אצטזולאמיד ואקטזיה דורלית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

14/02/2018 | 16:17 | מאת: ליאור

שלום, בן 29. לאחר כאבי גב עיקשים אובחנה אצלי בMRI אקטזיה דורלית קלה בין אס1 לאל4 (18 מ"מ לעומת 21 מ"מ). הופניתי למרפאת כאב אך התור ארוך מאד. בנוסף אני סובל מבעיות נשימה קשות בזמן השינה ולאחרונה עלה חשד לדום נשימה מרכזי. קראתי שאורמוקס עשויה לעזור לשני המצבים הללו. 1. מיהו הרופא שמוסמך לתת לי מרשם לכדור הזה? האם רופא המשפחה יכול? האם עליי לצפות לתופעות לוואי בעיתיות (לבד ממתן שתן)? 2. כהדיוט, זה נראה שלאורמוקס ולמניטול מנגנון פעולה דומה מאד - האם יש צדק בכך? האם מניטול יכול להיות לי לעזר לתופעות הנ"ל? תודה רבה, ליאור

לליאור שלום רב, המקום לקבל יעוץ פרטני הוא פנים אל פנים עם רופאיך. ראה גם התשובה: http://www.neurology.co.il/index.php?option=com_kunena&Itemid=45&catid=6&id=7765&lang=he&view=topic והפוסט שלי "יעוץ פרטני מחייב בדיקה" מיום 14.1.2018. בברכת בריאות, כרמל ערמון

16/02/2018 | 11:02 | מאת: ליאור

אז מה הטעם הפורום הזה מלכתחילה? כל שאלה פה, גם הבסיסית ביותר (לעתים גם זו המבקשת לקבל מידע טכני בלבד) נענית ב"המקום לקבל יעוץ פרטני הוא פנים אל פנים עם רופאיך.". שאלתי ביותר ממקום אחד כדי לקבל מגוון דעות, באותה מידה בה אדם הולך לעתים ליותר מרופא אחד כדי לקבל חוות דעת שנייה ושלישית. לתושבתו של ד"ר דבי אני כמובן מודע. לכל רופא הנסיון שלו והידיעות שלו ולכן לא תמיד תתקבל אותה גישה כלפי בעיה מסויימת. חבל, הפורום הזה מתפספס לחלוטין.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים