אלטרולט, כאבי צוואר וראש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

12/08/2007 | 10:59 | מאת: איילת שגב

שלום אני בחורה בת 31. סובלת כבר כ 10 שנים מכאבי צוואר עורפיים קשים שמקרינים לראש. לפחות 2-3 פעמים בשבוע יש כאב ראש עורפי שמקרין למצח ולרכות. לעתים חייבת גם לשכב. עשיתי המון פיזיותרפיה, הרפייה, ביופדבק, דיקור, מתיחות אך ללא הועיל. אני לוקחת כ 6-7 משככי כאב בשבוע מסוג אופטלגין/נורופן כבר שנים. לפני שנתיים נויורולוג המליץ לי לקחת אלטרול 25 מג לקחתי אותו ובמשך שבועיים הייתי "עציץ" מרוב עייפות והפסקתי לקחת לפני שיכולתי לדעת אם מסייע לכאב. לאחר חצי שנה ניסיתי שוב אלטרול 25 מג ושוב 10 ימים הייתי עייפה מאוד ושוב הפסקתי. באחרונה הייתי אצל נויורולוגית אחרת. היא המליצה לי על הטיפול הבא: 1. להתחיל אלטרולט 10 מג ולא אלטרול 25 מג כבעבר שמאוד עייף אותי. 2. היות והכאב מתחיל מאיזור האוקסיפיטלים אז היא המליצה שהיא תזריק לי בבי"ח זריקה של דפומדרול לאוקסיפיטלים. ברצוני לשאול: 1. האם לאחר שפעמיים לקחתי אלטרול 25 והפסקתי בשל עייפות קשה יש הגיון לנסות שוב אלטרולט 10 מג? האם זה לא מסוכן למוח ולגוף לשגע אותו הלוך חזור פעם שלישית עם כדור זה???? 2. האם הזרקת דפומדרול לאוקסיפטילים היא צד הגיוני? האם זה מסוכן? אני מאוד חוששת מזה ולכן אשמח לדעתך 3. המצב שלי רק נהיה יותר גרוע ועקב כאבי ראש וצוואר רבים אני מפסידה המון דברים בחיים. האם זה טיפול טוב? קראתי שיש כדור חדש בשם ליריקה. האם הוא עדיף על האלטרולט ואולי כדאי לנסות אותו אפילו אם הוא יעלה לי בהוצאה כספית ? תודה רבה!!

18/08/2007 | 18:14 | מאת:

שלום לך ראשון לכל צריך אימון במטפל ולכן את צריכה לשאול את הרופאה את שאלות האלה . אימון ושיתוף פעולה הנם חלק בלתי נפרד מטיפול טוב בכל מחלה . לגבי אלטרול נכול תמיד להתחיל ב10 מג או חצי מ25 מכיוון שהתופעות ידועות . אין כל סכנה לנסות שוב 10 מג ויכל להיות ששוב תרגישי עייפות אך פחות מקודם , בד"כ מתרגלים לכך . התרופה מניעתית לכאבים כרונים אך רק לאחר כ2-3 שבועות של לקיחה יומית . אין כל העיה או סכנה בהזרקת דפומדרול עם כי אפשר להזריק גם בוטוקס לצוואר אם הבעיה הנה לחץ של שרירי הצוואר . לא הייתי מתחילה תרופות חדשות כמו ליריקה או סימבלטה לפני ניסיון עם תרופה קלסית כמו אלטרולט . השאלה הראשונה במצבך הנה מה האבחנה , ולמרות שעברו 10 שנים נירא לי שיש מקום להבדק ולאבחן לפני כל את המחלה נכון . כל טוב