ירידה קוגניטיבית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

תנו לישון בשקט! ההתקן שפותר את בעיית הנחירות

נחירות הן מטרד עבור הנוחר והסובבים אותו, אך מדובר גם בתופעה שעלולה לפגום בחיי היומיום בצורה ממשית. יוסי ספוז'ניק, בעל רשת מכוני "לילה רגוע": "אפשר וחשוב לטפל בבעיה ולשפר את איכות החיים של כל בני הבית" נחירות הן מטרד ממשי, הן עבור הנוחר והן עבור הסובבים אותו. מעבדות השינה מלאות במטופלים שהגיעו לבדיקה משום שבני הזוג שלהם לא מסוגלים לסבול יותר את הנחירות ולילות ללא שינה. אך מלבד המטרד לבני הזוג וליתר בני הבית שסובלים מהתופעה, חשוב לדעת כי נחירות עלולות לפגום לא רק באיכות השינה של הנוחר אלא גם בחיי היומיום שלו. "כיום", אומר יוסי ספוז'ניק, מייסד ובעלים של רשת מכוני "לילה רגוע", "אפשר לטפל בנחירות בקלות, ביעילות ובלי צורך בהתערבות כירורגית. פתרון לבעיה מוביל לשיפור ולאיכות חיים טובה יותר של כל בני הבית".  נחירות ודום נשימה בשינה לא פעם, הסיבה לנחירות טמונה בתסמונת הנקראת "דום נשימה בשינה" (Sleep Apnea). זוהי הפרעת שינה שבאה לידי ביטוי באפיזודות חוזרות של הפסקות נשימה בזמן השינה....
ללמוד עוד על ירידה קוגניטיבית
העייפות הבלתי נסבלת של הקיום-תמונה

במשך שנים התעלם הממסד הרפואי ממטופלים שהתלוננו על תשישות...

מאת: מערכת zap...
12/12/2002
היפרגליקמיה: סכנה!-תמונה

סובלים מסוכרת או מטרום סוכרת - ורמות הסוכר ממשיכות לטפס? אל...

מאת: ד"ר נירית...
30/05/2018
עייפות כרונית - מחלת היאפים-תמונה

עייפות שאינה מופגת על ידי שינה ומנוחה היא ממחלות העידן הזה....

מאת: אוסקר...
03/05/2010
הגורמים, האבחון ודרכי הטיפול: כל מה שחשוב לדעת על דמנציה-תמונה

היא פוגעת בזיכרון, ביכולת ההתמצאות, ביכולת השיפוט ויש לה...

מאת: ד"ר רויטמן...
17/12/2019

ירידה קוגניטיבית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

האם טיפול בתא לחץ יעיל במקרים של ירידה קוגניטיבית טבעית של הגיל המבוגר? תודה

שלום רב ישנם מספר מחקרים שבוצעו על מטופלים ללא מחלות רקע שסבלו מירידה קוגניטיבית טבעית על רקע גיל. על פי עדויות המטופלים ומבחנים קוגניטיביים שבוצעו לפני ואחרי הטיפול ו נמצא כי הטיפולהמטופלים חוו שיפור במהירות החשיבה, בזיכרון ובתפקוד כללי.בנוסף בחלק מהמחקרים הראו שיפור גלובלי בתפקוד המוח ע"י ביצוע הדמייה (fMRI או מיפוי SPECT) לפני ואחרי הטיפול .

בן משפחה שלי לוקח מודיקט כבר כמה חודשים והוא אומר שהוא מרגיש ירידה בתפקוד הקוגנטיבי כמו הזכרון שלו משובש הוא לא מסוגל לחשוב בהגיון וכו' ואני רוצה לדעת אם זה קשור לזריקה הזאת ?

ירידה בזיכרון או התפקוד הקוגניטיבי יכולה לנבוע מהרבה סיבות, גם תופעות לוואי של הטיפול התרופתי. כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל כדי לאבחן מה הסיבה, אם הסיבה היא הטיפול התרופתי להתייעץ איתו לגבי שינוי.

אבי עבר ניתוח במוח להוצאת גידול שפיר דרגה 2. יכולות פיזיות נפעו והיה במהלך שיקום. התגלה זיהום אבצסט גדול במוח ועבר ניתוח חירום לניקוי ומטופל באנטיביוטיקה. מאז פגיעה קוגניטיבית קשה (הזיות, פרנויות, בלבול). עדיין יש בצקת מהניתוח הראשון. האם טיפול היפרברי יכול לעזור?

שלום לך שירי, כללית, מעיקרי הדברים שבשאלתך, לדעתי, יש רציונל מבוסס ואף סיכוי טוב שטיפול נכון בתא לחץ עשוי לעזור במקרה של אביך. מינוני חמצן גבוהים בתא לחץ גורמים לספיגת בצקת, שיפור זרימת הדם, שיפור החמצון הרקמתי, דיכוי הזיהומים ועזרה למערכת החיסון ועוד. (טיפול באבצס מוח בתא לחץ נמצא בסל השירותים של החברה האמריקאית). כמובן שכל מקרה נבדק לגופו. ממליץ לפנות לאחד ממרכזי תאי הלחץ המאושרים על ידי משרד הבריאות, בחיפה בית חולים אלישע, באסף הרופא, באיכילוב, או ביוספטל באילת.

שלום רב, בעקבות ירידה קוגנטיבית קטנה הומלץ על בדיקת mri. בתשובה לסיכום נכתב כך: מוקדי אות חריג בודדים בחומר הלבן סובקורטיקלי פרונטלי מימין, בלתי ספציפיים, על רקע כאבי ראש? מחלת כלי דם קטנים? קברנומה קטנה טמפורלית אחורית משמאל. אשמח לפיענוח ררשוני של הסיכום, כי התור לנוירולוג יקח עוד קצת זמן. יש לציין כי הנני סובל מסוכרת ויתר לחץ דם. בן 41.5 תודה רבה!

מדובר בממצאים שכיחים המעידים על מחלת כלי דם קטנים בדרגה נמוכה. בכדי למנוע אירועי מוחי ולשמור על מוח בריא יש לאזן גורמי סיכון ווסקולריים בראשם סוכרת ,יתר לחץ דם, עודף משקל ולא לעשן. מומלץ לעסוק בפעילות גופנית באופן יומיומי