חוסר רפלקסים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

04/08/2007 | 12:45 | מאת: כינרת

שלום רב, 1. הייתי בבדיקה אצל נוירולוג וכאשר הרופא בדק את רפלקס הפיקה אצלי - הרפלקס לא היה. הרופא אמר כי הדבר יכול להצביע על חוסר ברזל אצלי ושלח אותי לבדיקות דם. הבדיקות יצאו תקינות. הרופא לא נתן לי שום פתרון ואמר כי "לא הייתי דואג במקומך...". לדעתי זאת לא תשובה. עקב מה יכול לנבוע העדר הרפלקס? האם יש לי סיבה לדאגה? 2. כמו כן, מזה זמן רב - כ- 8 חודשים, שמתי לב כי כאשר אני נוגעת בראש שלי (באזור השיער, בקרקפת), יש תחושה מוזרה למגע (בעיקר באזור הקדמי של הקרקפת) כמו איזשהי רדימות באזור.... האם הדבר יכול להיגרם עקב בעיה בכלי הדם? אני מאוד מודאגת מהעניין, אך הרופא שלי לא מתייחס לעניין ברצינות. מה הסיבות האפשריות לדבר? אנא התייחסותכם! תודה מראש!

09/08/2007 | 14:31 | מאת:

שלום רב העדר החזר פיקה כאשר כל שער הרפלקסים תקינים מצביע על פגיעה אפשרית בשורש עצבי באיזור גב המותני העליון , לכן מבצעים בדיקת EMG כדי לאמת את החשד , העצב יכול להפגע מסוכרת סמויה או מדיסק באיזור המתאים הלוחץ על יציאת השורש . אין כל קשר עם רמות הברזל או הויטמינים . לגבי הקרקפת , צריך קודם לבדוק את איזור העור על ידי דרמטולוג ולאחר מכן על ידי נוירולוג שצריך למקם את האיזור ולפי כך לבצע בדיקות באותה השאלה על לחץ ופגיעה עצבית איזורית . ב2 המצבים אין מה להלחץ . כל טוב