spect

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

07/08/2007 | 21:48 | מאת: ציפי

שלום, אני בחורה צעירה עם אבחון של פרקנסון מזה כחודש. מעונניינת לדעת אם בדיקת spect יכולה לאבחן או לשלול בוודאות מחלת פרקסנון. האם בדיקה זו בסל הבריאות? ואם לא היכן ניתן לעשות אותה ומה העלות שלה? תודה ציפי

10/08/2007 | 20:26 | מאת:

שלום רב מדובר בבדיקה ששמה DAT SCAN , מיפוי מוח עם חומר מסמן את פעילות הדופמין בגריני הבסיס , ומסוגלת לגלות האם יש או אין מספיק דופמין במערכת . זות בדיקה עם רגישות גבוה מאוד למחלה , אינה כלולה בסל הבריאות שעלותה מתקרבת ל1000 דולר . ניסיון רב בתחום זה יש למכון איזוטופים בבית חולים וולפסון , לשם מומלץ לפנות את הבדיקה . כל טוב

12/08/2007 | 22:48 | מאת: ציפי

שלום תודה על התשובה האם בדיקת DAT SCAN יכולה לאבחן ולהבדיל בין פרקנסון לבין פרקנסון פלוס? תודה ציפי