מתח נפשי ותכיפות בשתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

23/06/2013 | 14:43 | מאת: לוי

שלום ד"ר האם תרופה שלעצמה יכולה לסייע בהפחתת תכיפות השתן במצב של מתח נפשי? למעט הניסיונות ההתנהגותיים -פסיכולוגיים לטפל בכך?

שלום רב, אם אתה מודע לכך שלחץ נפשי גורם לך את תסמיני- ממליצה לך לטפל במקור הרגשי של הבעיה. עדיין, בחלק מהמרים אולי חלק מהתסמינים יוקלו בעזרת תרופות. מדובר בתרופות מרשם ועליך לקבל אותן כמרשם מרופא.

23/06/2013 | 17:50 | מאת: לוי

תודה על המענה המהיר . האם יש הבדל בחומר בין וסיקר לספזמקס. אם ספזמקס המינון הגבוה לא עזר יכול להיות שוסיק ר כן יעזור? האם זה חומר שונה? תודה

שלום שוב, וסיקייר מכילה תרופה בשם "סוליפנצין סוקסינייט", ספזמקס מכילה תרופה בשם "טרופסיום כלוריד". אם ברצונך לקבל מידע נוסף בושא מבנה התרופות ודרך פעולתן המדוייקת מציעה לך לפנות לפורום פרמקולוגיה. באופן כללי- שתיהן שייכות למשפחת תרופות אנטיכולינרגיות שמטרתן להרגיע את התכווצויות היתר של שריר השלפוחית. מנגנון הפעולה דומה אך הן לא אותה תרופה. יש המגיבים טוב יותר לאחת ויש מגיבים טוב יותר לשניה. גם למינון יש משקל. פשוט כדאי לנסות. כמובן שמדובר בתרופות מרשם- פנה לאורולוג שלך ושאל אותו מה יתאים לך, וקבל ממנו מרשם לתרופה במינון היעיל לך. ובזאת נסיים.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה