אאורה בתדירות גבוהה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

24/02/2018 | 18:50 | מאת: איילה מנס ציונה

שלום אני בת 70. בסך הכל די בריאה ופעילה מאוד. לפני כמה שנים החלו כאבי ראש ואאורה. בד"כ אחת לכשבוע שבועיים. עברתי אז MRI מוח שהיה תקין. בשנתיים האחרונות היה שיפור וזה הופיע לעתים רחוקות יותר. לפני כשבועיים היינו בחופשה בים המלח. מאז שחזרתי משם כבר 10 ימים רצוף יש לי כל יום אאורה. תופעה חסרת תקדים. לעתים עם מיגרנה אח"כ ולעתים לא. תיאמתי תור לנוירולוג בקופ"ח ( שהייתי אצלו לפני 3 שנים ) והתור לעוד 3 חודשים. רציתי לשאול 1. האם יש בתכיפות הגבוהה הזאת דחיפות? 2. קראתי שאאורה מעלה את הסיכון לאירוע מוחי פי 2. האם זה משהו סטטיסטי לטווח ארוך או עצם העובדה שיש כרגע אירוע אאורה ברמה יומיומית מעלה מיידית את הסיכון לאירוע מוחי ולכן יש לבצע בדיקות או איזה שהוא טיפול מיידי.? 3. איזה בירור כדאי לבצע?-- אולי אבקש מרופא המשפחה... תודה רבה!

לאיילה שלום רב כדאי לך להקדים להגיע להבדק על ידי נוירולוג. אם ראה אותך בעבר אולי יסכים להקדים לך את התור. אין דרך לקבוע, בהתכתבות, עד כמה מסוכנת, או בלתי מסוכנת, העלייה בתדירות האאורות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים