תכיפות במתן שתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

27/05/2013 | 13:44 | מאת: אירה

שלום רב, פעם ראשונה הדבר תקף אותי לפני חצי שנה. אני בץ שלושים בריאה בדרך כלל מעשנת. לפני חצי שנה בבירור בוצעו תרביות שיצאו כולם תקינות. אולטראסאונד דרכי השתן תקין. לפני כשלושה חודשים בוצע MRI אגן גם הוא ללא ממצא חריג. לפני כמה ימים לאחר תקופה מאוד לחוצה וחרדתית זה חזר שוב פעם. מרגישה לחץ בבטן תחתונה. צורך קבוע להתרוקן. האם לאור כל הבדיקות שבוצעו עדיין יש סיכוי שמדובר בתהליך סרטני. או שבאמת הסיבה היא לחץ נפשי שעברתי. בתקופה האחרונה? תודה רבה

אירה שלום לך עד כמה שניתן להבין עבר בירור די מקיף ולא נמצא דבר. התסמינים שאת מתארת אינם ספציפיים דווקא למחלה סרטנית וכדברייך קשורים גם ל STRESS, ויכולים להיות סתם דלקת או שלפוחית רגיזה. היתי ממליצה לך קודם כל להפסיק לעשן כי יש קשר ברור בין סרטן שלפוחית לעישון- אבל זה ממש לא אומר שזו הסיבה אצלך- פשוט ככל שתקדימי להפסיק לעשן תורידי את הסיכון למחלה כזו אצלך. עדיין אם התלונות לא חולפות- בקשי מהאורולוג שלך לבדוק שתן לציטולוגיה ולבצע ציסטוסקופיה.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה