נגישות
נגישות

פורום נוירולוגיה - מבוגרים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
בפורום נוירולוגיה - מבוגרים נעסוק במערכת העצבים, מחלות נוירולוגיות, דרכי בירור, טיפול ומניעה. אשמח לענות ולהגיב על כל שאלה שתתקבל בנושא בעיות נוירולוגיות של מבוגרים.
2817 הודעות
2613 תשובות מומחה

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים

02/12/2017 | 18:21 | מאת: שיר פרץ

שלום בן 28 עם לחץ בצוואר חולשת שרירים חולשה בידים ברגלים חולשה בגפים קשי בליעה ועודף רוק 5 ימים מה יכולה להיות הבעיה

לקריאה נוספת והעמקה

לשיר פרץ שלום רב, התפתחות מהירה של תסמין נוירולוגי חדש מחייבת פניה מיידית לחדר המיון הקרוב למקום מגוריך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

03/12/2017 | 02:05 | מאת: שיר

אני היתי כמה פעמים במיון בסורוקה בגגל לחץ בצוואר חולשת שרירים והתחיל לי גם חולשה בגפים קושי בהליכה ועכשיו עודף רוק 5 ימים זה חדש במיון משחררים אותי המצב שלי מדרדר עשיתי סיטי עמוד שדרה תקיןן סיטי צוואר פריצת דיסק כבר כתבתי לך כמה פעמים שינתי את השם כי כבר לא נעים לי לרשום כאן בסורוקה לא עוזרים לי וחושבים שאני חרדות רופאת משפחה רשמה רפלקסים ערים התחיל לי לפני שבןעיפ חולשה בגפים ועכשיו עודף רוק מה אני עושה למי פונה בסורוקה לא מתיחסים עלי

01/12/2017 | 15:50 | מאת: דימה

שלום רציתי לדעת מה זה סינדרום הנדל. ורציתי לדעת האם בגליומה מוחית אינדולנטית כדאי להתחיל טיפול כימוטרפי או להשאיר את המצב כמו שהוא?

לקריאה נוספת והעמקה

לדימה שלום, ראי: https://rarediseases.info.nih.gov/diseases/13277/handl-syndrome "Transient Headache and Neurologic Deficits With Cerebrospinal Fluid Lymphocytosis (HaNDL syndrome) is a headache disorder in which individuals experience severe to moderate headache attacks, neurological symptoms, and an increase in the amount of a type of white blood cell in the cerebrospinal fluid (lymphocytic pleocytosis).[1] HaNDL syndrome is most often diagnosed in adulthood, although individuals with ages ranging from 7 to 52 have been reported with this condition. The most common neurological symptoms associated with HanDL syndrome include: weakness on one side of the body (hemiparesis), a feeling of altered sensation down one side of the body (hemisensory disturbances), and a loss of the ability to understand or express speech (aphasia). These symptoms usually last between 15 minutes and 2 hours.[2] The cause of HaNDL syndrome is not well understood; however, researchers have suggested a few potential causes, including migraines, inflammation of the tissue that lines the brain and spinal cord, and viral infections.[2][3] For some individuals, HaNDL syndrome may resolve without treatment, while for others, management of headache and neurological symptoms may be needed.[1][2]" "כאבי ראש חולפים וחסרים נוירולוגיים עם לימפוציטוזה של נוזל מוחי " היא הפרעת כאב ראש שבה אנשים חווים התקפי כאבי ראש חמורים עד בינוניים, תסמינים נוירולוגים, ועלייה בכמות סוג של תאי דם לבנים בנוזל המוחי (לימפוציטית פלוסיטוזה). שאלתך השניה נופלת תחת הכלל "יעוץ פרטני מחייב בדיקה..." בברכת בריאות, כרמל ערמון

ראי גם: https://www.ichd-3.org/7-headache-attributed-to-non-vascular-intracranial-disorder/7-3-headache-attributed-to-non-infectious-inflammatory-disease/7-3-5-syndrome-of-transient-headache-and-neurological-deficits-with-cerebrospinal-fluid-lymphocytosis-handl/

27/11/2017 | 20:31 | מאת: אבי

שלום האם ידועות התוויות נגד כלשהן לנטילת פרוביג'יל/מודפיניל במקרים של פסוריאזיס קל? תודה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

לאבי שלום, MODAFINIL אינו ניתן כטיפול בפסוריאזיס. ראה מאמר משנת 2011: https://pdfs.semanticscholar.org/f8ca/ad3400844e56d3b353fd89ee64833cae60a7.pdf לפיו מודפיניל נקשר להתפרצות מחלה קיימת אך לא לגרימת המחלה מלכתחילה. לא דווח במאמר שכיחות התופעה. מקווה שמידע זה הוא לעזר. לגבי החלטה טיפולית פרטנית -- חיי להתיעץ עם רופאיך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

27/11/2017 | 15:26 | מאת: חלי

ביתי עשתה אמריי מוח והתשובה היתה התוויה קלינית המיפרזיס משמאל. מה פרוש המושג הזה. האם זה שיתוק מוחין או דבר אחר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לחלי שלום רב, "התוויה קלינית" היא סיבת בצוע הבדיקה, ולא תוצאותיה. פרוש המושג "המיפרזיס משמאל" הוא חולשה של צד שמאל. על תוצאות הבדיקה יש לשוחח עם מי שהזמין אותה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

27/11/2017 | 13:30 | מאת: אביטל

בת 34 ברקע מחלת כליות כרונית מסוג IGAN . מלבד זה אני כבר שנים מאובחנת כסובלת ממיגרנות. הוצע לי בעבר שימוש בדרלין, למיקטל, אימיטרקס וכו'.התרופה היחידה שהעזתי ליטול היא אימיטרקס שמעט עזרה אך האירעים באים בתדירות גבוהה. הייתי במעקב אצל מס' נוירולוגים שרצו לתת לי תרופות אנטיאפילפטיות כמו דפלפט אך לא נטלתי אותה. מנסה להסתדר עם אימיטרקס ואופטלגין. מס' פעמים נשלחתי לבצע בדיקת אי אי גי. פעמיים יצאו פתולוגיות ופעם אחת תקינה. ולכן הוצאו לי תרופות אנטיאפלפטיות שהבנתי שעוזרות גם למיגרנה. בתאריך ה 14/11/2017 ביצעתי עוד אי אי גי ואשמח לקבל הסבר על התוצאה עד שאגיע לנוירולוג. התשובה שנכתבה לי היא: תרשים בערנות- רקע כללי סדיר וסימטרי נרשמה פעילות בטה קדמית ואלפא אחורית 9-10 לשנייה המגיבה לפתיחת עיניים לעיתים מעורבת בגלי תטא ללא תגובה פתולוגית באוורור יתר או גירוי פוטי. לציין בדקה ה 3.09 של הבדיקה קטע בודד של פעילות זיז וגל פרונטו צנטראלי למשך שתי שניות. לסיכום: אי אי גי בערנות במשך 30 דקות עם גירוי פוטי והיפרוונטילאטיה חורג מהתקין. בשל אטיות כללית קלה לא קבועה ופעילות אפילפטיפורמית אינטר איקטלית פרונטו צנטראלית ממליץ לבצע אי אי גי בחסך שינה. אשמח לדעת מה אומר הפיענוח הנ"ל. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לאביטל שלום רב, הבדיקה איננה תקינה. ראי: "אי אי גי בערנות במשך 30 דקות עם גירוי פוטי והיפרוונטילאטיה --- חורג מהתקין. בשל אטיות כללית קלה לא קבועה ופעילות אפילפטיפורמית אינטר איקטלית פרונטו צנטראלית ". על כן כדאי לשוב ולפנות לרופא שהזמין את הבדיקה כדי לשוחח על משמעותה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

27/11/2017 | 08:56 | מאת: מאיה

איזה בדיקות גנטיות יש לבצע לאבחון מוקדם של מוטציות גנטיות הקשורות לפרקינסון ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

למאיה שלום, תשובה לשאלתך מחייבת יעוץ גנטי פרטני. ככלל -- יש הבדל אם האדם כבר הראה סימנים של המחלה (אזי ההפניה ליעוץ הגנטי כדאי שתתואם עם הנוירולוג שראה). אם מדובר באדם ללא תסמינים השקולים מורכבים יותר, לפי המצאות או העדר קרובי משפחה להם היתה מחלת פרקינסון, ולפי אם נשאים של מוטאציה ידועה או לא, או לא נבדקו. על כן -- יש צורך ביעוץ גנטי פרטני. בברכת בריאות, כרמל ערמון

26/11/2017 | 22:55 | מאת: אנונימית

שלום. אני כבת 19 ומזה כשלוש- ארבע שנים יש לי מעין תקופות כאלו בהן אני חווה עקצוצים בכפות הרגליים (בעיקר) ולעתים בכפות הידיים. זה התחיל כשהייתי בכיתה י''א ועברתי כמה בדיקות כולל הולכה חשמלית ו- MRI, אך הכל יצא תקין. יש לציין שזה בא והולך, ומופיע בעיקר בתקופות החורף. אני חוששת מאוד שמדובר בטרשת נפוצה או בנוירופתיה ואף במחלות עצביות גרועות מאלו, למרות שכל הבדיקות (שנערכו לפני ארבע שנים) לא הראו על בעיה. אשמח לעזרתך.

לקריאה נוספת והעמקה

לאנונימית שלום, יעוץ בפרטני מחייב בדיקה. אם מבקשת לעבור על הממצאים עד כה ולשוחח על האפשרויות האבחנתיות -- צריכה לקבוע תור מסודר. יכול להיות איתי, או עם כל נוירולוג לפי בחירתך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

26/11/2017 | 19:22 | מאת: איתי

שלום רב, שמי גיתי בן 29, אסטמתי, חולה באי ספיקה לבבית בינונית ואי צניחת מסתם מיטרלי. לאחרונה, בשל טינטון באוזן שמאל פניתי לבדיקת mri. מבין התוצאות נרשם "הצפים מוקדים זעירים של הארכת זמני הרפיה בסדרות flair/t2 בחומר הלבן בגובה הצנטרום סמיאובלה משני הצדדים. כמו כן הבלטת מרווחים פריווסקולרים. אשמח לפירוש האבחנה? האם מצריך טיפול? שימוש באספירין כפי שנאמר לי מאחד הרופאים בקהילה? בהתייחס למחלות הכרוניות שציינתי.(לב, אסטמה)

לקריאה נוספת והעמקה

לאיתי שלום רב, פרוש בדיקה צריך להעשות על ידי מי שהזמינה ובדק את האדם בו מדובר, ובהתיחס לסיבת הבדיקה ומחלותיו. ראה גם "יעוץ פרטני מחייב בדיקה..." בברכת בריאות, כרמל ערמון

26/11/2017 | 19:13 | מאת: דנה

עברתי ניתוח פתוח להוצאת ציסטה בקרסול שהייתה בדיוק על העצב ולחצה על העצב. הציסטה הייתה גדולה ולחצה חזק על העצבים כעת לאחר הנתוח הקשה הזה יש לי זרמים, דקירות, הירדמות של כף הרגל, אני לא יכולה ללכת ולדרוך על הרגל מדוע הזרמים ברגל בלתי פוסקים? האם העצבים מתו בגלל הניתוח? הנוירולוג אמר שגוש של הציסטה הענקית שהייתה לי לחצה על העצב בכף הרגל ונגרם נזק לעצב. ושלעצב יש "זיכרון " ושיש לי עכשיו פגיעה עיצבית. איך זה יכול להיות שלמרות שעשיתי ניתוח לפני שבוע עם תפרים וסיכות יש לי לחץ על העצב ועיקצוצים ודקירות וזרמים? הכאבים בלתי נסבלים וקשים מנשוא! יש לי דקירות בכף רגל, זרמים בלי הפסקה, נימול , כמו סכינים שדוקרים לי את הרגל. איך אפשר להחזיר את העצב שנפגע? איך אפשר להפסיק את הזרמים האלה? האם נגרם לי נזק בלתי הפיך לעצב כתוצאה מהניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

לדנה שלום רב, אלה שאלות טובות שיש להפנות אל רופאייך. אם תרצי התיחסות פרטנית נוספת -- קבעי תור מסודר. ראי גם: "יעוץ פרטני מחייב בדיקה..." בברכת בריאות, כרמל ערמון

26/11/2017 | 13:20 | מאת: אפרים

בת 59 הופנתה לבדיקת eeg עקב אירוע של התעלפות/פירכוס ה eeg נעשה בערנות ואשמח להסבר כללי על הממצאים "תרשים ערנות מראה רקע סימטרי סדיר, מורכב מאלפא 8-12 מ/ש מעורב בביטא קדמיים. באזור טמפורלי שמאלי נרשמו גלים איטיים מחודדים אשר בולטים מן הרקע" סיכום: פעילות איטית מחודדת טמפורלית שמאלית. אשמח לדעת האם ישנה כאן איזשהי הפרעה בתפקוד המח?, פעילות לא תקינה? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לאפרים שלום רב, הבדיקה איננה תקינה ומחייבת התייחסות. אנא פנה בהקדם למי שהזמין את הבדיקה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

26/11/2017 | 11:09 | מאת: יצחק

מזה כשנתיים, במעבר מאזור אפל לאזור מואר יותר אני מרגיש הרגשה דומה לזו שכאילו משהו נופל עלי ופלג הגוף העליון מתכופף כלפי מטה בצורה לא רצונית, אודה לעזרתך,

ליצחק שלום, קשה לי לנחש במה מדובר. רצוי שתפנה לנוירולוג ליעוץ פרטני. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום בבדיקת MRI נמצא שיש ממצא בעצם פריטאלית שמאלית ספק מעורבות דורלית ולכן יש צורך לעבור ניתוח קרניוטומיהו/או קרוב לודאי קרניופלסטיקה לאחר הסרת העצם המדוברת שאלתי מי המומחה הגדול בתחום לעשות ניתוח אם בכלל קיבלתי חוות דעת של דוקטור נבו מרגלית אך מעונין בעוד חוות דעת יש לציין כי לפני כ שנה ויותר היה בCT ממצא המצביע על ציסטה בעצם המדוברת

לקריאה נוספת והעמקה

לאברהם שלום רב, אין אפשרות לתת יעוץ פרטני במסגרת פורום זה. ראה פרוט תחת "תזכורת..." בברכת בריאות, כרמל ערמון

25/11/2017 | 13:29 | מאת: איתן

שלום רב אני בן 38. מזה כ18 שנים לא סבלתי מהתקף גראנד מל. היו לי 4 התקפים סך הכל עד לפני 18 שנים הראשון בגיל 14.5. כולם גראנד מל. אני נוטל למיקטל 200 מג ליום. לפני מספר חודשים היה לי סטרפטוקוק קיבלתי מוקסיפן וחוויתי התקף אלרגיה לא פשוט והגעתי למדא שם הזריקו חי והרגיעו את התקף האלרגיה. הייתי בלחץ גדול מאוד ובזמן שהותי שם החלו טיקים בגוף בעיקר בחזה (כלליים לא בראש). שאלתי מומחה גדול אלרגןלוג אמר שטיק יכול להיות סימפטום של התקף אלרגי גם אולי בגלל הלחץ אךרגולוג אחר אמר שסביר שזה אפילפטי. אציין כי באותו רגע ביקשתי אסיוול וזה נרגע אחרי 20 דק בערך. לא יודע מה זה. השאלה שלי היא לגבי ציפרלקס. אני נמצא לעיתים מדי מספר שנים בתקופות משבריות של חרדה שיוצר גם דכאון וקושי תפקודי. אני שוקל לנסות ציפרלקס ( אחרי שניסיתי אמצעים רבים) כדי לבחון אולי ייטיב עימי לפחות לתקופה זמנית. מה שמפחיד אותי שקראתי שזה יכול לעורר או לגרום להתקפים אפילפטיים וזה בקטגוריה של תופעות לווואי בשכיחות לא ידועה. לאור הרקע האישי שלי כפי שתיארתי ובהקשר הציפלקס האם תוכל לומר לי שבאמת התרופה בעייתית ולא מומלצת לחולי אפילפסיה גם אם הם מאוזנים? האם יש תחליף טוב אחר שידוע לך לחולי אפילפסיה ? מאוד חשוב לי לתת הזדמנות לתרופה שעשתה שינוי חיובי להרבה אנשים אבל החשש לאור מה שאני קורא. אודה לתשובתך איתן

לקריאה נוספת והעמקה

לאיתן שלום, שוחח על חששותיך עם רופאיך. אין אפשרות לתת יעוץ פרטני בהתכתבות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

02/12/2017 | 22:02 | מאת: איתן

לא ברור למה קיים הפורום. השאלות ששאלתי היו כלליות ורוחביות לחולי אפילפסיה.

24/11/2017 | 14:54 | מאת: יהודית

מזה כשנה יש לי צריבה בעור של פי הטבעת ובוולווה שום משחה לא עוזרת מה ניתן לעשות נגד הסבל הזה

ליהודית שלום, פני לרופא(ה) גיניקולוג(ית). בברכת בריאות, כרמל ערמון

22/11/2017 | 17:49 | מאת: גיא

אני סובל מבעיה בזכרון (קצת קשה לדוגמא לזכור שיחות טלפון ) והרמה של הויטמין B12 שלי נמוכה הנוירולוג שלי רשם לי כדורים של הויטמין הזה למציצה מתחת ללשון אז זה יעזור לשפר את המצב ?

לגיא שלום, התקווה היא שנטילת כדורי B12 תשיב את רמתו בדם לתקינה. אם זה מה שגורם לקשיי הזכרון -- אז תראה שפור. כדאי לוודא שחזרת לערכים תקינים על ידי בדיקת דם תוך 2-4 שבועות מהתחלת לקיחת הוויטאמינים. טיפול ב- B12 חייבים להמשיך, כי אם תפסיק יש סכנה שתגיע שוב למצב בו חסר. אם בעיית הזכרון ממשיכה גם לאחר תיקון רמת ויטאמין B12 אזי צריך לחפש עוד גורמים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

לפוני המדור וקוראיו, ראיתם אותי נותן תשובה זאת מדי פעם. ודאי רציתם לדעת מדוע. ובכן, יש הבדל בין מסירת מידע כללי לבין עסוק ברפואה. יעוץ פרטני הוא עסוק ברפואה. עסוק ברפואה, כדי שיעמוד בנורמות המקובלות, מחייב יעוץ פנים אל פנים, כולל ראיון ובדיקה. עסוק ברפואה, שלא בהתאם לנורמות המקובלות, מסכן את הפונה, כי מקבל שרות רפואי נחות. למותר לציין -- אני אינני רשאי להעניק שרות רפואי ברמה שהיא מתחת למקובלת. על כן כל המעוניין ביעוץ פרטני מומלץ שיפנה אל רופאיו, כולל נוירולוג במסגרת הציבורית. אם רוצה ביעוץ פרטני ממני -- אשמח להעניקו במרפאתי 077-777-9222. המדור יכול לספק מידע כללי, יכול להפנות למקורות מידע, ולעתים לתת הסברים "על קצה המזלג" אם יש להם (בעיני) ערך מוסף על מה שניתן לדלות מן הרשת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

21/11/2017 | 21:40 | מאת: ברכה

היי עכשיו קרה לי משהו מוזר בכף הרגל... זה התחיל מעקצוצים לאורך כל כף הרגל וזה הפך לתחושת דקירות חדות וכאבים, זה לא היה הרבה זמן (10 שניות מההתחלה עד הסוף) אבל כאב גדול שהלחיץ אותי מאוד פעם ראשונה שקורה לי

לברכה שלום, מקוה שלא יחזור, אינני יכול לשאר במה מדובר. אם ממשיך להטריד -- פני לרופא. בברכת בריאות, כרמל ערמון

21/11/2017 | 20:49 | מאת: אוהד

שלום ד"ר, יש לי כאבים בערך כשנה וחצי בגב עליון.. זרמים חזקים תחושת נימול וכאב חזק. לאחר ct בעמוד שדרה צווארי הייתה תוצאה של לחץ קל על שק טקאלי. הרופא החליט לתת לי נאורונטין. האם זה לא מסוכן לקחת תרופה זו( כי ראיתי שרשום תופעות לוואי מסוכנות). או שיש טיפול אחר שאתה מכיר שיכול לעזור, דרך אגב גם דיקור עברתי ולא עזר. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לאוהד שלום, את חששותיך רצוי לחלוק עם מי שרשם את התרופה. ככלל -- אם מגרעותיה היו עולות על מעלותיה -- לא היתה משווקת, אך אין דרך לדעת מי יזכה במעלות ומי במגרעות. לגבי אלטרנטיבות --יעוץ פרטני מחייב בדיקה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

21/11/2017 | 20:29 | מאת: אילן

שלום אני מטופל שנים בציפרלקס ולוסטרל לא ביחד אלא 6 שנים ציפ ואז 4 שנים לוס וכבר חזרתי לציפ חצי שנה וכבר ששנה יש לי בעיה אין לי תחושת רעב וצמא כלומר אני יכול לשתות ולאכול אבל אין לי איתות מהמוח לזה... כנל לחשק המיני... למרות שאני עם ציפרלקס שבזמנו עשה לי ממש תיאבון. בגלל זה בכיפור השנה ממש היה לי קל... זה כבר שנה ככה... יש לציין שלפני שזה התחיל היה לי חודשיים של קירקורי קיבה קבועים ורעב חזק ואז זה התחיל ומאז זה המצב אוכל כי צריך אבל אין איתותים לזה...יכול להשאר שעות ללא אוכל ושתיה

לקריאה נוספת והעמקה

לאילן שלום, פנה למי שרשם לך את התרופה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

21/11/2017 | 17:32 | מאת: ריקי

שלום, בעברתי TIA ולפי הערכת הרופאים, עברתי לפחות פעמיים את האירוע, ובפעם השלישית הרופאה הנוירולוגית אמרה לי שאין אפשרות כזאת שאירוע מסוג זה יחזור באותו המקום. שאלתי היא, האם כך הוא ? תודה רבה.

לריקי שלום רב, אינני יכול לחוות דעה על מצבך הרפואי, ללא שיחה ובדיקה, ועל אחת כמה וכמה אינני יכול לחוות דעה על חוות הדעת שקבלת ממי שבדקו אותך. מה שחשוב לך זה לברר במה מדובר, וכיצד למנוע השנות או החמרה. פני אל רופאייך. אם רוצה חוות דעת שניה -- קבעי תור לנוירולוג אחר. בברכת בריאות, כרמל ערמון

21/11/2017 | 16:30 | מאת: א

שלום, רגל ויד ימין שלי נרדמות לי הרבה פעמים בזמן האחרון, חוץ מהזרמים שזה סבל זה לא הפריע לי אבל אתמול רגל ימין נרדמה לי באמצע נהיגה אודה לעצות איך לפתור את העניין בהקדם האפשרי

לקריאה נוספת והעמקה

25/11/2017 | 17:49 | מאת: א

יש דרכים לפתור את זה?

21/11/2017 | 16:15 | מאת: דנה

נחבלתי בראש לפני כשנה, איבדתי הכרה מאז סובלת מכל מיני תופעות. כאבי ראש, בלבול שכחה חוסר ריכוז עשיתי לפני שבוע MRI תוצאות: עיוות מוקדית של החריצים במוחון דו צדדי מספר מוקדים לא ספצפיים בחומר הלבן. מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

21/11/2017 | 13:09 | מאת: חן

שלום לך, איני יודעת אם זה המקום לשאול שאלה שהיא יותר מקצועית מאשר עזרה באיזשהו מקרה אבל אנסה את מזלי. הנני חובשת במדא ולאחר תחקיר רחב באינטרנט ועם פארמדיקים הבנתי שרק נוירולוג יוכל לענות לי תשובה חד משמעית. מעניין אותי מאוד לדעת מדוע בפגיעת ראש שיוצרת לחץ תוך גולגולתי מוגבר נוצרים דווקא התסמינים הבאים: לחץ דם גבוה, דופק איטי, נשימות לא סדירות(משולש קושינג בקיצור). *ברור לי למה הלחץ דם גבוה( מכיוון שאין פריפוזיה מספקת למוח) *ברור לי למה הנשימות לא סדירות (הבנתי שיש פגיעה כלשהי במרכז הבקרה שנשמצא בתחתית גזע המוח וזה החלק שיכול להימחץ ולהיפגע הכי בקלות במצב כזה). *לא ברור לי למה הדופק נעשה איטי. 1. אם זה בגלל גירוי של מרכז הבקרה על מערכת הדם וכו שגם נמצא ליד מערכת הנשימה, למה רק הדופק נהיה איטי וזה לא משפיע על לחץ הדם בשום צורה? 2. אם זה קשור למצב שהמערכת הסימפטטית מופעלת ומפעילה במקביל כדי לאזן את הגוף את המערכת הפראסימפטטית ואז בגלל זה הדופק נהיה איטי. אז למה זה לא קורה בכל מצב חירום בגוף? הרי לפי מה שאני יודעת בכל מצב חירום אחר גם הדופק וגם הלחץ דם מוגברים תחילה(כמו שקורה לפני משולש קושינג) -אז למה זה קורה רק פה שהדופק פתאום נהיה איטי בלי סיבה הגיונית חוץ מהסיבה שהמערכת הפראסימפטטית החליטה לאזן אותו פתאום-למרות שהגוף לכאורה עדיין במצב חירום? 3. האם זה קשור לזה שיש יחסים הפוכים בין לחץ הדם והדופק בדרך כלל? (וכל נושא הPERLOAD). הבנתי שלא חייב להיות קשר בין לחץ דם ודופק וזה תלוי מקרה אז זאת מכתחילה נראית לי תשובה שאני פוסלת. תודה לך מהקדשת הזמן לקריאה, אני מתנצלת מראש אם זה לא במקום. אני פשוט מאוד מתעניינת בנושא וזאת שאלה שמציקה לי מאוד. לא מצאתי אליה שום תשובה שתיתן את המנוח ללמה קורה מצב שכזה דווקא.

לקריאה נוספת והעמקה

לחן שלום, תודה על התעניינותך והמאמץ שהשקעת לענות לבד על שאלתך. מדובר ברפלקס על שם קושינג. הסיבה לברדיקרדיה היא כי, בשלב השני של יצירת הרפלקס, ברורפלקסים בקשת האאורטה חשים בלץ הדם הגבוה, ומשחררים גרויי פאראסימפאתטי דרך עצב ה-ווגוס ללב, שמאט אותו. ראי: https://en.wikipedia.org/wiki/Cushing_reflex בברכת בריאות ועניין תמיד, כרמל ערמון

04/12/2017 | 01:47 | מאת: חן

תודה רבה לך

21/11/2017 | 10:13 | מאת: דפנה

דר שלום רב ותודה רבה מראש, קיבלתי היום בבוקר מכה חזקה מקצה של כיסא עץ ברקה צד ימין מקביל לגבה. עד עכשיו יש לי כאבים וגם כאבי ראש, כשאני אוכלת או פותחת את הפה ממש ממש כואב לי. זה יעבור לבד או שיש מקום לגשת מחר לרופא ? אני קצת מודאגת כי מקום הרקה מקום מאד מסוכן הבנתי. אנסה להסביר יותר זה במקום של המפרק. תודה ושבוע טוב מהמודאגת.

לקריאה נוספת והעמקה

לדפנה שלום, אין דרך להבחין בין המסוכן למפחיד בלי שתגשי להבדק על ידי רופא. בברכת בריאות, כרמל ערמון

13/11/2017 | 08:39 | מאת: שמעון

אני כבן 60 , נפגעתי לפני מספר שנים בתאונת דרכים ונמצאו בלטי דיסק בחוליות ע"ש צווארי ( c2-c6) וע"ש מותני ( l2-l4. l5-s1) , לרבות הקרנה לרגליים בעיקר צד ימין. מזה מספר חודשים מרגיש מעין חוסר תחושה מהצד החיצוני שמתחת לברך שמאל , עם כאבים בעת שאני מתכופף. בבדיקת EMG , נמצא הממצא המצורף :EMG study may suggest mild chronic radiculopathy l4-l5 bilaterally. without acute denevration features. the rest of muscles and nevers tests were normal. לציין כי התרשמתי שהבדיקה לא היתה מקיפה , נמשכה בדיוק 1 דקה. אשמח לדעת האם זה מתקשר לבעיות בגב ומה הטיפול המומלץ. זה מאוד מציק לי וגורם לי לכאבים בעת שאני מתכופף /תחושה של אזור " מת".

לקריאה נוספת והעמקה

בברכת בריאות כרמל ערמון

שלום קיבלתי מהנוירולוג כדור פרולול למיגרנה הכדור גורם לי לדופק של 43 עד 45 ואני מרגישה חולשה ותחושה של התעלפות מה עושים להעלאת הדופק בעבר לקחתי פרולול כשנתיים והייתי בסדר

לקריאה נוספת והעמקה

לאתי שלום, אם תרופה גורמת לתופעת לוואי משמעותית, כפי שאת מתארת, מן הראוי להפסיק לקחת אותה ולהודיע למי שרשם אותה. זה שהסתדרת עם התרופה לפני שנתיים וכעת לא מחייב אף הוא התיחסות ובדיקה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום רב, השבוע רשם לי הנוירולוג מרשם לטופיתרים למניעת התקפי מיגרנה. בחודש ראשון מינון 25 מ"ג ולאחר מכן לעלות ל-50 מ"ג. בכוונתי לטוס בעוד חודש לחו"ל והטיסה ארוכה. בשל פחד טיסות אני זקוקה לכדור שינה אך גם לכדור הרגעה לטיסות הקצרות יותר. שאלתי: האם אפשר לקחת כל כדור שינה והרגעה כך שיתאים לטופיתרים? אם לא על איזו כדור שינה והרגעה תמליץ? תודה מראש על תשובתך, הלנה

לקריאה נוספת והעמקה

הלנה שלום רב, התרופה בה מדובר היא Topiramate. את צריכה להתיעץ עם הנוירולוג או עם רופא המשפחה. אינני יכול לתת המלצה רפואית ללא בדיקה. ראי גם "יעוץ פרטני מחייב בדיקה.." מיום 20.10.2017. בברכת בריאות, כרמל ערמון

10/11/2017 | 18:00 | מאת: אמה

שלום ביצעתי בדיקת MRI מח עם חומר ניגוד עקב חשש לאדנומה. בבדיקה נמצא DVA בגומה האחורית מימין. מקריאת חומר בנושא הבנתי שמדובר בממצא שפיר אך שקיים סיכון מוגבר לשטפי דם מוחיים. מה אני יכולה לעשות על מנת להפחית סיכון זה? האם DVA יכול להחמיר או לגדול?

לקריאה נוספת והעמקה

לאמה שלום רב, קראת נכון. לא ידוע לי על דבר מה שמשפיע על המהלך הטבעי של DVA. על פני חיי האדם חלק קטן מ - DVA יזלוג דם. לא בהכרח תוך כדי יצירת תסימינים. עדיף לא לדבר על DVA באופן כללי, אלא על ה- DVA אצלך. על כן --- לתשובה דפיניטיבית צריך להתיעץ עם מי שהזמין את הבדיקה, אם ישנן דרכים להפחית את הסכוי שה- DVA שלך תזלוג דם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

09/11/2017 | 10:40 | מאת: בינה

שלום, נפלתי עם הגב על המזרן לפני 6 ימים.בזמן הנפילה חושבת שהרגשתי טלטול של ראש. מאז יש לי כאב ראש חזקים, כל הזמן כואב במצח, כאשר מסובבת את הראש כאב מתגבר,כאשר נשענת אחורה כאב מתגבר.כמה ימים לאחר נפילה הייתה רגישות בשרירים בקדמת הגרון עכשיו כבר אין.לפעמים כאשר אני מיישרת את היציבה ומרימה את הראש הכאב נהיה קל יותר. הייתי אצל רופא אף אוזן גרון כי חששתי שזה סינוסיטיס, אמר שלא. הייתי במיון , בדק אותי נוירולוג הכל היה תקין.עשו סיטי ראש צוואר התוצאה הייתה תקינה : לא נצפה דמם תוך גולגלולתי טרי,שבר או סימני לחץ.לא נצפו ממצאים מוקדיים ברקמות המוח.חדרי המוח והחללים התת-עכבישיים כולל צסטרנות הבסיס תקינים במיקומם וברוחבם,סימטריים. איזור העוכף התורכי,ארובות העיניים ופורמן מגנום בטווח התקין. אוסטיומה גדולה בסינוס פרונטלי שמאלי. צוואר ללא שבר או דיסלקציה , מוקד מסוייד בפסגת הריאה הימנית - גרנולומה. הרופא במיון אמר שהכל תקין והמליץ על מנוחה. אני לוקחת משככי כאבים , בהתחלה זה לא עזר עכשיו נראה שעוזר קצת יותר. ממה יכול לנבוע כאב הראש הזה ? האם אין דרכים נוספות להקל עליו חוץ ממשככי כאבים (כמה זמן אפשר לקחת משככים ,הרי הם לא מרפאים שום דבר) תודה רבה

שלום, הכאב עדיין נמשך(9 ימים) אומנם נראה שעוצמתו פחתה. אני גם מרגישה סחרחורת קלה כאשר מסובבת את הראש לצדדים. האם יכול להיות שעברתי זעזוע מוח. האם מדובר במהלך החלמה תקין. כמה זמן יכול לקחת עם להיעלמות של כל התופעות.תודה

לבינה שלום, מכיון שהכאב נמשך והתווספו תסמינים נוספים -- פני לבדיקה נוספת, רצוי באותו חדר מיון בו כבר נבדקת, כי שם כבר מכירים אותך, ויש תוצאות מבדיקותייך הראשונות. זה המקום גם למתן מענה לשאר שאלותייך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום האם סיטי עמוד שדרה בודק גם את חוט השדרה ?

לקריאה נוספת והעמקה

לשי שלום, בגדול - כן, בפרטים עדינים -- לא. MRI רואה את מבנה חוט השדרה יותר טוב מאשר CT. בברכת בריאות, כרמל ערמון

08/11/2017 | 19:32 | מאת: $$$$$

שלום, גיל 27 ובריאה ב"ה. העבודה שלי היא על מחשב יש בה הרבה תקופות לחץ. שאני רגילה אליהם, עובדת שם 4 שנים. שילבתי יחד עם זה שני תארים. ובתקופה האחרונה לא יודעת כמה זמן אבל לא מעט זמן, יד שמאל שלי (אני ימנית) פשוט כואבת כאב מוזר, מהאצבעות עד קצת אחרי סוף כף היד. אני לא יודעת אפילו איך לתאר את הכאב הזה. זה כמו שנגיד מקבלים מכה חזקה ואז אחרי המכה יש זמן של כאב וזרם כזה, אז כאב כזה רק בלי המכה. יש לי את זה לפעמים גם ביד העליונה ליד הכתף. אבל לא הרבה. וגם רגל שמאל- פתאום נרדמת לי בהליכה או אני מרגישה כמו קנאק בין הירך לאגן ואני מועדת. בנוסף, כאבי ראש ועיניים (עין אחת בלבד) חזקים. רציתי לשאול אם יכול להיות שזה מלחץ מתמשך?

09/11/2017 | 07:50 | מאת: ###

לדעתי זה לחץ. כי קרה לי דוגמה נוספת מהלילה האחרון- חלמתי ל"ע שהבת שלי נופלת מגובה לים, קמתי רועדת והיד שלי נרדמה למשך 5-7 דקות ההם רעדתי. אז כנראה זה לחץ. רק אני מעדיפה שיכתוב לי את זה מישהו מקצועי. תודה ויום טוב

ל- $$$$$ ### שלום, ראי "יעוץ פרטני מחייב בדיקה.." מיום 20.10.2017 . אין אפשרות לעסוק באבחון בהתכתבות. פני לרופא המשפחה, ואם צריך לנוירולוג ליעוץ שיכלול שיחה ובדיקה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

08/11/2017 | 10:27 | מאת: חסוי

שלום, כבר כחצי שנה שאני לא מרגיש טוב. הבעיה המרכזית היא שאני בקושי ישן בלילה. מרגיש חצי ער בלילה, רגל קופצת, פה יבש. בחודשים האחרונים יש לי פצעים בפה, ובכל הגוף. ירדתי במשקל. כשאני מתאמן בקטנה אני תפוס יותר משבוע. התחיל לצמוח לי שיער לבן. כל אלה דברים שלא היו לי לפני חצי שנה. הלכתי למספר רופאים ששלחו אותי להרבה בדיקות דם ובדיקות גסטרו כאשר התשובות שחוזרות תקינות. רציתי לשאול לחוות דעת כאן. האם ידוע מחלות שמחלישות את המערכת החיסונית עם סימפטומים דומים למה שהצגתי? אולי מחלות אוטואימוניות או גידולים? ואילו בדיקות אפשר לעשות כדי לגלות אותן? מעבדת שינה תעזור? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לחסוי שלום -- אלה שאלות לרופא פנימי מנוסה. ראה גם "יעוץ פרטני מחייב בדיקה.." מיום 20.10.2017. אין אפשרות לעסוק באבחון בהתכתבות, ובמקרה שלך לא ברור כלל שנוירולוג הוא מי שצריך ליעץ. בקש הפניה לרופא פנימי מנוסה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום רב, אימי בת 83 , בתוצאות בדיקת CT שעברה עקב מעקב מניגיומה קטנה 1 ס"מ ללא שינוי מזה כ-20 שנה, התגלה מימצא חדש :"שינויים היפודנסים כרונים בחומר הלבן" שאלתי : במה מדובר, האם יש קשר לזה שיש לה מידי פעם חוסר יציבות וסחרחורת? האם יש טיפול לזה?

לקריאה נוספת והעמקה

למשה שלום -- פענוח בדיקה על ידי מי שהזמינה. ראה גם "יעוץ פרטני מחייב בדיקה.." מיום 20.10.2017. אין אפשרות לעסוק באבחון בהתכתבות, בברכת בריאות, כרמל ערמון

07/11/2017 | 15:10 | מאת: בנימין

שלום, ביצעתי בדיקת דם כחלק מהבדיקות דם למיאסטניה גרביס והתוצאה של ACETYLCHOLINESTERASE TOX* הגיעה וכתוב 14.20 UNITS מה זה אומר? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לבנימין שלום, זאת שאלה שיש להפנות למי שהזמין את הבדיקה. אינני יכול לפענח את משמעות הבדיקה כי המונח אינו מזוהה על ידי, וערכי התקין של המעבדה לא צויינו. בנוסף -- אם אתה עובר בירור למיאסתניה, אין זה מתאים שאפענח בדיקה הנוגעת לשאלת האבחנה, כי אבחון צריך להעשות פנים אל פנים במגש עם הרופא. בברכת בריאות, כרמל ערמון

07/11/2017 | 10:45 | מאת: משה

שלום, אני בן 41, בריא. בחודשים האחרונים יש לי תופעה הבאה שחזרה לא פעם: נגיד אני מנהל שיחה עם מישהו. תוך כדי השיחה משהו לכמה שניות מפריע לשיחה (לדוגמא מישהו שמתפרץ לשיחה עם הודעה קצרה שלא קשורה לשיחה המקורית). אחרי ההפסקה אני מתקשה להיזכר על מה בדיוק דברתי לפני ההפסקה. כשאני מתחיל ללכת בסיבובים סביב הנושא השיחה יש סבירות גבוהה שאזכר. אני לא מרגיש שום בעיה עם זיכרון אפיזודי באופן כללי (אני זוכר את פרטי השיחה מצוין ואזכור אתם זה גם למחרת). העניין הוא יותר סוג של זיכרון עבודה או אפילו קשור בקשב, כי בזמן ההפרעה אני במקרה כזה גם לא חושב על נשא השיחה מקורי. על מה תופעה הזאת יכולה להעיד? האם זה יכול להיות תסמין מקדים לדברים יותר חמורים? האם תופעה כזאת מוכרת ואם כן, מה שם שלה באנגלית? תודה רבה משה

למשה שלום, ראה "יעוץ פרטני מחייב בדיקה.." מיום 20.10.2017 ו "תסמינים חדשים..." מיום 31.10.2017. אין אפשרות לעסוק באבחון בהתכתבות, בברכת בריאות, כרמל ערמון

07/11/2017 | 09:21 | מאת: לילך

ברגע שאני מזיזה את הראש ימינה /שמאלה במהירות יש לי סחרחורת קלה שגורמת לי לאבד שיווי משקל מעט. הייתי אצל אף אוזן גרון ששלל משהו מאזניים. מה זה יכול להיות? אני מציינת שאני בריאה בדרך כלל, בת 27.

לקריאה נוספת והעמקה

ללילך שלום, אין אבחנה ללא בדיקה. ראי "תסמינים חדשים..." יום 31.10.2017. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום רב, לפני מספר שנים נפגעתי בטיפול רופא השיניים בעצב הפנים,צד שמאל למעלה, עברתי בירורים שונים בינהם לשלול טריגמינל נוירלגיה ואכן אין לי. עברתי mri שלא איבחן דבר. רק בבדיקת TEP נמצא"עדות להפרעת הולכה קלה בסיבים הטריגמינליים משמאל בלבד. היום אני לא לוקחת תרופות 6 שנים לאחר אותו טיפול שיניים, גם תרופות שנתנו בהתחלת הפגיעה לא עזרו תרופות כגון טגרטול ואלטרולט שלא עשה דבר. בכל זאת רופאת המשפחה מתעקשת לא להוריד את האיבחון טריגמינל נוירולוגיה ומתעקשת שזה מה שיש לי למרות שהיתי אצל 3 נירולוגים שלא כתבו את האבחנה אלא כתבו נזק בעצב הפנים.וטוענת שזה האבחנה לפגיעה בעצב הפנים.היום אני צריכה דף כשירות רפואי מפחדת שלא יקבלו אותי לעבודה בגלל האבחון הנ"ל שגם לא מדוייק. מה עושים? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ללירי שלום רב, אני מציע לך לפנות את רופאת המשפחה ולבקש שתרשום את האבחנה (כולל קוד האבחנה) כפי שנרשמה על ידי הנוירולוגים שראית. למען הבהירות -- העצב הטריגמינלי מעביר תחושות מן הפנים, ו"עצב הפנים" מעצבב את שרירי הפנים. באשר לעניין קבלתך לעבודה -- אם האבחנה אינה משפיעה על יכולתך למלא את תפקידי העבודה -- להערכתי לא צריכה למנוע את קבלתך לעבודה. אם האבחנה (והמצב הרפואי אותו מיצגת) הולכים לפגוע ביכולתך לבצע את העבודה -- צריך לשקול אם נכון לפנות להתקבל לאותה עבודה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

תודה רבה על תשובתך הברורה.

06/11/2017 | 10:35 | מאת: אנונימי

שלום רב, לאחרונה שמתי לב שלבת זוגי, בת 31, יש תזוזות ראש מצד לצד, בעיקר במצבי מנוחה. תזוזות הראש מלוות בנשימה עמוקה, ואז זה כמו "טיק" כזה (אני משערת). לפעמים יש כיווצי ידיים ותזוזת גוף. לדעתי במהלך ה"עיוות" הזה, היא לא מתנתקת מהסביבה. יכול להיות שמדובר באפילפסיה (התקפי ניתוק)? אם לא, מה זה יכול להיות? האם יש סיבה לדאוג? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לאנונימי שלום, כדאי שבת זוגך תפנה, בלווי שלך, להערכת נוירולוג. ראה פרוט בפוסטים: "תסמינים חדשים" מיום 31.10.2017 ו"תזכורת" מיום 20.10.2017. בקיצור - שווה ללכת להבדק. בברכת בריאות, כרמל ערמון

06/11/2017 | 22:52 | מאת: אנונימי

תודה ד"ר. זה מזכיר לך סימני אפילפסיה?

05/11/2017 | 20:30 | מאת: סיגל

שלום. מזה מס' חודשים שאני סובלת מכאבים מאחורי האזניים. פעם צד ימין ופעם שמאל. הכאב גם מקרין לצוואר וגם לראש בחלק האחורי. חשוב לי לציין שלא הזדקקתי למשככי כאבים. זה כאב מציק אבל לא בשביל לקחת כדור. מה הכיוון ? א.א.ג או נוירולוג? יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

לסיגל שלום, לדאוג לא כדאי, אך להגיע לרופא - כן כדאי. המלצתי להגיע תחילה לרופא המשפחה ולנוירולוג. בברכת בריאות, כרמל ערמון

הייתי אצל רופא משפחה אתמול. אמר אולי זה האוזן הפנימית שאגש לא.א.ג

05/11/2017 | 18:12 | מאת: עדי

שלום רב, אני בת 35 בריאה, בגיל 25 לראשונה לאחר נטילת גלולות התגלה רגישות לאסטרוגן שהתבטאה בכאבי ראש ולחץ חזק בעין הבזקי אור ורגישות ללא נזק בראיה. עכשיו- אני מעונינת להכנס להריון באופן מלאכותי. האם העובדה שיש לי רגישות לאסטרוגן תהווה בעיה עבורי? מה האופציות הטיפוליות? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

לעדי שלום רב, יש מקום להוועץ פורמלית עם נוירולוג המקובל על הרופא(ה) שת(י) סייע לך להכנס להריון באופן מלאכותי, כדי שיטפלו בך תוך שתוף פעולה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

05/11/2017 | 09:13 | מאת: רויטלי

שלום פרופסור, אני בת 43 בריאה. לפני כ 4 חודשים החלה אצלי תופעה של עקצוצים בעור בכל חלקי הגוף אליהם הצטרפו "קפיצות" קטנות של השרירים באופן אקראי בכל חלקי הגוף בקצב של 5-10 דקירות/קפיצות בשעה. בפניה לרופא המשפחה ולנוירולוג נבדקו תפקודי כבד, כליות, סכרת, אפשרות לטרשת נפוצה, ניוון שרירים ועוד הרבה בדיקות שנמצאו תקינות. גם האופציה הפסיכוסומטית נבדקה ונשללה. אבל התופעות הפיזיות לא עברו מלוות בכאבים (כמו מכות חשמל) וחוסר נוחות מטורף! לפני כשלושה שבועות נתקלתי במאמר שמדבר על דלקת בחוט השדרה (מיאליטיס?) שיכולה להגרם מרגישות לגלוטן ועל דעת עצמי עברתי לדיאטה ללא גלוטן, לאט לאט פחתו התופעות עד שכמעט נעלמו. (ירדו לקצב של 1-2 ליום). שאלותי: 1. האם מצב זה מוכר ואכן הדיאטה שלי קשורה לעניין או שזה מיקרי. 2. האם עלי להמנע מגלוטן לחלוטין מעתה ואילך? או שניתן לחזור לתפריט רגיל בהדרגה? 3. עם מי עלי להתייעץ? נראה כי רופא המשפחה והנוירולוג לא ידעו/כיוונו לעניין התזונתי בכלל ושהעניין לא מוכר, לכן שואלת את עצמי למי עלי לפנות ללווי? תזונאית אולי? רוצה לפעול נכון על מנת שבעיה רפואית זו לא תשנה, לכן זקוקה להכוונה לגבי נתנהלות עתידית. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

לרויטלי שלום רב, כדאי לשוב ולפנות ליעוץ נוירולוגי. יתכן שהפשוט ביותר יהיה לפנות לנוירולוג הראשון שכבר מכיר אותך, גם אם לא חשב אל האפשרות התזונתית. כעת יחשוב עליה. אם מעונינת בנוירולוג אחר -- חופשית לבחור, והביאי אתך את כל תוצאות הבדיקות שעברת + דיסקים עם הדימות. אשמח לסייע לך במרפאתי 077-777-9222, אם את במרכז הארץ. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום אני בן 26 יש לי שלוושה ימים קושי בהליכה חולשה בגפים חזקה מאוד וחולשה חזקה בידים נירולוג במיון בדק בדיקה שלו תקינה רופאת משפחה רשמה רפלקסים ערים ברגלים מזה אומר ?הבדיקות דם שלי תקינות סיטי מוח גם לוחץ לי הגב אני חושב שזה פגיעה בחוט השדרה האם רואים את זה בסיטי עמוד שדרה?ממש קשה לי ללכת בשלושה ימים אחרונים במיון משחררים אותי ..אני מפחד לאבד את הליכה אני בן 27 ..סיטי עמוד שדרה תקין

יתבלבתי בגיל אני עוד מעד 27

לשמעון שלום, שוב ופנה להבדק בהקדם בחדר מיון. רצוי בזה שכבר מכיר אותך. אם עדיין פער בין תחושתך שאתה חלש לבין החלטתם לשחרר -- פנה לחדר מיון אחר. בברכת בריאות, כרמל ערמון

היתי במיון כבר נירולוג גם בדק אותי בדיקה שלו תקינה אמר ולמשיך בירור בקהילה מה עושה במצב כזה ממש קושי וחולשה ברגלים ובידים חולשה בגפים יש מקום לתבוע את סורוקה אני מבאר שבע

02/11/2017 | 13:12 | מאת: אנדריי מור

שלום דוקטור וצהריים טובים מזה כחודשיים אני סובל מסחרחורות על בסיס יומי. כל תנועה עם הראש למטה או למעלה, או בין אם אני נוסע באוטובוס והוא רועד אני חש סחרחורת. הרגשה של ריחוף כאילו הראש הוא לא שלי! אחרי הסחרחורת הפתאומית כמה ד' קשה לי להתרכז ולהבין היכן אני נמצא.. כמובן צלצולי אוזניים באים ישר עם הסחרחורת... מאוד מבקש שתציע לי משהו. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

למר מור שלום רב, עליך להבדק על ידי רופא כדי לעמוד על הסיבה לסחרחורת עם הנעת הראש. אזי ניתן יהיה להמליץ טפול. אם הבעיה יומית - כדאי להבדק בהתאם, כדי להביאה לידי סיום, במידת האפשר. בברכת בריאות, כרמל ערמון

02/11/2017 | 11:35 | מאת: חיים

לפרופ' שלום אני בן 45 ובדרך כלל בריא. מזה כחודש וחצי בין 5 ל 15 פעם במהלך היום אני חש כאב ראש קל\בינוני לרוב בצד אחורי שמאל אשר נמשך כשניה אחת ונעלם. יש לציין שהוא לרוב מתרחש מיד לאחר תנועה של הראש, אך לא תמיד. זה לא קורה במהלך הלילה (לפחות לא שידוע לי). אני לא מצליח לשחזר את הכאב ע"י תעונה של הראש מכוונת (אם זה קורה אז רק באקראיות). אין כאב ראש תמידי. רופא המשפחה אמר שהמיקום של הכאב בצד אחורי שמאל, יותר מתאים כאב שמקורו בשרירי הצוואר שאולי מקרין. אמר שבשלב זה אין צורך בהמשך בירור, בטח שלא ב CT, אז להמשיך לעקוב כמה שבועות, בתקווה שזה יחלוף מעצמו. מבחינת כאבי ראש רגילים, אני סובל מהם אחת לכמה חודשים, לרוב בעקבות חוסר שינה. הכאב הזה מרגיש אחרת והאמת שאני לא מצליח לקבוע את מיקומו מבחינת עומק, האם הוא חיצוני או פנימי, בגלל שמשך הכאב קצר מאד... האם יש צורך בבירור דחוף, או שהמלצת רופא המשפחה להמתין חודש נוסף סבירה (אין כמובן שום תופעה ניורולוגית אחרת, יש לציין שאני בתקופה לחוצה בלימודים ועבודה וישן דיי מעט בלילה). תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לחיים שלום רב, אין דרך שאוכל לתת לך עצה רפואית בהתכתבות, וללא בדיקה. ראה "יעוץ פרטני מחייב בדיקה" מן ה-20.10.2017. בפרט, אינני יכול לחוות דעה, אם בטוח להמתין או לא, או מה הברור הנדרש. אם אתה מעוניין בחוות דעת שניה על המלצת רופא המשפחה -- תצטרך לראות רופא נוסף. בברכת בריאות, כרמל ערמון

02/11/2017 | 08:42 | מאת: אלון

שלום,אמי כבת 60 סובלת מכאב ראש בלתי סביר בזמן שיעול מזה כ-3 ימים. השיעול התחיל כהתקררות ונבדק ע"י רופא המשפחה מחשש לסינוסיטיס אותו הרופא שלל ושלח הבייתה למנוחה. הכאב בזמן שיעול לא נפסק ומורגש בכלל הראש(כלומר אין צד כלשהו לכאב) לרוב לעד כ-10 דקות ואז חולף מעצמו. הכאב לצערי מתואר כחוויה נוראית ובלתי נסבלת. מה ניתן לעשות? להמשיך "לנדנד" לרופא משפחה או להמתין? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אם הכאב נמשך כדאי לשוב ולפנות אל הרופא. בברכת בריאות, כרמל ערמון

02/11/2017 | 07:48 | מאת: רננה

בוקר טוב! עשיתי בדיקת EMG שהיה בה גם זרם חשמל וגם דקירות מחט. מכירה כמה אנשים שעשו את הבדיקה בלי מחטים אלא רק עם החשמל. בדיקה יותר נעימה ממה שעברתי אני סבלתי בבדיקה בגלל הדקירות. מתי ולמה מוסיפים מחטים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לרננה שלום, בקצרה -- אלה בדיקות משלימות -- אחת בודקת את מערכת עצב שריר מנקודת הראיה של העצב, והאחרת של השריר. המידע המופק משלים זה את זה. ראי גם הסבר באתר האיגוד האמריקאי לרפואה נוירומוסקולארית: http://www.aanem.org/Patients ודף ההסבר של Mayo Clinic: https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/emg/basics/definition/prc-20014183 בברכת בריאות, כרמל ערמון

לקוראי האתר שלום רב, בהופעת תסמינים נוירולוגיים חדשים -- אין טעם להכנס לספקולציות של "מה זה יכול להיות," אלא לפעול באופן מכוון מטרה. אם הם מופיעים פתאום יש לחשוב על אפשרות של שבץ ולפנות מידית לחדר מיון הקרוב. F -- שנוי בפעולת הפנים A -- שנוי בפעולת היד (וגם הרגל) S -- שנוי בדבור T -- הזמן הוא המוח: time is brain -- חייג למד"א והגע לחדר מיון. לרוב תסמינים קלים אינם סימן למחלות קשות, אבל גם מחלות קשות מתחילות לא פעם בתסמינים קלים. גם תסמינים קלים שמופיעים בהדרגה, או באים וחולפים, מחייבים בירור. לכן צריך ללכת להבדק. בברכת בריאות, כרמל ערמון

30/10/2017 | 17:16 | מאת: קרן

יש לי קפיצות בבטן, כאילו משהו קופץ בתוך הבטן, אני לא בהריון אבל זה מדאיג אותי ומעיר אותי משינה. זה קורה רק בזמן מנוחה. האם זה קפיצות שרירים?

לקריאה נוספת והעמקה

לקרן שלום, יעוץ פרטני מחייב בדיקה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

30/10/2017 | 03:18 | מאת: חסוי

שלום רב, לפני כמספר שנים כעברתי ניתוח פלאורודזיס בריאה , כתוצאה מכך, נפגע לי עצב באיזור והאיזור של בית השחי נותר ללא תחושה. שאלותיי הן : א'- האם ישנה דרך לתקן את העצב הפגוע? ב'- האם ניתן היה להמנע בניתוח מפגיעה באותו עצב? תודה מראש.

לחסוי שלום, אינני יודע את התשובה לשאלותיך. אני מציע שתפנה לרופא שביצע את הניתוח. בברכת בריאות, כרמל ערמון

31/10/2017 | 21:03 | מאת: חסוי

הפנתי, לטענת הרופא אין דרך לתקן עצבים שנחתכו, אך הוא מומחה ריאות ולא עצבים,לכן שאלתי בפורום זה, אשמח למענה.

לחסוי שלום, אנא ראה "תזכורת - יעוץ פרטני מחייב בדיקה" מיום 20.10.2017. בברכת בריאות, כרמל ערמון