psa 4.5

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

12/05/2014 | 16:01 | מאת: בוני

שלום, בן 33 , בדיקת דם שנתית שגרתית תוצאה של psa 4.5 בשנה שעברה תוצאה 2.5.. לא בוצעו יחסי מין או רכיבה על אופניים ב48 שעות שקדמו. האם פשר התוצאה הנ"ל והאם יש צורך לעבור בדיקות נוספות/ חוזרות? תודה רבה

12/05/2014 | 19:50 | מאת: בוני

כמו כן,בדיקה מלפני שנתיים PSA-0.95 לא סבלתי בחיי מדלקות או זיהומים בדרכי השתן וכו... אובחנתי לפני שנה וחצי כאזוספרמי,כחלק מהבירור בוצע לי US טראנסרקטאלי עם ממצע של ערמונית 1-2 והרחבה של שלפוחית הזרע. לפני 8 חודשים בוצע ניתוח מיקרוטסה שעבר בהצלחה מכל הבחינות(תוצאה והחלמה). ישנה עלייה חדה בערכי הPSA,מה יכולה להיות הסיבה? האם יש ממה לחשוש? תודה על התשובה.

שלום לך. לא ברור לי מדוע בגיל 33 ביצעת בדיקת PSA? זה ממש לא נחשב בדיקות שגרה. עליך לפנות לבדיקת אורולוג והוא יחליט מה המשך הבירור- מדובר בתוצאה קצת גבוהה לגילך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת