שאלה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

03/08/2007 | 21:07 | מאת: דני

שלום שאלתי שאלה לגבי הSPECT ורשמתה לי זרימת דם נמוכה לאיזורים מסוימים בSPECT עלולה להיות משנית לנזק באותם איזורים ולא על רקע בעיה ראשונית של כלי דם אם היבנתי את דיבריך נכון הירדה של דם יכולה להיות עקב נזק של התאים(מוות תאים) אז רציתי לדעת איזה בדיקה אני יכול לעשות ליראות אם מתו תאים בMRI לא תמיד רואים רק אם הנזק הוא מספיק גדול רציתי גם לדעת אם יש מוות תאים וזה מגיעה לרמה כזאת שרואים בSPECT ירידה של דם אז זה אומר שזה שהמוות של התאים הוא מספיק גדול שיראו את בMRI

09/08/2007 | 08:27 | מאת:

שלום רב חבל שאתה מתעסק עם נושא שאין בו שום דבר פראקטי , תאים מתים כל יום בכל הרקמות בגוף ובמוח , חוקרים את סיבות ההיזדקנות על בסיס איך, למה ומתי התאים נהרסים אך אין בדיקה ויזואלית חוץ מיקרוסקופ האלקרוני שניתן לראות תאים בודדים , בדיקות ההדמיה השונות מכוונות למסה של תאים לא תקינים ולא לבודדים . כל טוב

09/08/2007 | 08:28 | מאת:

שלום רב חבל שאתה מתעסק עם נושא שאין בו שום דבר פראקטי , תאים מתים כל יום בכל הרקמות בגוף ובמוח , חוקרים את סיבות ההיזדקנות על בסיס איך, למה ומתי התאים נהרסים אך אין בדיקה ויזואלית חוץ מיקרוסקופ האלקרוני שניתן לראות תאים בודדים , בדיקות ההדמיה השונות מכוונות למסה של תאים לא תקינים ולא לבודדים . כל טוב

09/08/2007 | 08:28 | מאת:

שלום רב חבל שאתה מתעסק עם נושא שאין בו שום דבר פראקטי , תאים מתים כל יום בכל הרקמות בגוף ובמוח , חוקרים את סיבות ההיזדקנות על בסיס איך, למה ומתי התאים נהרסים אך אין בדיקה ויזואלית חוץ מיקרוסקופ האלקרוני שניתן לראות תאים בודדים , בדיקות ההדמיה השונות מכוונות למסה של תאים לא תקינים ולא לבודדים . כל טוב