נגישות
נגישות

עקירת שן: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

שתלים דנטליים בהעמסה מיידית

רפואת השיניים המתקדמת מציעה שיטות רבות לטיפול בשיניים הטבעיות ולשיקומן. שתלים דנטליים בהעמסה מיידית מאפשרים פתרון מעולה גם כאשר לא ניתן להציל את השיניים הטבעיות. שימו לב: יש להקפיד על היגיינה דנטלית לאחר ההשתלה, כדי לשמור על התוצאות לטווח רחוק העמסה מיידית היא שיטה רבת יתרונות, להשתלת שתלים דנטליים, המתבצעת במספר מינימלי של טיפולים. ההעמסה המיידית מתאימה למטופלים עם מחלות חניכיים מתקדמות, שהובילו למצב שהשיניים "זזות" בפה ואין דרך לשקם אותן ולהצילן. קיצור משמעותי של תהליך ההשתלה. צילום: שאטרסטוק כיצד מתבצעת העמסה מיידית של שתלים דנטליים? העמסה מיידית מתבצעת בשלושה חלקים: החלק הראשון: הכנת כתרים זמניים, העוברים עיבוד כדי שיקבלו מראה אסתטי. בנוסף לכך, השתלים "מבושלים" בשיטה מיוחדת שהופכת את האקריל, החומר ממנו עשויים הכתרים, לחזק במיוחד. החלק השני: ביצוע עקירות של השיניים הדרושות. אם יש בכך צורך, זהו השלב שבו תתבצע גם השתלת עצם או הרמת סינוס, כדי לעבות את עצם הלסת, שאליה יוחדרו השתלים. זאת, כדי להבטיח את יציבותם...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לעקירת שן

עזרה ראשונה שיניים - תמונת המחשה
עזרה ראשונה שיניים טיפול שורש נחשב טיפול בלתי נעים ורבים חוששים ממנו. כדי לברר מהשורש במה מדובר, פנינו למו...
שן מתנדנדת - תמונת המחשה
שן מתנדנדת כיום, פה חסר שיניים אינו קביל בשום גיל. טכנולוגיות דנטליות חדישות לצד שמירה מתמדת על בר...
טיפול שורש - תמונת המחשה
טיפול שורש שתלים דנטליים פותרים בעיות רבות בשן ,אך מתי, בכל זאת, מומלץ לטפל בשן חולה באמצעות טיפול...
טיפולים כירורגיים בפה ובלסת - תמונת המחשה
טיפולים כירורגיים בפה ובלסת רוצים חיוך הוליוודי מושלם? אמצעים שונים ליישור שיניים אמנם משפרים את תפקוד מערכת הלעיסה...
השתלת עצם - תמונת המחשה
השתלת עצם כיצד ניתן לבצע השתלת שיניים, במצב חוסר עצם בפה? בשנים האחרונות, פותחו מספר פתרונות. נא...
שיוף שיניים - תמונת המחשה
שיוף שיניים שיניים צפופות אינן רק מטרד אסתטי, אלא עלולות לגרום לבעיות חניכיים. כיצד מטפלים? ניתן לע...
ללמוד עוד על עקירת שן
שיני בינה כלואות: עקירה חכמה-תמונה

שיני בינה כלואות עלולות לגרום לכאב כרוני בחלל הפה - ובמקרים...

מאת: ד"ר שלמה...
13/01/2015
המדריך לטיפול בשיניים כלואות-תמונה

שן כלואה היא שן שלא בקעה uעלולה להסב נזק לשיניים הסמוכות...

מאת: פרופ' בקר...
01/05/2016
מחלות חניכיים: גם בריאות הלב בסכנה!-תמונה

כולם יודעים כי הגיינת פה לקויה עלולה לגרום למחלת חניכיים....

מאת: ד"ר יניב...
28/10/2018
חסרה לך שן? מדובר בעיה בריאותית ולא רק אסתטית -תמונה

נפלה לכם שן אחורית ואתם מתנחמים בכך שאף אחד אינו יכול...

מאת: ד"ר אנה...
14/02/2019

עקירת שן: רופאים מומלצים

הפי- מרפאות שיניים לבריאות הפה

טיפולי שיניים
(0 דירוג ממוצע)
(0 חוות דעת)
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לעקירת שן?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

עקירת שן: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בני בן השנתיים וחצי נופל הרבה ונפצע לעיתים קרובות , כנראה שבאחת הנפילות נפגעה השן העליונה הקידמית שלו,והופכת לאט לאט לאפורה. מה עושים? האם יכול להיות שזה לא מנפילה? הילד שותה מטרנה לפני השינה , קשה לי לגמול אותו מכך. תודה מראש מירי

מירי שלום. כנראה שבאחת או ביותר מהנפילות של בנך בן השנתיים וחצי נחבלה השן והשחירה מתוצרי הפירוק של שטפי הדם שנוצרו בתוכה .תץוצרי פירוק אלה של ההמוגלובין בשן הם כהים בגוון אפור עד שחור .זה איננו אומר כלום לגבי חיות השן הפגועה .זאת יוכל לומר לך רופא שיניים שייבדוק אותו וימליץ על טיפול או מעקב לאורך כל זמן שהותה בפה ועד להתחלפותה בגיל 7-8 שנים .במידה ובשן מתפתחת דלקת -יהיהצורך לשקול טיפול שורש ואפילו עקירה .

לאחר הזנחה של כמה שנים, החודש עברתי 4 סתימות, עקירה בשן טוחנת עליונה ושני טיפולי שורש. טיפולי השורש שניהם באותה שן טוחנת תחתונה (אחת לפני שן בינה) בשני הצדדים. כל אחד מהטש בוצעו בשתי פגישות ,את השמאלית סיימתי ביום ראשון ללא כאבים כלל, ואת הימנית ביום שלישי לפני 5 ימים ומאז אני סובלת מכאבים חזקים מאד מאד ,כאבי תופת שמקשים לתפקד,מעירים בלילה ,מקרינים לאוזן, על לעיסה בכלל אין מה לדבר ורק שימוש באתופן מקל למספר שעות. חזרתי לרופא ביום רביעי והוא אמר שיש יותר מדי חומר סתימה זמנית שגרם לכאבים והוא שייף אותה מעט,זה באמת עזר לסגור את הפה בלי להגביר את הכאבים אבל זה לא הקל עליהם.ובנוסף שהכאבים הם מרקמת העצם ולא מהשן צמה כי אין יותר עצבים. האם זה נורמלי? האם זה אומר שהטיפול לא הצליח ושיש לפתוח אותו? מתי כדאי לעשות מבנה וכתר זמני ?יש לציין שהיו לי בשן זו כאבים די חזקים בימים שלפני טיפול השורש האם זה קשור?

נועה שלום , כאבים לאחר טיפול שורש הינם דבר שכיח ביותר וצפויים להחמיר במידה ולא מבוצעת הורדת גובה - הוצאת השן ממגע עם הלסת הנגדית ע"י שיוף קל של משטח הלעיסה. הן הטיפול עצמו והן טכניקת סתימת השורש בסיומו , מהווים גורם לכאבים פוסט אופרטיבים שאמורים לחלוף לאט תוך מספר ימים ולעיתים אף יותר. מומלץ כמובן לא ללעוס כלל בצד המדובר עד לחלוף הרגישות לחלוטין . מבנה ,כתר זמני וכל טיפול שיקומי אחר יבוצעו רק כאשר השן א- סימפטומטית לגמרי - כלומר, שקטה ומתפקדת. החלמה מהירה נועה, ובהצלחה בהמשך הטיפולים.

שן שהזנתי 5 שנים, רק עכשיו התחלתי טיפול שורש עקב כאבים עזים שהיו לי ,בעזרה ראשונה התחילו לי טיפול סילוק העצב וניקוי השאירו לי את השן פתוחה כ-3 שבועות והביאו לי אנטיביוטיקה מוקסיפן הכאב נרגע השבוע התחלתי המשך טיפול ,והביאו לי שוב מוקסיפן ואמרו לי להגיע שוב לטיפול אחרון,היה קצת רגישות ואחרי 4 ימים שוב כאבי התופת חזרו,חזרתי למרפאה והחליפו לי את האנטיביוטיקה לאוגמנטין, הרופאה אמרה שיש לי שם עדיין דלקת השאלה שלי> זה לגיטימי שאחרי טיפול שורש הכאבים "התעוררו " אחרי 4 ימים שוב? אני סובלת מכאבים,אשמח אם תענה לי>תודה רבה ושנה טובה

איך להרגיע כאב חזק.

שלום, לאמי בת ה-90+ הומלץ על טיפול בפרוליה לאחר ששברה את הירך לפני שנה. אני מודאגת בגלל תופעות הלוואי ורציתי לשאול עד כמה נפוצות תופעות כגון שברים אטיפיים, זיהומים, הפרעות אוטואימוניות, כאבים וכו'. האם הסיכון לתופעות לוואי עולה עם הגיל, והאם הן עלולות להימשך שישה חודשים? תודה מראש.

ככלל חשוב להבין כי כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. ההחלטה על הטיפול תלויה במאזן בין התועלת הצפויה מהטיפול ובין הסיכון לתופעות לוואי עפ"י מצבו הרפואי של המטופל וגורמי הסיכון שלו. התייחסתי מטה למספר תופעות ולגורמי הסיכון שלהן. בין תופעות הלוואי האפשריות במהלך הטיפול בתרופה פרוליה (רשימה מורחבת יותר ניתן למצוא בעלון באתר משרד הבריאות): עצירות, כאבים (כאבים בגפיים, כאבי גב, כאבי שרירים). תופעות לוואי נוספות יכולות להיות תגובות אלרגיות ותגובות עוריות, מחלות זיהומיות, ירידה ברמות הסידן (ירידת השיא נצפית כ-10 ימים לאחר המתן), שברים אטיפיים ובעיות בעצם הלסת (שתי האחרונות עלולות להופיע גם בטיפולים אחרים לאוסטאופורוזיס) שברים אטיפיים הן תופעת לוואי ידועה ונדירה לתכשיר. נטילת סטרואידים במקביל עלולה להעלות סיכון זה. בנוסף, יש לקחת בחשבון שבתקופה שלאחר סיום הטיפול, הסיכון לשברים עולה. זיהומים- שכיחות זיהומים יכולה לעלות במהלך הטיפול בשכיחות שונה בזיהומים שונים. דלקת דרכי שתן ובדרכי נשימה היו שכיחים, זיהומי בטן ועור הופיעו במטופלים בתרופה אך בשכיחות נמוכה יותר. גורמי סיכון אפשריים מצב חיסונים לקוי או נטילת תרופות המדכאות מערכת חיסון. נמק בעצם הלסת- פרוליה עלולה לגרום לעיתים נדירות לנמק בעצמות הלסת שמתבטא לרב בכאב, נפיחות, עצם חשופה דלקת מקומית ואף שבר בלסת. רב המקרים דווחו בחולים אונקולוגים. התופעה מופיעה לעיתים נדירות במטופלים בפרוליה לאוסטאופורוזיס (בו ניתנת אחת לחצי שנה). בין גורמי הסיכון לתופעה זו הם: טיפול כמותרפי במקביל, טיפול במקביל בקורטיקוסטרואידים ומדכאי חיסון אחרים, פעולה כירורגית בחלל הפה כמו עקירה או שתל ולכן ההמלצה היא להשלים את הטיפולים הדנטליים לפני תחילת הטיפול בתרופות לאוסטאופורוזיס ולהקפיד על היגיינת הפה במהלכו. כאבי שריר- שלד במחקרים קליניים נצפו בשכיחות גבוהה גם בקבוצה המטופלת בתרופה וגם בקבוצת הביקורת שטופלה בפלצבו. כאבים שהביאו להפסקת טיפול היו לא שכיחים. כאבים יכולים להופיע תוך יום ועד מספר חודשים מתחילת המתן.

היי, בהמשך לדבריה של עינת ובדגש על נושא בריחת הסידן והגברת הסיכון לאוסטאופורוזיס, אני ממליץ לך לרכוש לה את תוסף הסידן דנסיטי. זה תוסף סידן מצוין שנספג בגוף פי 2 יותר מכל תוספי הסידן האחרים שיש בשוק. אני מכיר אנשים עם אוסטאופורוזיס שמשתמשים בו, והוא ממש עוזר להם בכל הקשור למסת העצם. מצרף לך קישור. כדאי לך לנסות, ומאחל בריאות. https://www.density-calcium.co.il/

RE: RE: פרואני משתמשת בדנסיטי כבר למעלה משנה - הפרוליה עשתה תופעת לוואי זיהום במערכת הנשימה - דלקת ריאות וכתוצאה אנמציה עד 7.5 ליה ותופעות לוואי . ועכשיו השאלה שעומדת האם לקחת שוב פרולייה ??? לאחר תופעות לוואי אצלי ממשיכה עם דנסיטי - אין מחקרים שמראים על בניית עצם??

שלום, סובלת ממעי רגיז/סיבו. לקחתי פעם אחת לורימקס והיה שיפור קל שעבר מהר. כל הבדיקות תקינות. תזונת של פודמאפ ואין שיפור מבחינת גזים ויציאות מרובות ורכות. כעת, לקחתי כמה ימים מוקסיפן פורטה בגלל עקירת שן ומצב הבטן השתפר להפליא. איך זה יכול להיות? זה לא מיועד לקיבה/מעי. אם זה כ"כ עזר לי האם אפשר לקחת את זה במקום לורימקס כשיעלה הצורך? אם אקח פרוביוטיקה בסיום האנטיביוטיקה - האם זה לא יגביר שוב את רמת פעילות החיידקים ושוב יגרום לגזים?

שלום כל אנטיביוטיקה משנה את הרכב החיידיקם במעי לורמיקס יעיל מכיון שאינו נספג ולכן אין לו השפעות ססטמיות ( בניגוד למוקספן) יחד עם זאת נהוג במקרה של SIBO לתת קורסים מתחלפים של אנטיביוטיקה, לאו דוקא מוקספן