נגישות
נגישות

מחלת כליה כרונית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סוכרת: עלייה בשכיחות ובמודעות

מחלת הסוכרת נפוצה וסיבוכיה רבים. בעזרת אורח חיים ושילוב תרופות חדשניות במידת הצורך ניתן למנוע הידרדרות ולשפר את איכות חיי החולים. צרכנות רפואית נכון להיום, המצב אינו מזהיר - שכיחותה של מחלת הסוכרת עולה והסיכונים שכרוכים בה רבים וחמורים. אבל את הגלולה המרה ממתיקה העובדה שסוכרת, בשלב מוקדם וללא סיבוכים, היא מצב שיכול להיות הפיך באמצעות תזונה נכונה ופעילות גופנית. בנוסף לכך קיימים טיפולים תרופתיים מתקדמים שעוזרים לחולים להגיע לרמות סוכר מאוזנות."כ-7% מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל סובלים מסוכרת, ויש 250 מיליון חולים בעולם. אם לא תהיה פעולה משמעותית, המספר יעלה ל-380 מיליון עד שנת 2025". את הנתונים המדאיגים מסר ד"ר עמיאל פיגנבאום ז"ל, שהיה מומחה ברפואת משפחה עם השתלמות בטיפול בהשמנה והדרכה לאורח חיים בריא, מנהל מרכזי בריאות ע.ש.ר לטיפול בהשמנה וסוכרת. "בעשור האחרון מתווספים בכל שנה 7 מיליון חולים בעולם. ישראל שייכת למדינות שבהן...

סיבות אפשריות ומצבים דומים למחלת כליה כרונית

נפרולוגיה - תמונת המחשה
נפרולוגיה מרטיב, עדיין מרטיב, בן ארבע ועדיין מרטיב, מה עושים? כל התשובות לכל השאלות השכיחות
ללמוד עוד על מחלת כליה כרונית
כאלף חולי דיאליזה מתים בשנה-תמונה

נתונים שהוצגו בכנס מודעות למחלות כליה חושפים: בשמונה השנים...

מאת: מערכת zap...
17/02/2008
פענוח בדיקות דם ומעבדה-תמונה

קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן אומרות? מה זה...

מאת: ד"ר יעל הס
13/03/2003
מחלת כליה: הידרדרות במדרון תלול-תמונה

שליש מהאנשים מעל גיל 65 סובל מנזק כלייתי, אולם רוב הלוקים...

מאת: ד"ר נעה...
10/03/2010
התרופות שעלולות לפגוע לכם בכליות-תמונה

סובלים מכאב שיניים ובולעים משככי כאבים? מתעקשים על בדיקת CT...

מאת: ד"ר נעמי...
19/03/2013
אולי יענין אותך לדעת...
מדידת לחץ דם - תמונה
מדידת לחץ דם
מדריך בדיקות רפואיות: מתי ואיך מבצעים בדיקת...
בדיקת צפיפות מינרלים של העצם - תמונה
בדיקת צפיפות מינרלים של העצם
מדריך בדיקות רפואיות: בדיקת צפיפות העצם...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למחלת כליה כרונית?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

מחלת כליה כרונית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בשתי בדיקות דם אחרונות שעשיתי לאחרונה במרווח של מספר חודשים התגלו ערכים החורגים מהגבול העליון של קריאטנין (0.99 מג/דל (לעומת 0.95 הגבוה העליון), וחומצת שתן (6.2 מג/דל לעומת 6.0 הגבול העליון). בשתי הפעמים שתיתי בכוונה המון מים בשעות האחרונות לפני הבדיקה. שאר תוצאות הבדיקה תקינות לחלוטין. האם רצוי לעשות בירור נוסף לגבי תפקוד הכליות? האם זה מעיד על אי ספיקת כליות העלולה להחמיר עם הזמן?

מדידת רמת הקראטינין בלבד אינה נותנת הערכה טובה של התפקוד הכלייתי והיא יכולה להטעות. על כן משתמשים בנוסחה מתמטית המשערכת את קצב הסינון הגלומרולארי ומכלילה תוצאת בדיקת קריאטינין בדם, את הגיל, המין והגזע. מציעה לך ראשית להסתכל על ה eGFR שניתן על ידי מרבית המעבדות . אפשר גם למצוא מחשבון אינטרנטי (רצוי מחשבון CKD EPI ). אם יש חריגה המשך ברור מומלץ.

שלום פרופ' קול, אני בת 33 ומאחר ולבן זוגי יש בעיה אני עתידה לעבור טיפולי פוריות - כנראה ivf. הופנתי לעשות בדיקות דם (פרופיל הורמונלי) ועשיתי אותם ביום השני למחזור, כרגע עוד אין לי רופא מטפל או תור לרופא כלשהו והייתי רוצה לדעת האם התשובות נראות בסדר לדעתך? האם הבדיקה מראה תמונה של שחלות פולציסטיות? בעיות הורמונליות כלשהן? הערכים תקינים? האם אני פורייה מספיק? אשמח לתשובתך הכנה ליד כל בדיקה מופיע הערך שיצא ומתחת הערכים המומלצים, להלן התוצאות: TRANSFERRIN 269.00 MG/DL 200 - 380 image description TRIGLYCERIDES 74.00 MG/DL 35 - 170 image description GFR(ESTIMATED) 101.80 (יחידות:ML/MIN/1.73M2) החל מ 19.02.19 חושב לפי נוסחת CKD-EPI עבור נבדקים מעל גיל 18 לא מתאים לנשים הרות image description DHEA SO4 4.10 UMOL/L 2.6 - 13.9 החל מ 14.02.2018 עדכון ערכי ייחוס לילדים עד גיל חמש image description ESTRADIOL(E2) 309.90 PMOL/L (FOLLICULAR PHASE : 77 - 922 PMOL/L) (MID-CYCLE : 140 -2383 PMOL/L) (LUTEAL PHASE : 77 -1145 PMOL/L) (POST MENOPAUSAL : <103 PMOL/L) image description FSH 9.45 MIU/ML (8.0 - 3.0 : FOLLICULAR PHASE) (17 - 2.5 : MID-CYCLE) (5.5 - 1.3 : LUTEAL PHASE) (133 - 26.0: POST MENOPAUSAL) image description LH 4.67 MIU/ML (FOLLICULAR PHASE : 1.8 - 12 MIU/ML) (MID-CYCLE : 7.6 - 89 MIU/ML) (LUTEAL PHASE : 0.6 - 14 MIU/ML) (POST MENOPAUSAL : 5 - 62 MIU/ML) image description PROGESTERONE 0.68 NMOL/L (FOLLICULAR PHASE : <0.3-0.95 NMOL/L) (LUTEAL PHASE : 3.8 - 50.5 NMOL/L) (POST MENOPAUSAL : <0.3-0.65 NMOL/L) :PREGNANT FEMALE (FIRST TRIM : 8.9-468 NMOL/L) (SECOND TRIM : 72-303 NMOL/L) (THIRD TRIM : 89-771 NMOL/L) image description PROLACTIN 168.30 MU/L 70 - 630 image description TESTOSTERONE 0.60 NMOL/L 0.3 - 3.8 image description TSH 0.94 µIU/mL 0.35 - 4.94 image description VITAMIN B12 220.00 PG/ML 187 - 1060 image description WBC 7.30 K/UL 4 - 10 image description IMMATURE GRANULOCYTES 0.01 K/UL 0 - 0.09 image description IMMATURE GRANULOCYTES % 0.10 % 0 - 0.62 image description NEUTROPHILS 5.10 K/UL 1.8 - 6.6 NEUTROPHILS % 69.50 % 46 - 68 image description LYMPHOCYTES 1.70 K/UL 1.1 - 3.5 image description LYMPHOCYTES % 23.20 % 15 - 45 image description MONOCYTES 0.34 K/UL 0.08 - 0.9 image description MONOCYTES % 4.60 % 2 - 10 image description EOSINOPHILS 0.12 K/UL 0 - 0.6 image description EOSINOPHILS % 1.60 % 0 - 6 image description BASOPHILS 0.07 K/UL 0 - 0.15 image description BASOPHILS % 1.00 % 0 - 1.5 image description RBC 4.40 M/UL 3.9 - 5.4 image description HEMOGLOBIN 12.80 G/DL 12 - 16 image description HEMATOCRIT 38.30 % 35 - 45 image description MCV 87.00 FL 80 - 98 image description MCH 29.10 PG 27 - 33 image description MCHC 33.40 G/DL 32 - 35.5 image description RDW 13.00 % 11 - 16 image description NRBC 0.00 K/UL 0 - 0.01 image description NRBC% 0.00 % 0 - 0.1 image description PLATELETS 251.00 K/UL 150 - 400 image description PLATELET-LARGE CELL RATIO 45.50 % 19.4-43.7% .N.R image description MPV 12.60 FL N.R 6.5-11.5 FL החל מתאריך 13.03.16 עברנו לשיטה חדשה. image description BL.GR.-RH A RH POSITIVE image description COOMBS INDIRECT NEGATIVE image description לא התקבלה דגימה URINE-GENERAL image description CMV-IGG 0.40 U/ML NEGATIVE החל מ28-02-16 שינוי ערכי ייחוס ( CMV IGG <6 AU/ML = NEGATIVE) החל מ28-06-16 הוסף טווח גבולי (CMV IGG 6-20 AU/ML = BORDERLINE) ( CMV IGG >20 AU/ML = POSITIVE) עד 28-02-16 ( CMV IGG <12 U/ML = NEGATIVE) (CMV IGG 12 -13.9 U/ML = BORDERLINE) ( CMV IGG =/>14 U/ML = POSITIVE) image description CMV-IGM NEGATIVE image description HBS ANTIGEN(SURFACE AG.) NEGATIVE image description HIV NEGATIVE תוצאה זו מתאימה למצב הנבדק עד לפני שבועות 12 עד ל 30.04.19 - בוצע בקפלן image description HCV ABS NEGATIVE image description RUBELLA -IGG 22.50 IU/ML Borderline ( עד 15 : לא מחוסן) ( כ"ל נוגדנים נמוך : 30-15) ( יותר מי 30 :מחוסן) image description TOXOPLASMA-IGG 0.10 IU/ML NEGATIVE החל מ28.02.16 שינוי ערכי ייחוס: ( TOXO IGG <1.6 IU/ML = NEGATIVE) עקב שינוי שיטה (TOXO IGG 1.6-2.99 IU/ML = BORDERLINE) ( TOXO IGG =/>3.0 IU/ML = POSITIVE) עד 28.02.16 ערכי ייחוס: ( TOXO IGG <7.2 IU/ML = NEGATIVE) (TOXO IGG 7.2-8.7 IU/ML = BORDERLINE) ( TOXO IGG =/>8.8 IU/ML = POSITIVE) image description TOXOPLASMA-IGM NEGATIVE image description TPHA(TREPONEMA PALL.ABS) NEGATIVE image description VARICELLA ZOSTER IGG BORDERLINE VARICELLA ZOSTER IGG =< 0.8 AI = NEGATIVE VARICELLA ZOSTER IGG 0.9-1.0 AI = BORDERLINE VARICELLA ZOSTER IGG =>1.1 AI = POSITIVE image description FREE TESTOST. 2.84 PMOL/L 0.14 - 9 image description PRG-17-OH 1.20 NMOL/L FOLLICULAR PHASE : 0.9 - 2.7 NMOL/L LUTEAL PHASE : 0.9 - 7.6 NMOL/L POST MENOPAUSAL : 0.3 - 4.0 NMOL/L PREGNANT : 8.5 - 39.9 NMOL/L image description טרם בוצע ANDROSTENEDIONE

צורפו בדיקות רבות שאין להן כל קשר. הפרופיל ההורמונלי תקין, אך לא נלקח בדיוק בזמן ולזאת לפי רמת האסטרדיול. כדי להעריך העתודה השחלתית רצוי לבדוק AMH להדגיש: הפרופיל לא קובע אם המטופלת "פוריה" או לא. לא ניתן לקבוע האם יש "שחלות פוליציסטיות", אך אין רמז לכיוון זה. ראי גם www.ivf.co.il

שלום פרופ' זיידמן, אני בת 33 ומאחר ולבן זוגי יש בעיה אני עתידה לעבור טיפולי פוריות - כנראה ivf. הופנתי לעשות בדיקות דם (פרופיל הורמונלי) ועשיתי אותם ביום השני למחזור, כרגע עוד אין לי רופא מטפל או תור לרופא כלשהו והייתי רוצה לדעת האם התשובות נראות בסדר לדעתך? האם הבדיקה מראה תמונה של שחלות פולציסטיות? בעיות הורמונליות כלשהן? האם אני פורייה מספיק?אשמח לתשובתך הכנה להלן התוצאות: TRANSFERRIN 269.00 MG/DL 200 - 380 image description TRIGLYCERIDES 74.00 MG/DL 35 - 170 image description GFR(ESTIMATED) 101.80 (יחידות:ML/MIN/1.73M2) החל מ 19.02.19 חושב לפי נוסחת CKD-EPI עבור נבדקים מעל גיל 18 לא מתאים לנשים הרות image description DHEA SO4 4.10 UMOL/L 2.6 - 13.9 החל מ 14.02.2018 עדכון ערכי ייחוס לילדים עד גיל חמש image description ESTRADIOL(E2) 309.90 PMOL/L (FOLLICULAR PHASE : 77 - 922 PMOL/L) (MID-CYCLE : 140 -2383 PMOL/L) (LUTEAL PHASE : 77 -1145 PMOL/L) (POST MENOPAUSAL : <103 PMOL/L) image description FSH 9.45 MIU/ML (8.0 - 3.0 : FOLLICULAR PHASE) (17 - 2.5 : MID-CYCLE) (5.5 - 1.3 : LUTEAL PHASE) (133 - 26.0: POST MENOPAUSAL) image description LH 4.67 MIU/ML (FOLLICULAR PHASE : 1.8 - 12 MIU/ML) (MID-CYCLE : 7.6 - 89 MIU/ML) (LUTEAL PHASE : 0.6 - 14 MIU/ML) (POST MENOPAUSAL : 5 - 62 MIU/ML) image description PROGESTERONE 0.68 NMOL/L (FOLLICULAR PHASE : <0.3-0.95 NMOL/L) (LUTEAL PHASE : 3.8 - 50.5 NMOL/L) (POST MENOPAUSAL : <0.3-0.65 NMOL/L) :PREGNANT FEMALE (FIRST TRIM : 8.9-468 NMOL/L) (SECOND TRIM : 72-303 NMOL/L) (THIRD TRIM : 89-771 NMOL/L) image description PROLACTIN 168.30 MU/L 70 - 630 image description TESTOSTERONE 0.60 NMOL/L 0.3 - 3.8 image description TSH 0.94 µIU/mL 0.35 - 4.94 image description VITAMIN B12 220.00 PG/ML 187 - 1060 image description WBC 7.30 K/UL 4 - 10 image description IMMATURE GRANULOCYTES 0.01 K/UL 0 - 0.09 image description IMMATURE GRANULOCYTES % 0.10 % 0 - 0.62 image description NEUTROPHILS 5.10 K/UL 1.8 - 6.6 NEUTROPHILS % 69.50 % 46 - 68 image description LYMPHOCYTES 1.70 K/UL 1.1 - 3.5 image description LYMPHOCYTES % 23.20 % 15 - 45 image description MONOCYTES 0.34 K/UL 0.08 - 0.9 image description MONOCYTES % 4.60 % 2 - 10 image description EOSINOPHILS 0.12 K/UL 0 - 0.6 image description EOSINOPHILS % 1.60 % 0 - 6 image description BASOPHILS 0.07 K/UL 0 - 0.15 image description BASOPHILS % 1.00 % 0 - 1.5 image description RBC 4.40 M/UL 3.9 - 5.4 image description HEMOGLOBIN 12.80 G/DL 12 - 16 image description HEMATOCRIT 38.30 % 35 - 45 image description MCV 87.00 FL 80 - 98 image description MCH 29.10 PG 27 - 33 image description MCHC 33.40 G/DL 32 - 35.5 image description RDW 13.00 % 11 - 16 image description NRBC 0.00 K/UL 0 - 0.01 image description NRBC% 0.00 % 0 - 0.1 image description PLATELETS 251.00 K/UL 150 - 400 image description PLATELET-LARGE CELL RATIO 45.50 % 19.4-43.7% .N.R image description MPV 12.60 FL N.R 6.5-11.5 FL החל מתאריך 13.03.16 עברנו לשיטה חדשה. image description BL.GR.-RH A RH POSITIVE image description COOMBS INDIRECT NEGATIVE image description לא התקבלה דגימה URINE-GENERAL image description CMV-IGG 0.40 U/ML NEGATIVE החל מ28-02-16 שינוי ערכי ייחוס ( CMV IGG <6 AU/ML = NEGATIVE) החל מ28-06-16 הוסף טווח גבולי (CMV IGG 6-20 AU/ML = BORDERLINE) ( CMV IGG >20 AU/ML = POSITIVE) עד 28-02-16 ( CMV IGG <12 U/ML = NEGATIVE) (CMV IGG 12 -13.9 U/ML = BORDERLINE) ( CMV IGG =/>14 U/ML = POSITIVE) image description CMV-IGM NEGATIVE image description HBS ANTIGEN(SURFACE AG.) NEGATIVE image description HIV NEGATIVE תוצאה זו מתאימה למצב הנבדק עד לפני שבועות 12 עד ל 30.04.19 - בוצע בקפלן image description HCV ABS NEGATIVE image description RUBELLA -IGG 22.50 IU/ML Borderline ( עד 15 : לא מחוסן) ( כ"ל נוגדנים נמוך : 30-15) ( יותר מי 30 :מחוסן) image description TOXOPLASMA-IGG 0.10 IU/ML NEGATIVE החל מ28.02.16 שינוי ערכי ייחוס: ( TOXO IGG <1.6 IU/ML = NEGATIVE) עקב שינוי שיטה (TOXO IGG 1.6-2.99 IU/ML = BORDERLINE) ( TOXO IGG =/>3.0 IU/ML = POSITIVE) עד 28.02.16 ערכי ייחוס: ( TOXO IGG <7.2 IU/ML = NEGATIVE) (TOXO IGG 7.2-8.7 IU/ML = BORDERLINE) ( TOXO IGG =/>8.8 IU/ML = POSITIVE) image description TOXOPLASMA-IGM NEGATIVE image description TPHA(TREPONEMA PALL.ABS) NEGATIVE image description VARICELLA ZOSTER IGG BORDERLINE VARICELLA ZOSTER IGG =< 0.8 AI = NEGATIVE VARICELLA ZOSTER IGG 0.9-1.0 AI = BORDERLINE VARICELLA ZOSTER IGG =>1.1 AI = POSITIVE image description FREE TESTOST. 2.84 PMOL/L 0.14 - 9 image description PRG-17-OH 1.20 NMOL/L FOLLICULAR PHASE : 0.9 - 2.7 NMOL/L LUTEAL PHASE : 0.9 - 7.6 NMOL/L POST MENOPAUSAL : 0.3 - 4.0 NMOL/L PREGNANT : 8.5 - 39.9 NMOL/L image description טרם בוצע ANDROSTENEDIONE תודה רבה!!!

מצ"ב קןבץ ברןר

אני לא מצליחה לצרף קובץ להודעה. לכן רק מבהירה שבהודעה הראשונה ששלחתי ובה הערכים של הבדיקות- ליד כל בדיקה מופיע הערך שיצא ומתחת הערכים המומלצים פר בדיקה המון תודה!

ערכי האסטרדיול וה- FSH מעט גבוהים.

שלום. בבדיקת דם נמדד קריאטינין 1.39 חשוב לציין שבמהלך 3 שנים אחרונות הוא עלה וירד בין 1.35 ל 1.1 ללא שום ממצאים אחרים.לפני שנה כל בדיקות דימות היו תקינות. חשוב לציין שהייתי בצום כמעט מוחלט 12 שעות אבל לפני תחילת הצום שתיתי הרבה קפה שחור. אני בן 49 ומשקל 81.5 קג. לחץ דם מאוזן תרופתית עם אוקסאאר 50 מג. ביקות שתן אחרונות: CREATININE- U SAMPLE 50.95 mg/dL MICROALBUMIN-U SAMP <7 MICROALBUMIN/CREAT NA לא ניתן לחישוב האם יש מקום לדאגה? תודה

ערכי הקראטינין אינם תקינים. מומלץ לבצע איסוף שתן לפינוי קראטינין,בדיקתשתן למיקרוסקופ ואולטסאונד כליות ודרכי שתן. הממצאים בברור יעזרו לנפרולוג שיבדוק אותך להחליט האם יש מחלת כליה כרונית או שניתן לילה את הקראטינין למסת שריר למשל.