פורום נוירולוגיה - מבוגרים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
בפורום נוירולוגיה - מבוגרים נעסוק במערכת העצבים, מחלות נוירולוגיות, דרכי בירור, טיפול ומניעה. אשמח לענות ולהגיב על כל שאלה שתתקבל בנושא בעיות נוירולוגיות של מבוגרים.
2817 הודעות
2613 תשובות מומחה

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים

01/03/2018 | 07:24 | מאת: .......

בת 31. מרגישה חולשה מוזרה ברגליים. הרדמויות לעיתים קרובות והרגשה שאין כח ללכת. התעלמתי והמשכתי רגיל עד שלשום. אתמול המפתחות נפלו לי מתחת לאוטו התכופפתי להרים ולא הצלחתי לקום. שלשום נסעתי במטרונית ופתאום הרגליים התקפלו כמעט הייתי על הרצפה והיה לי קשה מאוד לקום. ממש נלחמתי עם עצמי ונעזרתי במוט של המטרונית. זה קרה לי כם לפני חצי שנה מקרים דומים. האם ללכת לנוירולוג? לפני שנה הייתי אצל נוירולוג בגלל שהשרירים בידיים ובעיניים נהיו חלשים (עדיין) הבדיקה הפיזית של הרופא יצאה לא טובה והפנה לברור מהיר במיון אבל הכל יצא תקין כולל שלילת מיאסטניה. וכתבו שאם יש החמרה אז להמשיך ברור. יש חולשה אבל לא מצאו כלום... האם הכל יכול להיות פשוט מלחץ תמידי בעבודה? אם אפנה לרופא ושוב יצא תקין אני מפחדת שיחשבו שאני ממציאה זאת ההרגשה שיצאתי פעם קודמת למרות שאני לא... אז רק האם זה יכול להיות מלחץ וזהו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כדאי לשוב ולפנות אל נוירולוג הקשור לבית חולים אוניברסיטאי הקרוב למקום מגורייך עם עניין מיוחד במחלות עצב-שריר. פני אל מזכירת מנהל המחלקה של בי"ח אוניברסיטאי ובקשי הכוונה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

לפרופ' שלום ברור לי כי לא ניתן לאבחן דרך הפורום, אך אני מחפש רק עיצה בהמשך כיוון בירור. אני בן 46 במשקל תקין ובריא. מזה 3 חודשים התחילו כאבי ראש קלים מדי יום. הם לעיתית מרגישים כמו כאבי סינוסים במצח, ולעיתים מאחור או למעלה. כאב עמום שבא והולך. בנוסף, אני סובל מהתקפי סחרחורת קלים ורגעיים. זה קורה כאשר אני ממקד את העניים באובייקט קרוב כמו טלפון ובו זמנית אני נמצא בתנועה. זה מיד גורם להרגשה של בחילה וסחרחורת מאד מזכירה כזאת שמקבלים מנסיעה או קרוסילה. ברגע שאני מפנה את הראש מהאובייקט, זה נעלם. יש לציין שזה קורה אקראית ולא תמיד. בחודש האחרון בנוסף לסמפטומים הנל, החלו בחילות שמתחילות מהרגע שאני מתעורר בבוקר ועד הלילה. זה גורם לי לחוסר תיאבון. נשלחתי לסריקת CT מח שבוצעה פעמיים עם וללא חומר ניגודי. התוצאות תקינות לחלוטין. בשלב זה רופא המשפחה שלח אותי לאף אוזן גרון ובמקביל לנירולוג. התור א.א.ג בעוד שבועיים ולנירולוג רק בעוד חודשיים וחצי. רופא המשחה אמר שלאור תוצאות ה CT התקינות, אין כאן דחיפות ולא מדובר במצב מסכן חיים. אמר שייתכן גם שמדובר בתופעות על רקע מתח וחרדה. נתן לי קלונקס בטיפות ואמר לנסות לקחת ולראות אם יש שיפור. הודה לך מאד אם תוכל לאמר לי אם יש עוד כיווני בירור שכדאי לשקול? רופא המשפחה לא רוצה להפנות בעצמו ל MRI, אמר שהוא ישאיר זאת להחלטת הנירולוג. אבל התור מאד רחוק וגם אם אשלח ל MRI זה עוד זמן התמנה ארוך. האם יש לך השערה ממה זה יכול להיות? החשש שלי היה מגידול, אבל רופא המשפחה אמר לאור תוצאות ה CT הסיכוי לכך אפסי ביותר. מה עוד כדאי לבדוק? האם אכן אין כאן דחיפות בבירור מקור הבעיה? תודה דור

לקריאה נוספת והעמקה

לדור שלום, אני מיצר על התור הארוך לבדיקת נוירולוג. כדאי לשוחח על כך עם הרופא המפנה. אם מצבך מחמיר בזמן ההמתנה אתה יכול להחליט לפנות להערכה דחופה בחדר מיון. קיימת אופציה של המערכת הפרטית. בברכת בריאות, כרמל ערמון

28/02/2018 | 21:34 | מאת: סבטה

שלום. עשיתי mri מוח עקב כאב ראש ואי תחושה בפנים בצד שמאל וכאב בלסת . בעבר לפני 9 שנים עברתי קריה של בלותת התריס עקב סרטן והיה לי פרןלוקטינומה . כרגע הפרולוקטין תקין לוקחת רק אלקטרוכסין . סיכום של mri: הנוירוהיפופיזה מעט מוגדלת 5מ"מ , איני מזהה אדנומה של ההיפופיזה , אלה אם צמודה לנוירוהיפופיזה ועם אות דומה . פרט לכך הבדיקה תקינה . שאלה שלי מה זה אומר ? הרם צריך בירור וטיפול אצל נוירולוג? ואם זה קשור לכאב ראש ולסת ויבוד תחושה בפנים בצד שמאל ?

28/02/2018 | 22:39 | מאת: סבטה

שכחתי להוסיף שאני בת 33 . תודה .

כדאי לשוחח עם מי ששלח לבדיקה. ראי גם פוסטים מ-18.2.2018. בברכת בריאות, כרמל ערמון

28/02/2018 | 00:13 | מאת: שקד

בזמן האחרון יש לי הרגשה כאילו הראש צף או כמו בתוך מעלית.. אני מפחדת לעמוד .. כשאני מסתכלת למטה או למעלה או במצב שכיבה זה גם קורה לי אני בת 30 בריאה בדרך כלל וזה תופעה חדשה שמאד מפחידה אותי .. .

לשקד שלום, הגיעי לבדיקת רופא, שיחליט כיצד צריך לברר. אם מחמיר - הגיעי לבדיקה בחדר מיון של בית חולים אוניברסיטאי הקרוב למקום מגורייך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

26/02/2018 | 11:52 | מאת: דניאל

ילדה בת 21 נולדה עם חולשת שרירים ועודנה עם חולשת שרירים. מחלה מיטוכנודריאלית כרונית. לפני 18 שנים עשתה ביופסיה לשריר בלי תוצאות. לפני חודש חידשו את הברור וביקרו אצל נוירולוג ששלח ל EMG NCT. נודה להסבר על הבדיקה. האם כדאי לעשות כשהמחלה היא כרונית והאם זה יביא לפתרון הבעיה. אם הסיכוי שזה יביא פתרון קלוש, מעדיפים לא לעשות בדיקות לא נעימות.

לקריאה נוספת והעמקה

לדניאל שלום רב, נשמע כמצב שאיננו שגרתי. אם מדובר בנוירולוג עם עניין מיוחד במחלות שריר הייתי נוהג כפי שמציע. אם לא - כדאי להגיע לנוירולוג עם עניין מיוחד במחלות שריר, ולנהוג כפי שמציע. הסברים צריך לקבל ממי ששולח לבדיקה, כולל מה יעשה עם התוצאות. הבדיקה עצמה צריכה להתבצע על ידי מומחה בר סמכא לבצעה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

27/02/2018 | 06:31 | מאת: דניאל

תודה. היכן אפשר לראות רשימה נוירולוגים עם עניין מיוחד למחלות שריר? הנוירולוג ששלח הוא נוירולוג רגיל.

27/02/2018 | 06:35 | מאת: דניאל

העניין הוא שהיינו אצל אינספור רופאים בעבר. הרופאים לא מבינים במחלה הזו וגם בינתיים אין "תרופה". יהיה לנו קשה למצא רופא שמבין בבעיה הזו לא נראה לי שיש כזה עשינו מאמצים. נודה להמלצתך לרופא לא משנה אזור בארץ.

אנא פנה אלי ישירות בדוא''ל carmon@asaf.health.gov.il ואציע לך שם. בברכה, כרמל ערמון

שלום, אני בן 21 לפני 3 חודשים קיבלתי התקף אפילפטי ראשון בחיי לאחר חודש קיבלתי התקף נוסף ואחד נוסף לאחר חודש וחצי, הלכתי להתייעצות עם רופא מומחה שקבע שיש לי אופציה אחת והיא נטילת 3 כדורי אפונטין ביום למשך שנתיים בתקווה שלא אקבל עוד התקפים. למרות ההמלצה של הפרופסור קשה לי להתחייב לשנתיים ואני עדיין לא ממש קיבלתי את זה שאני חולה אפילפסיה וחושב שזה קשור לגורמים חיצוניים ולתקופה האחרונה בחיי, החלטתי לנסות לשנות את הדרך שאני חי ולקוות שלא אקבל עוד התקף במידה וכן אחשוב שוב על נטילת התרופה. אני כאן בישביל שתי דברים שלא קיבלתי אליהם תשובות מהרופא שלי. אחד, האם יש דברים שאני יכול לעשות בישביל להפחית את הסיכוי לקבל התקפים? שתיים, הבנתי מהרופא שאם אני מתחיל לקחת את התרופה אסור להפסיק באמצע ואפילו מסוכן וקראתי שאחת התרופות המטפלות באפילפסיה זה קלונקס ואני ממש מאמין שההתקפים נגרמים עקב לחץ בחיי השאלה שלי אם בזמני לחץ זה בסדר לקחת כדור הרגעה לא באופן קבוע כמו שאמר הרופא. תודה רבה מראש לכל העונים והעוזרים!❤️

לקריאה נוספת והעמקה

למען הסר ספק: קיימת תופעה של מוות פתאומי של חולי אפילפסיה. גברים, רווקים, שאינם לוקחים את תרופותיהם הם בקבוצת סכון מיוחדת שזה יקרה להם. עליך לנהוג בדיוק כפי שהנחה אותך רופאך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

25/02/2018 | 14:46 | מאת: אפרת

שלום רב, בעלי בן 43. לפני כשנה אובחנה אצלו היצרות תעלה בחוליות הצוואר. יש לו לפעמים כאבים ביד שמאל וזרמים בצוואר- אך באופן כללי יש הטבה בתופעות אלו. לאחרונה הבחנתי שכאשר הוא מתעורר מהשינה הוא פשוט הולך בגרירת רגליים ואפילו יכול להתקל בקיר- דבר שאף לפעם לא היה קורה ל בעבר. זה קורה לו כל הזמן לאחרונה. האם זה קשור לתסמונת היצרות התעלה? האם הדבר הוא מקור לדאגה? יש לציים שהוא בביקורת אצל נוירולוג אחת לשנה. בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

לאפרת שלום, כדאי שיגיע לבדיקת הנוירולוג בהקדם, או להערכה בחדר מיון, כי את מתארת שנוי במצבו. בברכת בריאות, כרמל ערמון

פרופסור ערמון- תודה רבה על תשובתך המהירה. האם ייתכן מצב שכזה רק בקימה מהשינה? יש לציין שביום יום אין גרירת רגליים והבחור אף עוסק בספורט על בסיס יומיומי. בתודה מראש, אורה

25/02/2018 | 14:26 | מאת: לילך

כאבי ראש קטנים מלווים בסחרחורות לא רגילות.. כמו חוסר שיווי משקל. כשאני יושבת ושקועה בטלוויזיה מרגישה את הראש שט,נע מסתובב וכשאני במקומות הומי אדם גם מרגישה שאני עוד מעט עומדת להתעלף. אני לא יכולה להיות עם הראש למטה מרגישה סחרחורת פנימית .. וקצת טשטוש בעיניים. אני בת 29, עברתי בדיקות דם ולחץ דם אמרו הכל תקין. מה זה יכול להיות? גם כשאני שוכבת לפני שינה במיטה מרגישה כאילו אני שטה או נופלת

לקריאה נוספת והעמקה

ללילך שלום רב, כדאי לפנות לבדיקת נוירולוג. בברכת בריאות, כרמל ערמון

24/02/2018 | 20:51 | מאת: בר

התחיל לי משהו מוזר אתמול בערב ואני לא יודעת אפילו איך להסביר מה זה... מרגיש כאילו נקע בעצבעות של הרגל... כאבי תופת.. ולא עשיתי שום תנועה לא טובה... ואז עובר... ושוב חוזר... כאבים שאני בוכה מהם... ועובר לכמה שעות.. וחוזר שוב... זה לא הרדמות של האצבעות, אני יכולה להזיז, זה כאב פנימי (זה גם לא נקע..).. שמתי על זה מים חמים ואז האצבעות חוזרות לעצמן יותר מהר.. אני מפחדת שזה משהו נוירולוגי... אני גם לא יודעת כל כך איך לתאר את הסוג כאב הזה... אשמח לשמוע דעתך...

לקריאה נוספת והעמקה

לבר שלום רב, . אם החל לך כאב חדש -- הגיעי לרופאך המטפל או, אם כואב מאד, לחדר מיון הקרוב לביתך. חבל לסבול. בברכת בריאות, כרמל ערמון

24/02/2018 | 18:50 | מאת: איילה מנס ציונה

שלום אני בת 70. בסך הכל די בריאה ופעילה מאוד. לפני כמה שנים החלו כאבי ראש ואאורה. בד"כ אחת לכשבוע שבועיים. עברתי אז MRI מוח שהיה תקין. בשנתיים האחרונות היה שיפור וזה הופיע לעתים רחוקות יותר. לפני כשבועיים היינו בחופשה בים המלח. מאז שחזרתי משם כבר 10 ימים רצוף יש לי כל יום אאורה. תופעה חסרת תקדים. לעתים עם מיגרנה אח"כ ולעתים לא. תיאמתי תור לנוירולוג בקופ"ח ( שהייתי אצלו לפני 3 שנים ) והתור לעוד 3 חודשים. רציתי לשאול 1. האם יש בתכיפות הגבוהה הזאת דחיפות? 2. קראתי שאאורה מעלה את הסיכון לאירוע מוחי פי 2. האם זה משהו סטטיסטי לטווח ארוך או עצם העובדה שיש כרגע אירוע אאורה ברמה יומיומית מעלה מיידית את הסיכון לאירוע מוחי ולכן יש לבצע בדיקות או איזה שהוא טיפול מיידי.? 3. איזה בירור כדאי לבצע?-- אולי אבקש מרופא המשפחה... תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

לאיילה שלום רב כדאי לך להקדים להגיע להבדק על ידי נוירולוג. אם ראה אותך בעבר אולי יסכים להקדים לך את התור. אין דרך לקבוע, בהתכתבות, עד כמה מסוכנת, או בלתי מסוכנת, העלייה בתדירות האאורות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

23/02/2018 | 18:18 | מאת: שרי

אני פונה בשם אמי בת ה70. לאחרונה שמתי לב כי יש רעד בסנטר שלה .הרעד הוא לא כל יום אלא רק כשהיא עייפה ,בדר"כ בסוף השבוע . אמי היא חולת קרוהן ודלקת פרקים מקשחת . מקבלת עירוי של תרופה ביולוגית כל חודש לגבי דלקת הפרקים ולגבי הקרוהן ,מצבה יציב. ברצוני לדעת האם הרעד הוא סימן להתחלה של פרקינסון ?

לקריאה נוספת והעמקה

לשרי שלום, יש כל מיני סוגי רעד. לא כולם מעידים על מחלת פרקינסון. חלקם כן. כדאי לאמך להגיע לבדיקת נוירולוג. בברכת בריאות, כרמל ערמון

23/02/2018 | 09:40 | מאת: הלא

בעקבות כאבי ראוש חוסר ריכוז ושכיחה ועליה בלחץ דם בתקופה אחרונה בצעתי mri התשבה : מראה מוקדי נזק קטנים בחומר הלבן המוחי סב קורטיקאלי עם מעורבות קלה סאב אינסולארית וכן של איזור גרני הבסיס . בסיכם נזק בחומר הלבן המוחי עשה קורטיקאלי בעיקרו לא ספציפים במראה אף כי יכולים לבטא פגיעה בכלי דם קטנים . לציין אני בת 52 לפני 6 שנים עשיתי ct שהיה תקין . בגנטיקה צד האב פאקינסון . מצד האם אלצהימר בגיל 60 .אמא ואבא בני דודים . התור לנירוג העוד 3 שבועות .

לקריאה נוספת והעמקה

להלא שלום רב, שאלות מורכבות אינן יכולות להיפתר בהתכתבות. ראי גם: "יעוץ פרטני מחייב בדיקה" ו"אי פענוח בדיקה..." מיום 18.2.2018 בברכת בריאות כרמל עמרון

04/03/2018 | 23:54 | מאת: קובי

תכנסי לפוורום נויכרוגיה יפענחו לך את הבדיקה שם

23/02/2018 | 03:26 | מאת: שני

שלום פרופ', אני בת 29 עקב כאבי גב עזים ביצעתי MRI עמוד שדרה גבי ומותני וכתוב שמודגמת אקטזיה דורלית עם ציסטות פרינוירליות ב L4-L5-מימין L5-S1 משני הצדדים. ורופא אורתופד מפנה לנוירוכירורג וכותב, יש סירינקס גדול ו TETHERING של החוט, בנושא זה אני בברור של נוירוכירורג. בנוסף אני סובלת מהתקפי כאבי ראש עזים, הרגשה של לחץ עז באיזור המצח ועיניים מלווה בבחילות ומקיאה נוזל צהוב מר. CT ו MRI ראש לא הראו בעיה. בנתיים מייחסים את זה לסוג של מיגרנה. קראתי שסירינקס גורם לכאבי ראש האם סוג הכאב שתארתי משתייך לסירינקס? ואם לא מה עליי לבדוק עוד אשמך לדעתך

לקריאה נוספת והעמקה

לשני שלום, מצב מורכב ושאלה מצויינת. יש להפנותה לרופאייך. אינני יכול להצטרף למניינם בהתכתבות. ראי גם "יעוץ פרטני מחייב בדיקה." בברכת בריאות, כרמל ערמון

21/02/2018 | 21:58 | מאת: יאיר

IV & E מראה aaemal aaemal aa גודל גדול סיבי שריר יש מו לחתוך לספור של uners קטן או unger, כמו גם fehers גדול s etemal nucles ויש הרבה גרעינית picnotic cloc. יש מעט מחדש פעיל סיבי בזופילי קטן. יש necotis icun.There אין mononuaclear cellity.The pernysium מראה שומן מוגבר באזורים מסוימים. סיבי NADFt הם מארי shews עם אזורים ברורים, חלקם עם גרעיני מפתח. אבל חוץ מזה את הארכיטקטורה הפנימית נורמלי הקלדת סיבים הקלעים של שחור סודון של nornal COX-SDEI stoun מדגיש הרבה COX-ncgative סיבים חיוביים, אשר עד 9 לכל 10x ficld מופרע מופרע abaormality אדום Cengo מראה לא Amslo ATPae pil9 4 מראה אפילו ההפצה של סוגי סיבים עם סיבים מתונים סוג ATPasc קיבוץ PLT 43 מראה אפילו הרס של סוגי סיבים עם סוג muld קיבוץ סיבים אלרגיר phosphutasc stauning ts רגיל Phos מראה סיבים מסועפים עם מכתים פנימי maldpunctate סינתית Enerse שונרד סונרד עם מילים מתונה ctate intermal מכתים CD siwws ​​כמה תאים CD8 ו CD4 Scatturod מראה scaticred כמה clls.CD20 מראה רק כמה Cad Cs Interpretet Mspaty עם ליבות תובע התובע ואת dystanctan מיונונדריאלי נראה במפרצונים

לקריאה נוספת והעמקה

בברכת בריאות, כרמל ערמון

IV & E shows aa aaemal aa large size muscle fibers have mo cut out count of small or unger uners, as well as large fehers s etemal nucles and there is a lot of nuclear picnotic cloc. There is slightly re-actively the small basophilic fibers. There are necotsis icun.There is no mononuaclear cellity.The pernysium shows increased fat in some areas. The NADFt fibers are Marie shews with distinct areas, some with key nuclei. But otherwise the normal internal architecture and fiber typing scenes of black Sudun s of nornal COX-SDEI stoun Highlights many COX-ncgative positive fibers, which up to 9 per 10x ficld showno disturbed abeormality red Cengo shows no Amslo ATPae pil9 4 shows even the distribution of fiber types with mild fiber type ATPasc grouping PLT 43 shows even destruction of fiber types with muld type grouping fiber Alalire phosphutasc stauning ts Regular Phos showing branched fibers with internal staining maldpunctate Enerse Shas Sonard fibers with mild words ctate intermal staining CD siwws Some CD8 cells and CD4 Scatturod shows scaticred some clls.CD20 shows just how much Crad cs Interpretet Mspaty with the prosecutor fiber cores and mystondrial dystanctan is seen in coves

לקריאה נוספת והעמקה

בברכה, כרמל ערמון

20/02/2018 | 12:19 | מאת: דור

שלום רב, אני בן 30 שוקל 107. יוצא ממחלת שפעת של שבוע ימים בערך. כבר לאחר יומיים של שכיבה במיטה, הבחנתי כי איני מרגיש בחלק נרחב מירך ימין נוטה לצד החיצוני. היום אני שבוע אחרי, השפעת כבר מאחורי אך עדיין האיזור בחלקו מרגיש 'רדום'. הייתי אצל אורטופד הוא הביא לי תכשיר של וולטרן למרוח מס' ימים, אמר לי אם זה לא עוזר לפנות לנוירולוג. שאלתי אותו לגבי מרלגיה פרסטטיקה הוא אמר שלרוב זה גם צריך לשרוף מה שלא קורה במקרה שלי. אין כאבים/שריפה פשוט חוסר תחושה.

לקריאה נוספת והעמקה

בברכת בריאות, כרמל ערמון

19/02/2018 | 16:39 | מאת: יעל

שלום, הייתי אצל נוירולוג שהסביר לי שיש לי מגרנות ( דבר חדש עבורי) וציין כמה מזונות שיכולים לגרום לכך השאלה: אני מתחילה לחשוד כעת בגבינה הצהובה. תוך כמה שעות אמור להתפתח כאב הראש אחרי האכילה ? והאם יתכן ומספיק מינון קטן של איזו פרוסה אחת או שתיים לעשות כזה כאב ראש? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ליעל שלום, בד"כ מתפתח תוך 1-6 שעות. אם רגישה לגבינה - מספיקה מנה קטנה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

23/02/2018 | 10:12 | מאת: יעל

תודה רבה! עזרת לי מאוד כנראה שזו הסיבה!

19/02/2018 | 16:31 | מאת: עופר

פרופסור שלום רב. אני סובל מחרדות ומטופל אצל פסיכיאטר מספר שנים בתרופות: VIEPAX XR 150 MG CLONEX 3 MG פרט לכך, שנים רבות שאני שותה כל יום קולה בקבוק של 1/2 ליטר בצהריים+ 1/2 ליטר בערב. בשל השמנה רבה, הפחתתי בהדרגה על פני כחודש את מינון הקולה ל-0 והרגשתי רע מאוד, התגברות אי-שקט ודיכאון שלא חלפו למרות חלוף כמה שבועות. הפסיכיאטר אמר שלא צריך להתנזר מהקולה אלא להמשיך לצרוך רק להפחית מינון וכמות. הסברת בתשובתך בפורום בנושא זה כי הפסקת קפאין יוצרת מצב של חסר יחסי בכמיקלים אלה במוח. רמתם יורדת בשעה שהקולטנים התאימו עצמם לרמה גבוהה. על כן תחושת גמילה ודכאון. אם כך נכבדי, הכיצד עליי לנהוג כדי להגמל לחלוטין משתיית קולה מבלי לחוות את התופעות הקשות שאני חווה? כי בשיטה שמציע הפסיכיאטר (צריכה מתונה מידי פעם) אני מוצא את עצמי רוצה וצורך עוד ועוד... אודה להכוונתך במסגרת הפורום.

לקריאה נוספת והעמקה

בברכת בריאות, כרמל ערמון

בת 61. מבקשת פענוח קרוטיס: rica 3.2 אין מערבולת rcca 2.1 אין מערבולת lica 3.1 אין מערבולת lcca 1.9 אין מערבולת פענוח tcd: ימין שמאל 69 135-50 mca 69 67 110-50 64 aca 60 80-40 62 pca 38 90-30 36 vert 47 90-30 bas תודה מראש ציפי

לקריאה נוספת והעמקה

בברכת בריאות, כרמל ערמון

18/02/2018 | 20:09 | מאת: עדי

שלום, יש לי התכווצויות/קפיצות/פעימות שרירים בבית החזה, זרועות עליונות, עיניים, רגליים ובוהן.(Fasciculation) לפעמים מגיע באקראיות בכל הגוף ולפעמים מגיע כ"התקף" במיקום ספציפי ונמשך כיומיים. בבוהן נמשך כשבוע. מלווה בחולשה וכאבי שרירים באים והולכים. בירור נוירולוגי תקין. הרופא לא ידע להגיד מה זה, ולמעשה ומכאן הסתיימה דרכי במסגרת הרפואית. האם בכל זאת יש מה לעשות מצב כזה. מאוד לא נעים ואשמח למצוא דרך להתרפא מכך. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לעדי שלום, אשמח לראותך במרפאתי עם תוצאות כל הבדיקות לשם מתן חוות דעת נוספת. 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

לקוראי המדור שלום, אני מיצר על כך, שישנה תקופת המתנה בין מועד בצוע בדיקה, לבין מועד פענוחה הרשמי, לבין מועד המפגש עם הרופא שהזמין את הבדיקה. אין באפשרותי לפתור בעיה זאת מעל דפי המדור לא רק מן הטעמים הכלליים שצינתי לגבי יעוץ פרטני, שתופסים גם כאן, אלא גם משלשה טעמים מיוחדים שנוגעים לבדיקות דימות: 1. אינני מסתמך על הפענוח בלי לראות את הדימות בעצמי. 2. הסבר משמעות הדימות חייב להעשות בהקשר קליני כולל, דהיינו, הנסיבות בהן הבדיקה נשלחה. לפעמים בדיקה "תקינה" משמעותה שאין מחלה, ולפעמים בדיקה תקינה משמעותה שיש מחלה, לפעמים אחרת, לפעמים גרועה יותר מאשר זאת לה כוונה הבדיקה. לפעמים בדיקה תקינה מחייבת צעדים נוספים. כל זה לא יכול להעשות בהתכתבות. 3. אם אתחיל לעסוק בתרגום תוצאות בדיקות לקהל הפונים - לחלק מן האנשים אמסור "חדשות טובות" ולחלק יש חשש שאמסור "בשורות רעות" בהתכתבות אלקטרונית. הדבר איננו רצוי. על כן חייב להמנע מכך. אני מקווה להבנתכם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

לפוני המדור וקוראיו, ראיתם אותי נותן תשובה זאת מדי פעם. ודאי רציתם לדעת מדוע. ובכן, יש הבדל בין מסירת מידע כללי לבין עסוק ברפואה. יעוץ פרטני הוא עסוק ברפואה. עסוק ברפואה, כדי שיעמוד בנורמות המקובלות, מחייב יעוץ פנים אל פנים, כולל ראיון ובדיקה. עסוק ברפואה, שלא בהתאם לנורמות המקובלות, מסכן את הפונה, כי מקבל שרות רפואי נחות. למותר לציין -- אני אינני רשאי להעניק שרות רפואי ברמה שהיא מתחת למקובלת. על כן כל המעוניין ביעוץ פרטני מומלץ שיפנה אל רופאיו, כולל נוירולוג במסגרת הציבורית. אם רוצה ביעוץ פרטני ממני -- אשמח להעניקו במרפאתי 077-777-9222. המדור יכול לספק מידע כללי, יכול להפנות למקורות מידע, ולעתים לתת הסברים "על קצה המזלג" אם יש להם (בעיני) ערך מוסף על מה שניתן לדלות מן הרשת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

דר' שלום, אני בן 52 נהג מסחרי. יש לי פוט דרופ בגלל פגיעה תפקודית בעצב פרונאלי, דבר הגורם לי כאבים עזים ברגל ימין מהברך ועד כף הרגל וחוסר יכולת להפעיל את כף הרגל. לפני חודש עברתי ניתוח נוירו-כירורגי באיכילוב להסרת גנגליון ציסט ושחרור העצב הפרונאלי. הניתוח עבר בצורה תקינה אולם הבעייה לא נפתרה וכך גם המשך הכאבים העזים ברגל. לדברי המנתח, העצב הפרונאלי תקין ושלם מבחינה פיסית אולם פגוע מבחינה תפקודית ולא מעביר אותות חשמליים ונדרש זמן לשיקום. אני מקבל ליריקה. עדיין לא התחלתי בפיזיוטרפיה. שאלותיי הן: 1. האם העצב הפרונאלי יכול להשתקם ולחזור לתפקד כבעבר ? 2. מה זמן השיקום הצפוי, אם בכלל ? 3. מה ניתן לעשות עוד כדי לפתור את הבעיה ? פיזיותרפיה ? 4. איזו פעילות גופנית מומלצת לטיפול בבעיה ? 5. האם קיים ניתוח נוסף לשחזור / שיקום העצב הפרונאלי ? לקיחת עצב ממקום אחר בגוף ? 6. הליריקה לא עוזר לי בשיכוך הכאבים. אילו משככי כאבים מומלצים ? אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

לאלכס שלום רב, ראה "יעוץ פרטני מחייב בדיקה ואינו יכול להעשות בהתכתבות." כל שאלותיך מצויינות, וכדאי לך לשאול את רופאיך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

18/02/2018 | 15:10 | מאת: פענוח CT ראש

שלום, מבקשת עזרה דחופה לפענוח תוצאות. אמא שלי עשתה בדיקת סיטי בגלל כאבי ראש, היא ממש בלחץ הסטרי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין באפשרותי לפענח CT ראש (א) כי אינו בידי ו (ב) כי אינני יכול למסור תוצאות פענוח לאדם שלא ראיתי, שלא אני הזמנתי ה- CT בעבורו, ואשר איננו מולי. אם מדובר בבשורות טובות -- מה טוב. אבל מה אם לא? בברכת בריאות, כרמל ערמון

16/02/2018 | 19:41 | מאת: טליה

ערב טוב אני בת 29 בריאה בדרך כלל בשבוע האחרון סובלת מכאבים חזקים בצד שמאל של הראש מעט מעל העורף , הכאב מקרין לעיתים גם מסביב לאוזן . אני חשה דקירות חזקות שמתגברות כאשר אני קמה מישיבה או מתכופפת . אין תחושה של צוואר תפוס התנועות לגמרי חופשיות . אשמח לדעת במה מדובר ?

לקריאה נוספת והעמקה

לטליה שלום רב, עליך להבדק בהקדם על ידי רופא. אינני יכול לאבחן בהתכתבות. ולהלן הסבר כללי יותר: יש הבדל בין מסירת מידע כללי לבין עסוק ברפואה. יעוץ פרטני הוא עסוק ברפואה. עסוק ברפואה, כדי שיעמוד בנורמות המקובלות, מחייב יעוץ פנים אל פנים, כולל ראיון ובדיקה. עסוק ברפואה, שלא בהתאם לנורמות המקובלות, מסכן את הפונה, כי מקבל שרות רפואי נחות. למותר לציין -- אני אינני רשאי להעניק שרות רפואי ברמה שהיא מתחת למקובלת. על כן כל המעוניין ביעוץ פרטני מומלץ שיפנה אל רופאיו, כולל נוירולוג במסגרת הציבורית. אם רוצה ביעוץ פרטני ממני -- אשמח להעניקו במרפאתי 077-777-9222. המדור יכול לספק מידע כללי, יכול להפנות למקורות מידע, ולעתים לתת הסברים "על קצה המזלג" אם יש להם (בעיני) ערך מוסף על מה שניתן לדלות מן הרשת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

20/02/2018 | 12:44 | מאת: טליה

שלום אתמול הייתי בבית חולים ובוצע ct לראש ללא חומר ניגוד . אחד מן הממצאים היה: ״היפרדנסיות עדינה בראש הקאודייט משמאל - קרוב לוודאי הסתיידות עדינה ״ כל השאר היה תקין אשמח לדעת מה זה אומר ?

16/02/2018 | 16:57 | מאת: אביטל

בת 34 ברקע מחלת כליות מסוג IGAN. ביצעתי פעמיים בדיקת EEG בשל הרגשת "התנתקויות לא אמיתיות" והפרעה בשדה הראייה שהראתה גלים חדים וזיזיים עם פעילות אפילפטיפורמית. הנוירולוגית עוד לא רוצה לאבחן אותי כסובלת מאפילפסיה ולהתחיל לי טיפול אנטיאפילפטי עד שאבצע EEG בחסך שינה. רציתי לשאול מה נותן ה EEG בחסך שינה שלא נותנת הבדיקה בערות? שכן גם בערות הבדיקות יצאו לא תקינות... האם על סמך הממצאים שהיו בבדיקות קודמות ניתן לומר שייתכן כי מדובר באפילפסיה? אשמח אם תחזור אלי בהקדם. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לאביטל שלום רב, שאלותייך טובות מאד, ויש להפנותן לנוריולוגית שראתה אותך. מסיבות ברורות אינני יכול לעסוק באבחון או במתן עצה פרטנית על סמך התכתבות בלבד. ראי גם "יעוץ פרטני מחייב בדיקה" מיום 14.1.2018. בברכת בריאות, כרמל ערמון

14/02/2018 | 16:17 | מאת: ליאור

שלום, בן 29. לאחר כאבי גב עיקשים אובחנה אצלי בMRI אקטזיה דורלית קלה בין אס1 לאל4 (18 מ"מ לעומת 21 מ"מ). הופניתי למרפאת כאב אך התור ארוך מאד. בנוסף אני סובל מבעיות נשימה קשות בזמן השינה ולאחרונה עלה חשד לדום נשימה מרכזי. קראתי שאורמוקס עשויה לעזור לשני המצבים הללו. 1. מיהו הרופא שמוסמך לתת לי מרשם לכדור הזה? האם רופא המשפחה יכול? האם עליי לצפות לתופעות לוואי בעיתיות (לבד ממתן שתן)? 2. כהדיוט, זה נראה שלאורמוקס ולמניטול מנגנון פעולה דומה מאד - האם יש צדק בכך? האם מניטול יכול להיות לי לעזר לתופעות הנ"ל? תודה רבה, ליאור

לקריאה נוספת והעמקה

לליאור שלום רב, המקום לקבל יעוץ פרטני הוא פנים אל פנים עם רופאיך. ראה גם התשובה: http://www.neurology.co.il/index.php?option=com_kunena&Itemid=45&catid=6&id=7765&lang=he&view=topic והפוסט שלי "יעוץ פרטני מחייב בדיקה" מיום 14.1.2018. בברכת בריאות, כרמל ערמון

16/02/2018 | 11:02 | מאת: ליאור

אז מה הטעם הפורום הזה מלכתחילה? כל שאלה פה, גם הבסיסית ביותר (לעתים גם זו המבקשת לקבל מידע טכני בלבד) נענית ב"המקום לקבל יעוץ פרטני הוא פנים אל פנים עם רופאיך.". שאלתי ביותר ממקום אחד כדי לקבל מגוון דעות, באותה מידה בה אדם הולך לעתים ליותר מרופא אחד כדי לקבל חוות דעת שנייה ושלישית. לתושבתו של ד"ר דבי אני כמובן מודע. לכל רופא הנסיון שלו והידיעות שלו ולכן לא תמיד תתקבל אותה גישה כלפי בעיה מסויימת. חבל, הפורום הזה מתפספס לחלוטין.

12/02/2018 | 15:40 | מאת: ענת

רציתי לשאול לבעלי יש התפרצויות זעם שהוא לא מודע להם וכשאנחנו אומרים לו שזה לא בסדר שהוא מתפרץ עלינו הוא אומר שהוא לא התפרץ ואנחנו רוצים לטפל בזה האם הפנייה אמורה להיות לנוירולוג או פסיכיאטר?

לקריאה נוספת והעמקה

לענת שלום, אני מניח שמדובר בשנוי, ולא אופיו מילדות. יתכן שיהיה צורך בשיתוף פעולה בין הדיסציפלינות. בהכללה -- הנוירולוג מורגל יותר לערוך ברורים לסיבות נוירולוגיות לשנוי באישיות, הפסיכיאטר מורגל יותר לטפל בהתנהגויות בלתי נשלטות. ישנם יוצאים מן הכלל בשתי הדיסציפלינות שחולשים על שני התחומים. תתחילו עם מי שיהיה לכם קל יותר לשכנע את בעלך לבוא ולהתיעץ. בברכת בריאות, כרמל ערמון

15/02/2018 | 16:15 | מאת: ענת

תודה על תשובתך, לצערי ולסבלי אפשר להגיד מגיל 25 עכשיו הוא בן 61 וזה מתגבר ולא נסבל ביסודו הוא אדם טוב רק ההתפרצויות הורסות ואני רוצה לטפל בזה. תודה

12/02/2018 | 07:13 | מאת: ירון

שלום. אני סובל מהעדר תחושה בעור הרגליים מלפנים באזור שמעל הברכיים ובנוסף קור עז בשתי הרגליים. האם החדרת המחטים לעומק השריר אינה מדלגת על בעייתי המורגשת כאמור בשכבה החיצונית בלבד.

לירון שלום רב, התחלת בירור בעייתך בשיחה ובדיקת רופא נוירולוג. אם משהו מציע לשלב מחטים, כדאי להפנות שאלתך -- מה השאלה שמנסים לפתוא באמצעות מחטים -- למי שמציע לך מחטים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום כבר תקופה יש לי זרמים ברגל עבר לכאבים בכתף יד עכשיו לכאבים בגב לא יודע מה לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לפנות לרופא להיבדק. בברכת בריאות, כרמל ערמון

09/02/2018 | 16:27 | מאת: דנה

שלום דר רציתי לשאול על תרופה טבעית,בשם צוף צמחים האם היא עוזרת,למיאסטניה פברביס? בנוסף איזה תרופה טבעית אתה ממליץ,לאשה בת 75 שמגמגת ? תודה נ ב לא רוצה ללכת לרופא.

לקריאה נוספת והעמקה

לדנה שלום רב, אינני יודע אם צוף צמחים עוזר למיאסתניה גרביס. ככלל -- אינני מביע דעה על תכשיר שלא אושר על ידי רשות התרופות והמזון. אם פיתחת גמגום בגיל 75 -- אין מנוס מלהגיע לרופא כדי לברר מה הסיבה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

07/02/2018 | 17:31 | מאת: מאיה

שלום. אני בת 40 בריאה בדרכ לא נוטלת תרופות קבועות. מזה מספר חודשים מרגישה תחושה חריגה בקרקפת. ההרגשה היא כאילו הקרפקפת תפוסה ומופעל עליה לחץ. ההרגשה היא במשך כל שעות היום. בשכיבה פחות מורגש ובישיבה או עמידה ממושכת מוגבר. כמו כן בערב יותר מבבוקר. תחושה דומה מופיעה גם בברכיים בשוקיים ובכפות הרגליים. בדיקות דם שנעשו נמצאו תקינות וכן c.t ראש תקין. לעיתים מופיע גם דופק מוגבר בחלקים שונים בגוף. אודה לכם אם תוכלו לכוון אותי מה יכול להיות הגורם ולמי לפנות.

לקריאה נוספת והעמקה

למאיה שלום רב, כדאי לך לשוב ולפנות אל רופאייך. אם ימצאו לנכון לערב נוירולוג - השלב הבא הוא הבנת תסמינייך בשיחה פנים אל פנים, ובדיקה נוירולוגית. אין אפשרות לתת יעוץ פרטני ספציפי ללא בדיקה -- אנא ראי פוסט מיום 14.1.2018. בברכת בריאות, כרמל ערמון

לדר שלום בן 46 ברקע תסמונת מעי רגיז וחרדה. מזה חודש וחצי כאבי ראש קלים (1 עד 2 מתוך 10), מופיעים באזורים אקראיים, לפרקי זמן קצרים של שניות או דקות. רוב באזוז המצח שמזכיר התחלה של סינוזיטיס. מספר רב של פעמים ביום. בנוסף, יש מידי בפעם תחושה של סחרחורת קלה מאד (שום דבר לא מסתובב), התחושה מופיעה תוך כדי תנועה תזוזה או פעולה אקראית ומזכירה תחושה של MOTION SICKNESS כאילו זה עתה ירדתי מקרוסלה או נסיעה באוטובוס לאחור. היא נמשכת מספר שניות ונעלמת. לא ניתן לשחזר אותה אם חוזרים על התנועה שגרמה לה. בנוסף יש ימים שמשעות הבוקר (כרבע שעה לאחר התעוררות), יש בחילה קשה שנשמכת ברצף עד שעות הלילה ונעלמת כלא הייתה. תסמין נוסף, הזעות קשות בלילה. מעורר עם צורך להחליף מצעים. רופא המשפחה משוכנע שלא מדובר בבעיה אורגאנית וסבור כי זהו ביטוי לחרדה. בוצעו בדיקות דם רבות והכל תקין. אין בעיה בתפקוד יומיומי.פעיל ספורטיבית, מאמץ של ריצה או הרמת משקולות אינו מחמיר את הסמפטומים. יש לי טור ל CT ראש לעוד שבוע, אבל בינתיים התחלתי טיפולבקלונקס 1 מג ליוםשני כדורים, ועושה רושם זה מפחית מאד את הסימטומים. תדירות כאבי הראש פחתה מאד, תחושות הסחרור הקצרות כמעט ונעלמו, וגם הבחילות הופחתו (כמובן הקלונקס גורם לעייפות קיצונית). גם הזעות הלילה פחתו (קורות עכשיו רק פעמיים בשבוע ולא כל יום). השאלה היא האם לאור השיפור בזכות הקלונקס, יש טעם לבצע את ה CT מוח? יש לציין כי תסמין ההזעות אינו חדש, הוא הופיע לראשונה לפני 10 שנים ואז בוצע בירור מעמיק שלכלל CT בטן וריאות ולא נמצא כלום. רופא המשפחה המליץ להמתין עם ה CT (לדחות את התור בשבוע נוסף). הוא אומר שבעיה אורגאנית אם הייתה כזאת לא תגיב לעולם לטיפול פסיכיאטרי. בעבר היו סיפטומים פיזיולוגיים אחרים שגם ללא ממצא אורגאני (כאבי שלפוחית, דחיפות במתן שתן, שיעול יבש ממושך של חודשים, כולם נבדקו עי הדמיות וללא ממצאים, ולכן הוגדרו כתסמיני חרדה כללית על רקע בריאותי). האם לשעת זהו גם המקרה הפעם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לחיים שלום רב, אין אפשרות לתת עצה פרטנית באמצעות הערכה בהתכתבות. ראה פוסט בנושא מיום 14.1.2018. אנא המשך לשוחח עם רופאיך, בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום וברכה אני לפני טיפולי פוריות רופא פריון שלח אותי לנוירולוג לייעוץ לפני התחלת טיפול בגלל מיגרנות ולעמיתים עם אאורה ולפני 3 שנים היה לי פרולקטין גבוה 1500 שלא ידעתי עליו... שבוע שעבר הפרולקטין היה 200 הרופא דורש הדמיית מוח. שאלתי היא למה חשוב הדמיה ואיזו מומלצת הרופאה ביקשה mri וכמובן הקופה לא אשרה... אמרו שזה לא נחוץ... ואישרו סיטי.... שאלתי היא מה ההבדל בין סיטי לmri חוץ מהקרינה אני יכולה לעשות דרך הביטוח? האם יכול להיות שגלולות משולבות שלקחתי בעבר עשו לי פרולקטין גבוה היום לוקחת רק פרוגסטרון בגלל כאבי הראש... תודה מראש לי ....

לקריאה נוספת והעמקה

ללי שלום רב, התעיצות פרטנית לגבי מצבך הרפואי ובדיקותייך אינה יכולה להעשות בהתכתבות. אם הרופאה בקשה MRI היא התכוונה ל-MRI, ולא שמישהו יעשה משא ומתן לגבי כוונותיה. אני מציע שתפני לנציב פניות המטופלים בקופה בתלונה על כך שמזחילים אותך, ואת הרופאה שלך, כי צריכה לבקש פעמיים. באשר לתשובה כללית לשאלתך -- MRI בדיקה עדיפה על CT במצבים לא דחופים כי מספקת יותר מידע, ואיננה כרוכה בקרינה. כאשר מדובר בגורמים מבניים לרמת פרולקטין גבוה -- ה- CT אינו מסוגל לראות את כולם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

03/02/2018 | 10:07 | מאת: אורית

שלום, היום בבוקר כשהתעוררתי, וניסיתי להתרומם, הרגשתי "סיבובי ראש", בצורה שכל כך היתה עוצמתית, שמיד נשכבתי בבהלה במיטה, לאחר כדקה ניסיתי שוב לעמוד ולצאת מהמיטה, ושוב , אותה תחושה פקדה אותי, עד שלאט לאט הרגשתי שאני יכולה לקום. התחושה היתה מלווה בבחילה קלה. כעת, כשעתיים לאחר שקמתי, אני מרגישה יותר טוב, אבל נדמה לי שכל תזוזה או הטיית הראש כלפי מטה גורמת לי לתחושה זאת. מקריאה, אני חושבת שמדובר ב- ורטיגו פרוקסיזמלי פריפרי (BPPV). אציין כי לפני כחודשיים, היתה לי דלקת באוזניים עם נקב בעור התוף שהתרפא באופן ספונטני. השאלה שלי לאיזה תחום רפואי עלי לפנות, וכן אם אכן מדובר בורטיגו מהסוג הנ"ל - האם יש טיפול? ריפוי? או שהתופעה עוברת לבד ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לאורית שלום רב, מסבות שפרטתי ("יעוץ פרטני מחייב בדיקה") אינני יכול לאבחן את מצבך בהתכתבות. תסמין חדש מחייב בדיקה. אם הופיע פתאום - רצוי בדיקה דחופה. אין דרך לדעת מראש אם יעצר, ישתפר או יחמיר. גם אם יחלוף -- אין לדעת מראש מה גרם, האם עתיד להשנות, והאם מסוכן. אנא לכי להבדק. בברכת בריאות, כרמל ערמון

02/02/2018 | 21:08 | מאת: תחושתיות בלחיים

שלום, הייתי בקורס שנקרא תטא הילינג, ונלמד שם הרבה דברים ואחד מהם היה ריפוי עצמי. לאחר שלוש ימים אינטנסיבים של כל יום 6 שעות סיימתי ומוחית הייתי מוטש. באותו לילה של סיום הקורס במשך שעה וחצי עשיתי לעצמי ריפוי לברך ימין (ברך פצועה) באמצעות ויזואליזציה ותחושות של ריפוי עצמי וזה היה מאוד אינטנסיבי אבל פשוט לא הפסקתי כי הרגשתי שזה מרפא את הרגל שלי. לאחר שעה וחצי המוח שלי הרגיש מאוד עייף והחלטתי לעשות מדיטציה, בזמן המדיטציה זה ישמע מוזר אבל ממש הרגשתי את המוח שלי והחלטתי לנסות להאיר אותו באמצעות דמיון של אור חזק שפורץ ממנו עד שכולו יהיה מואר, ואני מציין עוד פעם הרגשתי שליטה פסיכית בגוף ומה שקורה בתוכו. מאז אני מרגיש כבר במשך שבוע תחושתיות בשתי צידי הלחיים מאין רדימות של המקום מרגיש לי שהעור רפוי שם ונפול כזה 24/7 וזה מלחיץ אותי שאולי גרמתי לעצמי נזק תמידי, זאת תחושה כלכך מציקה ואני לא מצליח שלא לחשוב ולהרגיש אותה כל רגע ורגע. מה אתה חושב? זה משהו שיעבור עם הזמן? אולי זאת טראומה של המוח והוא צריך התאוששות? אני כבר לא יודע מה לחשוב..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כדאי שתפנה לבדיקת רופא. בברכת בריאות, כרמל ערמון

31/01/2018 | 18:40 | מאת: רוניתפ

אני בת 65 מאוזנת לחץ דם בזמן האחרון אני מרגישה נימול באצבעות יד שמאל וכריות האצבעות נראות כמו ששהו הרבה זמן במים מקווצות.ממה זה נובע? אודה על תשובתך רונית

לקריאה נוספת והעמקה

לרונית שלום רב, אינני יכול לבצע אבחון אלקטרוני. מוצע שתגיעי לבדקת רופאך המטפל, ותמשיכי כפי שינחה אותך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

30/01/2018 | 18:59 | מאת: איה

שלום רב, אמי סובלת מסוכרת מטופלת (ואף מאוזנת ומוקפדת) מזה כ35 שנים. נוטלת תרופות לאיזון לחץ הדם בנוסף לשאר הכדורים שלוקחת או האינסולין שמזריקה. לחץ הדם עלה לגבהים רציניים לאחרונה והיא סובלת מכאבי ראש וסחרחורות. בדיקה אצל אאג ורופא עיניים נתגלתה תקינה תודה לאל. לפני כשבועיים עברה CT מוח וכעת התוצאות אצלי. בדף התוצאות כתוב - "אוטם לקונרי בגרעינים הבזליים מימין וסימני אטרופיה מוחית קלה." יש לציין שאמה של אמי חוותה אירוע מוחי וכי לפני כשנתיים ושנה אמי אושפזה להשגחה בעקבות חשד לשבץ (הירדמות חצי פנים וכו'). האם תוצאות הבדיקה מדאיגות ויש לפנות בדחיפות להמשך טיפול? אודה מאד מאד לתשובתך. בתודה! הבת איה

לקריאה נוספת והעמקה

לאיה שלום רב, ככלל טוב להגיע למעקב בסמוך לבדיקת דימות של המוח. את מתארת, שאמך חוותה חשד לשווץ בעבר, ושלחץ הדם שלה איננו מאוזן. למה את מחכה? גשי לרופא המשפחה מתוך מגמה לשלוט באופן מיטבי בגורמי הסכון של אמך לחוות שבץ נוסף, ולהבין את פשר תוצאות הבדיקה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

30/01/2018 | 16:28 | מאת: עידן

שלום בןמ35 יש לי חולשת שרירים כברשנה בידים והררגלעם וקושי בהליכה ניהיה לי בדיקות דם תקינות סיטי ראש תקין amg תקין eegתקין יש לע פריצת דיסק בצוואר סי5סי6נושק בשק הטקלי סה יכול לגרום לקשים בהליכה וחולשה בגפים?במיון ראה אותי נירולוג בדק ושחרר אותי יש גם רעשים מוזרים מהגב ודופק בגב כיאלו משו יושב שם

לקריאה נוספת והעמקה

לעידן שלום רב, אם אתה חש חולשת שרירים ולא ניתן לדבר מענה -- פנה ליעוץ נוירולוגי נוסף. צריך לשוב ולבדוק אותך, לעבור על כל תוצאות הבדיקות ועל הדימות (כולל דיסקים), ולהחליט במה מדובר. אשמח לעזור לך במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

אחרי תאונת דרכים. לפני מספר דנים היזרקות ראש אחורה נהיו לי מיגרנות קשות . ניסו לתת לי טופמקס בהתחלה מניעתית. אחר כך ניסנו סימפומטית אימיטרקס עבד לא רע. בשלב מסוים נהייה לי שימוש די רב באימיטרקס. ומעין תופעה של סבילות לכדור שנאמר שזה תסמונת סירטןנין. ניסיתי לחזור לטופמקס. 2 שאלות. 1יש הגיון במעבר הזה לפיות לתקופה קצרה? 2. זו תרופה שנרשמה עי הנורלוג כתרופה קבועה כרגע רופא משפחה מסרב לי לחזור אליה. האם זו החלטה של המטופל לבחור בין שתי החלופות לבחערתו כפי שהוצע לי.? הרי אלה שתי דרכי טיפול. מדוע שרופא שרואה שהתרופה רשומה כתרופה קבועה יסרב לתת אותה?

לקריאה נוספת והעמקה

לעודד שלום רב, אם אתה סבור שטופמקס פעלה בהצלחה בעבר אזי שווה לשוב ולשוחח עם הנוירולוג על יתרונותיה וחסרונותיה, ואז להחליט אם לקחת אותה. אינני רואה סיבה שלא תקבל את בתרופה מרופא המשפחה אם בידך המלצה עדכנית מנוירולוג לקחת אותה. יתכן שלרופא המפשחה יש סיבה; אזי צריך לשאול אותו. בברכת בריאות, כרמל ערמון

30/01/2018 | 15:50 | מאת: יאיר

שלום רב. אני בן 35 סובל מחרדה מתמשכת ומטופל שנים בהצלחה בתרופות VIEPAX XR +CLONEX. בנוסף, אני שותה ביום בממוצע כ-1 ליטר קולה וזה משפר את ההרגשה הכללית שלי. ניסיתי בהדרגה להפחית את שתיית המשקה עד לרמת 0. חיכיתי כך 10 שבועות בהן עברתי סבל ממושך מאוד כולל החמרה בחרדות וירידה במצב הרוח. ממש תחושה של גמילה חריפה. אני עדיין עם תופעות גמילה שלא חלפו... מה עושה הסוכר הרב עם הקופאין שבמשקה הקולה למוח שגורם להנאה שכזו ולחילופין לסבל כזה רב כאשר לא צורכים יותר את המשקה?

לקריאה נוספת והעמקה

ליאיר שלום, קפאין מאט פרוק של כימיקלים דמויי אדרנלין. הפסקת קפאין יוצרת מצב של חסר יחסי בכמיקלים אלה במוח. רמתם יורדת בשעה שהקולטנים התאימו עצמם לרמה גבוהה. על כן תחושת גמילה ודכאון. הסוכר אינו השחקן העקרי, אם בכלל. בברכת בריאות, כרמל ערמון

01/02/2018 | 23:04 | מאת: יאיר

פרופסור תודה על המענה. פתרת לי תסבוכת בלתי מובנת ותסכול רב מתמשך. האם תמליץ לאור תיאורי "הגמילה" הממושכת אותם אני חש לחזור לשתות קולה אך בכמות ובתדירות פחותה? נניח אם הייתי צורך בשבוע 7 ליטר קולה וירדתי ל-0 בהדרגה אז לחזור לצרוך נניח 2 ליטר בשבוע סה"כ ? (לשתות רק בימי שני וחמישי לדוגמא ובשאר ימי השבוע להסתפק בקפה בלבד). זה יעזור לצאת מהגמילה שלא חולפת והדיכאון שהגיע בעקבותיו? או שעלי קודם כל לחזור למצב המוכר של 7 ליטר בשבוע לאורך כמה חודשים ומשם לבצע הפחתה כמות בעדינות רבה? רבה ולאורך זמן כדי לא לחוות את הגמילה? אודה לעצתך הכיצד לפעול כעת?

ליאיר שלום, יעוץ פרטני מחייב בדיקה ואינו יכול להעשות בהתכתבות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

29/01/2018 | 22:43 | מאת: חן

לפני כ- 4 וחצי נטלתי סם מסוג MDMA. זהו סם שהוא אגוניסט לסרוטונין. נטלתי כמות רבה יחסית מהסם (בשוגג) ולאחריה חוויתי מה שמתואר בספרות כסינדרום סרוטונין. חרדה עזה, מצבי רוח משתנים, טיקים קטנים בידיים, הזעה וכו'. במהלך 4 השנים האחרונות המצב שלי התייצב בהדרגה, וכעת הצטמצם לכאבי ראש דמויי ממגרנה, חרדה לעתים, קשיי ריכוז, ואודם בעיניים. ברצוני לדעת כמה זמן (ואם בכלל) יקח למוח שלי להתאושש מהטראומה שגרמתי לו? והאם ניתן להאיץ תהליך זה באיזשהי דרך? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לחן שלום רב, כדאי לך לעבור הערכה עכשוית של מצבך הנוכחי, כדי לעמוד על גורמיו. אינני בטוח מה ממנו נובע ישירות מנטילה חד פעמית של MDMA לפני 4 שנים, ומה קשור לתהליכים בהווה. על כן פני לרופא המשפחה, ומשם ליעוץ בהתאם להכוונתו. בברכת בריאות, כרמל ערמון

29/01/2018 | 19:47 | מאת: מחפש ייעוץ

שלום לא מזמן השתחררתי מצה"ל (הייתי תומך לחימה) כבר מגיל קטן אובחנתי בבעל הפרעות בקשב וריכוז. כילד ריטאלין לסוגיו לא עשה לי טוב ובערך מגיל 11 הפסקתי לקחת תרופות. כעת לאחר שהשתחררתי אני רוצה ללמוד נהיגה ולעבוד אך אני מרגיש שבעיית הקשב שלי חמורה וזוקקת טיפול. הייתי אצל ניורולוג של קופ"ח שהמליץ לי ללכת לפסיכיאטר לקבלת תרופות שאינן רטלין כי זה לא מתאים לי. מה מומלץ ולמה פסיכיאטר אין תחליף לריטאלין לא מפסיכיאטר?

לקריאה נוספת והעמקה

למחפש היעוץ שלום, יש לעבור תהליך אבחון לפני מתן תרופה. אם התעורר קושי עם תרופה בעבר צריך לברר מה היה, ולתכנן מה לתת במקומה. אינני מכיר סיבה עקרונית שתחייב מערבות פסיכיאטר בטפול תרופתי בהפרעת קשב. תצטרך לשאול את הנוירולוג המסויים מדוע סבר שיש לערב פסיכיאטר במקרה שלך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

28/01/2018 | 17:24 | מאת: שי

שלום רב מיזה כשבוע סובל מצמרמורות שבאות והולכות תחושת קור (ללא תסמיני חום) כמו כן עקצוצים בכל הגוף מלווים לעיתים בגירודו ותחושת שריפה שאלתי היא מה עליי לעשות ובאיזה כייון להתחיל לבדוק את התופעה?

לקריאה נוספת והעמקה

לשי שלום, פנה אל רופא המשפחה. אם חלה החמרה או הפרעה בתפקוד - פנה לחדר מיון. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום פרופסור פניתי לרופאת משפחה וזו טוענת כנראה שהעקצוצים והצמרמורות בגוף נובעים מהשפעה של מזג האוויר היות ובבדיקת דם (ספירת דם תקינה) ואין חום אז היא לא רואה מקום כרגע לשלוח לבדיקות ,בלי קשר קדמו לעקצוצים תקופה של כאבי שרירים מופשטים ונוירולוג לפני כחודש נתן לי לעשות בדיקת EMG שאני הולך לבצע בימים הקרובים האם זו הבדיקה המתאימה גם במקרה זה של העקצוצים המופשטים בגוף?

27/01/2018 | 18:48 | מאת: סימה

ערב טוב,אמא שלי בת 75 עם עבר של פסודוטומור מלפני 30 שנה שנמצא בנסיגה .עושה ביקורות לעיתים קרובות אצל רופא עינים והמצב סטטי. כעת היא סובלת מהפרקים וקיבלה זלדיאר לשיכוך כאבים ובעלון כתוב משהו לא ברור לגבי לחץ תוך גוגולתי.רציתי לדעת אם אפשרי לקחת את התרופה ואם היא בטוחה לאור העבר הרפואי של אמא שלי. אשמח לתשובתך.שהוע מבורך.

לסימה שלום, התיעצות לגבי החלטה טיפולית צריכה להיות עם המטפלים. ראי גם "יעוץ פרטני מחייב בדיקה" מיום 14.1.2018. בברכת בריאות, כרמל ערמון

27/01/2018 | 13:44 | מאת: ר

שלום רב קשה לדעת מאיפה להתחיל שורה תחתונה סובלת מהצרות קשה של תעלת השדרה פריצות מדיסקים מנוונים מ c5-c7 כל הסיפור 4 שנים בהתחלה כאבים בצוואר כאב כתף מרפק נוראי זרמים בזרוע כאב באצבעות ונימול כל זה בזרוע שמאל בחצי שנה האחרונה בשבועיים האחרונים סוג של חולשה ברגליים כאילו עומדת להתעלף התקפים לדקות ארוכות שחולפים ונימול זרמים קבועים בכפות רגליים 2 נוירוכרורגים אמרו ניתוח לחוליות הצוואר בינתיים התייעצתי בחוט שדרה קהילת כמוני ופרפ עמירם כץ אמר בירור נוירולוגי שהנאורולוגית לא מאפשרת לי 1. האם ובמידה ובדיקה נוירולוגית ראשונית תקינה זה אומר שלא צריך בירור ולכן לא שולחים אותי לבירור 2 האם ההמלצה לניתוח פרקטומי משהו כזה לחוליות בגלל הצרות ופריצת דיסק מוכיח שזו הבעיה ולכן אין צורך בבירור ניורולוגי כי זו ממילא הסיבה ובכלל אם תוכל להאיר את עיני אני פוחדת מניתוח נ.ב יש לי תחושות קור קיצוני נוראי בזרועות והתקפי כאבי גב מפושטים על כל הגב סליחה אם השאלה מבולגנת

לקריאה נוספת והעמקה

לר' שלום - פרוט בפוסט שלי מיום 14.1.2018 בברכה, כרמל ערמון

רק שאלתי אם בירור נחוץ כאן

לר' שלום, אינני יכול לקבוע על סמך חילופי מידע אלקטרוניים אם יש צורך בבירור נוסף או לא (כי צריך לעבור על כל מה שנעשה, ולקשר לבדיקתך ולתסמינייך) ואם נוירולוג צריך לכוון אותו. כמוכן אינני יכול להכריע בין כל חוות הדעת ששמעת, על ידי התכתבות. על כן -- אם אינך יכולה לשוחח על שאלותיך או חששותיך עם הרופאים שכבר ראית, כולל רופא המשפחה -- תצטרכי לבקש לראות רופא נוסף. בברכת בריאות, כרמל ערמון

דר ערמון שלום רב שמתי לב שמדי פעם אתה מציין את המונח/משפט "במסגרת חדר מיון של בית חולים אוניברסיטאי"- 1) מהו בית חולים אוניברסיטאי ? 2 )אפשר לקבל דוגמאות לבתי חולים שאינם אוניברסיטאיים? 3) מה היתרון של בית חולים אוניברסיטאי על כזה שאיננו אוניברסיטאי? האם לדוגמא אדם הגר בטבריה ויש לו בעיה רפואית מסויימת יכול במקום ללכת למיון ב"פדה" , לפנות לבית החולים שיבא ? תודה רבה

לאלי שלום רב, בית חולים אוניברסיטאי הוא בית חולים שמסונף לאחד מבתי הספר לרפואה. יש סכוי טוב שתהיה להם גישה 24/7 ליעוץ נוירולוגי בתמיכה לחדר מיון, ויכולת לברר את רוב המחלות הנוירולוגיות המחייבות בירור דחוף באשפוז. אם תושב טבריה מפתח בעיה נוירולוגית חריפה חדשה בהיותו במקום אחר בארץ הוא צריך לפנות לבית החולים הקרוב ביותר כדי לקבל עזרה. ככלל חדר מיון אינו תחליף לברור נוירולוגי אמבולאטורי, אך נסיבות של החמרת מצבו הנוירולוגי של החולה במהלך המתנה לתור אמבולאטורי מחייבת, לדעתי, התיחסות דחופה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום, אני חייל בן 22. לפני שבועיים עברתי עקירה כירורגית של שינה בינה כלואה+כריתת נגע ושליחתו לביופסיה. הרופא אכן הסביר לי על הסיכונים. מאז אין לי תחושה כלל בחצי הימני של הלשון. למרות חוסר התחושה אותו החצי צורב לי מאוד,יש תחושה של נמלול ומרגיש רגיש. באותו השבוע של העקירה טופלתי בסטרואידים. הרופא המנתח אמר שיש ירידה ניכרת בתחושה עקב פגיעה בעצב במהלך הניתוח ושאין לנבא האם העצב יחלים \ באיזה מידה \ ותוך כמה זמן. ובנוסף שאין טיפול כלל. שאלותיי אלייך הן: 1. מה סיכויי ההחלמה בדרך כלל? 2. האם יש בדיקות וטיפולים נוספים שאפשריים במקרים כאלה? 3. בנוגע לצריבה בלשון- האם תלווה אותי לאורך כל תקופת ההחלמה של העצב? ניתן לדרוש משכך כאבים שעוזר במקרים כאלה? 4. מה המלצותייך להמשך שירותי הצבאי? (חייל קרבי. נשאר עוד שנה.) תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

לדן שלום, שאלות בדבר תוצאותיו של ניתוח יש להפנות למנתח. בברכת בריאות, כרמל ערמון

24/01/2018 | 16:49 | מאת: מור

שלום אני בת 31 בריאה בדרכ סובלת מהתקפי פאניקה והתקפי חרדה ומטופלת כבר 3 שבועות בציפרלקס כדור ליום אובחנתי עם שחיקת שיניים כנראה כתופעת לוואי של הציפרלקס ולאחר צילום וביקור אצל רופא שיניים אני ישנה בלילה עם סד לילה בנוסף אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה לאחרונה חשה נימול בקצה הלשון בביקור אצל רופאת משפחה נאמר לי שמדובר בחרדה אני נורא דואגת וברגע שזה קורה לי אני נכנסת לחרדה גדולה אודה לתשובתך מור

לקריאה נוספת והעמקה

למור שלום, שאלות בנושא תסמינים להתקפי חרדה למטפליך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

23/01/2018 | 22:10 | מאת: תמיר

לאשתי אובחנה פריצת דיסק בצוואר בעקבותיה יש לה התנדנדויות לסירוגין. האם בעקבות כך ישנה מגבלה בפעילות? האם תוכל בקיץ לטיול בן שבוע הכולל הליכות רבות למדי (לא מיטיבי לכת, אך בכל זאת הליכות בטבע + מדרגות)? תודה, תמיר

לקריאה נוספת והעמקה

לתמיר שלום, שאלה מתאימה לרופאיה. בברכת בריאות, כרמל