טיפול תרופתי בקשב וריכוז

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

29/01/2018 | 19:47 | מאת: מחפש ייעוץ

שלום לא מזמן השתחררתי מצה"ל (הייתי תומך לחימה) כבר מגיל קטן אובחנתי בבעל הפרעות בקשב וריכוז. כילד ריטאלין לסוגיו לא עשה לי טוב ובערך מגיל 11 הפסקתי לקחת תרופות. כעת לאחר שהשתחררתי אני רוצה ללמוד נהיגה ולעבוד אך אני מרגיש שבעיית הקשב שלי חמורה וזוקקת טיפול. הייתי אצל ניורולוג של קופ"ח שהמליץ לי ללכת לפסיכיאטר לקבלת תרופות שאינן רטלין כי זה לא מתאים לי. מה מומלץ ולמה פסיכיאטר אין תחליף לריטאלין לא מפסיכיאטר?

למחפש היעוץ שלום, יש לעבור תהליך אבחון לפני מתן תרופה. אם התעורר קושי עם תרופה בעבר צריך לברר מה היה, ולתכנן מה לתת במקומה. אינני מכיר סיבה עקרונית שתחייב מערבות פסיכיאטר בטפול תרופתי בהפרעת קשב. תצטרך לשאול את הנוירולוג המסויים מדוע סבר שיש לערב פסיכיאטר במקרה שלך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים