מתן שתן מרובה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

15/03/2013 | 15:47 | מאת: אושר

שלום ד"ר אני בן 27 .בריא.כבר שבוע שיש לי דחיפות במתן שתן ממש כל כמה דקות. ההרגשה היא של חוסר התרקנות למרות שעשו לי בדיקת סונר ונמצא שהשלפוחית שלי מרוקנת לחלוטין אך עדיין אני מרגיש שאני צריך להתרוקן כל כמה דקות. בדיקת שתן יצאה תקינה וגם תרבית שתן יצאה שלילית. נתנו לי בינתיים אנטיביוטיקה ציפרודוקס שנטלתי שבוע היום סיימתי את הטיפול ואני מרגיש החמרה. ביצעתי גם אולטרסאונד כליות דרכי שתן ושלפוחית והכל תקין לחלוטין ללא ממצאים. אני ממש מיואש והתור לאורולוג הוא עוד כשבוע מה זה יכול להיות והאם זה רק דלקת שתן שתעבור? תודה מראש

שלום רב, התלונה שאתה מתאר היא מאוד לא ספציפית. יכול להיות שיש לך דלקת בשופכה או בערמונית ואז לא תמיד מצליחים למצוא חיידק בבדיקות שתן רגילות. יכול להיות שיש לך "שלפוחית רגיזה" בגלל דלקת או מצב לחץ ולא תמיד יש לנו יכולות למצוא את הגורם. מה שחשוב הוא שתמצא משהו שמקל עליך את התלונות- שתית מים, המנעות מקפאין ואלכוהול,המנעות מאוכל חריף או מגירוי מיני- ובעיקר לנסות להרגע. זה מאוד מציק, ברור, אבל ע"פ כל הבדיקות שביצעת אין סיבה לדאגה מיוחדת. אם לא בדקת שווה לשלוח בדיקת שתן למחלות מין (זה נקרא PCR ל- STD) טיפול בנורופן או אדוויל, שתית תה קמומיל ומים רבים- יכול לעזור להרגיע את התסמינים.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה