מדוע שיני הבינה בוקעות בגיל מאוחר? מה גורם לכאב ולנפיחות?...
שיני בינה כלואות עלולות לגרום לכאב כרוני בחלל הפה - ובמקרים...
הביטוי "עקירת שיני בינה" מעורר בכם רעד קטן של אימה? אתם לא...
לאחר עקירת שן בינה עלולים להיווצר כאבים, דימום ונפיחות. כל...
שלום ביום שלישי עשיתי עקירה כירורגית בשן בינה הימנית אם אני לא טועה זאת שן מספר 48.... הרופא הביא לי "נקסין" ומי פה לשטיפת הפה פעמיים ביום... הנקסין לא עזר לי והתחלתי לחפש לי משכך כאבים רציני יותר, הגעתי לתרופה "נרוסין" לקחתי אותה והיא לא השפיע כמעט הבנתי מאנשים שהם לוקחים גם נרוסין וגם עוד כדור משכך כאבים כגון אופטלגין וכדומה... האם זה לא מסוכן? אני יכול ליטול נרוסין+נקסין? הכאב לא עובר שלי כבר שלושה ימים והפנים שלי התנפחו היום אני חושב שהאיזור הפך לדלתקי גם בטופס עקירה כתוב דלקת מוח השן חריפה אבל לא קיבלתי אנטיביוטיקה מה לעשות?
קובי שלום. לא בדקתי אותך ולכן לא אוכל ל התייחס אישית למקרה שלך אלא למקרה כללי שטופל בעבר במרפאה שלי .כאב ההולך ומתגבר לקראת היום ה3-4 לאחר העקירה יתכן והוא נטאפיין זיהום מתגבר במקום העקירה ומחייב ביקורת דחופה אצל רופא השינים שעקר את השן וטיפול כזה או אחר לשם חיסול הזיהום בהתאם לממצאיו . לא טוב הדבר שאת הלוקח תרופות מבלי לעיין בעלון לצרכן לפחות או ממבלי להיוועץ ברוקח או רופא השניים שלך מתיאורך עולה שאתה עובר בהרבה את המינון המירבי של נקסין שבמקרה הזה זהה לחלוטין לנרוסין והמינון המקסימלי שלו הוא 2 טבליות ליום .מעל מינון זה הוא אפילו מסוכן ועלול לגרום לסכנת מוות !! תרופות נגד כאבים יש לצרוך בצורה מושכלת ומבוקרת על ידי רופא השינים או לכל הפחות בעיצה אחת עם הרוקח !
יש לי דלקת ליד שן בינה שלא עוברת אמרו לי שכנראה יצטרכו לעקור השאלה מה הפרצדורה של עקירת שן בינה שונה משן רגילה שעוקרים וכמה זמן לוקח להחלים מזה טהאם זה בדרך כלל כולל תפרים והאם צילום במרפאה מספיק או שצריך צילום פנורומי או אחר במרפאה שזה מרפאה תמונה אחרת והאם שן בינה תמיד היתה בפה ללא בעיה זה אומר שאצלי מצב רגיל לא כלואה או חצי כלואה והאם יכול להיות שהיה רגיל והפך למצב כזה ויכול להיות דלקת פתאום שם למרות שמשתדלת לנקות גם אותה והיא קצת שחורה זה מראה על הבעיה?
עקירת שן בינה שונה מאדם לאדם ומשן לשן. עקירה של שן בינה תחתונה, לרוב מבוצעת לפי צילום פנורמי, לעיתים נדרש גם CT של אזור השן. לרוב נעשה שימוש בתפר בסוף העקירה. לרוב האנשים קשה יותר לצחצח את אזור שן הבינה בצחצוח היומי ולכן האזור חשוף יותר לדלקות ועששת. לעיתים קיימת רקמת חניכיים המכסה על השן שהופכת לדלקתית.
שלום רב, אצטרך לעבור עקירת שן בינה בקרוב מאוד. מה לעשות עם הכדורים שאני לוקחת כמו: אספירין וקארדילאק? האם להפסיק או להמדיך לקחת? תודה מראש.
קרדילוק ברור שצריך לקחת, אספירין יש לשאול את רופא השיניים אם צריך להפסיק.
היי יש לי קליקים בלסת ו״תזוזה של בריחה״ לפעמים הקליקים בעיקר כשאני לועסת, קורה יחסית הרבה בזמן האחרון. יש צורך ללכת להיבדק? (עברתי עקירת שיני בינה והוצאת ציסטה מהלסת לפני שנתיים)
תוכלי לגשת לבדיקת כירורג פה ולסת או מומחה לשיקום הפה בעניין