ptc

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

12/08/2007 | 10:06 | מאת: ptc30

שלום. אני בת 27 נ+1 וסבלתי מ-PTC לאחרונה. הורדתי במשקל והתופעות נעלמו וכרגע אני בלי אורמוקס בכלל..... *אשמח לקבל תשובות לכל שאלותי... שאלותי: 1.האם אכנס להריון יש מצב שה-PTC יחזור? 2.האם מכיוון שסבלתי מ-PTC למרות שהסממן היחיד היה עלייה במשקל. יהיה אסור לי כל חיי ליטול גלולות נגד הריון? 3.איזה דברים חשובים עלי לדעת בנוגע לכל דבר וכן גם בנוגע לתרופות שעלי להזהר עקב זה שהיה לי PTC? 4.האם כל הזמן יהיה עלי להיות במעקב אצל נוירולוג ואופטונוירולוג?

18/08/2007 | 18:11 | מאת:

שלום רב את כל השאלות צריך להפנות למטפלים שלך . אני מאמינה שקיבלת הדרכה להכל . מבחינתי גובה המשקל והמעקב עיני חשובים ביותר כולל שדות ריאה . עליה במשקל בהריון בלתי נמנעת כך שבזמו זה צריך מעקב יותר אינטיסיבי . כדאי לפתח צורת חיים עם שמירה דרקונית על המשל, דבר שטוב גם להרבה דברים אחרים . גלולות מעלות את קרישות הדם כמו כן ההריון , לכן את יכולה לדעתי לקבל גלולות אם אין מחלה , אחרת יש סיכון מסויים לטרומבוזה של הסינוסים הורידיים המוחיים . אך גם זה מחליטים יחד עם המטפל שמקיר את הפראטים של מחלתך טוב מאוד . אין בעיה עם תרופות אחרות בד"כ . כל טוב