במסגרת חדר מיון של בית חולים אוניברסיטאי,

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

25/01/2018 | 22:06 | מאת: אלי

דר ערמון שלום רב שמתי לב שמדי פעם אתה מציין את המונח/משפט "במסגרת חדר מיון של בית חולים אוניברסיטאי"- 1) מהו בית חולים אוניברסיטאי ? 2 )אפשר לקבל דוגמאות לבתי חולים שאינם אוניברסיטאיים? 3) מה היתרון של בית חולים אוניברסיטאי על כזה שאיננו אוניברסיטאי? האם לדוגמא אדם הגר בטבריה ויש לו בעיה רפואית מסויימת יכול במקום ללכת למיון ב"פדה" , לפנות לבית החולים שיבא ? תודה רבה

לאלי שלום רב, בית חולים אוניברסיטאי הוא בית חולים שמסונף לאחד מבתי הספר לרפואה. יש סכוי טוב שתהיה להם גישה 24/7 ליעוץ נוירולוגי בתמיכה לחדר מיון, ויכולת לברר את רוב המחלות הנוירולוגיות המחייבות בירור דחוף באשפוז. אם תושב טבריה מפתח בעיה נוירולוגית חריפה חדשה בהיותו במקום אחר בארץ הוא צריך לפנות לבית החולים הקרוב ביותר כדי לקבל עזרה. ככלל חדר מיון אינו תחליף לברור נוירולוגי אמבולאטורי, אך נסיבות של החמרת מצבו הנוירולוגי של החולה במהלך המתנה לתור אמבולאטורי מחייבת, לדעתי, התיחסות דחופה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים