חוסר ברזל בגוף הוא הגורם העיקרי לאנמיה, ואצל ילדים קטנים...
המחזור החודשי מעיק על כל אישה, אבל יש נשים שסובלות מדימום...
פעילות גופנית, בדיוק כמו זוגיות - מחייבת התאמה אישית. האם...
מאילו מזונות כדאי להימנע בהריון ואילו תוספי תזונה מומלצים?...
היי, יש לי בעיה כבר עוד מעט שבועיים של נפיחות, גזים וכאב עמום בבטן התחתונה. הייתי אצל הרופאה שאמרה שזה כנראה ווירוס ושזה יעבור. העניין הוא שלפני יומיים הצואה שלי שינתה צבע לירוק כהה עד שחור. אני לא נוטלת כדורי ברזל. האם לחזור לרופאה או שאין קשר בין הדברים?
פונים רבים מוטרדים משינוי צבע הצואה ומבקשים עצה האמת היא שאין לי דרך לענות לשאלות מסוג זה - צבע תלוי ב-1001 גורמים (פיגמנטים שמקורם במזון, הרכב מלחי מרה (תלוי במרכיבי מזון), שינוי מלחי מרה על ידי חיידקי מעי, אופן בו אנטיביוטיקה שמשנה את הרכב חיידקי המעי, תרופות...
שלום, יש לי הפניה לביצוע בדיקת דם הכוללת ספירת דם, בלוטת התריס, ברזל ו-B12. מה הוא משך הצום הנדרש לפני בדיקת הדם? (אני זוכר במעורפל שהרופא אמר 9 שעות, אבל אני לא בטוח) תודה.
לבדיקות שציינת, אין צורך בצום. אם מדובר בפרופיל שומנים וכימיה, ההנחיה היא 10-12 שעות צום (מותרת שתיית מים). בברכה
כמה שעות צריך לצום לפני בדיקות דם כלליות שנתיות? מה לגבי שתייה?
שלןם. יש לי בדיקת דם , הפניה מרופה עור האם אני כפויה לצום...?? דחוף תשובה.. תודה.
בן 43 ,לפני ארבעה חודשים היה לי שלשול וכאבי בטן ,צואה רכה צהובה ורירית,הרופאה אמרה שזה אולי וירוס. לאחר שזה לא עבר עשו לי בדיקות דם ונשיפה והתגלה הליקובקטור. עברתי טיפול משולש להליקובקטר ולאחר מכן חודש עם אמפורדקס. וכל הזמן היציאות היו משתנות. לאחר מכן היה לי יום עם שלשולים רירים ושאריות דם . נפגשתי עם גסטרולוג שעשה לי קולנוסקופיה ויצא תקין. ביום השני להכנה לקולנוסקופיה השלשולים האחרונים היו עם קצת דם וריח נורא. בשלושת הימים האחרונים היתה לי צואה כהה עם קצת ירוק וריח רע ועכשיו היא יותר טובה. יש לציין שאין לי כאב בטן עכשיו אלה רק כאבים קלים לעיתים בכל מיני מקומות והרגשת אוכל תקוע בבטן העליונה. אני מאד פוחד ונמצא בחרדות קשות...כל תור אצל גסטרולוג לוקח המון זמן. עשיתי גם אולטרה סאונד בטן עליונה ותחתונה ויצא תקין.
שלום, מבין את תחושותייך, אך התלונות אינן ספציפיות ומכוונות ל"בעיות שונות". תחושת מזון תקוע מחייבת כמובן התיחסות - הייתי משלים גסטרוסקופיה ובדיקות מעבדה כולל תפקודי כבד. אצל מבוגרים צואה ירוקה קשורה באכילה מוגזמת של עלים ירוקים, תוספי־מאכל המכילים ברזל, או מזון העשיר בצבע־מאכל ירוק. לפעמים הגוון הירקרק קשור בכמות גדולה של מיצי מרה, המופרשים בתהליך עיכול השומנים. כשהמזון נע במהירות רבה, או רבה מדי, במערכת העיכול, מיצי המרה אינם משלימים את תהליך השינוי הכימי ההופך אותם חומים - ואז תתכו צואה ירקרקה יותר.
אשמח לקבל מידע על סדר יומו ו תפריטו של תינוק בן 9 חודשים
זיוה שלום, התפריט היומית המומלצת לתינוק בן 9 חודשים הינו: בוקר: הנקה /תמ"ל/דייסה מועשרת ברזל. ארוחת ביניים - ארוחת פירות - אם אפשרות של השלמה בהנקה/ תמ"ל/דייסה - על פי רצון התינוק. ארוחת צהריים - קציצת בשר קטנה מעוף/הוד/בקר מבושלת ברוטב/כדורי בשר טחונים/שני שליש יחידה שוק עוף + 1-3 כפות אורז מבושל/פירה תפו"א/פתיתים /קסקוס+ יחידה גזר בינוני מבושל/חצי כוס דלעת מבושלת/כוס קישואים מבושלים_אפונה/גזר/דלורית) בארוחה זו המרקם בהתאם ליכולת התינוק לאכול מוצקים - תינוק שעדיין מעדיף מרוסק - יש לרסק הכל, ולחשוף אותו בהדרגה למרקם מוצק יותר.תינוק שמסתדר עם מוצקים - אפשר לתת בחתיכות קטנות או למעוך במזלג. ארוחת מנחה - גביע של יוגורט /כריך מפרוסת לחם עם גבינה לבנה או טחינה/או חומוס.(שוב החשיפה למזון כמוצק רק בהתאם ליכולת התינוק להתמודד עם זה).אפשר גם להציע דיססת דגנים בכפית - עם תוספת של כפית סילאן. ארוחת ערב - חביתה/ביצה קשה/חומסו/גבינה לבנה/קוטג'/אבוקדו/טחינה/טונה/עגבניה חתוכה. בגיל 9 חודשים אפשר להתחיל לצרף את התינוק לארוחות המשפחתיות ולהציע לו את האוכל המוגש בארוחות הערב המשפחתיות על פי המרקם שהוא מסוגל לאכול. אין צורך למהר לתת לו מוצקים - אם אינו בשל לכך - אפשר להציע לו רק גבינה עם עגבניה מגורדת, ואבוקדו מעוך. אם הוא כבר בשל לאכול מוצקים - אפשר להציע לו על פי התפריט המוצע לעיל - לזכור שעבור תינוק בגיל זה יש לחתוך את האוכל לחתיכות קטנות (שיהיו קטנות יותר מגודל של שקל). לפני השינה - הנקה/תמ"ל לפי הצורך. מבחינת סדר יום ושינה - תינוק ב 9 חודשים אמור לישון כ14 וחצי שעות ביממה - מהם כ11 שעות בלילה - ועוד כ3 וחצי שעות ב2 פרקי שינה ביום (לעיתים עדיין יש פרק שינה אחד קצר שלישי לקראת הערב.).בכל שאר שעות היממה - גריה - משחק/טיול/העסקה עצמית. תהני מהגיל המדהים הזה!