tamsulosin hcl 0.4 mg

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

25/06/2014 | 02:27 | מאת: דניאל

שלום דוקטור,אני גבר בן 63 מזה מספר שנים עם פרוסטטה מוגדלת שפירה, נטלתי על בסיס קבוע אלפוזוסין, מכיוון שעברתי לפני שנה לארה''ב, הרופא כאן רשם לי במקום אלפוזוסין את tamsulosin 0.4, ובנוסף פניסטריד 5 מיליגרם, מספר חודשים לאחר נטילת הפינסטריד יש לי תופעות לוואי של ירידה בחשק המיני,והפרעות זיקפה ,שאלתי היא : האם לא מספיק ליטול טמלוסוסין בכדי לטפל בבעיית הפרוסטטה המוגדלת? כי אני שוקל להפסיק ליטול את הפינסטריד. בתודה דניאל

שלום רב, ראשית אלםפוזוסין וטמסולין הן בנות אותה משפחה ותפקידן לעזור בהטבת מתן השתן למי שסובל מהפרעות אלו בשל ערמונית מוגדלת. הן לא מקטינות את הערמונית אלא רק עוזרות לשיפור הזרם. פינסטריד היא תרופה שעובדת על הערמונית עצמה ועוזרת בהקטנתה.זו גם הסיבה שהיא גורמת לתופעות הלוואי שאתה מתאר משום שהיא עובדת על טסטוטסרון בערמונית . כשמפסיקים אותה התלונות חולפות בד"כ. יכול להיות שנטילת טמסולין בלבד תתן לך את ההטבה בריקון כמו שאלפוזוסין נתן, ואז אכן תוכל להפסיק פינסטריד. צריך לזכור שאם התרופות לא עוזרות או שגורמות תופעות לוואי חריגות- צריך להפסיקן ולעברו לשלב הבא בטיפול הפרעות השתנה בשל הערמונית - ניתוח להסרתה. התייעץ עם האורולוג המטפל שלך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת