פירכוס

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

05/08/2007 | 00:09 | מאת: אבי

שלום. לפני כשבוע במהלך צפיה בטלויזיה בתי בת 14.5 קיבלה פרכוס כללי שבעקבותיו נפלה לאחור ואיבדה הכרה למשך כ-2 דקות במהלך האירוע היתה יציאת קצף מהפה ועיוות מסוים בפנים,לאחר סיום האירוע חזרה לעצמה והתלוננה על כאב בראש עקב החבטה מהנפילה לאחור. בבית החולים בוצע c.t. מח שיצא תקין לאחר מכן אושפזה להשגחה ולאחר כיומיים בוצע e.e.g שהדגים תבנית המתאימה ל- juvenile myocolonic epilepsy ,לאחר שיחרור הוחל טיפול ב-דפלפט. השאלה היא מה הסיכוי שאירוע כזה יחזור?,מה המגבלות לילדה כרגע?, ממה צריך להמנע בתקופה הקרובה?,האם בפרכוס חמור ישנה סכנה שהחולה לא יחזור לעצמו?,האם יש סיכוי שבעזרת טיפול תרופתי המחלה תחלוף לגמרי? בנוסף ברצוני לציין שאחותה הבכורה אובחנה בעבר גם עם juvenile mycolonic epilepsy קל יותר שהתבטא בקפיצות בגפיים האם יש קשר בין המיקרים? בנוסף אין עבר בשתי המשפחות של אפילפסיה. יש לנו ילדה נוספת בת שנתיים וחצי האם קיים סיכוי שתקבל המחלה הנ"ל? לתשובתך המפורטת אודה. בברכה. אבי.

09/08/2007 | 21:20 | מאת:

שלום רב אני מבינה שיש לכם קצת ניסיון עם אפילפסיה מסוג זה , אז צריך לפנות את כל השאלות למטפלים בילדות שמכירים את ההסטוריה היתב . התקפים אפילפטיים יכולים להופיע בצורות שונות הן כפרכוסים כלליים עם איבוד הכרה והן כהתקפים מיוקלוניים כמו לבת הגדולה . הטיפול באפילפסיה רק מפחיט בהתקים לא מעביר את המחלה , כאשר צורת החיים ושינה סדירה ומספקת חשובים גם מאוד . רצוי להמנע מחסך שינה , ממצבים מסוכנים כמו שחיה בים , עליה לצוקים לבד, נהיגה לבד ולילית . עם צורת חיים נכונה וטיפול מתאים ניתן להפחית את ההתקפים באופן מאוד משמאותי . לגבי המשפחתיות ידוע שהמחלה JME קיימת בצורה משפחתית כמחלה אוטוסומלית דומיננטית וידועים גם מספר גנים מאורבים בכך . אפשר לגשת לאיבחון ויעוץ גנטי בקשר לכך כל טוב