תכיפות במתן שתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

08/04/2013 | 16:58 | מאת: אסף

שלום, מזה תקופה ארוכה שאני מתעורר כמעט כל לילה למתן שתן. עד עכשיו לא ייחסתי לזה חשיבות אבל בימים האחרונים חלה החמרה ואני מרגיש תחושה כמעט מתמדת של צורך במתן שתן וכך יותר שכל כמה דקות אני הולך לשירותים. הזרם שיוצא הוא כמובן חלש בגלל התכיפות. אין תחושה של צריבה או שינוי בצבע. אציין שאני בן 36, בריא בדכ. קבעתי תור לבדיקת שתן ולרופא אבל בנתיים אני מאוד מוטרד. מה יכולות להיות הסיבות לבעיה? תודה

שלום רב, לרוב בגברים צעירים מקור התלונות הוא בדלקת בדרכי השתן או בערמונית. יכול להיות גם קשור לSTRESS (אם אתה בלחץ בעבודה או בבית מסיבות שונות), או לשתית קפאין מוגברת (כולל קולה, שוקולד ועוד) או מאלכוהול. טוב עדית שקבעת תור לבדיקות שתן ולאורולג- משם הוא יכול להמשיך בבירור ולתת לך טיפול.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה