שלפוחית רגיזה ושלפוחית ביישנית

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

11/03/2013 | 21:29 | מאת: משפחה

כרופאת משפחה אשמח להתייעץ עמך: 1. יש לי מטופל עם שלפוחית ביישנית שזקוק בשל חרדה ל-SSRI או דומיו. הבנתי שציפרלקס לא משפיע לטובה על השלפוחית. מה כן מומלץ? 2. יש לי מטופלת עם שלפוחית רגיזה שזקוקה בשל דכאון ל-SSRI או דומיו. הבנתי שמירו הוא אפשרות טובה עבורה מבחינת השלפוחית. איזה עוד רעיונות תרופתיים מתאימים? תודה!

שלום רב, שאלת שאלות קשות. ולא בטוח שאצליח לעזור.. כל משפחת ה SSRI יכולה להשפיע בצורה כזו או אחרת על שלפוחית השתן בספקטרום שבין הפרעות השתנה (למשל קושי בריקון- שלא רצוי בשלפוחית בישנית) ועד איבוד שתן וקשיי שליטה בסוגרים (שגם ככה מציק בשלפוחית רגיזה..). ככל הראה שזה עניין של ניסוי וטעייה,כי כל מטופל מגיב אחר לתרופות שונות. אולי שימוש בתרופות במינון נמוך ובכך להתאים טיפול. יש שמציעים כטיפול בשלפוחית בישנית לנסות פרוזק, קסנקס, וליום וכו'- אולי זה יעזור גם לחרדה...בנוסף חשוב מאוד לוודא התרוקנות יזומה ואולי לנסות גם ביופידבק. אנחנו לפעמים משתמשים בדולוקסטין(יינטריב/סימבלטה) לטיפול באיבוד שתן במאמץ, אבל לא בטוח שזה מתאים לשלפוחית רגיזה. גם כאן זה ענין של תגובת המטופל והתאמת תרופה ומינון וכדומה. כמובן שאפשר לתת גם אנטיכולינרגים במינון נמוך תוך ניטור בעת שימוש ב SSRI במקביל- למניעת תופעות לוואי..

מנהל פורום שלפוחית רגיזה