שלפוחית

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

16/03/2013 | 04:07 | מאת: לילך

האם שלפוחית שלא נוקזה מנוזלים וגרמה לאצירת שתן חלקית שלא טופלה יכולה להביא למצב של שלפוחית היפוטונית ואם כן האם יש מה לעשות שלושה חודשים לאחר לידה כשיש תחושת חוסר התרוקנות לאחר כל מתן שתן?

שלום לילך, ארוע בודד של אצירת שתן בד"כ אינו גורם לשלפוחית היפוטונית. יכול להיות שהבעיה היא כרונית ולכן היתה אצירת שתן. יכול להיות שזה קרה בשל זיהום בשתן או בשל ההרדמה האפידורלית בלידה (אם בוצעה),ויכולות להיות הרבה סיבות נוספות. תחושת חוסר התרוקנות לא מחייבת שזה אצירת שתן באמת. כדאי לך לעבור אולטראסאונד של דרכי השתן כולל בדיקת שארית ולפי צורך אם יש הפרעות אפשר תמיד לבצע אורודינמיקה ויש דרכים טובות ויעילות לטיפול. צריך כמובן לעבור גם בדיקה גופנית ואולי אפילו הערכה נוירולוגית. יש לזכור שמדובר כאן בפורום אינטרנטי לייעוץ כללי בלבד ועלייך להגיע לבדיקה אצל אורולוג.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה