דלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

22/05/2013 | 06:33 | מאת: ג'ולי

שלום אני לא בטוחה שאני כותבת בפורום המתאים, פשוט לא כל כך מצאתי איפה לכתוב ולהתייעץ בנושא.. יש לי בן זוג קבוע מזה כ-9 חודשים.. ודי מהר לאחר תחילת הקשר התחלתי לחטוף דלקות בדרכי השתן.. בהתחלה חשבתי אולי זו סתם מקריות..אבל לאחר תשאול של רופא המשפחה והעיקביות שבה זה חזר הבנתי שהדלקות חוזרות מייד לאחר קיום יחסי מין- תודה לאל, לא כל פעם (אחרת פשוט לא היתה הפוגה בדלקות).. אבל זה נהיה כל כך תכוף, שבחודש אחד זה חזר פעמיים, ומיותר לציין כמה זה מציק וההרגשה נוראית.. אני חושבת שמאז תחילת הקשר שלנו היו לי כ-5/6 דלקות, זה המון.. רופא משפחה אחד הציע שאחיה על כדורים אנטיביוטיים בערך כל החיים ואקח כדור לאחר כל סקס. קיבלתי הפניה לאורולוג ואולטראסאונד כליות ודרכי השתן (ייעשה בסוף החודש), רופאת משפחה אחרת אמרה שזה תלוי בבן זוג ואין ברירה אלא לסבול מעכשיו ועד סוף החיים (או- כל עוד אני איתו).. זה נשמע מעט מופרך. היתכן שנועדתי לסבול מדלקות ולהרוס את הגוף שלי עם אנטיביוטיקה כל החיים?! איזה מו חיים אלו?! ולמה אי אפשר לבדוק מדוע אני מגיבה כך דווקא אליו?! אולי יש בו משהו ספציפי..? למה כולם זורקים כדורים אנטיביוטיים על ימין ושמאל בלי לנסות לבדוק עוד דברים? חייבת לציין שאני עושה הכל by the book- שותה ים מים במהלך היום, בייחוד לפני הסקס, משתינה מייד אחרי, לוקחת כדורים שהם תרכיז חמוציות, שותה תרכיזי חמוציות...הכל! ועדיין העניין ממשיך להטריד באופן בלתי נסבל את חיי.. יש הצעה?

ג'ולי שלום לך, ראשית אמנם זה לא מנחם אבל בנות רבות מאוד סובלות מדלקות חוזרות בשתן שרובן קורות לאחר מגע מיני. זה בעיקר בשל המבנה- צינור השופכה באיזה הוא קצר וקרוב מאוד לנרתיק ולפי הטבעת שהם איזורים מלאי חיידקים. לעיתים הזיהום מקורו בבן הזוג אבל לרוב הוא חיידק שמצוי במערכת העיכול שלך ובן הזוג פשוט "עוזר" לו במהלך המגע המיני להגיע למערכת השתן שלך. ההמלצות הן ראשית לשמור כמובן על היגיינה, בעיקר בכל מה שקשור למין אנאלי אם מבוצע. שנית להפנות גם את בן הזוג לבדיקה כי יש סיכוי קטן שהזיהום מקורו בו. שניכם יכולים לעבור בדיקת PCR לSTD- זו בדיקת שתן למחלות מין שביטויין עשוי להיות כמו דלקת בשתן. זו בדיקה ששווה לבצע בעיקר אם לא מזהים שום חידיק בשתן. אם כן מזהים חיידק, יש סיכוי שהוא עמיד או חזק ולכן חוזר ומזהם ומכאן ההמלצה לטיפול אנטיביוטי ממושך.לפחות מומלץ לנסות תקופה מסויימת לתת טיפול מניעתי באנטיביוטיקה,אבל זה ממש לא אומר כל החיים . בד"כ מומלץ למס' חודשים ואז לראות. לרוב זה עוזר מאוד, ומדובר בטיפול במינון נמוך משמעותית בהשוואה לטיפולים קצרי הטווח. במקביל מומלץ לקחת טיפול שיעזור להחמצת השתן (ויטמין C; חמוציות וכדומה)ולהמשיך כפי שאת עושה לשתות הרבה . כדאי לך לפנות לאורולוג לקבל פרוטוקול לטיפול מונע לפחות ל-3 חודשים ואז לראות.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה