שאלה דחופה לשיפור איכות החיים

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

15/05/2013 | 13:18 | מאת: שירי

שלום, אני בת 31, מגיל בית הספר היסודי החלה לי בעיה במתן שתן, היה עליי לרוץ פעמים רבות לשירותים וכל הזמן הייתי בתחושה שאני לא מתרוקנת לגמרי, תמיד התהלכתי עם תחושת פיפי. לאורך השנים הצלחתי לפתח אסטרטגיות יציאה מהבית ולפתח אורח חיים רגיל פחות או יותר אך לפני כשלוש שנים חלה החמרה, עוד טרם ההריונות, ומאז אני בקושי יכולה לצאת מהבית, ברגע שאני יוצאת מהבית החשש שלא אמצא שירותים גורם לי ללחץ ולתחושה של צורך דחוף בשתן לאורך כל זמן הימצאותי מחוץ לבית ועליי להיכנס לשירותים מדי רבע שעה, לעומת זאת בזמן שאני בבית אני יכולה לא להיכנס לשירותים במהלך שעתיים רצופות. ביצעתי בדיקת ציסטוסקופיה, בדיקת אורודינמיקה ובדיקות נוספות ועם תוצאותיהן הלכתי לפני כשנתיים לאורוגניקולוג שטען כי הכל תקין ואין איזושהי בעיה פיזיולוגית למעט שרירי קרקעית אגן חלשים מעט. הוא המליץ על טיפול באמצעות ביופידבק. מאז שהייתי אצלו לא ביצעתי כל טיפול מכיוון שעברתי 2 הריונות עם 2 בנותיי. כיום התופעה חמורה מאוד וסוגרת אותי בבית. אשמח לשמוע את דעתך, איזה טיפול מומלץ ולאן כדאי לי לפנות כי אני די הולכת לאיבוד ואין לי מושג למי לפנות. תודה מראש.

שלום רב, נתן לפנות לגניקולוג שאליו פנית בערב שנית לקבלת טיפול או להבדק אצל אורולוג העוסק בהפרעות השתנה בנשים. ניתן היום לחזור לטיפול בביופידבק או לקבל תרופות ישקלו עליך מאוד.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה