עקירת שן: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

טיפול CBT - באילו מקרים הוא עוזר?

Cognitive behavioral therapy) CBT) היא גישה טיפולית מבוססת תודעה שמטרתה לשנות מחשבות שליליות, חרדה ודיכאון. כיצד עובדת השיטה ואילו בעיות היא פותרת? עיקר הכתבה: * CBT היא שיטת טיפול שלא נעזרת בתרופות, אלא אך ורק באימון התודעה של המטופל. * הטיפול ב-CBT הוא טיפול ממוקד שיעיל במקרים של חרדות, פוסט טראומה מורכבת, פוביות חברתיות, דיכאון, חרדת בחינות, הפרעות אכילה ועוד.  * ניתן לקבל טיפול  CBTבמרפאות פרטיות ודרך קופות החולים, בדרך כלל 12 מפגשים.  _________________________________________________ טיפול קוגניטיבי התנהגותי -Cognitive behavioral therapy  CBT  - הוא סוג של טיפול פסיכולוגי שהוכח כיעיל למגוון בעיות כולל דיכאון, הפרעות חרדה, בעיות שימוש באלכוהול וסמים, בעיות זוגיות, הפרעות אכילה ומחלות נפש קשות. עקרונות טיפול CBT CBT הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי שמתמקד ביחס שבין המחשבות, התחושות וההתנהגות שלנו, התוצאה שהן מייצרות והאם...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לעקירת שן

מכתשית יבשה - תמונת המחשה
מכתשית יבשה לאחר עקירת שן בינה עלולים להיווצר כאבים, דימום ונפיחות. כל הדרכים להחלמה מהירה
עקירת שן בינה כלואה - תמונת המחשה
עקירת שן בינה כלואה ד"ר רונן גספר, מומחה לכירורגיית פה ולסת, מסביר כיצד תדעו אם הרופא מולכם הוא באמת מומחה...
עקירת שן טוחנת - תמונת המחשה
עקירת שן טוחנת הילד שבר את השן? זקוקים לעקירה או אולי להלבנת שיניים? במרפאתו של ד"ר שי גברא תמצאו את כ...
עקירת שן בינה - תמונת המחשה
עקירת שן בינה ד"ר רונן גספר, מומחה לכירורגיית פה ולסת, מסביר כיצד תדעו אם הרופא מולכם הוא באמת מומחה...
עקירה כירורגית - תמונת המחשה
עקירה כירורגית עקירת שיניים כירורגית נחוצה כאשר יש צורך בהפשלת החניכיים או בחשיפת שורשים ולא ניתן להסת...
שיני בינה כלואות - תמונת המחשה
שיני בינה כלואות מדוע שיני הבינה בוקעות בגיל מאוחר? מה גורם לכאב ולנפיחות? כיצד ניתן לאבחן את המצב ומתי...
ללמוד עוד על עקירת שן
מחלות חניכיים: גם בריאות הלב בסכנה!-תמונה

כולם יודעים כי הגיינת פה לקויה עלולה לגרום למחלת חניכיים....

מאת: ד"ר יניב...
28/10/2018
שיני בינה-תמונה

מהן שיני בינה ומה עושים איתן, למה לעיתים ממליצים על עקירת...

מאת: סוגיית שיני...
30/09/1999
שיוף שיניים: כשהצפיפות בפה גדולה-תמונה

שיניים צפופות אינן רק מטרד אסתטי, אלא עלולות לגרום לבעיות...

מאת: ד"ר שרי...
02/08/2017
שתלים דנטליים: אתם שואלים - הדוקטורס עונים-תמונה

איך שומרים על השתלים? כמה זמן השתלים יחזיקו מעמד? מה עושים...

מאת: המרכז לרפואת...
19/11/2019

עקירת שן: רופאים מומלצים

הפי- מרפאות שיניים לבריאות הפה

טיפולי שיניים
(0 דירוג ממוצע)
(0 חוות דעת)

עקירת שן: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום ביום שלישי עשיתי עקירה כירורגית בשן בינה הימנית אם אני לא טועה זאת שן מספר 48.... הרופא הביא לי "נקסין" ומי פה לשטיפת הפה פעמיים ביום... הנקסין לא עזר לי והתחלתי לחפש לי משכך כאבים רציני יותר, הגעתי לתרופה "נרוסין" לקחתי אותה והיא לא השפיע כמעט הבנתי מאנשים שהם לוקחים גם נרוסין וגם עוד כדור משכך כאבים כגון אופטלגין וכדומה... האם זה לא מסוכן? אני יכול ליטול נרוסין+נקסין? הכאב לא עובר שלי כבר שלושה ימים והפנים שלי התנפחו היום אני חושב שהאיזור הפך לדלתקי גם בטופס עקירה כתוב דלקת מוח השן חריפה אבל לא קיבלתי אנטיביוטיקה מה לעשות?

קובי שלום. לא בדקתי אותך ולכן לא אוכל ל התייחס אישית למקרה שלך אלא למקרה כללי שטופל בעבר במרפאה שלי .כאב ההולך ומתגבר לקראת היום ה3-4 לאחר העקירה יתכן והוא נטאפיין זיהום מתגבר במקום העקירה ומחייב ביקורת דחופה אצל רופא השינים שעקר את השן וטיפול כזה או אחר לשם חיסול הזיהום בהתאם לממצאיו . לא טוב הדבר שאת הלוקח תרופות מבלי לעיין בעלון לצרכן לפחות או ממבלי להיוועץ ברוקח או רופא השניים שלך מתיאורך עולה שאתה עובר בהרבה את המינון המירבי של נקסין שבמקרה הזה זהה לחלוטין לנרוסין והמינון המקסימלי שלו הוא 2 טבליות ליום .מעל מינון זה הוא אפילו מסוכן ועלול לגרום לסכנת מוות !! תרופות נגד כאבים יש לצרוך בצורה מושכלת ומבוקרת על ידי רופא השינים או לכל הפחות בעיצה אחת עם הרוקח !

שלום, לאמי בת ה-90+ הומלץ על טיפול בפרוליה לאחר ששברה את הירך לפני שנה. אני מודאגת בגלל תופעות הלוואי ורציתי לשאול עד כמה נפוצות תופעות כגון שברים אטיפיים, זיהומים, הפרעות אוטואימוניות, כאבים וכו'. האם הסיכון לתופעות לוואי עולה עם הגיל, והאם הן עלולות להימשך שישה חודשים? תודה מראש.

ככלל חשוב להבין כי כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. ההחלטה על הטיפול תלויה במאזן בין התועלת הצפויה מהטיפול ובין הסיכון לתופעות לוואי עפ"י מצבו הרפואי של המטופל וגורמי הסיכון שלו. התייחסתי מטה למספר תופעות ולגורמי הסיכון שלהן. בין תופעות הלוואי האפשריות במהלך הטיפול בתרופה פרוליה (רשימה מורחבת יותר ניתן למצוא בעלון באתר משרד הבריאות): עצירות, כאבים (כאבים בגפיים, כאבי גב, כאבי שרירים). תופעות לוואי נוספות יכולות להיות תגובות אלרגיות ותגובות עוריות, מחלות זיהומיות, ירידה ברמות הסידן (ירידת השיא נצפית כ-10 ימים לאחר המתן), שברים אטיפיים ובעיות בעצם הלסת (שתי האחרונות עלולות להופיע גם בטיפולים אחרים לאוסטאופורוזיס) שברים אטיפיים הן תופעת לוואי ידועה ונדירה לתכשיר. נטילת סטרואידים במקביל עלולה להעלות סיכון זה. בנוסף, יש לקחת בחשבון שבתקופה שלאחר סיום הטיפול, הסיכון לשברים עולה. זיהומים- שכיחות זיהומים יכולה לעלות במהלך הטיפול בשכיחות שונה בזיהומים שונים. דלקת דרכי שתן ובדרכי נשימה היו שכיחים, זיהומי בטן ועור הופיעו במטופלים בתרופה אך בשכיחות נמוכה יותר. גורמי סיכון אפשריים מצב חיסונים לקוי או נטילת תרופות המדכאות מערכת חיסון. נמק בעצם הלסת- פרוליה עלולה לגרום לעיתים נדירות לנמק בעצמות הלסת שמתבטא לרב בכאב, נפיחות, עצם חשופה דלקת מקומית ואף שבר בלסת. רב המקרים דווחו בחולים אונקולוגים. התופעה מופיעה לעיתים נדירות במטופלים בפרוליה לאוסטאופורוזיס (בו ניתנת אחת לחצי שנה). בין גורמי הסיכון לתופעה זו הם: טיפול כמותרפי במקביל, טיפול במקביל בקורטיקוסטרואידים ומדכאי חיסון אחרים, פעולה כירורגית בחלל הפה כמו עקירה או שתל ולכן ההמלצה היא להשלים את הטיפולים הדנטליים לפני תחילת הטיפול בתרופות לאוסטאופורוזיס ולהקפיד על היגיינת הפה במהלכו. כאבי שריר- שלד במחקרים קליניים נצפו בשכיחות גבוהה גם בקבוצה המטופלת בתרופה וגם בקבוצת הביקורת שטופלה בפלצבו. כאבים שהביאו להפסקת טיפול היו לא שכיחים. כאבים יכולים להופיע תוך יום ועד מספר חודשים מתחילת המתן.

היי, בהמשך לדבריה של עינת ובדגש על נושא בריחת הסידן והגברת הסיכון לאוסטאופורוזיס, אני ממליץ לך לרכוש לה את תוסף הסידן דנסיטי. זה תוסף סידן מצוין שנספג בגוף פי 2 יותר מכל תוספי הסידן האחרים שיש בשוק. אני מכיר אנשים עם אוסטאופורוזיס שמשתמשים בו, והוא ממש עוזר להם בכל הקשור למסת העצם. מצרף לך קישור. כדאי לך לנסות, ומאחל בריאות. https://www.density-calcium.co.il/

RE: RE: פרואני משתמשת בדנסיטי כבר למעלה משנה - הפרוליה עשתה תופעת לוואי זיהום במערכת הנשימה - דלקת ריאות וכתוצאה אנמציה עד 7.5 ליה ותופעות לוואי . ועכשיו השאלה שעומדת האם לקחת שוב פרולייה ??? לאחר תופעות לוואי אצלי ממשיכה עם דנסיטי - אין מחקרים שמראים על בניית עצם??

בני בן השנתיים וחצי נופל הרבה ונפצע לעיתים קרובות , כנראה שבאחת הנפילות נפגעה השן העליונה הקידמית שלו,והופכת לאט לאט לאפורה. מה עושים? האם יכול להיות שזה לא מנפילה? הילד שותה מטרנה לפני השינה , קשה לי לגמול אותו מכך. תודה מראש מירי

מירי שלום. כנראה שבאחת או ביותר מהנפילות של בנך בן השנתיים וחצי נחבלה השן והשחירה מתוצרי הפירוק של שטפי הדם שנוצרו בתוכה .תץוצרי פירוק אלה של ההמוגלובין בשן הם כהים בגוון אפור עד שחור .זה איננו אומר כלום לגבי חיות השן הפגועה .זאת יוכל לומר לך רופא שיניים שייבדוק אותו וימליץ על טיפול או מעקב לאורך כל זמן שהותה בפה ועד להתחלפותה בגיל 7-8 שנים .במידה ובשן מתפתחת דלקת -יהיהצורך לשקול טיפול שורש ואפילו עקירה .

שלום דוקטור עשיתי זריקת פרוליה ב17 לנובמבר 2019 והיות ואני צריכה לעשות שתלים כמה זמן רצוי לחכות כדי לעשות שתלים הזריקה הבאה היא ב17 למאי 2020 תודה מראש

01/01/2020:Prolia , אשר החומר הפעיל בו הינו Denosumab , הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם) ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. לתכשיר זה תופעת לוואי נדירה הנקראת נמק של עצם הלסת (ONJ) אשר עלולה להופיע הן במהלך השימוש בתכשיר והן לאחר הפסקת השימוש ועלולה להתבטא בכאב, נפיחות, דלקת מקומית ואף שבר בלסת. פעולה כירורגית בחלל הפה כגון עקירה או שתל הינה גורם סיכון להתפתחות תופעת לוואי זו (הסיכון ל ONJ במטופלי prolia עומד על 0.1%, ועולה לכ 0.15% לאחר פעולה כירורגית) ולכן במהלך הטיפול בתרופה עדיף להימנע מטיפולים אלו. ההמלצה המקובלת הינה להשלים את הטיפולים הדנטליים לפני תחילת הטיפול בתרופות לאוסטאופורוזיס ולהקפיד על היגיינת הפה במהלכו. במידה ומתפתח צורך בטיפול שיניים במהלך השימוש בתכשיר, מומלץ לבצע את הפרוצדורה ה"שמרנית" ביותר ולהימנע ככל הניתן מפרוצדורות פולשניות. מאחר וההמלצות לתקופת המתנה מקבלת הטיפול ועד לביצוע פרוצדורה פולשנית אינן חד משמעיות, במידה ובכל זאת נזקקים לעקירה או שתל תוך כדי טיפול, הסיכון האינדיבידואלי של כל מטופל יישקל כנגד הנחיצות והדחיפות בביצוע העקירה או השתל ויש להיוועץ ולתכנן את טיפולי השיניים הנדרשים עם רופא שיניים מומחה והרופא המטפל.