ניתוחים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ניתוחים קוסמטיים לשיפור מראה החניכיים

יש לכם שיניים בריאות וישרות, אבל מראה החניכיים בעייתי - ואתם מתביישים לחייך? אל תתביישו - תטפלו: ניתוחים קוסמטיים לשיפור מראה החניכיים יחזירו לכם את החיוך בגדול מראה אסתטי של החניכיים נקבע לפי הפרופורציה בין חשיפת השן לבין החשיפה של החניכיים בחיוך. בפי אנשי המקצוע, נקרא החיפוש אחר היחס הפרופורציונלי "משחק בין הלבן לוורוד". ניתן לבצע ניתוחי חניכיים לתיקון היחס ולשיפור מראה החניכיים והחיוך.  נחשבים ניתוחים המלווים בהתאוששות מהירה. צילום: שאטרסטוק נסיגת חניכיים: נסיגת חניכיים עלולה להיווצר עקב צחצוח שיניים אגרסיבי, טיפול אורתודנטי שהסתיים במנח שיניים מחוץ למעטפת העצם או מחלת חניכיים הנגרמת עקב הצטברות חיידקים במפגש שבין השן לחניכיים. עקב נסיגת החניכיים עלולה להיווצר רגישות לקור והפרעה במראה האסתטי של השיניים – השן נראית ארוכה מדי בחיוך. עודף חניכיים: לעיתים החניכיים מכסים חלק מכותרת השן – מצב זה עלול להיווצר מדלקת חניכיים, תרופות...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לניתוחים

לפרוסקופיה - תמונת המחשה
לפרוסקופיה אם אתם צפויים לעבור ניתוח מורכב בכבד, בלבלב או בדרכי המרה (ניתוח הפטוביליארי) - להסרת ג...
ללמוד עוד על ניתוחים
ניתוח קיסרי: כמה ניתוחים מותר?-תמונה

התקשורת דיווחה לאחרונה על יולדת שילדה בפעם התשיעית בניתוח...

מאת: מערכת zap...
05/12/2016
ילדים: הכנה רגשית לפני ניתוח-תמונה

הכנה רגשית מקדימה לילדים טרם אשפוז או ניתוח מפחיתה חששות...

מאת: שחר ברשף
14/12/2010
הזעת יתר: לא חייבים לסבול-תמונה

הקיץ הוא אימת הסובלים מהזעת יתר, שלרוב מתבטאת בבתי השחי...

מאת: מערכת zap...
04/05/2014
צניחת רחם: טיפולים חדשניים-תמונה

ריבוי לידות עלול לגרום לצניחת איברי האגן, סביב גיל המעבר....

מאת: ד"ר לוי גיל
13/08/2018
אולי יענין אותך לדעת...
הצערת הפנים - תמונה
הצערת הפנים
ניתוחים להצערת הפנים
כריתת טחול לפרוסקופית  - תמונה
כריתת טחול לפרוסקופית
ניתוחים לכריתת טחול לפרוסקופית קיימים משנת...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לניתוחים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

ניתוחים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

היי, ב29.1.17 עברתי בדיקת mri (במכון בבי״ח לניאדו) בעקבות נפילה וכאבים עזים בברך שמאל. תוצאות הבדיקה היו: מודגם קרע חלקי של הmpfl באיזור אחיזתו אל הפסט המדיאלי של הפיקה עם פגם לכל עובי הסחוס המכסה את היקף הפסט בקוטר 7 מ״מ (חתך 22 סדרה 501) עם קונטוזיה לשדית בסמוך, הפיקה מודגמת בעמדה תקינה. מודגמת פליקה מדיאלית מעובה. הרצועות הצולבות והקולטרליות מודגמות תקינות. המיניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים. המנגנון המיישר נמודגם תקין. מודגם נוזל תוך פרקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטאלית. מאז עברתי טיפולי פיזיותרפיה ולאחר שהתגייסתי, במהלך הטירונות והקורס גברו הכאבים בברך. נשלחתי לעשות עוד בדיקת mri על מנת לבדוק אם יש החמרה. נבדקתי בmri של המרכז הרפואי הצבאי שבצריפין. תוצאות הבדיקה בתאריך ה28.5.18: לא הודגמו שברים,בצקות או אוסטאונקרוזיס במבנה הגרמי. הרצויות הצולבות והקולטרליות תקינות. ללא עדות לקרע בשני הסהרונים. עמדת הפיקה מרכזית. גיד הפיקה וגיד הקוודריספס תקינים, אך מודגמת בצקת מינימלית באספקט עליון-לטרלי של השומן האינפרה-פטלרי. ללא עדות לקרע במייצב הפיקה המדיאלי. סחוס הפיקה תקין. נוזל תוך מפרקי הכמות פיזיולוגית. ללא הדגמת ציסטה פופליטאלית. מרחק tt-tg סנטימטר. יש לציין כי גברו הכאבים בשנה האחרונה. הגיוני שהבדיקות סותרות אחת את השנייה והרצועה התאחתה מעצמה והסחוס הושלם מעצמו?

שלום שני דברים חשובים לדעת בפיענוח של MRI - מצב הברך יכול להשתנות בהדמייה במיוחד כאשר הייתה חבלה , מיד לאחר החבלה יש אבחון ייתר , כגון נוזל בצקות וכדומה שיכולים להעלם בבדיקה מאוחרת יותר. דבר שני הוא שפענוח ממקומות שונים וביצוע בדיקות במכוני הדמייה שונים יכולים להראות שינויים או ניסוחים שונים בגין זה שהבדיקה מפוענחת עי רופא אחר. ממליץ בדיקת אורטופד מומחה ברפואת ספורט /ברך שישווה את הבדיקה הקלינית עם ממצאי ה MRI השונים . בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים (ברך וירך ) ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפת מפרקים ביה"ח איכילוב , ת"א

שלום ד"ר אני בת 67. והולכת כ-5 פעמים בשבוע כשעה. בעקבות כאבים בברך באמצע טיול בשביל ישראל הפנה אותי אורטופד לבדיקת מ.א.ר תוצאותיה: המדור המדיאלי של הברך מוצר ונראה דילול של המיניסקוס המדיאלי בעיקר גוף המיניסקוס והקרן האחורית בה מודגם קרע ורטיקלי עם מגע בפני השטח המרפקיים באספקט העליון והתחתון. mcl המשכי עם סיגנל גבוהה בחלקו האמצעי וסיגנל גבוהה עם נפיחות רקמה רכה סביבו סימני מתיחה. שינויים ניווניים במדור המדיאלי של הברך עם כונדרומלציה של סחוס של ה mfc. קרע במיניסקוס המדיאלי. מה הטיפול בעקבות אבחנה זו? האם אני יכולה לגרום לעוד נזק אם אצא לטיול של כ10 ק"מ.(הכאבים הם במיטה לא בהליכה) מחכה לתגובתך.

שלום ההדמיה מראה בימני שחיקה המדור הפנימי עם קרע במניסקוס בברך . הממצאים מתאימים לרמת שחיקה בינונית , היכולת שלך ללכת ולצעוד למרחקים גדולים תלוי בסימפטומים שלך. את לא עושה נזק בכל מקרה ממליץ בדיקה עי אורטופד מומחה בברך בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

תודה על התשובה המהירה. מהם דרכי הטיפול?

שלום בן 44. מלפני כשלושה ימים כאב עז בברך ימין. ללא חבלה או משהו ידוע שיכול להסביר את זה. אין אודם או נפיחות יוצאת דופן. אין חום. יש רגישות למגע בולטת במיוחד בברך קדמית ממש מעל הפיקה. ותחושת חריקה כלשהי בכיפוף הברך. הכאב הוא הן בתנועה, והן בישיבה, והן בשכיבה. הכאב עז שלא מאפשר לישון, וגם מחייב לקום ולהתהלך מדי פעם בכדי שקצת יירגע. אופטלגין לא עזר בכלל, פרקוסט 5 מ"ג גם לא עזר לגמרי והוצרכתי לקום כמה פעמים בלילה. ממוצאי החג לאחר ביקור במוקד לילה (רופא כללי) התחלתי טיפול בסלקוקס פעמיים ביום, ויש שיפור קל. כ"כ נתבקשתי לבצע בדיקת דם וצילום ברך. ספירת דם תקינה, כ"כ CRP תקין. צילום ברך (אפ + לטרל): הודגם גנו ולגוס קלה תפליט קלה סופרה פטלרית שינויים ניווניים מינמאליים במדור המדיאלי לסיכום: סטיה ותפליט ושינויים ניווניים. 1. מה משמעות הממצאים? מה זה התפליט? מה זה הגנו ולגוס? והאם יש משמעות לשינויים הניווניים (בן 44)? 2. האם הממצאים הללו יכולים להסביר את הכאב העז? 3. האם מדובר בדלקת? של מה? והאם יכולה להיות דלקת ומדדי דלקת יהיו תקינים? 4. מה הסיבה לרגישות הגדולה למגע מעל הפיקה? 5. האם יש צורך בבירור נוסף? האם יש ללכת לאורטופד או שעלי לסיים את הטיפול בסלקוקס ורק אם לא יעזור, לגשת לאורטופד? תודה

כאב חד בקדמת הברך יכול לנבוע ממספר גורמים בינהם תהליך דלקתי בגידים המחוברים לפיקה , פגיעה סחוסית חריפה , כרב מוקרן מאזור אחר בברך כגון קרע מניסקוס קרן קידמית ואפילו כאב ממקור שאינו בברך כגון ירך או גב. במידה והכאב אינו חולף ממליץ פניה לבדיקה עי אורטופד מומחה בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל .

שלום ראשית תודה. ביום חמישי הייתי אצל אורטופד שהתרשם שיש רגישות למגע מעל הפיקה, ואמר שמדובר בדלקת בגיד שמחבר בין השריר הארבע ראשי לפיקה. והומלץ על המשך טיפול תרופתי בסלקוקס ובמשככי כאבים וכן קומפרסים חמים. הרגישות מעל הפיקה קצת בשיפור, אבל הכאבים העזים ממשיכים, בעיקר בישיבה, או בשכיבה. זה מפריע לי בעיקר בשינה, אני פשוט לא מצליח לישון ולשכב במיטה. יש לי התקפים של כאב שלא מאפשרים לי להמשיך לשכב, אלא אני נאלץ לקום מהמיטה ולהתהלך בבית כמה דקות בשביל שהכאב קצת יירגע, וחוזר למיטה לנסות לישון, ושוב התקפים כאלו שמצריכים לקום. רק לקראת הבוקר אני מצליח להירדם. כ"כ בנהיגה, אני לא מצליח לשבת יותר מרבע שעה, לאחר רבע שעה אני חייב לצאת מהרכב לכמה דקות (מדובר בכאב חזק מאוד). (זאת מעבר לכאב סביר יחסית בזמן ירידה ועליית מדרגות) אני מרגיש את הכאב במיוחד בצד שמאל של הפיקה, כלומר בחלק הקדמי מדיאלי. אציין שאני נוטל סלקוקס, וכן טרמדקס, ועל אף כל זה אני סובל מכאבים עזים. נראה שמשככי כאבים לא משפיעים על זה. מה יכול להסביר כאב כזה? במיוחד הכאב העז שלא מאפשר לישון, ומחייב אותי לקום מספר פעמים בלילה מהמיטה לכמה דקות של הליכה בכדי שיחלוף? (אין שום תנוחה שאני יכול למצוא בשכיבה שתמנע או תרגיע את ההתקפים). יש לי הרושם והתחושה שאולי הסיפור הוא לא רק הדלקת בגיד מעל הפיקה. תודה

שלום רב, קיבלתי זה עתה ממצאי בדיקת MRI שעשיתי בברך ימין: "מניסקוס לטרלי: קרע אופקי בקרן אחורית, גוף הגיע למשטח מפרקי עליון בקרן הקדמית. ציסטה פאראמניסקיאליית בגודל 0.7*1.6 ס"מ צמודה לגוף ולקרן האחורית של המניסקוס, בצקת ברקמות הרכות הסמוכות." הרופא שהפנה אותי לביצוע הבדיקה בחופשה ולא פנוי להתייעצות. אני צפוי לצאת לחופשה בברזיל באמצע אוקטובר ומצוי בטווח הזמנים המאפשר ביטול הטיסה. לאור הממצאים הנ"ל אני שואל אם כדאי לי לבטל את כרטיסי הטיסה שכן המצב הרפואי שלי לא יאפשר לי הליכה ו/או התנהלות רגילה. תודה מראש, קובי

שלום הממצאים ב MRI מראים על קרע של המניסקוס דבר היוצר ציסטה קטנה ליד הקרע . את המשמעות הקלינית צריך לגזור מהסימפטומים שלך , משמע שאם הכאבים שלך קשים ויש מגבלה בטווחי תנועה , קליקים נעילות או דברים דומים כנראה יהיה לך קשה לטייל ולהעמיס על הברך , אך אם אין כאבים או מגבלה איני רואה סיבה למה לבטל הטיול או להמנע מפעילות רגילה. ממליץ להיבדק בהקדם עי אורתופד מומחה ספורט /ברכיים לדיון במצבך ובמגבלות הפעילות שלך וכן אפשרויות הטיפול במצבך בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים ניתוחים ארטרוסקופיים וורפואת ספורט