא הטיפול המקובל. סיבה לכך יכולה להיות בשל בצקת מקמית שתרד עם הזמן, או משהו אחר שעשוי להפריע למערב תקין של השתן כמו שאריות של רקמת ערמונית או קריש דם, שלרוב מתמוסס ונעלם. הקטטר ייצא לבסוף ותצליח להטיל שתן בלי בעיה. אם זה לא קורה יש צורך לחזור לרופא המנתח לדון עמו על בירור כולל ציסטוסוקפיה והדמיה לאיזור. אם יש לך פצע בקצה איבר המין מהקטטר אתה יכול בהחלט להשתמש במשחה אנטיביוטית מקומית פעם ביממה . חשוב שתקפיד על ניקיון מקומי (לרחוץ את האיזור במים וסבון לפחות פעם ביום בעת מיקלחת). תמנע כמה שניתן ממתיחה או כיפוף של צינור הקטטר. ניתן לקחת כדור נגד כאבים אם יש לך- וגם עם זה- לא להפריז. וביעקר- להוריד את המתח. זה קורה, וזה יעבור- דבר עם המנתח שלך.

08/06/2014 | 22:27 | מאת: מאיר

הבעיה שלי החלה לאחר הניתוח 5 פעמים נחסם לי השתן ,בית חולים ,קטטר בדיקות ושוב חסימה הד"מנער אותי בית החולים וולפסון שנדרשתי לפנות אליו ,הרכיבו קטטר ושלחו הביתה ואני מיואש ,שלמתי מיטב כספי לניתוח ומה אני עושה ????????????? תודה מאיר

מאיר שלום, תמיד כדאי להגיע חזרה למנתח ולשוחח עמו. בכל מקרה אם מדובר בתקופה המוקדמת של שבועות- 3 חודשים מהניתוח, יש עדיין סיכוי שהכל יסתדר מעצמו. ואם זה כבר יותר זמן פשוט תמצא אורולוג מומחה אחר, תביא לו את כל המסמכים שלך וגש אליו לבדיקה. כפי שהסברתי- יש לבעיה זו הרבה סיבות והיא ברוב המקרים ניתנת לפיתרון, צריך לעבור בירור מסודר אצל האורולוג אך לא בפורום אינטרנטי.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת