תכיפות יתר במתן שתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

22/03/2013 | 22:16 | מאת: יהודה

קיבלתי אבחון שיש לי שלפוחית שלא מתכווצת טוב ויש היווצרות יחסית במעבר בין שלפוחית לערמונית ובינתיים נתנו לי מירשם לטומסולוסין(אלפא) לכל החיים. האם יש חלופה אחרת ? אפילו רפואה אלטרנטיבית ?

שלום רב, יש הבדל בין "שלפוחית שלא מתכווצת טוב" ל- "היצרות יחסית במעבר בין השלפוחית לערמונית". אלו שני מצבים שמצריכים טיפול שונה. אם הטיפול בטמסולין עוזר לך אין צורך בתוספת לטיפול. יש מקרים בהם דיקון סיני עוזר להפרעות במתן השתן או ביופידבק, אתה יכול לברר על כך דרך כל קופות החולים.

19/04/2013 | 21:59 | מאת: יהודה

בהמשך לשאלה הקודמת מחודש מרץ אני לוקח כבר 3 שבועות את הטמסולוסין וסובל מתופעות הלוואי כמו עייפות ותפקוד מיני וזה גם לא עזר עד כה בתדירות מתן השתן. האם כדאי להמשיך לקחת או לעבור לטיפול אחר ?

מנהל פורום שלפוחית רגיזה