דופלקס עורקי הצוואר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

21/01/2018 | 11:16 | מאת: דנה

שלום רב, אבא שלי בן 67. עקב כאבי ראש חזקים נשלח לבדיקת דופלקס עורקי הצוואר. אודה מאוד לעזרה בהבנת תוצאות הבדיקה והסבר כיצד אפשר לטפל בממצאים והאם יש צורך בביצוע בדיקות נוספות. בדיקת דופלקס עורקי הצוואר: צד ימין: קרוטיס משותף ACC - לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי ACI - נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגניים מסויידים במוצא העורק הגורמים להצרות פחות מ - 50%. קרוטיס חיצוני ACE - נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגניים במוצא העורק. זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס - כיוון וזרימת דם תקינים. צד שמאל: קרוטיס משותף ACC - נמצאו רבדים טרשתיים הומוגנים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי ACI - נמצאו רבדים טרשתיים הומוגנים מסויידים במוצא העורק הגורמים להצרות פחות מ - 50%. קרוטיס חיצוני ACE - לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס - כיוון וזרימת דם תקינים. אודה מאוד לעזרה בהבנת תוצאות הבדיקה והסבר כיצד אפשר לטפל בממצאים והאם יש צורך בביצוע בדיקות נוספות. תודה רבה

לדנה שלום רב, ראי הפוסט שלי מיום 14 לחודש בעניין הסבר תוצאות בדיקה. פני לרופא שהזמין את הבדיקה לשם קבלת הנחיות כיצד לנהוג. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים