נגישות
נגישות

פורום נוירולוגיה - מבוגרים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
בפורום נוירולוגיה - מבוגרים נעסוק במערכת העצבים, מחלות נוירולוגיות, דרכי בירור, טיפול ומניעה. אשמח לענות ולהגיב על כל שאלה שתתקבל בנושא בעיות נוירולוגיות של מבוגרים.
2817 הודעות
2613 תשובות מומחה

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים

22/01/2018 | 10:48 | מאת: נטלי

היי. מזה כמה חודשים יש לי חולשה בידיים וקושי להרים דברים כבדים. בנטסף מרגיש לי כאבים בשרירי הידיים עד כדי רעידות לפעמים בהרמת דברים קלים כמו כפית . בצעתי בדיקות דם. הכל היה תקין מלבד בדיקת קריטנין שהראתה תוצאה של 0.49. מתחת לנורמה המתחילה ב 0.51. האם יש לי ממה לחשוש ? האם זה מעיד על מחלת שרירים מסוכנת ? הופנתי לבדיקת emg האם יש עוד בדיקות שעליי לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

לנטלי שלום רב, לרוב עדיף להגיע לאבחנה של תסמינים חדשים כגון חולשה בזריזות. אם התסמינים מגבילים את תפקודך, או הולכים ומחמירים -- סביר שתפני להערכה נוירולוגית דחופה עדכנית במסגרת חדר מיון של בית חולים אוניברסיטאי, כדי שתהיה החלטה מפורשת לגבי משך הזמן הסביר להשלמת הברור, או לחליפין יוחלט להשלימו באשפוז. מעבר לכך -- יעוץ פרטני מחייב בדיקה ואינו יכול להעשות בהתכתבות אלקטרונית. ראי הפוסט שלי מיום 14 לחודש. בברכת בריאות, כרמל ערמון

22/01/2018 | 00:12 | מאת: יורי

שלום, האם כשיש מחלת פרקינסון היא יכולה להתחיל ברעד בלבד, או שיחד עם הרעד קיימות תופעות קליניות , או ליקויים קליניים שמתלווים למחלה ? האם רעד בלבד מספיק לאבחון ? במילים אחרות : האם בדיקה קלינית תקינה יחד עם נוכחות של רעד( לא בזמן הבדיקה), יכולה לשלול אבחון של המחלה? רק רעד יכול להצביע על קיום המחלה? תודה על תשובתך, יורי.

לקריאה נוספת והעמקה

ליורי שלום רב, כאשר שואלים "האם יכול להיות" התשובה שהטבע נותן, במקרים רבים, היא "יכול להיות." באופן כללי -- התהליך הביולוגי שמתבטא בשלב מאוחר (מבחינתו) כמחלת פרקינסון מתנהל לו במשך שנים לפני שמראה איזו סימן שהוא. תחילה יכול להראות סימנים קלים, או סימנים מדי פעם, ואינו מחוייב, ביום שמראה את הסימן הראשון לקיומו, להפגין את מלוא היקף המחלה, באופן שניתן יהיה לאבחנה כפי שניתן, לאחר שהיה נראה קלינית, במשך חודשים ושנים. עניין הבדיקה התקינה היא גם פונקציה של עתוי, וגם פונקציה של בודק. אם שאלתך נוגעת לאדם מסויים בנסיבות מסוימות, המקום לקבל תשובה מכוונת למצבו הוא יעוץ פרטני. בברכת בריאות, כרמל ערמון

21/01/2018 | 23:37 | מאת: ליאה

שלום, אני בת 38 מזה כ 3 חודשים יש לי הרגשת דופק או כמו בועות לסירוגין במהלך היום באזור של ה רכה השמאלית. אין כאב משמעותי אבל זה מלחיץ ולא נעים. תחילה קישרתי זאת למחזור כי בסמוך לפעם הראשונה קיבלתי ווסת, אבל לאחרונה זה מופיע כמעט כל יום. אינני סובלת מכאבי ראש, וביצעתי דופלר צווארי שיצא תקין (נשלחתי לבדיקה בגלל כאב בחוליות הצוואר). בכל אופן, אודה לדעת האם יש מקום לדאגה או מקום לבדיקות נוספות?

לקריאה נוספת והעמקה

לליאה שלום רב, רצוי להמשיך להתיעץ עד לקבלת תשובה לשאלה, מה מקור ההרגשה החדשה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

21/01/2018 | 18:30 | מאת: דור

רציתי לשאול באופן כללי אם האונה הימנית בראש מפסיקה לעבוד האם אפשר לתפקד רק עם השמאלית תודה

לדור שלום, חצי המוח הימני שולט בהפעלת צד הגוף השמאלי, בתחושות משמאל, בראיה משמאל, בזהוי פנים וצורות, בהתנהגות נורמטיבית, ברגש, במוטיבציה, באינטונציית הדיבור ובפענוח צלילים, ולעתים במי שיד שמאל היא היד בה כותבים - גם בפענוח שפה ודיבור. על כן קשה מאד לתפקד ללא מחצית המוח הימנית. בברכת בריאות, כרמל ערמון

21/01/2018 | 11:16 | מאת: דנה

שלום רב, אבא שלי בן 67. עקב כאבי ראש חזקים נשלח לבדיקת דופלקס עורקי הצוואר. אודה מאוד לעזרה בהבנת תוצאות הבדיקה והסבר כיצד אפשר לטפל בממצאים והאם יש צורך בביצוע בדיקות נוספות. בדיקת דופלקס עורקי הצוואר: צד ימין: קרוטיס משותף ACC - לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי ACI - נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגניים מסויידים במוצא העורק הגורמים להצרות פחות מ - 50%. קרוטיס חיצוני ACE - נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגניים במוצא העורק. זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס - כיוון וזרימת דם תקינים. צד שמאל: קרוטיס משותף ACC - נמצאו רבדים טרשתיים הומוגנים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי ACI - נמצאו רבדים טרשתיים הומוגנים מסויידים במוצא העורק הגורמים להצרות פחות מ - 50%. קרוטיס חיצוני ACE - לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס - כיוון וזרימת דם תקינים. אודה מאוד לעזרה בהבנת תוצאות הבדיקה והסבר כיצד אפשר לטפל בממצאים והאם יש צורך בביצוע בדיקות נוספות. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לדנה שלום רב, ראי הפוסט שלי מיום 14 לחודש בעניין הסבר תוצאות בדיקה. פני לרופא שהזמין את הבדיקה לשם קבלת הנחיות כיצד לנהוג. בברכת בריאות, כרמל ערמון

21/01/2018 | 07:36 | מאת: שרה

התחלתי לפני שבועיים טיפול מונע במגרנה בקלוניריט . מבקשת לדעת תוך כמה זמן אני אמורה להרגיש שיפור?

לקריאה נוספת והעמקה

לשרה שלום רב, מתוך עלון לרופא: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/Rishum_2_276597716.pdf יתכן שידרשו 2-4 שבועות עד שהתרופה תשפיע. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום לפני חודשיים החלו כאבי ראש קלים באים והולכים בכל שעות היום. הכאב עמום נמשך דקות ונעלם, וזז למקומות שונים בראש כמו מצח, חלק עליון, רכות, צד ימין עליון. אין סימפטומים אחרים. אחרי שבועיים של כאב נשלחתי ל CT ראש. התוצאות נשלחו לרופא המשפחה. מאז, הכאב כמעט נעלם. עבור 3 שבועות מאז הבדיקה של ה CT. לא היה לי זמן לחזור לרופא המשפחה לקבל תשובה והאמת שאני דיי חושש מזה, שמע ימצאו איזו ממצא מקרי... השאלה: האם העובדה שהמרפאה (כללית) לא יצרה איתי קשר מבטיחה שתוצאות תקינות? הא יש מערכת התראה לרופא במקרה וחלילה יש ממצא משמעותי כגון גידול או דימום? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לחנוך שלום, עליך להיות פעיל בחתירה לדעת מה תוצאות הבדיקה. אסור לצאת מתוך הנחה שמישהו אחר ידאג לידע אותך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

19/01/2018 | 09:39 | מאת: שירן

מרגישה קצת מטומטמת לשאול אבל בכל זאת... כי זה פשוט לא הגיוני.. שלשום בטעות קולגה מהמשרד שם את רגל הכסא שלו על כף הרגל שלי בלמעלה (באמצע לא קרוב לאצבעות) והתיישב. קם אחרי שניה בגלל שצעקתי. שלשום היתה נפיחות שירדה. זה כואב מאוד בעיקר בנגיעה או בתוך נעל. ומאתמול בצהריים אני מרגישה כאב באצבעות של הרגל כאילו הן מתפרקות... ומידי פעם אני לא מצליחה להזיז אותן הן מתקבעות. היום בבוקר אני בקושי הולכת בעיקר בגלל האצבעות (למרות שהכסא היה לא על האצבעות). ואתמול בערב התחיל לי כאב בדיוק באותו מקום ביד שמאל, בלי קשר לכלום לא קיבלתי שום מכה אבל זה ממש אותו סוג כאב. פתאום אני לא מצליחה להזיז את האצבע ומאוד כואב לי. מה הקשר בין היד לרגל אם בכלל? אתמול (חמישי) הלכתי לעבודה רגיל למרות הכאבים החזקים אם זה משנה. אם הייתי עובדת היום שישי בוודאי לא הייתי הולכת בגלל הכאב החזק. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לשירן שלום -- פני להבדק על ידי רופא. מכיוון שמחמיר -- בחדר מיון הקרוב למקום מגורייך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

19/01/2018 | 09:22 | מאת: נעמה

שלום ד"ר, רציתי לשאול אם במחלת פרקינסון יכול להיות מצב שכאשר קיים רעד, הוא מדי פעם מפסיק ונעלם לזמן מה, באדם שלא לוקח שום תרופה להקלת הרעד, ושום תרופה אחרת הקשורה לפרקינסון ? כלומר האם במחלה זאת (ללא טיפול) עשוייה להיות הפוגה ברעד (הפסקה מוחלטת) לתקופה מסויימת? תודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

לנעמה שלום, התשובה הקצרה היא "כן". בברכת בריאות, כרמל ערמון

17/01/2018 | 11:17 | מאת: יצחק זילבר

שלום רב לכם. אני בן 79 וכבר שש שנים שאני חולה פרקינסון. מה עדיף ליטול את התרופות בשעת ארוחת הבוקר בשעה 07.30 למרות שהארוחה מכילה שמן בסלט ובחביתה ובהפרש של שש שעות בארוחת הצהריים שוב לקחת וכך גם בערב או לחכות שעתיים עד שהאוכל יתעכל? ושאלה נוספת. בתרופות שבעלון ההסבר כתוב שליטול את התרופה על קיבה ריקה האם אכילת פרוסת לחם או תפוח נחשבים קיבה ריקה ? בתודה יצחק זילבר

לקריאה נוספת והעמקה

למר זילבר שלום רב, חריגה מהוראות היצרן כדאי שתישקל ישירות בין המטופל לרופאיו. איזון מחלת פרקינסון הוא נושא עדין, וטוב שימצא בידי זוג ידיים אחד. בברכת בריאות, כרמל ערמון

16/01/2018 | 19:01 | מאת: סמדר ברזילי

שלום רב, מבקשת להבין ודרך טיפול. " קאבום ספטום פלוצידום אט ורגה, וריאנט אנטומי." לפני כחודש נירדמה לי השפה העליונה והתחתונה וקצה הלשון ותחושה מוזרה לכיוון עיין ימין.(במהלך טיול בנסיעה בג'יפ) נשלחתי לבירור לאחר תלונה שלי (כעבור יום מהמקרה)בחשד כי עברתי אירוע מוחי קל. מאז לוקחת כדור קרטיה בכל יום. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לסמדר שלום רב, "וריאנט אנטומי" פירושו, שיש מי שזה המבנה אצלה, ללא משמעות כלשהי. באשר ליעוץ לגבי טיפול -- יעוץ מחייב בדיקה. ראי הפוסט שלי בנושא מיום 14 לחודש. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום כשישנו חשד לוסקוליטיס בכלי דם מוחיים. 1. האם יכול להיות שבבדיקת MRI לא מזהים את זה? 2. האם יכול להיות ווסקולטיס בכלי דם במוח בו בזמן שמדדי דלקת בבדיקות דם יהיו תקינות, וכן נוגדנים תקינים? 3. כשב- MRI אין עדות ממשית לקיום דלקת, ובדיקות דם תקינות, ובכל זאת יש חשד (בגלל תופעות מסויימות) מה הדרך לאבחן? צנתור מוחי אבחנתי? ביופסיה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לנועה שלום רב, התשובה מתחילה במצג הקליני -- מה בדיוק קרה לחולה. האם מדובר במחלה של כלי דם גדולים, בינוניים או קטנים. https://emedicine.medscape.com/article/1484146-overview https://emedicine.medscape.com/article/1484146-workup https://emedicine.medscape.com/article/1484146-workup#c4 https://emedicine.medscape.com/article/1484146-workup#c5 לרוב ניתן להגיע לאבחנה משוערת בעזרת דימות. לרוב, אם שוקלים ביופסיה מוחית, היא מכוונת על ידי הדימות, וה"תופעות המסוימות" חייבות לחצות רף של מסוכנות. לאור נדירותה של המחלה -- מצב של מחלה בו הדימות אינה נותנת הכוונה מספקת מחייב התיחסות פרטנית, שאינה יכולה להעשות במדור. אשמח לסייע במסגרת מראפתי. 077-777-9222. נתתי מראה מקום טוב למידע כללי. בברכת בריאות, כרמל ערמון

ולא נהג להחשף לשמש במשך 15-20 דקות כל יום עם פנים רגליים וידיים חשופות בין השעות 11:00 ל 15:00 ממה צריך לחשוש ?

לקריאה נוספת והעמקה

ליחע שלום רב, כעת כשיודע - יקפיד על רמות טובות של ויטאמין D, רצוי באמצע טווח התקין, תוך מעקב, בסיוע רופא המשפחה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

15/01/2018 | 11:08 | מאת: מלודי

שלום דר ערמון שאלתי היא: האם זה בסדר לאדם עם פציאליס צד ימין , (חודשיים) לעבור טיפולי שיניים שכוללות זריקות הרדמה, וסידרת טיפולים מסיבית עקב מחלת חנייכים? ועוד שאלה ברשותך: האם יש קשר בין מחלת חניכיים לפציאליס. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

למלודי -- שאלתך הראשונה - המענה מרופאיו של אותו אדם. לשאלתך השניה -- תואר מקרה של פציאיליס בנוכחות שן מזוהמת: Int J Oral Maxillofac Surg. 2010 Feb;39(2):192-5. doi: 10.1016/j.ijom.2009.12.003. Epub 2010 Jan 13. Unilateral facial nerve paralysis following an infected lower third molar. Al-Muharraqi MA1, O'Sullivan EC. לא מצאתי התיחסות למחלת חניכיים באופן כללי. בברכת בריאות, כרמל ערמון

15/01/2018 | 08:58 | מאת: דנה

שלום, אני מטופלת בלמיקטל 200 פעמיים ביום, מאוזנת כבר 5 שנים. אני נוסעת לחו"ל (טיסה של 4 שעות) ורציתי לדעת האם יש התנגשות בין סטילנוקס כדור שינה לבין הלמיקטל ותופעות לוואי שקשורות לכך. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לדנה שלום - נושא להתיעצות עם רופאייך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום רב, 1. נוירולוג המליץ לסבתי שימוש במניטול - האם מוכר לך שיפור במטופלים בנטילה פומית של מניטול? 2. בנוסף, סבי אובחן לפני כשנתיים כחולה באלצהיימר ומצבו מתדרדר - האם מניטול יכול לעזור לו (למיטב הבנתי המניטול מסוגל לפרק אלפא-סינוקלאיד, המשמש בנוסף פרקורסור של העמילואיד המצטבר במוח אצל חולי אלצהיימר)? תודה רבה דן

לקריאה נוספת והעמקה

לדן שלום, הפורום אינו מועד ליעוצים פרטניים או מתן חוות דעת שניה פרטנית. הסבר מפורט בפוסט ממש מן ה-14 לחודש. אלה שאלות שיש להפנות במי שמטפלים בסבתך ובסבך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

לפונה הנכבדה ולמי שטרם שאלו -- שלום רב: לפני כל תשובה אחרת -- סימני שבץ מתהווה: הופעה פתאומית של פגיעה באחד או יותר מאלה: F -- חייך / חייכי אלי A -- הרם את ידיך S -- דבר(י) אלי - T -- זמן (TIME) הוא מוח אם מופיעים סימנים המחשידים לשבץ יש להגיע לחדר המיון הקרוב מידית באמצעות אמבולנס. אמבולנס - כי אז תעקפי את כל התורים והצוות בבית החולים יהיה מוכן לקלוט ולטפל. יש להגיע ולעבור בירור גם אם הסימנים חלפו עד שהאמבולנס הגיע, או בדרך לבית החולים, או חלפו בידר המיון. ארוע חולף של הפרעה בזרימת הדם לחלק מן המוח (TIA) נותן הזדמנות לברר מה גרם לו, כדי להפחית סכוי להארעות ארוע נוסף, שאולי לא יחלוף (שבץ). ישנם סימני שבץ נוספים שעקרם הפרעה פתאומית בתפקוד, וישנן מחלות שאינן שבץ שמתבטאות בהפרעה פתאומית בתפקוד - על כן כל הופעה פתאומית של הפרעה בתפקוד נוירולוגי מחייבת הגעה מידית לחדר מיון. ניתן להפחית את הסכוי לשבץ, גם במי שיש לו גורמי סכון משפחתיים, או הוא גבר, או מי שהשנים מתווספות לגילו: 1. המנעות מעישון ומסמים אחרים. 2. שמירה על לחץ דם תקין 3. המנעות מהתפתחות סוכרת וטיפול קפדני אם התפתחה 4. שמירה על משקל הולם (יעד BMI לא מעבר ל-27 - אלא אם על בסיס שריריות) 5. שמירה על כולסטרול תקין - על ידי דיאטה הולמת ובמידת הצורך על ידי תרופות 6. פעילות גופנית סדירה. 7.דיאטה מאוזנת (עוזרת לשמירה על משקל, כולסטרול, לחץ דם ומניעת סוכרת מסוג 2) 8. אם ישנה מחלת לב המחייבת נטילת תרופה נוגדת קרישה -- נטילתה באופן סדיר. 9. במקרים מסוימים, ולאחר התיעצות עם רופא - נטילת נוגדי תסיות (כגון אספירין) 10. אם נוטלים תרופות - הקפדה שאינן מגבירות הסכוי לשבץ (במידה שיש אלטרנטיבות - לא תמיד יש), והקפדה שאינן מפריעות לתרופות אשר תפקידן להפחית את הסכוי לפתח שבץ. 11. מי שחווה שבץ או ארוע חולף של הפרעה של אספקת דם למוח לאיזור מסויים (TIA) -- חייב להקפיד על ההמלצות האישיות שקבל מרופאיו לאחר הארוע, תוך מעקב רופאיו. אין זאת רשימה ממצה -- אבל מי שיקפיד בכל אלה יגביר סכוייו לבריאות ולאריכות ימים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

לפוני המדור וקוראיו, ראיתם אותי נותן תשובה זאת מדי פעם. ודאי רציתם לדעת מדוע. ובכן, יש הבדל בין מסירת מידע כללי לבין עסוק ברפואה. יעוץ פרטני הוא עסוק ברפואה. עסוק ברפואה, כדי שיעמוד בנורמות המקובלות, מחייב יעוץ פנים אל פנים, כולל ראיון ובדיקה. עסוק ברפואה, שלא בהתאם לנורמות המקובלות, מסכן את הפונה, כי מקבל שרות רפואי נחות. למותר לציין -- אני אינני רשאי להעניק שרות רפואי ברמה שהיא מתחת למקובלת. על כן כל המעוניין ביעוץ פרטני מומלץ שיפנה אל רופאיו, כולל נוירולוג במסגרת הציבורית. אם רוצה ביעוץ פרטני ממני -- אשמח להעניקו במרפאתי 077-777-9222. המדור יכול לספק מידע כללי, יכול להפנות למקורות מידע, ולעתים לתת הסברים "על קצה המזלג" אם יש להם (בעיני) ערך מוסף על מה שניתן לדלות מן הרשת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

לקוראי המדור שלום, אני מיצר על כך, שישנה תקופת המתנה בין מועד בצוע בדיקה, לבין מועד פענוחה הרשמי, לבין מועד המפגש עם הרופא שהזמין את הבדיקה. אין באפשרותי לפתור בעיה זאת מעל דפי המדור לא רק מן הטעמים הכלליים שצינתי לגבי יעוץ פרטני, שתופסים גם כאן, אלא גם משלשה טעמים מיוחדים שנוגעים לבדיקות דימות: 1. אינני מסתמך על הפענוח בלי לראות את הדימות בעצמי. 2. הסבר משמעות הדימות חייב להעשות בהקשר קליני כולל, דהיינו, הנסיבות בהן הבדיקה נשלחה. לפעמים בדיקה "תקינה" משמעותה שאין מחלה, ולפעמים בדיקה תקינה משמעותה שיש מחלה, לפעמים אחרת, לפעמים גרועה יותר מאשר זאת לה כוונה הבדיקה. לפעמים בדיקה תקינה מחייבת צעדים נוספים. כל זה לא יכול להעשות בהתכתבות. 3. אם אתחיל לעסוק בתרגום תוצאות בדיקות לקהל הפונים - לחלק מן האנשים אמסור "חדשות טובות" ולחלק יש חשש שאמסור "בשורות רעות" בהתכתבות אלקטרונית. הדבר איננו רצוי. על כן חייב להמנע מכך. אני מקווה להבנתכם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

13/01/2018 | 11:06 | מאת: אמיר

שלום רב אני לוקח תרופה ל ADHD (ריטלין sr ) והמליצו לי על תוסף תזונה בשם phospotidilserin משולב עם אומגה 3 - שם המוצר בארץ נקרא טבע - zoom. האם כדאי להפסיק עם הריטלין או האם אפשר להשתמש בשניהם בו זמנית תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לאמיר שלום, יעוץ פרטני מחייב בדיקה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

12/01/2018 | 00:01 | מאת: יהודית

האם אפשר למנוע שבץ מוחי?

לקריאה נוספת והעמקה

ליהודית שלום, לפני כל תשובה אחרת -- סימני שבץ מתהווה: הופעה פתאומית של פגיעה באחד או יותר מאלה: F -- חייך / חייכי אלי A -- הרם את ידיך S -- דבר(י) אלי - T -- זמן (TIME) הוא מוח אם מופיעים סימנים המחשידים לשבץ יש להגיע לחדר המיון הקרוב מידית באמצעות אמבולנס. אמבולנס - כי אז תעקפי את כל התורים והצוות בבית החולים יהיה מוכן לקלוט ולטפל. יש להגיע ולעבור בירור גם אם הסימנים חלפו עד שהאמבולנס הגיע, או בדרך לבית החולים, או חלפו בידר המיון. ארוע חולף של הפרעה בזרימת הדם לחלק מן המוח (TIA) נותן הזדמנות לברר מה גרם לו, כדי להפחית סכוי להארעות ארוע נוסף, שאולי לא יחלוף (שבץ). ישנם סימני שבץ נוספים שעקרם הפרעה פתאומית בתפקוד, וישנן מחלות שאינן שבץ שמתבטאות בהפרעה פתאומית בתפקוד - על כן כל הופעה פתאומית של הפרעה בתפקוד נוירולוגי מחייבת הגעה מידית לחדר מיון. ניתן להפחית את הסכוי לשבץ, גם במי שיש לו גורמי סכון משפחתיים, או הוא גבר, או מי שהשנים מתווספות לגילו: 1. המנעות מעישון ומסמים אחרים. 2. שמירה על לחץ דם תקין 3. המנעות מהתפתחות סוכרת וטיפול קפדני אם התפתחה 4. שמירה על משקל הולם (יעד BMI לא מעבר ל-27 - אלא אם על בסיס שריריות) 5. שמירה על כולסטרול תקין - על ידי דיאטה הולמת ובמידת הצורך על ידי תרופות 6. פעילות גופנית סדירה. 7.דיאטה מאוזנת (עוזרת לשמירה על משקל, כולסטרול, לחץ דם ומניעת סוכרת מסוג 2) 8. אם ישנה מחלת לב המחייבת נטילת תרופה נוגדת קרישה -- נטילתה באופן סדיר. 9. במקרים מסוימים, ולאחר התיעצות עם רופא - נטילת נוגדי תסיות (כגון אספירין) 10. אם נוטלים תרופות - הקפדה שאינן מגבירות הסכוי לשבץ (במידה שיש אלטרנטיבות - לא תמיד יש), והקפדה שאינן מפריעות לתרופות אשר תפקידן להפחית את הסכוי לפתח שבץ. 11. מי שחווה שבץ או ארוע חולף של הפרעה של אספקת דם למוח לאיזור מסויים (TIA) -- חייב להקפיד על ההמלצות האישיות שקבל מרופאיו לאחר הארוע, תוך מעקב רופאיו. אין זאת רשימה ממצה -- אבל מי שיקפיד בכל אלה יגביר סכוייו לבריאות ולאריכות ימים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

11/01/2018 | 11:24 | מאת: הפרעת קשב במבוגרים

אובחנתי לאחרונה בהפרעת קשב וריכוז. האבחון נעשה בגיל 40. רטלין נמצא מראש כלא מתאים, וקבלתי מרשם לאדרל. השתמשתי באדרל פעם אחת, הרגשתי האצה בפעימות לב, עליה בחרדה, קשיי נשימה, ואין שיפור מבחינת ריכוז. 1. האם להמשיך לנסות לקחת את התרופה? (התור לנוירולוג רק בעוד חודש וחצי) 2. פורסם כי עבור 20% מהאוכלוביה, רטלין ואדרל לא מסייעים. מה עושים במקרה כזה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לפונה שלום רב. לא כדאי לקחת תרופה אם היא איננה מועילה ומלווה בתופעות לוואי בלתי נעימות. לרוב הטיפול היעיל כולל שלוב נכון של התערבויות תרופתיות ולא תרופתיות. הפרעת קשב ורכוז אינה מקשה אחת, והטפול צריך להיות מותאם פרטנית למאיינים הספציפיים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום רב, אימי בת 82 עשתה בדיקת MRI כמעקב אחר מניגיומה שהתגלתה לפני כ-20 שנה, שאלתי לגבי מימצא זה: "מוקדי אות בודדים ברצפי T2 פלייר", מה פשר משפט זה?. וזו תוצאת בדיקת ה-MRI במלואה: חדרי המח וחללי ה-CSF ברוחב תקין. קו האמצע שמור. מוקדי אות בודדים ברצפי T2 פלייר. אין עדות למוקדי דמם או הפרעה רסטריקטיבית בדיפוזיה. שוב מודגמת מנינגיומה פריאטלית - עפ"נ קונבקסיטי אחורי משמאל בקוטר 12*11 מ"מ ללא בצקת או סמני לחץ משמעותיים. עם האדרה היקפית בלבד כעת. בחלקה הגדול מסויד. אין עדות למוקדי נוספים האדרה חריגה לאחר הזרקת ח.נ. מעבר קרניו-צרביקלי שמור. מודגם מילוי תקין של הסנוסים הורידיים. לסיכום: לסיכום: ללא שינוי משמעותי בגודל המנינגיומה ההיקפית משמאל כמפורט שאר הממצאים כמפורט. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

למשה שלום, "מוקדי אות בודדים ברצפי T2 פלייר" שכשמם כן הם. רצפי פלייר FLAIR: אחת משיטות הפקת דימות ב- MRI. לרוב הם נטולי משמעות מסוימת כאשר בודדים. במקרים אחרים תיתכן להם משמעות. לשם הבהרה מלאה כדאי שתראה את הדימות יחד עם הרופא שביקש את הבדיקה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום, מזה כחודש יש לי כאבים בקצה הלשון. הכאבים הוחרפו והם גם בחלק התחתון של הלשון עם תחושה של שיתוק (הלשון נופלת וכאילו משתרבבת), דבר שגורם לי לקושי בדיבור ולהגייה לא ברורה של המילים. על מה זה יכול להעיד ? האם זה יכול להעיד על גידול במח או als ? יש לי גם חולשה ברגליים ובידיים, ולעיתים כאבים בשרירי הרגליים והידיים. עשיתי בדיקה EMG שיצאה תקינה אודה על תשובה מהירה תודה על תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

לקובי שלום רב, ראה את הערותי הכלליות לעיל (14.1.2018) לגבי יעוץ פרטני ולגבי פענוח תוצאות בדיקה. הן חלות גם כאן. פנה לבדיקה נוירולוגית. בברכת בריאות, כרמל ערמון

10/01/2018 | 15:04 | מאת: אבנר

שלום, להלן תוצאות בדיקת EMG בגפיים עליונות : שורש-c5 ,שריר deltoid, גיוס ימין-ירוד, גיוס שמאל-ירוד. צורות פוטנציאלים-ימין ושמאל, גדולות פוליפזיות. סיכום:CTS גבולידו צדדי. בבדיקת EMG סימני רדיקולופטיה כרונית C5 דו צדדי. מבקש פיענוח. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לאבנר שלום רב, ראה את הערותי הכלליות לעיל (14.1.2018) לגבי יעוץ פרטני ולגבי פענוח תוצאות בדיקה. הן חלות גם כאן. בברכת בריאות, כרמל ערמון

09/01/2018 | 18:17 | מאת: דוד

מהי המשמעות של תוצאות בדיקת ה-EEG (מה זה אומר"לא סדיר...פעילות אלפא 9מ/ש...")?: "רקע מעט לא סדיר, סימטרי, מורכב מפעילות אלפא 9 מ/ש, הנחסמת בפקיחת עיניים. אין שינוי בנישום יתר ולא בגירוי אור. לסיכום: תרשים תקין. יש לציין קטעי נמנום במהלך הרישום." תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

לדוד שלום, אנא קרא בסיפא "סיכום: תרשים תקין." בברכת בריאות, כרמל ערמון

09/01/2018 | 15:28 | מאת: איתן

בן 32.אובחנתי כסובל מכאב ראש מיקבצי.האם זה יכול לעבור לי? ריזלט ברצף של שלושה שבועות ויותר יכול להזיק? יש טיפול יעיל לכאבים אלו שהורגים את השיגרה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לאיתן שלום, כאב ראש מקבצי נוטה לעבור. אם ריזלט ברצף של שלושה שבועות לא הועיל - כדאי לבחון אפשרויות נוספות. שוב ופנה לרופאים שמטפלים בכך, אם לא פתרו את הכאבים עד כה. אם אין להם פתרונות פנה ליעוץ נוסף. בברכת בריאות, כרמל ערמון

09/01/2018 | 15:20 | מאת: שלומית 44

שלום רב ד"ר, בת 44 מזה מספר חודשים שאני סובלת מזרמים בפנים מצד שמאל ותחושת לחץ מתחת לעין מעל הלסת לכיוון האוזן. נשלחתי לMRI וממצא המרכזי היה : בתחתית האונה הטמפורלית משמאל הודגמה הרחבה של חלל תת עכבישי בעל אותות המתאימים ל- CSF בכל הסדרות המתאימה לציסטה ארכנואידלית בגודל 3.2*2.1 ס"מ הלוחצת ודוחקת את רקמת המח הסמוכה לאחר וכלפי מעלה. האם ישנה סיבה לדאגה? תודה, שלומית

לקריאה נוספת והעמקה

לשלומית שלום רב, לא כדאי לדאוג. כן כדאי לעבור על הדימות עצמה עם הנוירולוג שהזמין, כדי שיראה במו עיניו את הממצא ויחליט אם ישנו איזה קשר בינם לבין הזרמים ותחושת הלחץ. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום, לבתי בת ה23 התחילה בחודשים האחרונים מן תנועה לא רצונית כזו של פתיחת הפה כל כמה זמן. לא היה לה את זה בעבר כלל. היה לה פה ושם מצמוצי עיניים. כשהלכה לרופא אמר לה שאין מה לעשות. האמנם?

לקריאה נוספת והעמקה

לטובה שלום, כדאי לברר גורמים ולבחון פתרונות. לשם כך -- כדאי להתיעץ בזריזות עם נוירולוג בעל עניין בהפרעות תנועה. אם חלה החמרה עד שהיעוץ עם הנוירולוג קורה כדאי לפנות ליעוץ דחוף במסגרת חדר מיון של בית חולים עם סינוף אוניברסיטאי. בברכת בריאות, כרמל ערמון

09/01/2018 | 14:01 | מאת: ימית

שלום ד"ר שמי ימית אני בת 34, בחודשיים האחרונים יש לי תופעה מלחיצה מאוד. אני מתוך חלום מרגישה שאני במציאות. הכוונה, לדוגמא, באמצע השינה התעוררתי והלכתי לחדר של בני בכדי להביא עוד שמיכה לחבר של בני( בכל בחלום) ובאמת הלכתי לחדר להביא שמיכה וחיפשתי את הילד. תופעות מוזרות, אשמח לדעתך וממה זה יכול לנבוע, תודה רבה

לימית שלום, כדאי לבקש יעוץ פרטני עם רופא בעל עניין ברפואת שינה, כדי לסקור את האפשרויות השונות ולהציע פתרונות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

09/01/2018 | 02:39 | מאת: עמרי

שלום. אני בן 35 ללא היסטורית מחלות. כבר שבוע וחצי סובל מתופעות מדאיגות. הכל התחיל יום אחד תוך נהיגה בזרמים בפנים מתחת לעין והפה וקושי לבלוע רוק. תופעה של כמה דקות שחוזרת שוב כל כמה דקות. בלילה הכל היה בסדר יום למחרת היו לי זרמים בכל הגוף ומהפאניקה נסעתי למיון. אחרי בדיקות דם ספירת דם הכל תקין ולא מצאו משהו נוירולוגי. חברים אמרו לבקש כדורי הרגעה ובקשתי מרופא משפחה שהביא לוריוון. מאז יש עדיין תופעות במהלך היום של ניתוק מהסביבה, נמלולים ברגלים ידים, דופק מואץ. קלאסי לחרדה אני יודע אבל אני לא מרגיש שום חרדה מיוחדת או משהו שקרה ( במקרה עברתי עבודה עכשיו אבל אני לא חרד לזה). ב3 ימים האחרונים זה הגיע לשיא שאני לא מצליח לשון. נרדמים לי ידים או רגלים והמחשבות טסות כל 200. לא מצליח להרדם והראש הופך את זה ליותר פאניקה. לקחתי כדור אבל גם הכדור כבר שכנראה לא ככ משפיע. שהייתי במיןן תיאמו ל mri ראש שיהיה לי עוד שבועים אבל חוץ מזה כלום לא נתנו. מה עושים במקרה הזה. חשוב לציין שיש ימים שאני מתפקד סבבה וזה קורה פעם ב ויש ימים סיוט. פשוט הלילות הפכו לקשים. איזה בדיקות אפשר לעשות. איך אני יודע אם צריך פסיכיאטר או המשך בדיקות מול נוירולוג.אני מרגיש מותש מרגיש זוועה החיים שלי התהפכו תודה על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

לעמרי שלום, לעתים כשאין אפשרות לבצע בירור בזריזות במסגרת האמבולארטורית, ומצב החולה מחמיר, גם אם באופן תנודתי -- אין מנוס מלבצעו באשפוז. שוב ופנה לחדר מיון בבית חולים המסונף לבית ספר לרפואה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

14/01/2018 | 16:44 | מאת: עמרי

כרגע המצב לא מחמיר מאז רק משתפר אבל עדיין קיים ואם אני לוקח כדור הרגעה זה עוזר. בכל אןפן אפנה לנוירולוג להמשך טיפול

08/01/2018 | 09:31 | מאת: ענת

שלום, זאת שוב אני בעניין "קרובי משפחה של פרקינסון" . הבנתי שיש מחלות שהן דומות לפרקינסון, באיזה מחלות מדובר, ומה הסימפטומים למחלות אלו? תודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

לענת שלום, למידע נוסף -- אנא קראי תשובה מממצה לשאלותיך באתר של בית חולים שיבא: https://www.sheba.co.il/%D7%A4%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%A1%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%96%D7%9D בברכת בריאות, כרמל ערמון

06/01/2018 | 18:38 | מאת: יעל 1

שלום, איך קורה שלאדם יש פתאום מגרנה ולהרבה זמן? ממה זה נגרם? מה האבחנה המבדלת בין מגרנה לבעיה אחרת או לכאב ראש אחר? תודה

ראי פרוט ב--30.12.2017. האפשרויות רבות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

06/01/2018 | 18:34 | מאת: יעל1

שלום פרופ, יש לי כאבי ראש 4 חודשים מעולם לא היה לי כאבי ראשכאלו ובאופן כללי אינני סובלת מכאבי ראש. הייתי אצל נוירולוג כנראה שזו מגרנה. האם מגרנה יכולה להיות תקועה כל כך הרבה זמן? חשבתי שזה יום יומיים? האם הכדורים כמו אדוויל אופטלגין רוקסט לא אמורים להעלים את זה לגמריי?- או שזה רק משכך כאב( כלומר הכאב עדיין קיים וזה לא מטפל בבעיה) ושאלה אחרונה: האם יש גלולות מסויימות נגד הריון שיכולות למנוע מגרנה? אם כן אילו? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ראי פרוט ב--30.12.2017. האפשרויות רבות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

05/01/2018 | 11:36 | מאת: זוהר

שלום, אמא שלי אובחנה לאחרונה כחולת דמנציה בשלב הראשוני ואני קצת חוששת שממהרים לתת כותרת שאולי בכלל לא מתאימה. קצת רקע. אמא שלי בת 60,אם חד-הורית, יצאה לפנסיה לפני כ5 שנים. כבדת שמיעה (מכשירים בשני האוזניים) וסובלת מתת תפקוד של בלוטות התריס ואינה לוקחת כדורים בגלל זה. מאז היציאה לפנסיה אנחנו מרגישים שחלה התדרדרות בהתנהגות וההבנה שלה. היא מרבה לשכוח איפה היא שמה דברים, מזניחה את העניינים הכספים (לא משלמת חשבונות ומתעלמת מהחובות שנוצרים לה) ולא תמיד מבינה מה אומרים לה (אני מדברת איתה בטלפון ומודיעה שאני לא באה לשבת ואז אחותי אומרת שאמא אמרה לה שאני באה..) כל אלה אכן נראים כמו ספטומים של דמנציה, אבל העניין שבעייני זה לא ברמה כזאת. היא אומנם לא זוכרת איפה היא שמה דברים אבל בסוף הם לא נמצאים במקום שלא קשור כמו לדוג' במקפיא, אלא בתוך תיק שהיא שמה בארון. קראתי שלעיתים יש ירידה קוגנטיבית קלה (MCI) שנגרמת מחוסר ייציבות של בלוטות התריס ותופעות של מצב נפשי והסימפטומים שלה עלולים להיות דומים לסימפטומים של דמנציה. אציין שלפני כשנתיים, אבא שלה נפטר מה שמוסיף התמודדות שמשפיעה על המצב הנפשי. בדיקת C.T יצאה תקינה. אשמח לשמוע חוות דעת, האם ישנה אפשרות שהאבחון שנתנו שגויי ואיזה בדיקות ניתן לעשות על מנת לוודא את זה.

לקריאה נוספת והעמקה

לזוהר שלום רב, אם יש לך ספקות לגבי האבחנה שאמך קבלה - אתה מוזמן לפנות עם אמך לחוות דעת פרטנית מסודרת. שכיח מאד, שמי שקבל אבחנה של דמנציה ירצה שהאבחנה תאושר על ידי נוירולוג נוסף, ויעוץ מסודר היא הדרך לעשות זאת. אשמח לראותכם במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

05/01/2018 | 01:40 | מאת: ערן

שלום אדם שמגיע למיון עם חשד לאירוע מוחי (חולשת פלג גוף, או איבוד ראיה פתאומי). האם תמיד (ובכל מקום) עובר 2 הדמיות CT? כלומר סיטי רגיל ללא חומר ניגוד בכדי לשלול דימומים, וסיטי אנגיו כדי לנסות לזהות חסימות בכלי דם? ומה עושים אם בסיטי אנגיו לא רואים חסימות? והאם טיפול בTPA נותנים רק כאשר ראו בסיטי חסימה או גם אם לא ראו (וכמובן בתנאי שאין דימום) אבל יש סימנים קליניים שמעידים על אירוע מוחי? מה עושים אם בסיטי לא רואים (הבנתי שגם לא תמיד רואים עדות בסיטי בשעות הראשונות לאחר האירוע)? בעצם אדם יכול לקבל אירוע מוחי שבתיאוריה אילו היתה מבוצעת הדמיית MRI היו יכולים לזהות את החסימה? ובעצם ישנם אנשים שעברו אירוע מוחי ויכלו להציל את התפקוד שלהם, אלא שבגלל שMRI לא זמין במסגרת מיון, הם לא קיבלו את הטיפול TPA או צנתור מוחי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לערן שלום רב, תודה על שאלותיך. אשיב בהכללות, מתוך דגש שבכל חולה שבץ מקבלים החלטות פרטניות, שיכולות לעתים לא לחפוף לגמרי את ההכללות. יצויין שהתחום משתנה, ותשובה היום עלולה להיות פחות מדוייקת מחר או בעוד מספר שבועות או חודשים. באופן כללי -- החלטה על שמוש ב- TPA מבוססת על המצג הקליני של שבץ והעדר דימום ב- CT ללא חומר ניגוד, תוך הבאה בחשבון של מספר מצבים שיכולים להחריג את המטופל מלקבל TPA. החלטה על טיפול פולשני אנדו-וסקולארי מותנית בכך שתהיה מטרה - כריש שניתן לסלק בכלי דם בינוני עד גדול - ובמספר שיקולים נוספים, שהעקרי בהם הוא עדות לרקמה שניתן להציל, כאשר נפח הרקמה שאינה ניתנת להצלה אינו גדול מדי. בדיקת CTA מאפשרת קבלת מידע זה. העדר חסימה של כלי דם בינוני עד גדול ב- CTA לא תמנע טיפול ב- TPA, אך בהעדר חסימה -- אין צורך לבצע טיפול פולשני - כי אי אפשר לפתוח מכנית מה שאינו חסום. אין צורך בבדיקת MRI כדי לקבל החלטות אלה. על כן לא נתקלתי באנשים שאת תפקודם ניתן היה להציל "לו רק היה MRI בחדר מיון." ישנם מקומות ש- MRI זמין מאד, ואז ניתן לשלבו באופן שגרתי, כמקור מידע נוסף. יתכנו מקרים נדירים יחסית שבהם השבץ קל והתמונה אינה ברורה, ובצוע MRI יכול להבהיר אותה. ההנחיות המקצועיות אינן בונות על כך ש-MRI יהיה חלק הכרחי בתהליך קבלת ההחלטות. כל האמור לעיל יכול להשתנות, עם קבלת מידע חדש. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום רב אבי מקבל טיפולי ECT הייתה תקופה שזה היה אחת לשבועיים, לאחר מכן אחת לחודש ותמיד היה ללא תופעות לוואי למעט בפעמים הראשונות שהוא היה מבולבל (לדוגמה חושב שהמנורה מעל המיטה יורדת או שהוא מנסה עם הידיים לתפוס משהו רואה באוויר בזמן האחרון הייתה קצת נסיגה בהטבה שהוא חש בעקבות הטיפולים והפסיכיאטרית העלתה לו את הטיפול ל -2 פעמים בשבוע, והתופעות שתיארתי למעלה חזרו עוד פעם וזה מה שקורה אתו ב - 3 ימים האחרונים, הוא גם נפל פעמיים, מבחינה קוגניטיבית הוא בסדר אין לא בעיית זיכרון יש לא ידע רב בכל נושא שמדברים אתו, הוא יכול לענות בצורה נכונה על כל מה ששואלים אותו, דיברנו אם הפסיכיאטרית והיא אמרה שתוריד לו את הטיפול לפעם אחת בשבוע ושרופא משפחה יבדוק אותו גם, שאלתי היא האם זה מצב זמני? האם יש קשר לצפיפות הזמנים של הטיפולים זה קרה?

לקריאה נוספת והעמקה

ללי שלום, שאלתך נוגעת לטפולים הפסיכיארטיים. אנא פנה לרופאי אביך עם שאלותיך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

03/01/2018 | 16:54 | מאת: המתעניין

שלום רב! אני מתעניין בקשר לדודי כבן 70, לפני כ 3 שנים החל לסבול מסוג של גמגום כמו "בליעת מילים" בסוף משפט ולאט עם הזמן החמיר עד כדי חוסר יכולת לתקשר בדיבור. ביצע CT ללא ממצאים מיוחדים האבחנה ע"י רופא השיניים (חוסר יכולת להחזיק את הפה פתוח לאורך זמן) וע"י קלינאית תקשורת היא רפיון בשרירי הפה קיבל תרגילים מקלינאית התקשורת ללא תוצאות עד עתה הדבר גורם לו לעצבות ולאי יציאה מהבית למקומות שצריך לתקשר (זה כמו גמגום קשה) האם יש דרכים נוספות לעזור לו?

לקריאה נוספת והעמקה

למתעניין שלום רב, כדאי שדודך יגיע לאבחון נוירולוגי. אם יש דבר גרוע יותר מאשר לפתח בעיה שנשמעת כבעיה נוירולוגית, זה לפתח את הבעיה הנ"ל ולהסתובב ללא אבחנה. ברור שאינני יכול לעסוק באבחון בהתכתבות. אשמח לראותו במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

03/01/2018 | 12:19 | מאת: ענת

שלום, קראתי שנוכחות של עובש על קירות הבית, וחשיפה קבועה ומתמשכת של אדם לנשימה בסביבה של עובש ופטריות, עלולה לגרום לנזקים נוירולוגיים, בין השאר לרעד. האם ידוע לך משהו על כך ? ואם כן, האם הנזק הוא הפיך ? תודה

לענת שלום, לא ידוע לי דבר על כך. יש הסוברים שאין ממש בהשארה שהצגת. ראי: http://users.physics.harvard.edu/~wilson/soundscience/mold/lees.html בברכת בריאות, כרמל ערמון

02/01/2018 | 18:12 | מאת: הופ

ביצעתי mri מוח מצב התשובות: .T1,T2,FLAIR,DTI,SWI בסדרות בוצעה הבדיקה מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים רחבה כביטוי לאטרופיה. גם הפעם מודגמים שינויים נרחבים באות בחומר הלבן עם מעורבות של הקורפוס קלוסום ללא עדות למוקדים בגומה האחורית. לאחר הזרקה אין עדות להאדרה פתולוגית. בהשוואה לבדיקה הקודמת אין מוקדים חדשים. אין עדות לממצא אחר. לסיכום: תהליך דמיאלינטיבי כרוני יציב. האם בהכרח מתאים לתסמונת susac או שיתכן ומתאים גם ל ms? האם היה ומדובר בתסמונת susac שהבהתי לעיתים חולפת לאחר מספר שנים יכול שיתפתח גם ms? האם יכול להיות שמדובר בms וחא בהכרח ב susac? האם הטיפול בשתי המחלות שונה? האם בשתי המחלות יש פגיעה במיאלין? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

להופ שלום רב, MS ומחלת SUSAC הן מחלות שונות. התיחסות פרטנית אל מצבך או הבדיקה שעברת מחייבת התיעצות מסודרת. ראי גם "יעוץ פרטני מחייב בדיקה." אשמח לראותך במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום רב, בת 20 בריאה , ברקע- יש בעיה בהולכה העצבית למוח העורפי מסיבה לא ידועה, בירור אצל נוירואופטומולוג. לאחרונה בשבועות האחרונים - שמתי לב שמידי פעם כשאני מתעוררת מנימנום קל כואב לי 2 הרגלים עד כדי כאב להזיז אותם . זה קורה גם אחרי נימנום במיטה וגם אחרי נימנום בישיבה ממושכת באוטובוס למשל... מה עלי לעשות בעניין? מה זה יכול להיות? תודה רבה!

לנטע שלום, פני ליעוץ נוירולוגי פרטני. בברכת בריאות, כרמל ערמון

לפרופ' ערמון שלום רב, מאוד אשמח אם תוכל לענות על שאלתי: אני סובל בשנים האחרונות מתמסונת מעי רגיז (IBS). בשבוע האחרון ככל הנראה סבלתי משלשול באופן קיצוני ובמקביל מהתפרצות נוירופתיה קיצונית שאינו נובע מסוכרת (אני באופן כללי מאוזן כעת). רופא המשפחה רשם לי בזמנו את התרופה Gabapentin כי סבלתי מנוירופתיה בעבר אך בד"כ ההתקפים חלפו מבלי שהצטרכתי ליטול התרופה בסופו של דבר. אתמול בערב בעקבות התקף הנוירופתיה הקיצונית השתמשתי בGabapentin בפעם הראשונה והיום חשתי שיפור משמעותית בסיפטומים. אולם השלשול שסבלתי ממנו לפני כן חזר ובנוסף היה לי אירוע מביך של אי שליטה בסוגרים בעת שהייתי בעבודה. שאלתי היא: האם ייתכן שהGabapentin בהיותו תרופה שפועלת על מערכת העצבים הוא זה שגרם לאירוע הזה והאם עדיף שאפסיק ליטול אותו בעקבות כך. בתודה מראש ובברכה, אליהו

לקריאה נוספת והעמקה

לאליהו שלום, פנה להערכה דחופה בחדר מיון של בית חולים אוניברסיטאי הקרוב למקום מגוריך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

01/01/2018 | 09:29 | מאת: חנה

שלום, הייתי אצל רופאה כדי לבקש ריטלין בעקבות הלימודים. היא שלחה אותי לאקו לב בשביל הריטלין. ממי שאני מכירה לא שלחו לבדיקת אקו לב בעקבות ריטלין. צריכה רק בשביל פעם 1 בשבוע. ב. אני מניקה פעמיים בוקר וערב, האם אפשר לקחת ריטלין באמצע? האם באמת אקו לב נחוץ? אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

לחנה שלום -- כל אלה שאלות שיש להפנות אל רופאייך. ראי "יעוץ פרטני מחייב בדיקה." בברכת בריאות, כרמל ערמון

31/12/2017 | 22:37 | מאת: ענת

שלום, שאלתי אותך שאלה בעניין בדיקת ה - fdopa - במכון לרפואה גרעינית . חלק מתשובתך היתה : "בנוסף -- ישנם קרובי משפחה למחלת פרקינסון, שבהם הבדיקה תהיה תקינה"... רציתי לשאול אם תוכל להבהיר לי למה כוונתך? האם כוונתך היתה שאותם אלו שהם קרובים משפחה של אנשים עם מחלת הפרקינסון, הם אנשים החולים בפרקינסון, והתשובה תהא שלילית ? או שאינם חולים ? אודה לך מאוד אם תוכל להסביר לי את כוונתך במשפט הנ"ל. לא הבנתי את החלק הזה של התשובה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

להבהרה -- "קרובי המשפחה" הם קרובי משפחה של מחלת פרקינסון, דהיינו, תסמונות שנראות כמחלת פרקינסון, אך בעצם הינן מחלות שאינן מחלת פרקינסון. אין מדובר בקרובים=בני משפחה של חולים עם המחלה. תודה על האפשרות להבהיר. כרמל ערמון

31/12/2017 | 19:28 | מאת: XX

שלום ד"ר ערמון, צירפתי כמה הודעות מטה תוצאות MRI בשביל לקבל תשובה האם תקין. כתבת לי לחזור לרופא. חשוב לי לדעת אם מבחינת ה MRI כשהוא עומד בפני עצמו, התוצאה תקינה?

לקריאה נוספת והעמקה

ואני הבהרתי כיצד יש לנהוג במקרה של פענוח בדיקה וכל יעוץ פרטני. בברכת שנה אזרחית טובה, כרמל ערמון

31/12/2017 | 22:48 | מאת: XX

אתה הרי יודע את התשובה. אז למה לא לשתף? גם אם זה לא האידיאל מבחינה רפואית זה ממש יעזור לי. ובסוגריים אגיד שהרופא צריך להבין גם את הצד של הכותבים בפורום... בד"כ יש המתנה של כמה חודשים לרופא, ובינתיים במקביל מנסים לדלות מידע מהרשת. ברשת יש המון ידע כללי שלא רלוונטי והפורום יכול לעזור לנו לכוון ולהסביר את המקרה הפרטי שלנו. אין שום ערך מוסף בפורום שעל כל השאלות התשובה זהה והיא שצריך ייעוץ פרטני, מה שברור לרוב המטופלים... סגור סוגריים. בכל מקרה, תודה רבה ושנה אזרחית טובה!

02/01/2018 | 19:18 | מאת: XX

לא התכוונתי לתקוף. נשמע כך מההודעה... סליחה.

ל-XX שלום, אני מיצר על כך, שישנה תקופת המתנה בין מועד בצוע בדיקה, לבין מועד פענוחה הרשמי, לבין מועד המפגש עם הרופא שהזמין את הבדיקה. אין באפשרותי לפתור בעיה זאת מעל דפי המדור לא רק מן הטעמים הכלליים שצינתי לגבי יעוץ פרטני, שתופסים גם כאן, אלא גם משלשה טעמים מיוחדים שנוגעים לבדיקות דימות: 1. אינני מסתמך על הפענוח בלי לראות את הדימות בעצמי. 2. הסבר משמעות הדימות חייב להעשות בהקשר קליני כולל, דהיינו, הנסיבות בהן הבדיקה נשלחה. לפעמים בדיקה "תקינה" משמעותה שאין מחלה, ולפעמים בדיקה תקינה משמעותה שיש מחלה, לפעמים אחרת, לפעמים גרועה יותר מאשר זאת לה כוונה הבדיקה. לפעמים בדיקה תקינה מחייבת צעדים נוספים. כל זה לא יכול להעשות בהתכתבות. 3. אם אתחיל לעסוק בתרגום תוצאות בדיקות לקהל הפונים - לחלק מן האנשים אמסור "חדשות טובות" ולחלק יש חשש שאמסור "בשורות רעות" בהתכתבות אלקטרונית. הדבר איננו רצוי. על כן חייב להמנע מכך. בתקווה להבנתך, ובברכת בריאות, כרמל ערמון

תודה על ההסבר. באמת עכשיו יותר מובן- במיוחד ההסבר השלישי שמאוד אנושי. תודה.

לפוני המדור וקוראיו, ראיתם אותי נותן תשובה זאת מדי פעם. ודאי רציתם לדעת מדוע. ובכן, יש הבדל בין מסירת מידע כללי לבין עסוק ברפואה. יעוץ פרטני הוא עסוק ברפואה. עסוק ברפואה, כדי שיעמוד בנורמות המקובלות, מחייב יעוץ פנים אל פנים, כולל ראיון ובדיקה. עסוק ברפואה, שלא בהתאם לנורמות המקובלות, מסכן את הפונה, כי מקבל שרות רפואי נחות. למותר לציין -- אני אינני רשאי להעניק שרות רפואי ברמה שהיא מתחת למקובלת. על כן כל המעוניין ביעוץ פרטני מומלץ שיפנה אל רופאיו, כולל נוירולוג במסגרת הציבורית. אם רוצה ביעוץ פרטני ממני -- אשמח להעניקו במרפאתי 077-777-9222. המדור יכול לספק מידע כללי, יכול להפנות למקורות מידע, ולעתים לתת הסברים "על קצה המזלג" אם יש להם (בעיני) ערך מוסף על מה שניתן לדלות מן הרשת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום רוצה לדעת איך מאבחנים פגיעה בגזע המוח ועם רואים את זה בבדיקת סיטי מוח עשיתי סיטי ורשום טויסניל ימני צנוח 4 מימלטר מזה אומר ועם פגיעה בגזע המוח רואים בסיטי

לקריאה נוספת והעמקה

לעידו שלום רב, ראה: "יעוץ פרטני מחייב בדיקה ואינו יכול להעשות בהתכתבות." תשובה כללית: ניתן לאבחן פגיעה בגזע המוח על ידי בדיקה נוירולוגית. בדיקות דימות יכולות לתמוך בתוצאות הבדיקה הנוירולוגית. בברכת בריאות, כרמל ערמון

28/12/2017 | 17:59 | מאת: סיגלית

שלום, אני בת 20 יש לי בעיה כבר כחצי שנה עייפות תמידית זרמים והמלוחים ברגליים ובידיים, קור קיצוני בכפות רגליים ובידיים, ערפול מוחי, נתק מהגוף ראייה תמידית מרוצדת בחילות לחץ בראש, הייתי אתמול במיון א.א.ג יצא תקין עיניים יצא תקין נוירולוג בדיקה ראשונית תקינה ושלחו אותי הביתה לעשות בקופה MRI ובדיקה חשמלית ברגליים ובידיים. מזה יכול להיות אני כבר מתוסכלת מאוד, מציינת שעשיתי בדיקת הורמונים ובדיקות דם והם יצאו תקינות מלבד קלציום טיפה גבוה בנוסף אני סובלת מבעיות עיכול, אשמח לייעוץ או כיוון כי אני פשוט מיואשת

28/12/2017 | 18:00 | מאת: סיגלית

זרמים ונמלולים***

לסיגלית שלום רב, טוב עשית שפנית להבדק. את שאלותייך יד להפנות לרופאים שראו אותך. אם את מעוניינת ביעוץ נוסף -- גם מקור היעוץ הנוסף יצטרך לבדוק ולהתרשם ישירות. ראי: "יעוץ פרטני מחייב בדיקה ואינו יכול להעשות בהתכתבות." בברכת בריאות, כרמל ערמון

28/12/2017 | 15:00 | מאת: דן

שלום רב, בן 29. לאחרונה החלק העליון של ירך ימין שלי נרדם זמן קצר מאד (2-3 דקות) לאחר שאני מתיישב, זאת בנוסף לכאבים בגב תחתון ימני ועכוז ימין - לאילו חוליות הדבר הזה יכול להתקשר? בנוסף, בימים אלה אני מצוי בבירור לאנקילוזינג ספונדליטיס - האם זה יכול להיות אחד הסיבוכים שלה? תודה רבה

לדן שלום, פנה לבדיקת נוירולוג, בנוסף על הבירור ל - ankylosing spondylitis. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום דוקטור, התחלתי טיפול באנטיביוטיקה גאלאסין נגד דלקת ל7 ימים שלוש פעמים ביום כל שמונה שעות.. מאז שהתחלתי לקחת את הכדורים יש לי סחרחורות וכאבי ראש אחוריים חזקים, גם נמנום . האם זה בסדר או שיש צורך לדאגה? תודה מראש אלונה.

לקריאה נוספת והעמקה

לאלונה שלום, בהופעת סימנים חדשים אחרי התחלת טיפול -- צריך לפנות לרופא שנתן את הטיפול. בברכת בריאות, כרמל ערמון