פוליפים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

על טעם ועל ריח של קורונה

COVID19 הפגיש אותנו עם אחד הסממנים המטרידים של הנגיף - אובדן הטעם והריח לגביהם נערכו המון מחקרים חדשים. החוקרת ד"ר קלייר הופקינס: "יש חולים שהנגיף הצליח לחדור לתאי העצב של תהליך ההרחה ולפגוע בהם" נדמה כי עד מגפת הקורונה, לא הכרנו את תופעת אובדן חוש הטעם והריח, למעט שפעת חורף שעלולה לנטרל אותם לכמה ימים ספורים. זו עלולה לגרום לפגיעה אמתית ולאורך זמן. מחקר חדש של חוקרים מבית החולים פאדובה באיטליה בראשם עמד ד"ר פאולו בסקולו-ריזו, פורסם בכתב העת הרפואי 'JAMA Otolaryngology ודיווח על אספקט הפגיעה בחושים באנשים שחלו בקורונה קלה והחלימו. במחקר השתתפו 187אנשים שהחלימו מקורונה קלה, ממנו עלה כי אחד מכל עשרה עלולים לסבול מאובדן חוש הטעם והריח למשך זמן רב ולפחות במשך חודש ימים. עוד עולה כי 60% מהם לא חוו כל שינוי בחושים, 46 טענו כי התסמינים שלהם השתפרו ו-10% מהם סבלו מפגיעה חושית למשך זמן רב. מחקר נוסף מגיע מבריטניה ואותו ביצעה ד"ר קלייר הופקינס הטוענת כי "חלקם של מחלימי הקורונה...
ללמוד עוד על פוליפים
המעי הגס: מחלות, תופעות ודרכי טיפול-תמונה

מזיהומים ועד סרטן קטלני: מחלות ותופעות רבות עלולות לפגוע...

מאת: פרופסור רמי...
18/04/2019
סינוסיטיס כרוני: איזה טיפול לבחור?-תמונה

סובלים מכאבי ראש, כאבי עיניים וכאבי שיניים? ייתכן שאתם...

מאת: פרופ'...
10/12/2017
קולונוסקופיה וירטואלית: 10 עובדות-תמונה

גילוי מוקדם של סרטן המעי הגס עשוי להציל חיים - ובדיקת הסקר...

מאת: ד"ר נועם...
10/05/2015
היסטרוסקופיה-תמונה

מדריך בדיקות רפואיות: היסטרוסקופיה מראה את תמונת המצב של...

מאת: ד"ר עמית...
24/06/2014
אולי יענין אותך לדעת...
כריתת גידול דרך פי הטבעת  - תמונה
כריתת גידול דרך פי הטבעת
הוצאת פוליפים וגידולים סרטניים של הרקטום דרך...
כריתת-תת-שלמה-של-המעי-הגס-Subtotal-Colectomy - תמונה
כריתת-תת-שלמה-של-המעי-הגס-Subtotal-Colec...
כיצד מתגלה סרטן מעי הגס? סרטן המעי הגס יכול...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לפוליפים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

פוליפים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אני בת 60, עברתי אולטרסאונד גניקולוגי ואמרו לי שיצא לי "רחם עבה" ולכן זה לא טוב ועליי לעשות עוד אולטרסאונד בעוד חודש כי רחם של אשה בגילי צריך להיות דק. אינני מבינה מה זה אומר ומה הסיכונים. רחם אורך 49 מ"מ עובי 46 מ"מ רוחב 53 מ"מ. עובי רירית הרחם - 14 מ"מ (!!!!!!!!!) הערות: ציסטית, לא הומוגנית. וסת אחרונה - באוק' 02. נתבקשתי להגיע שוב לאולטרסאונד בעוד חודש כשעליו כתבו לי (בטעות או עקב רשלנות!) "בדיקת מעקב הריון"... למען הסר ספק, אינני בהריון. אני נוטלת תרופות (להלן הרשימה) והרופאה אמרה לי בבדיקה שהרירית של הרחם יכולה להתעבות בגלל התרופות הללו (???) - ארט 50, ויסקז, זדיטן וקלציום. אני מאוד מודאגת. לא הסכימו לומר לי בבדיקה מה ההשלכות ומה הסיכונים של רירית רחם עבה. אנא עזרו לי!!! האם יש לי בעיה רפואית קשה?? תודה.

שלום, אולי פוליפ, אולי פעילות יתר הורמונלית, אולי מצב טרום סרטני וכו וכו. ניתן לקרוא על כך באתר שלי הרשום כאן למטה. בברכה ד"ר שרגא וקסלר www.genicolog.net

שלום, לפני כחודש אושפזתי בביה"ח עקב נפיחות מאחורי האוזן שהתבררה כמסטואידיס. טופלתי ע"י עירוי במשך כמה ימים ואח"כ ע"י אנטיביוטיקה חזקה. אציין בנוסף שניתחו אותי כעבור שבוע מאחר שבעת האבחון הראשוני התגלה פוליפ עם דלקת חריפה באוזן. אציין עוד שעברתי כ-10 ניתוחים בעברי. אתמול הייתי בביקורת בביה"ח והרופא בדיוק ואמר שהכל בסדר,אך היום הרגשתי שוב כאבים ומסתבר ששוב יש לי נפיחות הפעם בחלק התחתון של האוזן וכרגע היא לא זקורה. מה יכולה להיות הסיבה לנפיחות עכשיו על העצם מאחורי האוזן ואיך אמורים לטפל? האם שוב עליי לגשת לרופא בהקדם?

הנפיחות יכולה להיות בשל מסטואידיטיס ששוב חוזרת או בשל פתולוגיות אחרו כגון קשר לימפה מוגדל וכו יהיה עליך לפנות לבדיקה רפואית בהקדם ד"ר חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. בי"ח אסף הרופא טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim

שלום בן 60 צמחוני עוסק בספורט רזה ל/ ד. 110/70 דופק במנוחה 65-7 קולונוסקופיה לפני 5 שנים 2 פוליפים שפירים 0.2 מילימטר הוסרו בחודשים האחרונים מידי פעם צואה. בצבע אפור בהיר אין קושי מיוחד ביציאה גודל. היציאה תקין צורה תקינה וכמו כן גם הצורה ללא כאבי בטן טרום היציאה ולא לאחר היציאה חום הגוף הממוצע 36.7 משקל יציב צבע שתן : תקין תאבון : סביר גוון עור. רגיל ( אין סימנים של צבע צהוב בעור/ עיניים (.. ביציאה אחת יתכנו מקטעים עם שינוי צבע צבע חום בהיר. ו אפור ) ישנם ימים שהצבע הוא. תקין בהחלט. 1 לאור הנ"ל. ולא תלונות נוספות האם הצבע האפור מהווה בעיה ? 2- האם במחלה כמו צהבת חסימתית. ו/ או מחלות כבד או בעיות. כיס מרה יתכן רק סימפטום אחד מסך כל הסימפטומים ? יהיה נחמד עד נחמד מאוד אם תתנו לי צפירת הרגעה לגבי הצבע האפור שמופיע מידי פעם אשמח לשמוע ש לצבע ללא סימפטומים נוספים אין משמעות בתודה מראש לוגי

ראה תשובה בהמשך

ד"ר שלום רב, מתנצלת מראש על אורך כתיבת המייל, אך ניסיתי להעלות רקע כמה שיותר. רקע אודותי: בת 61. לא מעשנת, לא שותה אלכוהול,רזה. משנת 2009 במעקב גסטרו עקב פוליפ סיסלי באנטרום. בתחילה הפוליפ היה בגודל 5-6 מ"מ, אחר כך 8-9 מ"מ ובשנת 2017 גדל ל-1.5 ס"מ. בחודש אפריל 2017 לערך החלו לי כאבים ברום הבטן האמצעית, מעין לחץ באזור השקע למעלה. פניתי לגסטרו, וכיוון שגם הייתי צריכה באותה עת לחזור על אנדוסקופיה כמעקב ביקורת כאמור אחר הפוליפ ומכיוון שהפוליפ גדל ל- 1.5 ס"מ רופא הגסטרו שלח אותי לבי"ח בלינסון לבצע בדיקת EUS +FNA מהממצא. דו"ח EUS מחודש מאי 2017 הינו כך: באנטרום מודגם ממצא סבמוקוזלי בקוטר 1.5 ס"מ עם שקע מרכזי - בהנחת המתמר - הממצא בעל רקמה זהה לרקמת לבלב - יכול להתאים שארית לבלב, הודגם לבלב במרקם תקין. אבחנה EUS = Gastric Small Pancreatic Rest נשלחה פתולוגיה = לא. המלצות= הממצא בקיבה שפיר ואין צורך במעקב מיוחד. לא בוצע FNA כפי שאתה מבין כי לא ראו צורך. במשך כל אותו זמן ומעת לעת המשכתי להתלונן ואמרתי לרופא שיש לי כאב ברום הבטן וכי בעצם זה לא נרגע, ולא נשלחתי לבירור נוסף. אציין כי אין לי חס וחלילה בחילות או הקאות או ירידה במשקל , אלא רק כאב מידי פעם שמתעורר ברום הבטן להאמצעית ממש למספר דקות , לחץ חזק באזור לעיתים מרגישה אותו כמו שיפוד גם בגב העליון האמצעי, כאשר אני לוחצת עליו עם היד אצבע אני ממש מרגישה את הכאב, זה יכול להיות לעיתים יום יומי או פעם בשבוע לפעמים שוכחת מזה ולפעמים חוזר, לא קשור לאוכל או משהו כזה, כך סתם מתעורר לו כאב ברום הבטן\לחץ וכפי שציינתי גם בלחיצה על המקום אני מרגישה את הכאב. כעט, אתמול,(כבר שנה וחצי מאז בדיקה EUS) חזרתי לרופא בגסטרו שבעצם אותו רופא הוא זה שעוקב אחרי הפוליפ שלי משנת 2009 וסיפרתי לו שוב על הכאב אותו אני חשה מזה זמן רב כאמור, הוא בדק אותי ורשם: "במישוש יש רגישות מעל חיבור צלעות וסטרנום" הוא ביקש שאבצע כעט C.T. מכוון ללבלב עם חתכים דקים. אני מאד בחרדה, מכיוון שאני מתלוננת בעצם על הכאב ברום הבטן מחודש אפריל אולי אפילו לפני משנת 2017. (עוד לפני ביצוע ה-EUS כאמור) עבר הרבה זמן. ואני בחשש גדול שמא ימצא לי משהו מאד מאד מסוכן. שאלתי היא האם זה שביצעתי בדיקת EUS במאי 2017 היו יכולים לראות אם יש משהו בלבלב? הבדיקה שהתבקשה אז היתה מכוונת לפוליפ, ולא לפי הבנתי ללבלב, אך האם זה שראו באנטרום את הממצא שתואר כשארית לבלב, זה אומר שגם בדקו לי את הלבלב? בכל מקרה? רופא הגסטרו אמר שהפוליפ לא יכול לגרום לי לכאב אותו אני מתארת, וכן הבנתי שיכלו לראות בEUS אם חלילה זה היה גיסט, ואמר שרקמת לבלב אותה ראו בבדיקת ה- EUS אינה גורמת לכאב. אני מאד חוששת וחרדה הן מכיוון שאני מתלוננת כבר למעלה משנה וחצי על הכאב ברום הבטן ולא בוצעה לי בדיקה כלשהי לענין זה למעט ה-EUS שכפי שאמרתי היה על מנת לאבחן את הפוליפ הסיסלי. אני מבינה שעלי לבצע כעט C.T. בטן אך אנא ממך מכיוון שהתורים מאד ארוכים, האם זה שעשו לי EUS היה יכול להראות משהו אם היה בלבלב אפילו שהבדיקה לא היתה מכוונת ללבלב? האם מכיוון שזה היה שארית לבלב, אז כן בדקו את הלבלב לדעתך? האם C.T. מכוןן ללבלב בחתכים דקים יכול לגלות עשו מהו אחר? נוסף? אנא ממך תשובותיך וסבלנותך האדיבה בברכה

שלום הנושא של מחלות לבלב הוא מורכב, כפי שגם משתקף מהמכתב שלך סיטי עם חתכים דקים אפשר לעשות במספר פרוטוקטלים. כדי להתוות את התוכנית הטיפולית המתאימה לך, (וזו המלצתי) עליך להבדק פנים אל פנים, בהקדם, על ידי רופא המתמחה במחלות לבלב. שיהיו בשורות טובות, ערו

ד"ר שלום רב, תודה רבה על תשובתך המהירה. שאלתי היתה האם בדיקת EUS שביצעתי בבי"ח בלינסון יכלה לראות גם ממצא חשוד כלשהו בלבלב? או שרק בדיקת C.T. מכוןן ללבלב יכולה לראות ממצא חשוד בלבלב? האם זה שב-EUS ראו מרקם הלבלב תקין אומר משהו? אנא תשובתך לגבי שאלתי זו. תודה מראש

אנא פני לבדיקת רופא בהקדם המקרה מורכב מדי לדיון שלא פנים אל פנים