שאלה דחופה!

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

13/08/2007 | 09:14 | מאת: סטודנט

שלום רב ד"ר! התשובה לשאלה הבאה דרושה לי מאוד ואודה לך באם תוכלי לכוון: אזור ברוקה הוא האיזור האחראי להפקת השפה, שאלתי אם כן היא האם המילים שמצויות במוחנו , מצויות שם כפי שנקלטו לראשונה, באותו גוון קול ואותה עוצמת קול כפי ששמענו לראשונה? או שהמוח מאבד למעשה את גוון הקול, ונשאר רק הטעם,ההברות וצורת ההיגוי?

18/08/2007 | 18:35 | מאת:

שלום לך אין לי תשובה מבורקת לשאלתך אך לדעתי מדובר בתהליך איבוד אינפורמציה הרבה יותר רחבה מאשר "מילה " ששמנו פעם בשפה מסויימת , לא כל אחד שומע ולא כל אחד קורא אך כל דרכי האינפורמציה למוח כולל הבנה , שם ,תמונה ומשמאות החפץ מתתפים בקביעת שמו .איזור ברוקה הנו לא רק "TAPE " שמעביר משהוא רשום בקלטת . כל טוב