הפרעה במתן שתן לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

13/04/2013 | 12:57 | מאת: ערן

שלום. אני גבר בריא בסך הכל, בן 40. לפני כשבוע עברתי ניתוח לתיקון הרניה, בעקבותיו הייתה לי בעיה במתן שתן ולפני שחרורי מבית החולים נאלצו לחבר אותי לקטטר. מאז אני מצליח לתת שתן אבל לפני יומיים נוצרה בעיה חדשה - תחושה תמידית של צורך להשתין, גם אחרי שבמהלך שעתיים הייתי בשירותים ארבע פעמים. גם כשאני מתרוקן לחלוטין לפני השינה, תוך עשר דקות מופיע הדגדוג ואני נאלץ להדחיק אותו כדי להירדם. האם זה טבעי לאחר הניתוח (הבנתי שהחומרים המרדימים פוגעים במתן השתן באופן כללי) או שמא נוצרה אצלי בעיה ייחודית?

שלום רב, תופעת הפרעות בהשתנה יכולה לקרות אחרי ניתוחים ומאוד מוכרת. בחלק מהמקרים זה רק ה STRESS, לעיתים זה קשור בהרדמה (בעיקר אם עברת הרדמה ספינאלית/אפידוראלית בזריקה בגב, אבל לעיתים זה דלקת או בעיות אחרות. בכל מקרה מה שאתה מתאר יותר קשור לזה שהכניסו לך קטטר וזה גורם לאי נוחות ותחושת צורך בהתרוקנות למס' ימים גם לאחר הוצאת הקטטר. תקפיד לשתות מספיק מים, תמנע מקפאין עישון ואלכוהול וזה ילך ויסתדר מעצמו.אם לא יש להבדק אצל אורולוג ולהשלים בירור ובדיקות נוספות.

14/04/2013 | 17:22 | מאת: ערן

תודה רבה לך. הרגעת אותי

מנהל פורום שלפוחית רגיזה