ערמונית גדולה מאד

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

14/07/2014 | 02:39 | מאת: אר

שלום. בגיל 78 לפני כשנתיים אובחן סרטן בערמונית. לאחר הקרנות וטיפול הורמונלי מקבל זריקות בבטן תלת חדשיsuprefact depot 9.9mg . לאחר הופעת דם מאסיבי בשתן לפני כחדשיים נשלחתי לציסטוסקופיה. ממצאים : ערמונית ענקית שחודרת אל תוך כיס השתן עד כדי כך שלא ניתן לראות את כל הכיס בבדיקה ללא "הזזת" הערמונית וגם אז לא ניתן היה לראות את פנים הכיס שמאחורי הערמונית שחדרה עמוק לכיס השתן. הערמונית מדממת מדי פעם. לא נמצאו פוליפים וכדו'. הומלץ להמשיך בטיפול הורמונלי. מתן שתן בתכיפות גדולה מאד בין 30 ל-45 דקות בלחץ חזק מאד כמות בכ מתן כ-100 סמ"ק שארית גדולה מאד. שאלתי - האם ניתן להקטין את גודל הערמונית בתרופות וכדו'. לגבי ניתוח נאמר לי שבגילי כבר לא מנתחים. אודה על תשובתך. בברכה אבי

שלום רב, אתה מציג מצב מורכב מאוד. בעיקרון אם אתה לא מרוקן טוב את השתן ובמקביל סובל מדימום משמעותי מהערמונית, ובבדיקה יש ערמונית מאוד מוגדלת, אלו אינדיקציות לניתוח הסרת הערמונית, וגילך אינו רלוונטי, אם אתה במצב כללי תקין. בשל העובדה שאובחנת עם סרטן ערמונית זה הופך את המצב קצת יותר למורכב. כרגע אולי יש מקום לנסות לתת לך טיפול בתרופה שנקראת דואודרט לצורך הקטנה הערמונית מניעת הדימום ושיפור ההשתנה, אך חשוב שתתיעץ עם האורולוג/אונקולוג המטפל שלך לגבי ההמשך אם הטיפול אם התרופה אינה עוזרת..

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת