צורך תכוף להטיל שתן,לחץ מתחת לבטן.

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

26/05/2013 | 16:39 | מאת: לי

שלום,אני בת 18 במשך שנה היו לי צריבות לסירוגין (פעם בחודשיים-שלוש)במתן שתן נמצאו הרבה לויקוציטים אך תרבית שלילית.והיו בטוחים שמדובר בדלקת דרכי השתן. לאחר שנה שהצריבות החמירו והיה לי תכיפות למתן שתן גילו לי כלמידיה בבדיקת PCR. טופלתי בחודש ינואר 2013 אך הצריבות לא הפסיקו ממש... מצבי היום לאחר כמעט חצי שנה - יש לי צריבות במתן שתן לסירוגין אך מה שמציק לי יותר זה התכיפות למתן שתן(כל שעה-שעה וחצי), לחץ מתחת לבטן ולפעמים תחושה של חוסר התרוקנות מלאה וזה תמידי- חשוב לציין כי הייתי אצל אורולוג מומחה, פרופסור למחלות זיהומיות ואצל הגניקולוג ביקרתי באופן קבוע. וכולם אומרים לי שהבדיקות תקינות ושאני בריאה- pcr, אולטרסאונד כליות+ US,תרביות חוזרות,משטחים וואגינלים -הכל תקין. אני כבר נהייתי ממש היפוכונדרית ואני בלחץ קבוע כי אני מפחדת שמה שיש לי זה כבר מצב כרוני ושאני אצטרך לחיות איתו כל חיי :( זה ממש מוציא אותי מריכוז בלימודים ואני עוד חודש מתגייסת ואני ממש מפחדת. תוכלי אולי לעזור לי ולכוון אותי מה זה יכול להיות?והאם זה יכול להיות כי אני בלחץ ומרבה לחשוב על זה? תודה מראש. :)

שלום רב, בהחלט יכול להיות שלמרות שהדלקת חלפה ואין זיהום, נשארו תסמינים זה מצב שיכול להתאים לשלפוחית רגיזה ולכן כרגע צריך למצוא משהו שמרגיע את התלונות. דבר ראשון עליך להבין שאם כל הבדיקות תקינות אז הכל בסדר. גם לחץ נפשי ודאגה (STRESS ) הכל יכול להביא לתלונות שאת מתארת . ממליצה לך להמנע מקפאין (קפה תה קולה שוקולד) ואלכוהול, לשתות מים ותה קמומיל ולמצוא משהו נגד כאבים שיכול להרגיע. את יכולה לבקש מרשם לטיפול תרופתי צמחי - למשל "רווטינקס". את יכולה לנסות "די-מאנוז", ואם צריך יש גם תרופות להרגעת פעילות יתר של השלפוחית - במרשם- כגון ספזמקס, טוביאס, וסיקייר ודומיהם.

28/05/2013 | 19:39 | מאת: לי

האם מה שיש לי יכול להיות אינטרסטיציאל ציסטיטיס? (IC) - גירוי כרוני של שלפוחית השתן?כי לא אמרתי לך שיש לי גם כאבים באיזור האגן...צריבות בנרתיק,כאב ביחסי מין (הזהומולוג אמר שכנראה אני רגישה באיזור יותר מדי) אבל לפי מה שהבנתי זה גם תסמינים של (IC)ואם כן האם בדיקת ציסטוסקופיה מבחינה בכך? בוודאות? ואם מתברר שיש לי את זה- קיים לזה טיפול או שאצטרך לחיות עם זה לכל החיים? יש לי תור לאורגניקולוג שבוע הבא-זה הכיוון הנכון לבירור מדוייק?

מנהל פורום שלפוחית רגיזה