חולשה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סובלים מתסמיני פוסט קורונה? כדאי שתשקלו טיפול ברפלקסולוגיה

רפלקסולוגיה הוכחה כיעילה בהקלה על כאב, שיפור תסמיני מתח ודכאון ושמירה על מערכת חיסון איתנה. בתקופה האחרונה, מחלימים מקורונה המטופלים ברפלקסולוגיה דיווחו על הקלה בתסמינים שונים כמו חולשה, שיעול, קוצר נשימה ואפילו דיכאון רפלקסולוגיה היא אחת מהשיטות המוכרות והוותיקות ביותר בתחום הרפואה המשלימה. היא מסייעת לטיפול במגוון בעיות בריאות כגון: כאבי ראש, בעיות אורתופדיות, אלרגיות ובעיות במערכת העיכול. אלא שלא רבים מודעים לכך ששיטה זו יכולה לסייע גם במקרים של תסמיני פוסט קורונה. למעשה, חולי קורונה רבים מדווחים על סיבוכים שונים שנגרמים בעקבות המחלה ועל תופעות שאינן פוסקות גם חודשים לאחר ההחלמה. בין היתר הם מדווחים על: חולשה, קוצר נשימה, נשירת שיער וגם על בעיות אחרות כמו זיכרון, סטרס ודיכאון שנגרמות כתוצאה מהמחלה.     מאחר שהרפואה הקונבנציונלית מציעה מגוון מצומצם יחסית של טיפולים שיכולים להקל בתופעות אלו, כדאי להכיר גם שיטות משלימות כמו רפלקסולוגיה, שבהחלט עשויות להטיב עם המחלימים. לקריאה נוספת: כל מה שחשוב...
ללמוד עוד על חולשה
מי לא מפחד מרופא שיניים?-תמונה

כולנו רוצים להתגבר על הפחד מרופא השיניים, האם נוכל לעשות...

מאת: חיוך ראשון -...
28/06/2020
עומדים לעבור ניתוח מורכב בעמוד השדרה?: הכירו את השיטה האנדוסקופית-תמונה

פריצות דיסק חמורות לעיתים רבות מובילות לצורך בניתוח דחוף....

מאת: ד"ר שלמה...
01/03/2020
חרדה דנטלית של ילדים - הורים, קחו אחריות!-תמונה

הילד חושש מאוד מרופא שיניים, על אף שמעולם לא ביקר במרפאה?...

מאת: ד"ר גבע ערן
13/02/2020
רפואת ילדים: אנמיה וחוסר ברזל-תמונה

חוסר ברזל בגוף הוא הגורם העיקרי לאנמיה, ואצל ילדים קטנים...

מאת: ד"ר אמיר...
02/06/2010
אולי יענין אותך לדעת...
בקע אפיגסטרי - תמונה
בקע אפיגסטרי
מהו בקע אפיגסטרי? (Epigastric Hernia) בקע...
כריתת תת שלמה של הלבלב המרוחק - תמונה
כריתת תת שלמה של הלבלב המרוחק
Distal Subtotal Pancreatecomy כריתה תת שלמה...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לחולשה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

חולשה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, רופא אורטופד נתן לי להשתמש בברקסין , אבל מאז שהתחלתי להשתמש וההרגשה הכללית שלי רעה , צרבת , בחילות , סחרחורת, חולשה , והייתי חיובית לחיידק HP מקודם וטיפלתי בנוסף לצרבת תורשתית במשפחה .מה אתה אומר תודה

שלום, יתכן ומדובר בתופעות לוואי של הטיפול. נא לפנות לרופא מטפל בשאלה אם יש צורך בהמשך טיפול או לפחות החלפת טיפול. ברקסין - Piroxicam הינה תרופה ממשפחת ה- NSAIDS הגורמת לתופעות לוואי רבות במערכת העיכול כולל צרבות, כאבי בטן, בחילות, כיב קיבה ודימומים. בנוסף עלולה לגרום לסחרחורת. יש לפנות לרופא מטפל.

האם ברקסין רק משכך כאב או שהוא גם מטפל בדלקתיות?

אני בן 53 בעל מבנה גוף רזה ,ודי בריא, בבדיקת דם אצל חבר עם מכשיר לבדיקת לחץ דם , בדיקה שהספקתי לערוך מספר פעמים מצאתי שלחץ הדם שלי נע בסביבות 100-60, האם זו סיבה לפנות לרופא המשפחה . בעבר לחץ הדם עמד על 80 -120

שלום, לחץ הדם מושפע מגורמים רבים- כמות הנוזלים בגוף, כמות המלחים בגוף, תזונה, מצב נפשי, עייפות וכו.. לחץ הדם שתארת נמצא בטווח התקין וכל עוד אינך סובל תסמינים של לחץ דם נמוך (חולשה, סחרחורת, טשטוש ראיה בשינויי תנוחה) הרי שהמצב תקין לחלוטין. בברכה, ד"ר נצר חירם

דר' הלפרין שלום רב, לפני כשנה תקף אותי נשא HIV והזריק לי דם בישבן(נראו "שבילי דם מתחת לעור ופצע שהגליד לאחר שבועיים), קיבלתי טיפול מונע(PEP)לאחר 15ש' לאחר 3-4 שבועות החלו תסמינים שונים : חוסר תיאבון, חולשה, פריחה בצורות שונות, כאבי בטן, פצעים אדומים בתיקרת הפה+כיב אדום, בלוטות לימפה מאחורי האוזן, כנראה גם במיפשעות(היה כאב במיפשעות) לאחר חודשיים מהאירוע ועד היום רגליים "שורפות", עיקצוצים, זרמים, לפני 5 חודשים עשיתי ביופסייה של הסיבים הדקים-התגלה נירוופתיה קלה, שיכולה להיגרם ממחלה דלקתית(ביניהם HIV)בה המערכת החיסונית "תוקפת" את מערכת העצבים ההיקפית הפריפרית, סוכרת ואף לפעמים לא נימצאת סיבה(כך לדברי הנוירולוג) כבר 7-8 חודשים בלוטות לימפה בשני בתי השחי בקוטר כ-2 סמ, שמורים, כך רשום ב-US, כפות ידיים אדומות במיוחד קצות האצבעות אדומות מדם, כתמי דם בכפות ידיים, מידי פעם פצע הרפס בשפתיים, כמוכן פצעים אדומים בתיקרת הפה(כמו שהיו חודש לאחר האירוע), קונדילומה שהייתה לי בפי הטבעת לפני כ-10 שנים חזרה... בספירת דם אחרונה: CRP בנורמה ESR-14 הומוגלובין ירד ל-12.6(לפני האירוע היה 14.9) Hematocrit 38.4(לפני האירוע היה 44) RBC 4.18(לפני האירוע היה 4.75) WBC ירד ל-5 (כל חודש ממשיך לרדת,לפני האירוע היה 6.6), ניבדקתי ל-HIV מס' רב של פעמים (לפחות פעם בחודש מאז המיקרה)-שלילי. אפילו עשיתי בדיקת VIRAL LOAD 10 חודשים מהאירוע (בתשלום של כמה אלפי שקלים)-שלילי. כמוכן ניבדקתי מס' פעמים ל-HCV-שלילי, לשאלותיי, הייתכן עדיין שמדובר ב-HIV? הבדיקה האחרונה מראה אנמיה, קבעתי תור להמטולוג(ייתכן שמדובר ב"הרס" של תאי הדם האדומים עקב מחלה אוטואימונית? יש לך שביב של רעיון, טיפ שיעזור לי להבין במה מדובר, ידוע לי שזה "רק" פורום שבמיסגרתו אתה יכול רק להביע דעה בגדר המלצה, כי לא ראית אותי,אך כבר נואש, כי ביקרתי אצל לא מעט רופאים... מיצטער על כל הסיפור הארוך ותודה מראש.

שלום אייל, לא נראה לי שמחלתך היא ביטוי לזיהום ב- HIV, ואני ממליץ לך להפנות את שאלתך לרופא/ה פנימאי/ת. הרבה בריאות אפי

שלום רב, גבר בן 80 סובל מטחול מוגדל באופן משמעותי, ירידה במשקל, הזעות לילה וחולשה כללית בשנה האחרונה. לפני שנתיים עבר ניתוח להסרת גידול ממאיר במעי הגס. במשך שנתיים לפחות (עוד לפני הניתוח) סובל מהמוגלובין נמוך (בין 7-9). ההמטולוגית אצלה הוא מטופל מודאגת לגבי המצב שלו אך בית החולים התעלם ממצבו לחלוטין ולאחר כמה ימי אשפוז שחרר אותו ללא טיפול. הוא עבר ביופסיית מח עצם ופט סיטי שלא נתנו תשובה חד משמעית. האם ישנה בדיקה נוספת שיכולה לסייע באבחון המחלה ממנה הוא סובל?

הממצאים בהחלט יכולים להתאים למחלה המטולוגית ראשונית אך הטווח רחב. קרוב לוודאי שהמטולוג שמכיר את המקרה ובעיקר את תוצאות מח העצם יכול לתת תשובה יותר מדוייקת.

פורומים בנושא חולשה
פורום נוירוכירורגיה
מנהלי הפורום יענו על שאלות בנושאים הנוגעים לגידולי מח בסיס גולגולת ועמוד...
פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים
ד"ר מיכאל חייגרכט יענה על שאלות הגולשים בתחומים הנוגעים לאבחון וטיפול בע...
פורום טרשת נפוצה - רמב"ם
ד"ר איל רוזנברג ישיב לשאלות הגולשים בנושא טיפול בטרשת נפוצה