בוטוקס תרופת פלא

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

08/04/2013 | 18:13 | מאת: שימי

האם אפשר לעשות הזרקת בוטוקס למקרים של שלפוחית רגיזה, מה זה אומר, האם זה ניתוח, אילו תופעות לוואי, האם זה יעיל. אני סובלת שנים משלפוחית רגיזה, לאחרונה החמיר מאוד, כנראה בגלל הגיל. ניסיתי ביו פידבק שזה שטויות גמורות. עכשו אני מנסה ווסיקר. ניסיתי בעבר דטרוציטול שהחמיר את הבעייה. מעוניינת מאוד להבין למה מיועד הבוטוקס, בתודה.

שלום רב, השימוש בבוטוקס לטיפול בשלפוחית רגיזה מוכר בשנים האחרונות ומומלץ לאלו שלא הגיבו כלל לטיפול תרופתי (ואכן מאובחנים כסובלים משלפוחית רגיזה- לאחר אורודינמיקה).. המטרה היא להתשתמש ברעלן הבוטולינום בהזרקה מקומית לתוך שריר השלפוחית (בציסטוסקופיה) כדי למנוע את התכווצויות היתר של השלפוחית שגורמות לתחושת הצורך להתרוקן כל הזמן. את יכולה לפנות לאורולוג דרך קופ"ח או דרך מרפאות חוץ אורולוגיות בבתי החולים השונים- הטיפול הזה עד כה לא היה בסל התרופות אך מצוי וניתן לבצעו. זה מצריך כמובן הרדמה והשגחה לפחות ליממה לאחר הטיפול לראות שלא נגרמה אצירת שתן זה הסיבוך העיקרי.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה