ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

13/07/2014 | 13:31 | מאת: אופיר

שלום רב, אני בן 45 ומתעורר בלילה בין פעמיים ל-3 לשירותים להטיל שתן. (מדובר על לילה בן 6 שעות בממוצע).בזמן הטלת השתן אין לי כאבים ואני מתרוקן כמו שצריך אם כי הזרם חלש טיפה מאשר במהלך היום בו הזרם רגיל. במהלך היום אינני רץ הרבה לשירותים (פחות מאחרים)ומרגיש שהכל בסדר. הבעיה היא שבזמן שכיבה שנת לילה או מנוחת צהריים תמיד קיים הצורך לקום לשירותים. בשנת לילה הטווח הוא כל שעתיים או שלוש. עשיתי US בינואר השנה ויצא שהכל תקין ונפח הערמונית הוא כ-30cc. יש לציין שתופעה זו קיימת אצלי כמספר שנים וב-2011 עשיתי בדיקות כולל בדיקה להמצאותו של איזהשהו הורמון + PSA והכל יצא תקין. אשמח להבין מניסיונכם האם נתקלתם בתופעה זו אשר הישנותה היא דווקא במצב פרקדן? ובכלל מה עלי לעשות? תודה אופיר

שלום רב, אכן אתה קצת צעיר להפרעות בשל הגדלת הערמונית וגודלה תקין לפי מה שאתה מתאר. יכול להיות שאתה שותה הרבה לפני השינה, אך גם יכול להיות שיש לך שיתון יתר לילי/תנוחתי וזה בשל העדר וסופרסין (הורמון מונע שיתון). אתה יכול להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך לגבי טיפול במינירין (הורמון סינתטי דומה לה שחסר) שניתן לקחתו בתרופה. יש לעקוב אחרי רמות נתרן בדם בעת הטיפול שמחייב מרשם רופא.

13/07/2014 | 18:54 | מאת: אופיר

תודה רבה על התשובה המהירה. כפי שציינתי ב-2011 עשיתי בדיקת דם ושתן כולל בדיקה לבירור הסיבה לקימה הלילית. הבדיקה היתה osmolality ולהלן התוצאות: OSMOLALITY (S) 292.00 MOSM/KG OSMOLALITY (U) 378.00 MOSM/KG האם זו הבדיקה המתייחסת להורמון וסופרסין? דבר נוסף במידה והוא אכן חסרת האם זה אומר שאצטרך לקחת תוסף זה על בסיס קבוע, או שזה מוגבל בזמן? המון תודה על תשובתך אופיר

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת