דיסטוניה של הצוואר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

12/08/2007 | 11:19 | מאת: מאור

שלום, בהמשך להודעה מ 2 לאוגוסט והתשובה שקיבלתי : יש לי טורטיקוליס - צוואר פונה בעצמו לצד ימין וכן גילו אצלי בבדיקות הדמיה בלט דיסק בצוואר. מה ההבדל בין דיסטוניה של הצוואר לבעיה הנגרמת על-ידי לחץ של בלט דיסק בצוואר על העצב - כפי שרואים אצלי בבדיקת MRI ? כירופרקט שבדק אותי לאחרונה טוען שיש לי גם בעיה בדיסק בגב - דבר שגורם להחלשת שריר בגב . בנוסף יש לי חולשה בשרירי הצוואר האחוריים וכאב בקדמיים (שריר דק וארוך שמתפצל לשניים). יש גם לציין שבבדיקה נוירולוגית נקבע : דלדול קל של שריר טרפציאוס, דלטואיד, סופרא-ואינפרא-ספינאטוס. לא הופק החזר טריצפס משמאל. החזרי ביצפס והחזרים ברגליים ערים, יותר משמאל. האם בהזרקת בוטולינום , בוטוקס מטפלת בבעיות אלה ? האם זה לא גורם נזק ? האם הטיפול הוא דחוף - קביעת תור לנוירולוג רק עוד חודש וחצי ולא יודע מתי יבוצע הטיפול. תודה

18/08/2007 | 18:21 | מאת:

שלום רב הטורטיקוליס גורם או מחמיר בעיות חוליות , לכן חשוב לטפל בהקדם בדיסטוניה של הצוואר עם בוטוקס כדי למנוע החמרת הדיסקופטיה . סימנים שאתה מספר יכולים להיות משניים לפגיעה שורשית שהדיסק גורם או למבנה מסויים עם חולשת שרירים אלה . צריך להבדק טוב, לעבור גם EMG , ופחות להתעסק עם מניפולציות של כירורפקטיקה שאני לא ממליצה לצוואר . אני ממליצה לך להגיע למרפאה להפרעות תנועה בבית חולים בוולפסון להערכה נכונה והזרקה מכייון שיש לנו הרבה ניסיון . אין בהזרקת בוטוקס כל סכנה , צריך אבל ניסיון בטיפול זה . כל טוב