פורום נוירולוגיה - מבוגרים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
בפורום נוירולוגיה - מבוגרים נעסוק במערכת העצבים, מחלות נוירולוגיות, דרכי בירור, טיפול ומניעה. אשמח לענות ולהגיב על כל שאלה שתתקבל בנושא בעיות נוירולוגיות של מבוגרים.
2737 הודעות
2613 תשובות מומחה

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים

20/12/2017 | 20:12 | מאת: ט

אשמח להסבר העניין. פעם שניה בחצי שנה שבאמצע הלילה אני מתעוררת ומרגישה שמשהו קורה לי במוח במצב שאני ערה,ברגע שהתעוררתי הלכתי לשירותים הסתכלתי במראה שתיתי מים הסתכלתי בפלאפון ועדיין הרגשתי לא בשליטה מוחלטת ,לא במצב חד ... קשה לי להסביר במילים מה הרגשתי באותו זמן זה נמשך בערך כשעה עד שהצלחתי להירדם,היה לי קושי לחזור לישון בפעם הראשונה שזה קרה,הרגשתי שהמוח נמצא במצב של מן חלום והגוף ער אני בלחץ,אשמח לשמוע אם צריך ללכת לעשות בדיקה כולשהי

ל-ט' שלום, רצוי ללכת לבדיקת נוירולוג. בברכת בריאות, כרמל ערמון

תודה

20/12/2017 | 12:19 | מאת: יעל

שלום פרופ', יש לי כאב ראש בשעות הבוקר המוקדמות כשאני מתעוררת באזור המצח מה שמקשה עליי לקום המיטה זה כמו כובד כזה ודווקא שקמים זה נחלש ממה זה לדעתך נובע? אם זה ממשיך אני לוקחת אופטלגין. האם זה יכול להיות מהמספר בראייה למשל? בהתחלה חשבתי שזה קשור למחזור חודשי אבל הנה אני אחרי ועדיין יש את ז תודה

לקריאה נוספת והעמקה
20/12/2017 | 12:24 | מאת: יעל

ראיתי שענית לי. אז אתה חושב שבאמת כדאי לא להתבייש וללכת לנוירולוג? מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לכאב מוזר כזה?

ליעל שלום, כאב ראש חדש מחייב בדיקת רופא. אם חזק מאד בהופעתו הראשונה או הולך ומתגבר בזמן שממתינים לתור רגיל לרופא - יש לפנות לחדר מיון. בברכת בריאות, כרמל ערמון

19/12/2017 | 18:17 | מאת: עוז

שלום, האם קיים בספרות תסמין נוירולוגי (להוציא אורטופדי) שמתבטא בכאבים בכף הרגל? מדובר בתחושה של "נעל לוחצת" (באמת אני נוטה גם להוריד את הנעליים כל אימת שאני יכול) או של אי נוחות כתוצאה מהליכה ממושכת. יותר משלוש שנים. הכאב יכול להופיע גם במנוחה. כמו כן, רגישות במגע מתחת לפטישון במיוחד בכף רגל ימין. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לעוז שלום, פנה לרופא להבדק. בברכת בריאות, כרמל ערמון

19/12/2017 | 14:00 | מאת: XX

שלום, עשיתי MRI מעקב לממצא בהיפופיזה והתוצאות הגיעו: "בין הנוירו והאדנו-היפופיזה מוקד יחסית היפואינטנסי בסריקה שלאחר הזרקת חומר ניגוד נראה ללא שינוי מאז הבדיקה הקודמת. במנח הסגיטלי נמדד כ- 3 מ"מ. אין סטייה של הגבעול, לחץ על הכיאזמה או הסינוס הקברנוזי. " ב MRI לפני שנה היה כתוב: "מודגם אוכף בגודל תקין. גבעול הבלוטה אמצעי. הבלוטה בגודל תקין. לאחר הזרקת גדוליניום נראית קשרית היפואינטנסית בגודל 5 מ"מ בלוטת ההיפופיזה. יתכן מיקרואדנומה. היפותלמוס, כיאזמה, ציסטרנה סופרה-סלרית וסינוסים קברנוזים תקינים." מהמעט שאני מבינה הממצא הצטמצם. ונראה שתקין ב"ה. האם לדעתך עליי לעשות בדיקות דם של הורמונים אם ה- MRI תקין? יש צורך בכלל לחזור לרופא אם התוצאה תקינה? אני עדיין לא מאובחנת ולא מטופלת כי עדיין לא עשיתי את כל הבדיקות ששלחו אותי (בכלל יש צורך אם אר.איי. תקין?). אין לי תלונות חדשות, ועם הבעיות הקיימות למדתי להסתדר. תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

ל- XX שלום, אנא השלימי את כל הבדיקות להן נשלחת וחזרי אל הרופא שהזמין את הבדיקה כיד לקבל מענה מלא לשאלותיך. ראי גם "יעוץ פרטני מחייב בדיקה" בברכת בריאות, כרמל ערמון

30/12/2017 | 22:55 | מאת: XX

אחזור לרופא... אבל מבחינת ה MRI כשהוא עומד בפני עצמו, התוצאה תקינה נכון?

שלום, אני בת 70, לאחר שבץ מוחי קל לפני כעשור. סובלת מכולסטרול וסוכרת. אני מטופלת בקרטייה 100 מ"ג אחד ליום, amlodipine 10 , ocsaar 50 וגם קרסטור לטיפול בכולסטרול ועוד כדורים נגד סוכרת תוצאות בדיקות הדם שלי תקינות. עברתי דופלר קרוטיס לפני כשנה וגם ממש עכשיו אצל טכנאי אחר. אשמח לדעת אם יש החמרה ומהו ההמשך טיפול. הנה התוצאות מלפני שנה: Peak Systolic Velocity / EDV, cm/see: CCA-PROX RT 57 LT 47 CCA-DIST RT 50 LT 44 BIF RT 47 LT 42 ECA RT 57 LT 51 ICA-PROX RT 42 LT 36 ICA-DIST RT 57 LT 53 תוצאות ימין + תוצאות שמאל זהות לחלוטין! : קרוטיס: קיימת הצרות המונידינמית פחות מ25% בביפורקציה, פחות מ25% בעורק הפנימי. ע"י רובד מסוייד. אין לזהות כיב. חוליות: זרימה תקינה תת בריחי: זרימה תקינה. סיכום: משני הצדדים הצרות קלה בביפורקציה, הצרות קלה בעורק הפנימי. הנה התוצאות העכשיוויות אצל טכנאי אחר: CCA PROX: RT SV 73 ,RT EDV 15, LT SV 63, LT EDV 12 CCA DIST: RT SV 57, RT EDV 17, LT SV 57, LT EDV 15 ECA: RT SV 91, LT SV 63 ICA PROX: RT SV 72, RT EDV 22, LT SV 95, LT EDV 17 ICA DIST: RT SV 83, RT EDV 26, LT SV 66 LT EDV 25 VERT: RT SV 34, RT EDV 14, LT SV 34, LT EDV 11 תוצאות ימין + תוצאות שמאל זהות לחלוטין! : ביפורקציה בגובה רגיל עורק משותף: לא נראתה הפרעה המודינמית עורק חיצוני: לא נראתה הפרעה המודינמית עורק פנימי: בהתפצלות ובמוצא העורק הודגם רובד מסוייד הגורם להצרות בכ20-40% עורק חוליות: לא נראתה הפרעה המודינמית. שאלותיי: 1. האם יש החמרה? 2. מה ההמשך טיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

לרינה שלום רב, תודה שאת מקפידה על בריאותך. שאלתך דינה להענות על ידי הרופא ששלח לבדיקה. ראי גם "יעוץ פרטני מחייב בדיקה ואינו יכול להעשות בהתכתבות." בברכת בריאות, כרמל ערמון

שךלום מזה זמן, עפעף שמאל לפעמים נסגר באיטיות לעומת עפעף ימין. האם זה יכול להיות סימן למחלה כלשהיא?

שלום רב, כדאי שיבדוק רופא עיניים, ויתן הכוונה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

18/12/2017 | 22:39 | מאת: יורם

שלום ד"ר לפני כחודשיים עברתי אירוע מוחי קל, האבחנה אחרי סי טי, "דימום סובארכנאידלי מימין באזור פרונטלי אחורי, מדגים כלי דם פתולוגי באזור הדימום,לאחר כ10 ימים שוחררתי,היה לי בזמן ההתקף חולשה ביד שמאל בלבול וחוסר יכולת לדבר,לאחר השחרור התחלתי טיפול בדפלפט, לאחר כחודש אמרו לי להפסיק. מידי פעם יש לי תחושות חולשה ועקצוצים ביד שמאל, ולשון שנרדמת, לפני כשבוע לא הרגשתי טוב שוב, בבדיקה חוזרת של CT, נראה שהדימום נספג, ובבדיקת EEG,רשמו "רצנטי בערונות במשך 30 דקות, גירוין פיוטי והיפרווטילציה חורג מהרגיל, ונויורולוג תורן רשם לי שוב דפלפט עם מינון גבוה של 500 פעמיים ביום, השאלה שלי זה כדור לפי מה שהבנתי לאפילפסיה ופרכוסים, איך זה קשור לפתולוגיה שלי? האם הכדורים האלו לא יכולים לגרום לי נזק?, תודה דוקטור.

לקריאה נוספת והעמקה

ליורם שלום רב, לקבלת תשובה ממצה -- אלה שאלות שטוב להפנות לנוירולוג שרשם את התרופות או לנוירולוג אותו תראה לבדיקת מעקב. על קצה המזלג -- אני משער שהנוירולוג שרשם את התרופה סבר שיתכן שתסמיניך מיצגים פעילות פרכוסית של המוח, המתבטאת בתסמינים תחושתיים. לכל תרופה יש פרופיל של תועלת ופרופיל של סכון. תרופות שנמצאות בשוק הגיעו לשם כי לרוב התועלת עולה על הסכון. תקצר היריעה מלפרט תופעות לוואי אפשריות של דפלפט (או כל תרופה אחרת). האיזון באדם נתון צריך להעשות על ידי הרופא שרושם את התרופה ועוקב אחר הטיפול בו. השקולים יכולים להשתנות מעת לעת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

17/12/2017 | 23:35 | מאת: עידן

שלום בן 27 יש לי חולשת שרירים כבר חצי שנה חולשה הכול השרירים בגוף קשי בליעה אוכל לא עובר טוב הרגשה שנתקע בגרון שאוכל מרגיש שהשרירים חךשים וקשה לי לבלוע עברתי גסטרו בגגל קשי בליעה תקין עברתי סיטי ראש emg ידיםם ורגלעם תקין סיטי גב תקין סיטי צוואר פריצת דיסק יש גם בראש תחושות מוזרות ואי יציביות בהליכה עיפות בדיקות דם תקינות בדיקות למחלות מין תקין ...משו עם הראש גם לא בסדר מרגיש רדום כיאלו מעופף כזה בעולם משלי משו עם הראש גם לא בסדר חוץ מימה שצינתייי.

לקריאה נוספת והעמקה

לעידן שלום, כדאי שתפנה לבדיקת נוירולוג עם תוצאות כל בדיקותיך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

17/12/2017 | 21:44 | מאת: מיכל לוי

יש לי תמיד זרמים וכאבי מתיחה ברגליים זרמים בכפות ידיים, הרגליים שלי תמיד קפואות אם אני לא זזה מלא זה כואב לי ברגליים וכשאני יושבת מלא זמן כל החלק התחתון נרדם יש לי זרמים במיטה שאני שוכבת בכל הגוף יש לי בעיה בהתמצאות במרחב סחרחורות ובחילות זה משהו נוירולוגי או חרדתי

לקריאה נוספת והעמקה

לגב' לוי שלום רב, כדאי להבדק על ידי נוירולוג. בברכת בריאות, כרמל ערמון

17/12/2017 | 20:34 | מאת: חלי

הבדיקה הגנטית הראתה שיש לי פארפלגיה ספאסטית. האם יש תרופה האם זה מתקדם . יש הגבלה בתוחלת החיים. תודה

לחלי שלום, ראי מידע באתר: https://rarediseases.org/rare-diseases/hereditary-spastic-paraplegia/ המחלה נוטה להתקדם, דהיינו, להחמיר, אך לאט. קיימים טפולים תרופתיים להקל על תופעות המחלה. עקרונית אינה מקצרת את החיים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

בן 18 וחצי לא בריא (סובל מלחץ דם שמסרב לגיב לתרופות משולבות,סובל WPW,סובל מGOUT מגיל צעיר ועיכוב התפחותי) בילדותי סבלתי מעיכוב התפחות שבא לביטוי בדיבור ומוטריקה ועוד.. כהיום נבדקתי אצל ניורולוג מבוגרים בעקבות חולשת צד זיכרון ירוד ובלבול שנעלם לאחר זמן מה. בבדיקה ניורלוגית שערך ניורלוג התרשם מכוח גס ירוד בצד שמאול לכל ארוכו והחזרים ערים מאוד דו צדדי והופמן חיובי ונגבר חיובי ועיין בתיק שלי הרפואי ויעוץ ניורולוג שנערך כשהייתי בן 14 אובחנתי עם תפקוד מוחון לא תקין על סמך בדיקה ניורולוגית ללא הדמייה או כל בדיקה אחרת שתתמוך.\ בסיכום נשלחתי לבצע CT מוח וEEG ו EMG אשר היו תקינים וסיכם שכל הניראה זה קשור לעיכוב התפחותי ויש להיות במעקב ניורולוג. השאלה שלי האם אכן יש אמת פה לטענה שלו? בנוסף בחודשים אחרונים סינקופה רבים על רקע WPW (מסרב לביצוע אבלציה) כמו כן בנוסף לחולשת צד לעיטים יש לי רעד של גפה מסוימת ,זה התקפים שנמשכים עד 10 דקות ואין גורם מחמיר אירוע זה וולא סיבה להתחלת התקף.האם גם זה מוסבר על רקע עיכוב התפחותי

לקריאה נוספת והעמקה

למאור שלום רב, צר לי מאד לקרוא על היקף הקשיים אתם אתה נאלץ להתמודד. אני מקוה שיש מי שתומך ומסייע. אינני יכול לחוות דעה על מצבך על סמך התכתבות. אם אתה מעוניין בחוות דעת נוירולוגית שניה -- אנא פנה לבדיקת נוירולוג נוסף, רצוי עם עניין ונסיון באבחון וטפול באנשים עם עכוב התפתחותי. אם ממליצים לך לבצע אבלציה לטיפול ב- WPW כדאי לשים לב להמלצה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

16/12/2017 | 18:28 | מאת: גמליאל

דוקטור שלום, אני כבן 40 לפני כעשר שנים התחלתי לראות אזורים מוארים בצורה מאוד חדה כלומר אני רואה את האור בצורה מאוד בוהקת, בשלוש שנים האחרונות זה החמיר ואני מרגיש סינוור מטורף. כלומר אני רואה מקומות מוארים מסויימים בצורה מאוד בוהקת, כאילו העוצמה של האור נתפסת בצורה חזקה מאוד, בלילה לוקח לי הרבה זמו עד שאני מתרגל לראות חדרים חשוכים. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות כולל בדיקת עצבי הרשתית וגם MRI, כמו כן שמתי לב שגם חוש השמיעה שלי התחדד ומווליום מסויים הצלילים נשמעים לי חדים וצורמים ובלתי נסבלים, הייתי אצל נוירולוג ונוירואופתומולוג וגם לא יודעים לתת לי הסבר לתופעה. זה הולך ומחמיר ואני לא יודע כבר מה לעשות.

לקריאה נוספת והעמקה

לגמליאל שלום רב, כדאי לשוב ולהתיעץ עם רופא עיניים, רופא אא"ג ונוירולוג. בברכת בריאות, כרמל ערמון

16/12/2017 | 11:43 | מאת: דוד

לקחתי לאורך תקופה ציפרלקס ולאחרונה התחלתי ללמוד אז עקב בעיית קשב וריכוז חזרתי לקחת ריטלין la 20 אך שילוב של שתי תרופות אלה הפך אותי להיפראקטיבי, קשה לי לשבת על הכיסא בלי לזוז ובכיתה הרגל שלי רועדת כל הזמן ומתקשה להפסיק את זה. היית ממליץ להחליף את השילוב הזה או לעשות שינויים?

לקריאה נוספת והעמקה

לדוד שלום, אם הופיעה תופעת לוואי של השלוב -- פנה אל רופאיך כדי למצוא טיפול חלופי. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום, האם קלונקס או תרופה מאותה משפחת תרופות, עשויות להפסיק את הרעד במחלת פרקינסון ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

למרי שלום, הדעה הרווחת היא "לא." קיימות תרופות יעודיות למחלת פרקינסון. בברכת בריאות, כרמל ערמון

15/12/2017 | 20:09 | מאת: יוסי

שלום רב פרופ' ערמון שאלתי היא האם ישנו הבדל בין MRI של בסיס הגולגולת לזה של עמוד שידרה צווארי , או שהם היינו הך ,וכן האם ניתן בבדיקת MRI אחת לכלול את כל אזור הראש , כלומר MRI של האוזניים , המוח ועמוד השידרה הצווארי , וכן האם ניתן לבצע גם MRA באותה בדיקה , או שיש צורך בבדיקות נפרדות? בתודה יוסי

לקריאה נוספת והעמקה

ליוסי שלום, לכל איזור או בדיקה יש פרוטוקול (=סדר סריקה, פרמטרים של הסריקה, ומיקוד של הסריקה) משלו. ניתן לבצע מספר פרוטוקולים באותו "מעמד" אך נדרש לכך זמן הולם ותגמול בהתאם למה שמתבצע. לעתים יש חפיפה אנטומית בין אזורים הנסרקים בבדיקות שונות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

19/12/2017 | 14:03 | מאת: יוסי

תודה על תשובתך

13/12/2017 | 11:28 | מאת: שושנה

שלום, אני בת 22, בריאה בדר"כ ומרכיבה משקפיים עם צ'ילנדר בשתי העניים. לפני כארבעה שבועות סבלתי מכאבי ראש, סחרחורות ורגישות לעור. הלכתי לרופאת עיניים שבבדיקה עשו לי הרחבת אישונים וב"ה יצא תקין, הלכתי גם לנירולוגית (לפני כשבועיים) והיא עשתה לי בדיקה פיזיולוגית וב"ה יצא תקין. כאבי הראש, הרגישות והסחרחורות עברו ב"ה, אבל שמתי לב שבשבועיים האחרונים שלעיתים מסביב לדברים בהירים אני רואה מעין הילה, כאילו "המסגרת" של הדבר כפולה כזו. הלכתי בעקבות כך שוב לרופא עיניים לפני יומיים, והבדיקה יצאה תקינה והוא אמר שבכל מקרה הוא יפנה אותי לבדיקת שדה ראיה, שאותה ביצעתי אתמול ועדיין לא חזרתי אליו עם התוצאות (יש לי תור לשבוע הבא). העניין הוא שאני מתלבטת אם להיבדק שוב אצל נירולוגית, כי התלונה הזאת של ההילה התחילה כמה ימים אחרי שהייתי אצלה.. אני מאוד חוששת מטרשת נפוצה ואני לא מצליחה להירגע מהמחשבה על זה. האם לדעתך יש סיבה לחשוש? והאם עליי לשוב לנירולוגית?

לקריאה נוספת והעמקה

לשושנה שלום רב, כדאי לשוחח על חששותיך מטרשת נפוצה עם הנוירולוגית. בברכת בריאות, כרמל ערמון

12/12/2017 | 09:26 | מאת: יעל

שלום ד"ר, מה יכולה להיות הסיבה שבזמן היקיצה מרגישים כאב ראש באזור המצח ממש קרוב לגבות כמו מגרנה לפעמים בחילה. מרגישים מעין כובד וזה קצת מפריע לראיה כאילו רוצה לסגור את העיניים זה קורה לאחרונה כשאני קמה בבוקר. לאט לא אחרי שאני קמה זה משתחרר או שאני לוקחת אופטלגין. האם יש טעם ללכת לברור. ואם כן אצל איזה רופא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ליעל שלום, כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה ועם נוירולוג. בברכת בריאות, כרמל ערמון

האם השימוש בויאגרה יכול לגרום לאירוע מוחי והאם אחרי אירוע מוחי קל אפשר להשתמש בויאגרה

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי שמוש בויאגרה אחרי שבץ ראה מידע כללי בדף היצרן: https://www.accessdata.fda.gov/drugsatfda_docs/label/2010/020895s033lbl.pdf ובאתר: https://www.stroke.org.uk/sites/default/files/sex_after_stroke.pdf החלטה פרטנית מחייבת התעיצות פנים אל פנים עם רופא האדם בו מדובר. באשר לקשר בין שמוש בויאגרה לשבץ: תוארו מקרים נדירים של דמום תוך מוחי הקשורים לשמוש בויאגרה וקיום יחסי מין. ראה גם מתוך המידע שמיצג היצרן: POST-MARKETING EXPERIENCE: Cardiovascular and cerebrovascular Serious cardiovascular, cerebrovascular, and vascular events, including myocardial infarction, sudden cardiac death, ventricular arrhythmia, cerebrovascular hemorrhage, transient ischemic attack, hypertension, subarachnoid and intracerebral hemorrhages, and pulmonary hemorrhage have been reported post-marketing in temporal association with the use of VIAGRA. Most, but not all, of these patients had preexisting cardiovascular risk factors. Many of these events were reported to occur during or shortly after sexual activity, and a few were reported to occur shortly after the use of VIAGRA without sexual activity. Others were reported to have occurred hours to days after the use of VIAGRA and sexual activity. It is not possible to determine whether these events are related directly to VIAGRA, to sexual activity, to the patient’s underlying cardiovascular disease, to a combination of these factors, or to other factors (see WARNINGS for further important cardiovascular information). בברכת בריאות, כרמל ערמון

09/12/2017 | 10:52 | מאת: יעקב

קראה כבר פעמים לפני שלש שבועות אושפזתי לחשש אירוע מוחי חולף כל הבדיקות לא נמצא משהו שיצביע על הבעיה בן 67 תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

גש לבדיקת עיניים וספר על הבעיה. האם אתה סכרתי?

ליעקב שלום, פנה לנוירולוג עם תוצאות כל בדיקותיך מן האשפוז להמשך הבהרת התמונה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

09/12/2017 | 00:36 | מאת: גיל

שלום רב, אמי (כבת 70) נוטלת מזה 13 שנים כדור קלונקס אחד ביום 0.5 מ"ג (ניתן לה בזמנו ככדור לבעיות שינה). לאחרונה נפלה שלוש פעמים במשך 4 ימים (כולל שבירת יד באחת הנפילות). לקלונקס מצויינת תופעת לוואי חמורה כלשון העלון לצרכן : "בעיות יציבות, נפילה לעיתים תכופות במיוחד (מסוכן במיוחד אצל קשישים)" - יש לדווח מיידית לרופא המטפל. אמי מעוניינת להתחיל דחוף תהליך גמילה מקלונקס. איזה אפשרויות יש להחליף את כדור הקלונקס? * שמעתי שיש גם "טיפות קלונקס" - ריווטריל. האם מוכר לך? מה דעתך לגביו? אודה לתשובה כללית בעניין האפשרויות הקיימות לגמילה מקלונקס.

לקריאה נוספת והעמקה

לגיל שלום, כדאי שאמך תפנה אל מי שרשם לה את התרופה. יש צורך להבהיר המטרה אשר לשמה נרשמה, והאם אכן הבעיה החדשה קשורה לתרופה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

07/12/2017 | 17:06 | מאת: יעל

לויקופטיה וסקולרית מתונה, ללא עדות לתהליך פעיל תוך-גולגולתי תודה

ליעל שלום, יש לפנות להבהרה אל מי שהשתמש בו. בברכת בריאות, כרמל ערמון

07/12/2017 | 16:30 | מאת: ש. דניאלי

ראשית תודה רבה על הפורום המועיל והיעיל. יישר כוח. אשמח לקבל תשובה לשאלה הבאה : דודתי בגיל 70,התלוננה היום על תופעה מוזרה: תיארה סוג של הבזק -אדום בראייה: הסבירה, שהיא רואה באופן מוזר,כתמים אדומים מנצנצים בתוך סיר הבישול, שבתוכו יש אפונה. במשך כמה שניות,נראו לה חלק מתוך גרגרי-האפונה -הירוקה ,חלקם היו בצבע אדום. ביקשה שאסתכל ואומר לה ,מה יש בתוך הסיר. בתוך הסיר,אמרתי לה ,אני רואה גרגרי -אפונה בצבע ירוק בלבד. והיא ראתה בין הגרגרים הירוקים, יש גרגרים אדומים שנוצצים,כמו הבזקים.(בא והולך,,) דודתי מבקשת לברר,מה פשר הדבר ? והאם הבזק אדום בראייה,שהופיע לזמן קצר וחלף,האם זה דורש בדיקה נוירולוגית ? בתודה מראש, דניאל.

לקריאה נוספת והעמקה

לש' דניאלי שלום, כדאי לפנות ליעוץ נוירולוגי. בברכת בריאות, כרמל ערמון

06/12/2017 | 18:45 | מאת: שלי

אתמול נרדמתי על היד והיא היתה רדומה דיי הרבה זמן. כשהתעוררתי היד היתה רדומה.. ניערתי את היד והיא התעוררה לאט לאט אבל עדיין יש לי תחושת עיקצוץ ממש קטנה מאתמול (באצבע הקטנה)... תחושה של כמו שאריות מההירדמות. האם זה יעבור??

לקריאה נוספת והעמקה

לשלי שלום, מקווה שאכן עבר. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום לבעלי כבר שבוע וחצי יש תחושה של לשון רדומה כמו אחרי טיפול שיניים. הוא אכן עשה טיפול קצר שבוע לפני אבל זה היה ללא הרדמה ובצד הנגדי לזה שהלשון רדומה. הלשון גם קצת נפוחה והוא מתקשה לדבר בצורה נורמלית. רופאה משפחה הפנה אותו לנוירולוג. קבענו תור אבל התור הקרוב רק בעוד שבועיים. מה יכולות להיות הסיבות והאם יש צורך לנסות ולהקדים את הבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

לאנסטזיה שלום, בדרך כלל אין יתרון להמתנה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

06/12/2017 | 08:41 | מאת: אתי

שלום רב, מזה כיומיים יש לי תחושה של חום שבא והולך בנקודה מסויימת בכף יד ללא כאב. מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

לקוראי האתר שלום רב, בהופעת תסמינים נוירולוגיים חדשים -- אין טעם להכנס לספקולציות של "מה זה יכול להיות," אלא לפעול באופן מכוון מטרה. אם הם מופיעים פתאום יש לחשוב על אפשרות של שבץ ולפנות מידית לחדר מיון הקרוב. F -- שנוי בפעולת הפנים A -- שנוי בפעולת היד (וגם הרגל) S -- שנוי בדבור T -- הזמן הוא המוח: time is brain -- חייג למד"א והגע לחדר מיון. לרוב תסמינים קלים אינם סימן למחלות קשות, אבל גם מחלות קשות מתחילות לא פעם בתסמינים קלים. גם תסמינים קלים שמופיעים בהדרגה, או באים וחולפים, מחייבים בירור. לכן צריך ללכת להבדק. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום ד"ר, לאחרונה אני מרגישה תחושות של רעד בזרועות, בשכמות ובצוואר בשכיבה במיטה לקראת השינה ובזמן היקיצה בבוקר.אני חא יודעת מה קורה בשינה מבחינת הרעד. הייתי אצל נוירולוג בקופת חולים ששלל מחלת פרקינסון(לסבתי היה פרקינסון). אבל יש לי כיוון אחר והייתי רוצה לשאול את דעתך: אני סובלת מלחץ דם שלעיתים עולה מאוד ובבת אחת. במקרים כאלו, ומאחר שכך טפלו בי מספר פעמים במיון, כשאני במצב כזה אני לוקחת כדור אסריל, וכן כדור הרגעה כלשהו. בבית חולים נתנו לי בעבר קלונקס ככדור הרגעה בתוספת לאסריל, וכשהדבר קורה בבית, אני לוקחת את האסריל עם אלפרליד. אתמול, עלה לי לחץ הדם מאוד, ולקחתי בערב/לילה את האסריל ואת האלפרליד, לחץ הדם אכן התאזן תוך כשעה וחצי, ושמתי לב שמלבד עובדה זאת, גם ישנתי טוב, ולא הרגשתי שום רעד כפי שתארתי בשאלתי הקודמת. בבדיקה שעשיתי וחישוב שלי, הבנתי כי אני לוקחת את כדור ההרגעה - אלפרליד בממוצע פעם בכחודש, וכן לפני זה גם נתנו לי מס' פעמים בבית חולים קלונקס. למעשה ההיכרות שלי עם כדורי הרגעה והשימוש כפי שתארתי לעיל, החלה כאשר הגעתי פעם אחת למיון בבית החולים עקב לחץ דם גבוה. האם התופעה שאני מתארת (הרעד)יכולה לנבוע מכדורי ההרגעה הנ"ל, או שאשאל באופן הפוך - האם כדורי ההרגעה האלו באופן ובתדירות שאני מתארת שלקחתי, יכולים להוות סיכון להופעת פרקינסון ?? ושאלה נוספת וחשוב ברשותך: האם העובדה שהרעידות לא היו קיימות לאחר נטילת האלפרליד אתמול, כן עשויות להעיד על מחלת פרקינסון, וכשמישהו חולה בה ורועד, עשוי להרגיש רגיעה ברעד בעת מתן אלפרליד ודומיו? אוסיף כי אני לוקחת באופן קבוע טריטייס ואספירין ( קרטיה 100) בשל קרישיות יתר בדם . מודה לך על תשובתך .

לקריאה נוספת והעמקה

לילך -- אנא הפני שאלות מורכבות אלה לרופא במפגש פנים אל פנים. הסבר כללי להמלצהזאת: ראיתם אותי נותן תשובה זאת מדי פעם. ודאי רציתם לדעת מדוע. ובכן, יש הבדל בין מסירת מידע כללי לבין עסוק ברפואה. יעוץ פרטני הוא עסוק ברפואה. עסוק ברפואה, כדי שיעמוד בנורמות המקובלות, מחייב יעוץ פנים אל פנים, כולל ראיון ובדיקה. עסוק ברפואה, שלא בהתאם לנורמות המקובלות, מסכן את הפונה, כי מקבל שרות רפואי נחות. למותר לציין -- אני אינני רשאי להעניק שרות רפואי ברמה שהיא מתחת למקובלת. על כן כל המעוניין ביעוץ פרטני מומלץ שיפנה אל רופאיו, כולל נוירולוג במסגרת הציבורית. אם רוצה ביעוץ פרטני ממני -- אשמח להעניקו במרפאתי 077-777-9222. המדור יכול לספק מידע כללי, יכול להפנות למקורות מידע, ולעתים לתת הסברים "על קצה המזלג" אם יש להם (בעיני) ערך מוסף על מה שניתן לדלות מן הרשת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

05/12/2017 | 14:38 | מאת: אופיר

שלום רב, קראתי שצריכת זרחן, למשל בקולה, עלולה להביא לניוון שרירים. האם מדוייק? תודה

לא שמעתי על כך. בברכת בריאות, כרמל

05/12/2017 | 09:22 | מאת: איילה

לוקחת ליריקה 75 פעמיים ביום וזה גרם לי לעלייה במשקל ורוצה לחזור לכדור סימבלטה 60(כדור שלקחתי קודם).האם להפסיק מיידית או בהדרגה והאם לשלב בהתחלה את שניהם?

לקריאה נוספת והעמקה

לאיילה שלום, את השאלה יש להפנות לרופאייך. אין המדור יכול לתת עצות פרטניות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום ד"ר לפני מס' ימים עברתי עקירת שן בינה (ימנית תחתונה). לאחר מס' שעות בהן ההרדמה עברה, הלשון נותרה עדיין מורדמת וללא תחושה של קור/חום/טעם. החשש הוא פגיעה בעצב. רופא השיניים רשם לי סטרואידים אך התחושה בלשון לא חוזרת. (כבר עברו 6 ימים) הרגשה נוראית. 2 שאלות בבקשה: 1. האם יש טעם לבצע דיקור סיני והאם הדבר לא עלול לעשות יותר נזק לעצב הפגוע? 2. האם יש צורך לקבוע תור לנוירולוג? או שזהו רק תחומו של רופא השיניים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רצוי להמשיך להיות בקשר עם רופא השניים ונהוג לפי המלצותיו. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום רב בתי, קצינה בצבא , נחבלה בנפילה. קיבלה מכה בכתף ובראש ובעיקר כנראה זעזוע של כל הגוף.היתה מאושפזת שלושה ימים בבית חולים. עברה סיטי ו mri של הראש וכן בדיקות של רופא עיניים עקב בעיה בשדה הראיה. עבר חודש והיא סובלת מכאבי ראש חזקים שמשככי כאבים לא עוזרים. ועדיין סובלת מאיבוד שדה ראיה בעין אחת . מה אפשר לעשות כדי לעזור לה? תודה טליה

לקריאה נוספת והעמקה

לטל שלום, כדאי שתשוב ותתיעץ (נוירולוג, רופא עיניים). אם לאלה שכבר ראתה אין מענה - אז עם אחרים, הכל בהפניית הצבא. בברכת בריאות, כרמל ערמון

04/12/2017 | 06:51 | מאת: חברה

שלום, חברה שלי מאבדת לעיתים קרובות את שיווי המשקל ונופלת. כל הבדיקות שעברה (סי-טי ראש, אא"ג, עיניים) וכן בדיקות המעבדה - כולן תקינות, ולמרות זאת היא ממשיכה ליפול בתדירות רבה (לפעמים פעמיים-שלוש ביום). מה ניתן לעשות? תודה מראש על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

לחברה שלום, על חברתך לפנות ליעוץ נוירולוגי פרטני (נוסף). בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום רב, אימי סובלת ממגרנות וכאבי ראש חזקים. כל פעם לאחר התקפה חזקה של מגרנה או כאב ראש , אוזן שמאל שלה רטובה מנוזלים. האם ידוע לכם על מה מדובר? הרופא שלה אמר שהיא מדמיינת תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לנעמה שלום רב, סביר שאמך איננה מדמיינת. כדאי לפנות ליעוץ נוירולוגי (נוסף). בברכת בריאות, כרמל ערמון

אני מבקשת לדעת האם בשבוע ה23 להריון אפשר לזהות מומים במוחון. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לשלי שלום -- שאלה שמוטב להפנות למי שעסוקו בשגרה מעקב אחר העובר בזמן הריון. בברכת בריאות, כרמל ערמון

03/12/2017 | 16:31 | מאת: נגמל מעישון

היי, אני בן 30 ומפסיק לעשן בעזרץ תרופת צ'מפיקס ורציתי לדעת אם זה בטוח להשתמש בריטלין או קנצרטה תוך כדי הטיפול בצ'מפיקס. תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לנגמל שלום, תוארו תופעות לואי -- ראה אתר: https://www.ehealthme.com/drug-interaction/chantix/ritalin/ שוחח עם רופאיך, בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום, בת 40, אוקטובר שנה שעברה לאחר כאבי ראש של שבועיים אובחן -דלקת כרום המוח, לא היה ברור איזה כי קבלתי אנטיביוטיקה לפני, קבלתי טיפול אנטיביוטי של 10 יום, עם הטבה שוחררתי הביתה. לאחר כחודש וחצי בבית חזרתי לעבודה, אחרי חודש של עבודה חזרו כאבי ראש יותר גרוע, עשו לי סגירה של BLOOD PACH, אני בבית כבר 9 חודשים, יש הטבה, בהחלה לא יכולתי ללכת, הרגשתי כל צעד בראש, לחץ בראש, צורך לשכב... היום אני מקבלת 50 מ"ג אלטרול, פרולול 10 מ"ג 3 פעם ביום. לא מצליחה לחזור לתפקד כל מאמץ גורם ללחץ בראש, וכל הגוף משתגעה, עשיתי סיטי, MRI, EEG, הבדיקות תקינות. הרופא אומר לי שלא יודע מה לתת לי, הבדיקות תקינות. תקינות אבל יש לי קושי לתפקד, קשה לנסוע באוטו, ללכת לחנות, סתם לעשות דברים, הליכה... מה זה יכול להיות? כמה זמן זה יכול עוד להימשך? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש מקום ליעוץ פרטני מסודר. יכול להיות עם רופאייך, או עם רופא אחר. אם תרצי, אשמח ליעץ לך במרפאתי. 077-777-9222. אנא הגיעי עם כל בדיקות הדימות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

03/12/2017 | 01:52 | מאת: ליריקה

אני מקבלת ביום 30 מ״ג ליריקה המחולקים ל 4 מנות יומיות. לאחרונה החלו להופיע גם התכווצויות וכאבים חזקים בלילה. האם אפשר להעלות את מינון הליריקה ולכמה

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לשאול את מי שרשם את התרופה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

02/12/2017 | 21:31 | מאת: שאול

שלום פרופ'. לפני שבועיים בערך למשך יומיים בערך היה לי צינון מלווה בהרבה ליחה אשר עבר לאחר מספר ימים לפני שלושה ימים התחיל כאב באזור הגבה הימנית ומעליה אשר חלף אחרי כמה שעות אך לאחר כן התחילה תחושה של חלק מהמצח רדום ואין תחושה בו. יש לציין שהמצב כך כבר כמה ימים ואין שיפור פשוט יש תחושה של חלק מהמצח רדום כמו אחרי הרדמה אצל רופא שיניים. מה יכולה להיות הבעיה.

לקריאה נוספת והעמקה

לשאול שלום רב, תסמין נוירולוגי חדש מחייב בדיקה בהקדם. פנה לחדר המיון עם שיוך אוניברסיטאי הקרוב למקום מגוריך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

02/12/2017 | 18:21 | מאת: שיר פרץ

שלום בן 28 עם לחץ בצוואר חולשת שרירים חולשה בידים ברגלים חולשה בגפים קשי בליעה ועודף רוק 5 ימים מה יכולה להיות הבעיה

לקריאה נוספת והעמקה

לשיר פרץ שלום רב, התפתחות מהירה של תסמין נוירולוגי חדש מחייבת פניה מיידית לחדר המיון הקרוב למקום מגוריך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

03/12/2017 | 02:05 | מאת: שיר

אני היתי כמה פעמים במיון בסורוקה בגגל לחץ בצוואר חולשת שרירים והתחיל לי גם חולשה בגפים קושי בהליכה ועכשיו עודף רוק 5 ימים זה חדש במיון משחררים אותי המצב שלי מדרדר עשיתי סיטי עמוד שדרה תקיןן סיטי צוואר פריצת דיסק כבר כתבתי לך כמה פעמים שינתי את השם כי כבר לא נעים לי לרשום כאן בסורוקה לא עוזרים לי וחושבים שאני חרדות רופאת משפחה רשמה רפלקסים ערים התחיל לי לפני שבןעיפ חולשה בגפים ועכשיו עודף רוק מה אני עושה למי פונה בסורוקה לא מתיחסים עלי

01/12/2017 | 15:50 | מאת: דימה

שלום רציתי לדעת מה זה סינדרום הנדל. ורציתי לדעת האם בגליומה מוחית אינדולנטית כדאי להתחיל טיפול כימוטרפי או להשאיר את המצב כמו שהוא?

לקריאה נוספת והעמקה

לדימה שלום, ראי: https://rarediseases.info.nih.gov/diseases/13277/handl-syndrome "Transient Headache and Neurologic Deficits With Cerebrospinal Fluid Lymphocytosis (HaNDL syndrome) is a headache disorder in which individuals experience severe to moderate headache attacks, neurological symptoms, and an increase in the amount of a type of white blood cell in the cerebrospinal fluid (lymphocytic pleocytosis).[1] HaNDL syndrome is most often diagnosed in adulthood, although individuals with ages ranging from 7 to 52 have been reported with this condition. The most common neurological symptoms associated with HanDL syndrome include: weakness on one side of the body (hemiparesis), a feeling of altered sensation down one side of the body (hemisensory disturbances), and a loss of the ability to understand or express speech (aphasia). These symptoms usually last between 15 minutes and 2 hours.[2] The cause of HaNDL syndrome is not well understood; however, researchers have suggested a few potential causes, including migraines, inflammation of the tissue that lines the brain and spinal cord, and viral infections.[2][3] For some individuals, HaNDL syndrome may resolve without treatment, while for others, management of headache and neurological symptoms may be needed.[1][2]" "כאבי ראש חולפים וחסרים נוירולוגיים עם לימפוציטוזה של נוזל מוחי " היא הפרעת כאב ראש שבה אנשים חווים התקפי כאבי ראש חמורים עד בינוניים, תסמינים נוירולוגים, ועלייה בכמות סוג של תאי דם לבנים בנוזל המוחי (לימפוציטית פלוסיטוזה). שאלתך השניה נופלת תחת הכלל "יעוץ פרטני מחייב בדיקה..." בברכת בריאות, כרמל ערמון

ראי גם: https://www.ichd-3.org/7-headache-attributed-to-non-vascular-intracranial-disorder/7-3-headache-attributed-to-non-infectious-inflammatory-disease/7-3-5-syndrome-of-transient-headache-and-neurological-deficits-with-cerebrospinal-fluid-lymphocytosis-handl/

27/11/2017 | 20:31 | מאת: אבי

שלום האם ידועות התוויות נגד כלשהן לנטילת פרוביג'יל/מודפיניל במקרים של פסוריאזיס קל? תודה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

לאבי שלום, MODAFINIL אינו ניתן כטיפול בפסוריאזיס. ראה מאמר משנת 2011: https://pdfs.semanticscholar.org/f8ca/ad3400844e56d3b353fd89ee64833cae60a7.pdf לפיו מודפיניל נקשר להתפרצות מחלה קיימת אך לא לגרימת המחלה מלכתחילה. לא דווח במאמר שכיחות התופעה. מקווה שמידע זה הוא לעזר. לגבי החלטה טיפולית פרטנית -- חיי להתיעץ עם רופאיך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

27/11/2017 | 15:26 | מאת: חלי

ביתי עשתה אמריי מוח והתשובה היתה התוויה קלינית המיפרזיס משמאל. מה פרוש המושג הזה. האם זה שיתוק מוחין או דבר אחר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לחלי שלום רב, "התוויה קלינית" היא סיבת בצוע הבדיקה, ולא תוצאותיה. פרוש המושג "המיפרזיס משמאל" הוא חולשה של צד שמאל. על תוצאות הבדיקה יש לשוחח עם מי שהזמין אותה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

27/11/2017 | 13:30 | מאת: אביטל

בת 34 ברקע מחלת כליות כרונית מסוג IGAN . מלבד זה אני כבר שנים מאובחנת כסובלת ממיגרנות. הוצע לי בעבר שימוש בדרלין, למיקטל, אימיטרקס וכו'.התרופה היחידה שהעזתי ליטול היא אימיטרקס שמעט עזרה אך האירעים באים בתדירות גבוהה. הייתי במעקב אצל מס' נוירולוגים שרצו לתת לי תרופות אנטיאפילפטיות כמו דפלפט אך לא נטלתי אותה. מנסה להסתדר עם אימיטרקס ואופטלגין. מס' פעמים נשלחתי לבצע בדיקת אי אי גי. פעמיים יצאו פתולוגיות ופעם אחת תקינה. ולכן הוצאו לי תרופות אנטיאפלפטיות שהבנתי שעוזרות גם למיגרנה. בתאריך ה 14/11/2017 ביצעתי עוד אי אי גי ואשמח לקבל הסבר על התוצאה עד שאגיע לנוירולוג. התשובה שנכתבה לי היא: תרשים בערנות- רקע כללי סדיר וסימטרי נרשמה פעילות בטה קדמית ואלפא אחורית 9-10 לשנייה המגיבה לפתיחת עיניים לעיתים מעורבת בגלי תטא ללא תגובה פתולוגית באוורור יתר או גירוי פוטי. לציין בדקה ה 3.09 של הבדיקה קטע בודד של פעילות זיז וגל פרונטו צנטראלי למשך שתי שניות. לסיכום: אי אי גי בערנות במשך 30 דקות עם גירוי פוטי והיפרוונטילאטיה חורג מהתקין. בשל אטיות כללית קלה לא קבועה ופעילות אפילפטיפורמית אינטר איקטלית פרונטו צנטראלית ממליץ לבצע אי אי גי בחסך שינה. אשמח לדעת מה אומר הפיענוח הנ"ל. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לאביטל שלום רב, הבדיקה איננה תקינה. ראי: "אי אי גי בערנות במשך 30 דקות עם גירוי פוטי והיפרוונטילאטיה --- חורג מהתקין. בשל אטיות כללית קלה לא קבועה ופעילות אפילפטיפורמית אינטר איקטלית פרונטו צנטראלית ". על כן כדאי לשוב ולפנות לרופא שהזמין את הבדיקה כדי לשוחח על משמעותה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

27/11/2017 | 08:56 | מאת: מאיה

איזה בדיקות גנטיות יש לבצע לאבחון מוקדם של מוטציות גנטיות הקשורות לפרקינסון ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

למאיה שלום, תשובה לשאלתך מחייבת יעוץ גנטי פרטני. ככלל -- יש הבדל אם האדם כבר הראה סימנים של המחלה (אזי ההפניה ליעוץ הגנטי כדאי שתתואם עם הנוירולוג שראה). אם מדובר באדם ללא תסמינים השקולים מורכבים יותר, לפי המצאות או העדר קרובי משפחה להם היתה מחלת פרקינסון, ולפי אם נשאים של מוטאציה ידועה או לא, או לא נבדקו. על כן -- יש צורך ביעוץ גנטי פרטני. בברכת בריאות, כרמל ערמון

26/11/2017 | 22:55 | מאת: אנונימית

שלום. אני כבת 19 ומזה כשלוש- ארבע שנים יש לי מעין תקופות כאלו בהן אני חווה עקצוצים בכפות הרגליים (בעיקר) ולעתים בכפות הידיים. זה התחיל כשהייתי בכיתה י''א ועברתי כמה בדיקות כולל הולכה חשמלית ו- MRI, אך הכל יצא תקין. יש לציין שזה בא והולך, ומופיע בעיקר בתקופות החורף. אני חוששת מאוד שמדובר בטרשת נפוצה או בנוירופתיה ואף במחלות עצביות גרועות מאלו, למרות שכל הבדיקות (שנערכו לפני ארבע שנים) לא הראו על בעיה. אשמח לעזרתך.

לקריאה נוספת והעמקה

לאנונימית שלום, יעוץ בפרטני מחייב בדיקה. אם מבקשת לעבור על הממצאים עד כה ולשוחח על האפשרויות האבחנתיות -- צריכה לקבוע תור מסודר. יכול להיות איתי, או עם כל נוירולוג לפי בחירתך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

26/11/2017 | 19:22 | מאת: איתי

שלום רב, שמי גיתי בן 29, אסטמתי, חולה באי ספיקה לבבית בינונית ואי צניחת מסתם מיטרלי. לאחרונה, בשל טינטון באוזן שמאל פניתי לבדיקת mri. מבין התוצאות נרשם "הצפים מוקדים זעירים של הארכת זמני הרפיה בסדרות flair/t2 בחומר הלבן בגובה הצנטרום סמיאובלה משני הצדדים. כמו כן הבלטת מרווחים פריווסקולרים. אשמח לפירוש האבחנה? האם מצריך טיפול? שימוש באספירין כפי שנאמר לי מאחד הרופאים בקהילה? בהתייחס למחלות הכרוניות שציינתי.(לב, אסטמה)

לקריאה נוספת והעמקה

לאיתי שלום רב, פרוש בדיקה צריך להעשות על ידי מי שהזמינה ובדק את האדם בו מדובר, ובהתיחס לסיבת הבדיקה ומחלותיו. ראה גם "יעוץ פרטני מחייב בדיקה..." בברכת בריאות, כרמל ערמון

26/11/2017 | 19:13 | מאת: דנה

עברתי ניתוח פתוח להוצאת ציסטה בקרסול שהייתה בדיוק על העצב ולחצה על העצב. הציסטה הייתה גדולה ולחצה חזק על העצבים כעת לאחר הנתוח הקשה הזה יש לי זרמים, דקירות, הירדמות של כף הרגל, אני לא יכולה ללכת ולדרוך על הרגל מדוע הזרמים ברגל בלתי פוסקים? האם העצבים מתו בגלל הניתוח? הנוירולוג אמר שגוש של הציסטה הענקית שהייתה לי לחצה על העצב בכף הרגל ונגרם נזק לעצב. ושלעצב יש "זיכרון " ושיש לי עכשיו פגיעה עיצבית. איך זה יכול להיות שלמרות שעשיתי ניתוח לפני שבוע עם תפרים וסיכות יש לי לחץ על העצב ועיקצוצים ודקירות וזרמים? הכאבים בלתי נסבלים וקשים מנשוא! יש לי דקירות בכף רגל, זרמים בלי הפסקה, נימול , כמו סכינים שדוקרים לי את הרגל. איך אפשר להחזיר את העצב שנפגע? איך אפשר להפסיק את הזרמים האלה? האם נגרם לי נזק בלתי הפיך לעצב כתוצאה מהניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

לדנה שלום רב, אלה שאלות טובות שיש להפנות אל רופאייך. אם תרצי התיחסות פרטנית נוספת -- קבעי תור מסודר. ראי גם: "יעוץ פרטני מחייב בדיקה..." בברכת בריאות, כרמל ערמון

26/11/2017 | 13:20 | מאת: אפרים

בת 59 הופנתה לבדיקת eeg עקב אירוע של התעלפות/פירכוס ה eeg נעשה בערנות ואשמח להסבר כללי על הממצאים "תרשים ערנות מראה רקע סימטרי סדיר, מורכב מאלפא 8-12 מ/ש מעורב בביטא קדמיים. באזור טמפורלי שמאלי נרשמו גלים איטיים מחודדים אשר בולטים מן הרקע" סיכום: פעילות איטית מחודדת טמפורלית שמאלית. אשמח לדעת האם ישנה כאן איזשהי הפרעה בתפקוד המח?, פעילות לא תקינה? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לאפרים שלום רב, הבדיקה איננה תקינה ומחייבת התייחסות. אנא פנה בהקדם למי שהזמין את הבדיקה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

26/11/2017 | 11:09 | מאת: יצחק

מזה כשנתיים, במעבר מאזור אפל לאזור מואר יותר אני מרגיש הרגשה דומה לזו שכאילו משהו נופל עלי ופלג הגוף העליון מתכופף כלפי מטה בצורה לא רצונית, אודה לעזרתך,

ליצחק שלום, קשה לי לנחש במה מדובר. רצוי שתפנה לנוירולוג ליעוץ פרטני. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום בבדיקת MRI נמצא שיש ממצא בעצם פריטאלית שמאלית ספק מעורבות דורלית ולכן יש צורך לעבור ניתוח קרניוטומיהו/או קרוב לודאי קרניופלסטיקה לאחר הסרת העצם המדוברת שאלתי מי המומחה הגדול בתחום לעשות ניתוח אם בכלל קיבלתי חוות דעת של דוקטור נבו מרגלית אך מעונין בעוד חוות דעת יש לציין כי לפני כ שנה ויותר היה בCT ממצא המצביע על ציסטה בעצם המדוברת

לקריאה נוספת והעמקה

לאברהם שלום רב, אין אפשרות לתת יעוץ פרטני במסגרת פורום זה. ראה פרוט תחת "תזכורת..." בברכת בריאות, כרמל ערמון

25/11/2017 | 13:29 | מאת: איתן

שלום רב אני בן 38. מזה כ18 שנים לא סבלתי מהתקף גראנד מל. היו לי 4 התקפים סך הכל עד לפני 18 שנים הראשון בגיל 14.5. כולם גראנד מל. אני נוטל למיקטל 200 מג ליום. לפני מספר חודשים היה לי סטרפטוקוק קיבלתי מוקסיפן וחוויתי התקף אלרגיה לא פשוט והגעתי למדא שם הזריקו חי והרגיעו את התקף האלרגיה. הייתי בלחץ גדול מאוד ובזמן שהותי שם החלו טיקים בגוף בעיקר בחזה (כלליים לא בראש). שאלתי מומחה גדול אלרגןלוג אמר שטיק יכול להיות סימפטום של התקף אלרגי גם אולי בגלל הלחץ אךרגולוג אחר אמר שסביר שזה אפילפטי. אציין כי באותו רגע ביקשתי אסיוול וזה נרגע אחרי 20 דק בערך. לא יודע מה זה. השאלה שלי היא לגבי ציפרלקס. אני נמצא לעיתים מדי מספר שנים בתקופות משבריות של חרדה שיוצר גם דכאון וקושי תפקודי. אני שוקל לנסות ציפרלקס ( אחרי שניסיתי אמצעים רבים) כדי לבחון אולי ייטיב עימי לפחות לתקופה זמנית. מה שמפחיד אותי שקראתי שזה יכול לעורר או לגרום להתקפים אפילפטיים וזה בקטגוריה של תופעות לווואי בשכיחות לא ידועה. לאור הרקע האישי שלי כפי שתיארתי ובהקשר הציפלקס האם תוכל לומר לי שבאמת התרופה בעייתית ולא מומלצת לחולי אפילפסיה גם אם הם מאוזנים? האם יש תחליף טוב אחר שידוע לך לחולי אפילפסיה ? מאוד חשוב לי לתת הזדמנות לתרופה שעשתה שינוי חיובי להרבה אנשים אבל החשש לאור מה שאני קורא. אודה לתשובתך איתן

לקריאה נוספת והעמקה

לאיתן שלום, שוחח על חששותיך עם רופאיך. אין אפשרות לתת יעוץ פרטני בהתכתבות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

02/12/2017 | 22:02 | מאת: איתן

לא ברור למה קיים הפורום. השאלות ששאלתי היו כלליות ורוחביות לחולי אפילפסיה.