התעלפויות חוזרות ונשנות
דיון מתוך פורום נוירולוגיה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
בתי מטופלת בלפונקס במינון 500 מ"ג , קלונקם ופנרגן. כדי למנוע התקפים אפילפטים הנובעים ממינון הלפונקס מקבלת גם טופומקס במינון 250 מ"ג. מזה כשנה וחצי סובלת מהתעלפויות אחת לשבוע , לעיתים ברחוב בבית או בעבודה. בבית החולים , לא איתרו בעייה מיוחדת. ערכנו לה מס' בדיקות - טילט טסט, ct ראש, בדיקות ללב , eegבדיקות דם. כל הבדיקות הראו כי הכל תקין. האם יש בדיקות נוספות מתחום הנוירולוגיה שניתן לבדוק מהי הסיבה להתעלפויות .האם ייתכן כי הטופומקס במינון הנוכחי עלול לגרום להתעלפויות ? אני ממש חסרת אונים ודואגת בלי סוף לשלומה שכן המצב הולך ומחריף. אודה לקבלת תשובה ( בעהר קיבלה למיקטל אך משלא חל שיפור עברה לטופומקס ) כמו כן ירדה ב3 חודשים כעשרים ק"ג . עם דיאטנית , אבל האם יש קשר לטופומקס ?
שלום רב הטופמקב גורם לירידה במשקל , השאלה אם היה צורך בכך . הלפונקס גורם לא רק להתקפים אפילפטיים שאני מבינה שלא אובחנו לאחרונה תחת טופמקס אלה גם למצבים של התעלפויות(SYNCOPE ) ממקור מערכת אוטונומית כמו נוירולפטיקה מסוג אחר . אם כל הבדיקות ללב (כולל הולטר לחץ דם ולב ) ואאג תקינים , אפשר לעלות את הטופמקס למינון טוב יותר (300-400 מג ) ואם עדיין זה קורה לנסות הפחטה או החלפת הלפונקס לתרופה אנטיפסיכוטית אחרת ,כמו סרוקואל שפחות גורמת לתופעות אלה . כל טוב
האם הטופומקס בעצמו אינו יכול לגרום להתעלפויות ? רשום בהוראות של התרופה , גורם לנימנום , סחרחורת וכו.... והאם כדאי ליטול את התרופה בערב או לחלק על פני היום ? בכל אופן תודה על תשובתך . עד היום פניתי להרבה רופאים ולא זכיתי לתשובה עינינית כשלך.