שאלה בנושא כאבי ראש התייעצות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

03/02/2018 | 23:12 | מאת: לי

שלום וברכה אני לפני טיפולי פוריות רופא פריון שלח אותי לנוירולוג לייעוץ לפני התחלת טיפול בגלל מיגרנות ולעמיתים עם אאורה ולפני 3 שנים היה לי פרולקטין גבוה 1500 שלא ידעתי עליו... שבוע שעבר הפרולקטין היה 200 הרופא דורש הדמיית מוח. שאלתי היא למה חשוב הדמיה ואיזו מומלצת הרופאה ביקשה mri וכמובן הקופה לא אשרה... אמרו שזה לא נחוץ... ואישרו סיטי.... שאלתי היא מה ההבדל בין סיטי לmri חוץ מהקרינה אני יכולה לעשות דרך הביטוח? האם יכול להיות שגלולות משולבות שלקחתי בעבר עשו לי פרולקטין גבוה היום לוקחת רק פרוגסטרון בגלל כאבי הראש... תודה מראש לי ....

ללי שלום רב, התעיצות פרטנית לגבי מצבך הרפואי ובדיקותייך אינה יכולה להעשות בהתכתבות. אם הרופאה בקשה MRI היא התכוונה ל-MRI, ולא שמישהו יעשה משא ומתן לגבי כוונותיה. אני מציע שתפני לנציב פניות המטופלים בקופה בתלונה על כך שמזחילים אותך, ואת הרופאה שלך, כי צריכה לבקש פעמיים. באשר לתשובה כללית לשאלתך -- MRI בדיקה עדיפה על CT במצבים לא דחופים כי מספקת יותר מידע, ואיננה כרוכה בקרינה. כאשר מדובר בגורמים מבניים לרמת פרולקטין גבוה -- ה- CT אינו מסוגל לראות את כולם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים