תכיפות במתן שתן ורגישות לאורך השפכה ובבתן התחתונה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

15/06/2013 | 08:31 | מאת: בן 35

בן 35 נשוי + 2. תופעות תכיפות במתן שתן, כאבים לאורך השופכה, וזרם שתן חלש ומקוטע התחילו בנובמבר 2012. לאחרונה התופעות מלוות לפעמים גם ברגישות בבטן התחתונה (בעיקר בצדדים מקדימה) והרגשה כללית רעה ללא חום. בבירור עד כה: תרביות שתן עקרות, SDT PRC פעמיים שלילי, שתן כללית תקין. US של הכליות ודרכי השתן לפני מספר חודשים תקין. תרבית זרע - שלילית. בבדיקה אצל אורולוג לפני כחודשים - פין ואשכים תקינים בטן רכה ללא גושים חשודים ערמונית קטנה לא חשודה. בשתן לציטולוגיה: נראו לויקוציטים, אין עדות לתאים ממאירים. בציטוסקופיה הבחנתית - ב.מ.פ. לוקח SPAMEX 30MG כל בוקר כבר 16 ימים. המלצת האורולוג כעת לבצע אורופלומטריה פשוטה. אני סובל מאוד מהתופעות ואפילו מנוע מלבצע פעילות גופנית קלה כמו הלכה מהירה. האם יש עוד משהו שכדאי לעשות ע"מ להגיע להבחנה? תודה מראש.

שלום רב, עושה רושם שעברת בירור מלא לדלקת בערמונית או תסמונת הכאב הכרוני באגן, וכמו שקורה ברוב המקרים- לא מצאו שום דבר לא תקין, אך אתה עדיין סובל. כעת הזמן לנסות להקל על עצמך ולשפר את התסמינים: ממליצה להמנע ממגע מיני אם זה מחמיר את התופעות. להקפיד על שתיה מרובה של מים, תה קמומיל להרגעה ושימוש בנוגדי דלקת כמו נורופן או אדוויל. להמנע מקפאין או אלכוהול. להמשיך בתרופות שניתנו לך אם זה מקל על ההשתנה. צריך להבין שזו כנראה דלקת כרונית שאין לה מקור זיהומי או פתולוגיה כלשהי (עובדה שכל הבדיקות תקינות) ולכן כעת זה עניין של הרגעות ומניעת החמרה.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה