הפרשת יתר של סרוטונין: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחפשים את הרופאים הטובים בישראל להפרשת יתר של סרוטונין?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

הפרשת יתר של סרוטונין: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

היי האם אפשר ליטול ציפרלקס 15 מג ואטנט יחד .אני בת 50 + ולוקחת אטנט לצורך ריכוז בהרצאות ובחינות...תודה

Cipralex, אשר החומר הפעיל בו הוא Escitalopram, הינו תכשיר ממשפחת ה (selective SSRI serotonine reuptake inhibitor) המותווה לטיפול במצבי דכאון וחרדה. Attent, אשר החומרים הפעילים בו הם AMPHETAMINE ו DEXTROAMPHETAMINE, הינו תכשיר המותווה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז ולטיפול בנרקולפסיה. השילוב בין 2 התכשירים עלול להעלות רמות סרוטונין, ואף לגרום לתסמונת הנקראת "תסמונת סרוטונין"- המתאפיינת בסימני אי שקט וחרדה, רעד, נוקשות שרירים, דופק מהיר, לחץ דם גבוה, עליה בחום גוף ועוד. מומלץ להיוועץ ברופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית לפני תחילת טיפול מקביל בתכשירים אלו.

אני צורך מידי יום ציפרלקס היום במקרה לא לקחתי האם אוכל לקחת אטנט בלי לחשוש

שלום אני עם פריצה חמורה בגב רציתי לדעת עם אני לוקח זלידר בבוקר ובערב טרגין . עשיתי זריקת בלוק ועדין יש כאבים . שאלתי לגבי עירבוב המשכחי כאבים .

ככלל, רצוי לטפל בתרופות נוגדות כאב במינון הנמוך ביותר ולזמן הקצר ביותר הנדרש. ההחלטה על סוג התכשיר, המינון ומשך הטיפול נקבע אינדיבידואלית לפי הרקע של המטופל ולפי ההתוויה על ידי הרופא המטפל. התכשיר Targin מכיל את החומרים הפעילים Oxycodone ו- Naloxone התכשיר Zaldiar מכיל את החומרים הפעילים PARACETAMOL במינון 325 מ"ג ו TRAMADOL במינון 37.5 מ"ג . שני התכשירים הינם משככי כאב בעלי מרכיבים ממשפחת האופיואידים ומותווים לכאב בינוני עד חמור. תכשירים אלה משפיעים על מערכת העצבים המרכזית ושילובם עלול להוביל לדיכוי של מערכת העצבים המרכזית, פגיעה בערנות ודיכוי נשימתי. בנוסף, כיוון ששני תכשירים אלה בעלי השפעה על רמות סרוטונין השילוב התרופתי עלול להוביל לעליה ברמות סרוטונין. סרוטונין הינו נוירוטרנסמיטור (מוליך עצבי) אשר עלייה ברמתו עלולה לגרום ל"תסמונת סרוטונין" אשר מתבטאת בסימני אי שקט, חרדה, רעד, נוקשות שרירים, דופק מהיר, לחץ דם גבוה, עלייה בחום גוף ועוד. ככלל, השילוב ניתן כאשר הרופא המטפל מחליט כי התועלת הצפויה מהטיפול עולה על הסיכון הפוטנציאלי מהשילוב בהתחשב במצב הרפואי וגורמי הסיכון של המטופל. יש להיות מודע לתופעות הלוואי האפשריות וליידע את הרופא במידה ומתרחשות. חשוב להדגיש כי על רופא אחד לנהל את הטיפול בכאב בתכשירים ממשפחת האופיואידים ולעקוב אחר יעילות הטיפול ותופעות הלוואי. כמו כן הפסקת שימוש פתאומית בתכשירים אלה עלולה לגרום לתסמיני גמילה ועל כן יש להיוועץ ברופא לפני הפסקת טיפול. להלן קישור לדף המידע הבטיחותי על הסיכון לתלות והתמכרות: https://www.health.gov.il/unitsoffice/hd/mti/drugs/risk/doclib/opioids_he.pdf

שלום וברכה, יש לי מס' שאלות אני בן 29, וחוץ מהאבחנה הסכיזואפקטיבית יש ברקע גם "מבנה אישיות גבולי" ובעבר אבחנה של הפרעה דו-קוטבית והפרעת אישיות (גבולית ותלותית) 1) רציתי לדעת האם "דיכאון עמיד" יכול להתקיים גם כשאין תמונה מלאה של "דיכאון קליני", ז"א רק סימפטומים בודדים של דיכאון עמיד? 2) האם יכול להיות התקף מאני-פסיכוטי או התקף פסיכוטי פרנואידי כתוצאה מנטילת ssri במינון גבוה? ז"א התקף מ"עודף סרוטונין"? הרי ידוע שהתקפים כאלה נובעים מעודף דופמין ולא מעודף סרוטונין, איך זה מסתדר? 3) האם שילוב של 5 מ"ג אביליפיי, 100 מ"ג לוסטרל ו-250 מ"ג למיקטל יכול לגרום לערך נמוך של טסטוסטרון ו"היפוגנדיזם" (הערך של הטסטוסטרון טוטאל עם התרופות הללו היה אצלי 5.40 nmol/L) ובכך לגרום להשמנה ולנפיחות ולהאט את קצב הירידה במשקל ולעשות דחף לפחמימות ומתוקים? האם יש טיפול לזה? יש לציין שאני שוקל 104 קילו והגובה הוא 1.78 למרות שזה לא נראה כ"כ, ז"א שהשומן מתפזר באופן די פרופורציונלי אצלי, אבל ההשמנה היא בעיקר בבטן.. אני עושה ספורט ריצה של 40 דקות 3-4 פעמים בשבוע ומקפיד להימנע מפחמימות ומתוקים, אבל כשאני נוטל את התרופות הנ"ל שציינתי זה יותר קשה.. בלעדי הלוסטרל והאביליפיי זה יותר קל וכמעט אין תיאבון או דחף לכך.. מאידך יש לציין שבלעדיהם יש תחושה של חוסר הנאה מדברים, אי שקט והתעסקויות כפייתיות במחלות נפש, אבחנה, רוחניות מיסטיקה ודת.. כמו כן אבחנו לי ברקע חשיבה "overvalued idea" (בעיקר מחשבות דתיות..), מה הטיפול לזה? איך מבחינים בין חשיבה אובססיבית והתעסקויות טורדניות לבין overvalued idea? אני לא יודע אם אצלי זה OCD פעם אבחנו שיש לי"מרכיבים טורדניים כפייתיים".. 4) מה יותר יעיל בייצוב מצב רוח? למיקטל ואריפליי או ליתיום ולמיקטל? למי יש יותר תופעות לוואי של השמנה והורמונים שציינתי (תסמונת מטבולית וחוסר בטסטוסטסטרון), לליתיום או לאביליפיי? איזה מינון של אריפליי לדעתך מתאים לי? (יש לי אישור מהקופה עד 10 מ"ג) עוד שאלה (מוזרה קצת) - האם נטילה של התרופות הנ"ל (אריפליי לוסטרל ולמיקטל) יכולים לעשות בעיות בכניסה להיריון או לגרום למום בילד שיוולד חלילה וחס? כרגע הורדתי על דעת עצמי כבר בערך כחודש את הלוסטרל והאריפליי בכדי לבדוק את רמת ההורמונים בדם כי היה לי חוסר בטסטוסטרון.. ביום ראשון יש לי בדיקת דם חוזרת בנוסף אני חושש שיש לי אנמיה כי אני חיוור לפעמים ויש לי נשירת שיער מתמדת ועייפות במשך היום בבדיקה האחרונה (עם התרופות) ההמוגלובין (HGB) שלי היה 13.0 g/dl בנוסף הערך של MCHC היה 30.7 TSH היה 1.90 mIU/L CORTISOL-BLOOD היה 655 nmol/L וכן כמו שציינתי TESTOSTERONE- TOTAL היה 5.40 nmol/L סליחה על ה"חפירה" ותודה מראש על המענה (אשמח להתייחסות לכל השאלות..) שבת שלום

שלום רב קשה לי מאוד להתייחס לכל השאלות , אתה חייב להגיע לאבחון על ידי פסכאטר צריך לאבחן אותך ואז אפשר יהיה לענות על השאלות שלך לשביעות רצונך תודה מראש

שלום יתכן שציפרלקס שלוקחת 0.5 מג יתכן שגורם לטשטוש ראיה ומגביר חרדה מנסה להגדיל מינון אך גורם לי לעצירות וחוסר שינה בלילה למרות שלוקחת מירו 15 מג וחצי מג לוריבן ללילה בהמשך יתכן כי כל התרופות האלו רק מגבירות חרדה ולא עוזרות כלום האם יתכן שמירו לא עוזר כל יום להרדם ואם כן מעיר אחרינשעתיים שלוש וצריך לתגבר בלוריבן איזו תרופה טובה לחרדה ודכאון שלא גורמת לעצירות ולא גורמת לכאבי בטן? האם יתכן כי מירו ולוריבן או הציפרלרס גרמו לי לבעיות הליכה ואי יציבות בהליכה ולחולשת שרירים

ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים כאשר תופעה המופיעה בסמיכות לתחילת טיפול או עליית מינון מעלה את הסבירות לקשר סיבתי בין תופעת הלוואי לתכשיר. התכשירים אותם ציינת , Cipralex (חומר הפעיל Escitalopram), Miro (חומר פעיל mirtazapine ) , Lorivan (חומר פעיל Lorazepam) נקשרו עם תופעות של טשטוש ראיה, חרדה, כאבי בטן, עצירות, אי יציבות בהליכה, חולשת שרירים והפרעות בשינה הכוללות נמנום או נדודי שינה. בנוגע לזמן השפעה קצרלתכשיר Miro, במבחנים פרמקוקינטיים נמצא כי זמן מחצית החיים של התכשיר Miro (מדד למשך הזמן שהתרופה נמצאת בדם) הינו ארוך (כ-37 שעות) וכי התרופה מגיעה לשיא הפעילות לאחר 1.5 עד שעתיים מהנטילה בנוסף, לא ציינת כמה זמן הנך לוקחת את התכשיר Miro ויש לציין כי השפעת התכשיר מורגשת רק לאחר כשבוע מתחילת הנטילה הקבועה על כן יש צורך בבירור מעמיק יותר. יש לציין בנוסף, כי השילוב התרופתי של Cipralex ו Miro עלול להוביל לעליה ברמות סרוטונין כאשר סרוטונין הינו נוירוטרנסמיטור (מוליך עצבי) אשר עלייה ברמתו עלולה לגרום ל"תסמונת סרוטונין" אשר מתבטאת בסימני אי שקט, חרדה, רעד, נוקשות שרירים, דופק מהיר, לחץ דם גבוה, עלייה בחום גוף ועוד על כן, יש לפנות לרופא לבירור פרטני והתאמת הטיפול. מאחר והינך נוטלת מספר תרופות המשפיעות על הערנות יש להיות מודעת ולהימנע מביצוע פעולות הדורשות ריכוז ועירנות כל עוד יש השפעה כזו.