DUPLEX

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

02/08/2007 | 13:56 | מאת: חזי

שלום רציתי לדעת אם בדיקה דופלר ו DUPLEX זה אותה בדיקה ואם לא רציתי בבקשה לקבל הסבר על בדיקת DUPLEX ורציתי לדעת אם יש בעיה בזרימת דם למוח האם בדיקת DUPLEX מתאימה

09/08/2007 | 07:20 | מאת:

שלום רב הבדיקה בודקת בשיטה של דופלר או אולטראסאונד את איכות הזרימה של הדם בכלי הדם הגדולים של הצוואר , הקרוטידים והורטבראלים .זו אינפורמציה חלקית ,ברמה של איזור הצוואר ולא תוך מוחית ורלאטיבית מכיוון שמדובר במיכשור , שיטה וניסיון של הבודק. התשובות גם לא מדויקות (למשל בין 25-49% ?) , לכן לא מספיק לבצע דופלקס כדי להחליט על צורך בניתוח לפתיחת חסימה . יש בדיקה משלימה לכלי הדם התוך מוחיים TCD , שזה דופלר מכוון לכלי הדם התוך מוחיים . כל טוב