תוצאות CT דחוף

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

05/08/2007 | 19:03 | מאת: אורית

תופעות : כאבי ראש לא קשים ביותר, הקאות ובחילות, אין בעיות ראייה, ובגלל גוש מעל האוזן הימנית שהופיע פתאום ניגשתי לרופאת משפחה. בצילום רנטגן ראש ממצא "צל סמיך בסלע טורציקה" לאחר בדיקות עד כה :ככל הנראה אני סובלת מאולקוס ויש לי צילום בטן עוד חודש וכן נתנו לי תרופה לוסק. בצילום CT ראש : סריקה טומוגרפית של המוח וגומה אחורית מצויין : התקבלה האדרה אסימטרית עם חומר ניגוד של מוקד טמפורלי ימני קרוב לוודאי בפלקסוס קורואידי בהשוואה לשמאל , יתכן נובע מאסימטריה בתנוחה של הנבדקת ואל מייצג ממצא פתולוגי כגון VMA כל שאר ההערות תקין סריקה טומוגרפית של אוכף טורכי: בלוטת ההיפופיזה הודגמה קטנה באספקט אחורי תחתון של האוכף, חשש ל EMPTY SELLA. כל השאר תקין. כמו כן עברתי בדיקה נוירולוגית בביה"ח שכללה בדיקת עיניים לראות שאין לחץ גולגולתי וכן בדיקת רופא נוירולוג שבדק תחושה בפנים ובגוף וכן כיצד אני הולכת. ביום שישי שעבר נרדמו לי חצי פנים ימניים ובקושי דיברתי וכל הלסת נחתה לי וסטטה שמאלה. מגן דויד שהגיע קבע שלא מדובר בארוע מוחי וכנראה מדובר בלחץ ועייפות. מאז העיין נסגרת לי מעט לפעמים וצד ימין של הפה מעט תפוס לי אבל אני מרגישה שזה מתחיל להשתחרר לאט לאט. בדיקות דם שלי תקינות וכן תפקודי בלוטת התריס. אם תוכל להסביר לי את הממצאים והאם הם תקינים או שיש חשד או שהסימפטומים אכן מראים שמשהו לא תקין. תודה מראש

10/08/2007 | 18:34 | מאת:

שלום רב כםי שכבר דיברנו לדעתי מימצאים של הקטנת הבלוטה או סלע רק EMPTY SELLA -יכול לתת סימן של צל בצילומים .זה לא גורם לשום דבר אחר ממה שאת מרגישה . לגבי החשד לAVM ,שזו מלפורמציה של כלי דם , בד,כ חסרת חשיבות וגם כאן ללא קשר עם אירועיי הפנים מימין , רצוי להשלים בירור עם בדיקות הדמיה יותר רגישות לכלי דם כמו CT-ANGIO או MRA . בכל זות לדעתי 2 המימצאים הנם עקראיים , לא קשורים לנימול בפנים מימין . אבל אם היו מימצאים שאת מספרת מספר ימים עם קשי דיבור צריך לחזור על הCT תוך שבוע ולהבדק שוב עלידי נוירולוג בהקדם ולא רק על ידי תורן מגן דוד . כל טוב