פגיעה בעצב הלשון עקב עקירה של שן בינה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

24/01/2018 | 19:19 | מאת: דן

שלום, אני חייל בן 22. לפני שבועיים עברתי עקירה כירורגית של שינה בינה כלואה+כריתת נגע ושליחתו לביופסיה. הרופא אכן הסביר לי על הסיכונים. מאז אין לי תחושה כלל בחצי הימני של הלשון. למרות חוסר התחושה אותו החצי צורב לי מאוד,יש תחושה של נמלול ומרגיש רגיש. באותו השבוע של העקירה טופלתי בסטרואידים. הרופא המנתח אמר שיש ירידה ניכרת בתחושה עקב פגיעה בעצב במהלך הניתוח ושאין לנבא האם העצב יחלים \ באיזה מידה \ ותוך כמה זמן. ובנוסף שאין טיפול כלל. שאלותיי אלייך הן: 1. מה סיכויי ההחלמה בדרך כלל? 2. האם יש בדיקות וטיפולים נוספים שאפשריים במקרים כאלה? 3. בנוגע לצריבה בלשון- האם תלווה אותי לאורך כל תקופת ההחלמה של העצב? ניתן לדרוש משכך כאבים שעוזר במקרים כאלה? 4. מה המלצותייך להמשך שירותי הצבאי? (חייל קרבי. נשאר עוד שנה.) תודה רבה!

לדן שלום, שאלות בדבר תוצאותיו של ניתוח יש להפנות למנתח. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים